Hoe verwijder je een apps in social-media

Gekoppelde apps verwijderen lijkt onbelangrijk, een nutteloos iets, maar de vraag “hoe verwijder je een app” is een zeer belangrijke, zeker wanneer we het hebben over applicaties die we in socialmedia gebruiken.

Je moet je daarin niet in vergissen want er zijn tegenwoordig zoveel apps. Deze gekoppelde apps worden ook wel apps van derden genoemd en hebben allemaal onnodig toegang tot onze gegevens. Ik zeg “onnodig” omdat het bekend is dat ze soms functies activeren die helemaal niet relevant zijn zoals bijvoorbeeld locatie, camera, microfoon.

Bijgewerkt:  24 juni, 2022

Gekoppelde apps verwijderen

Hoe verwijder je een app in Facebook, Google en Twitter. Het antwoord is simpel, apps verwijderen op de meest populaire sociaal mediakanalen is namelijk best wel makkelijk. Je loopt meestal hierdoor onnodig risico en dit kunnen we maar beter uitsluiten. Gekoppelde apps verwijderen is dus niet iets waar je makkelijk over moet denken.

De beste versleutelde verbindingen voor Nederland

Over de vraag hoe verwijder je een app. Zal ik een duidelijk antwoord gegeven. Ik wens je vast veel succes de gekoppelde apps te verwijderen. Vergeet niet dat de Facebook applicatie verwijderen een van de belangrijkste taken is voor je privacy. Wanneer je meer wilt weten over hoe je je privacy het beste kan beschermen op het internet, lees dan de artikelen over wat een VPN aanbieder precies doet en kan. Ik heb een ranglijst gemaakt van de beste VPN aanbieders van dit moment.

Facebook platform

Laten we beginnen met een van de populairste socialmedia platformen, Facebook. Dit is er tevens ook eentje waar je mee moet oppassen, omdat privacy standen altijd lastig te vinden zijn. Toch met mijn instructies is deze Facebook app verwijderen relatief makkelijk.

Facebook app verwijderen

Het is superleuk al die spelletjes en gratis testen waar je met een paar klikjes aan mee kan doen. Maar pas op: deze facebook gekoppelde apps zijn juist heel gevaarlijk omdat je met die paar klikjes zomaar toegang geeft tot jouw verzamelde data. De stelregel in dit soort gevallen: Is het gratis, pas dan maar op!!! Er zit een verdienmodel achter want alleen voor “niets” gaat de zon op. Hoe verwijder je een app zal ik hieronder gaan bespreken.

Applicatie verwijderen

Je moet dus zo snel mogelijk actie ondernemen om die rotzooi (apps die je niet meer gebruikt) van je Facebookaccount te verwijderen. Deze Facebook app verwijderen gaan we als volgt doen:

Gekoppelde apps verwijderen

 • Ga naar rechtsboven in het scherm naar het driehoekje /pijltje.

Gekoppelde apps verwijderen

 • Je zal dan een trapmenu krijgen en hierin ga je naar Instellingen

Applicatie verwijderen

 • Ga naar het menu link naar Apps. Je ziet nu het aantal gekoppelde apps welke toegang hebben tot je Facebook verzamelde data. Ben je misschien geschrokken hoeveel dit er eigenlijk zijn en kan je ze nog wel allemaal herinneren?? Ik had 38 gekoppelde apps!!! Al deze gekoppelde apps verwijderen is de missie!!!!

Hoe verwijder je een app

 • Je gaat naar de Apps toe en je kan er een kruisje achter zetten.

 • Boven aan de pagina zie je de button van verwijderen. Hier klik je op en er wordt dan nog een keer gevraagd of je deze daadwerkelijk wilt verwijderen.

Google gekoppelde apps verwijderen

Ook op Google moeten we zoveel mogelijk applicaties verwijderen. Je moet niemand zomaar toegang geven tot je dataverkeer. Het lijkt misschien onschuldig maar het is verre van dat. Wanneer we met onze Google account inloggen geven we toestemming aan de app om onze gegevens in te kijken. Vaak wordt ons goed vertrouwen misbruikt en worden er nog veel meer data bekeken dan de app in werkelijkheid nodig heeft. Een “app verwijderen Android” of gewoon van de pc hanteren we dezelfde verwijderingsstappen:

 • Ga naar https://myaccount.google.com

Gekoppelde apps verwijderen

 

 • Vervolgens ga je naar “links”. Onder het kopje Sign-in & security (Inloggen en beveiligen) zie je Apps with account access (Apps met toegang). Klik hierop

Applicatie verwijderen

 • Apps with access to your account (Apps met toegang) en klik vervolgens op manage apps (Apps beheren)

Hoe verwijder je een app

 • Je ziet dan een hele lijst van Apps die toegang hebben. Wanneer je op een van de Apps klikt krijg je een info venster en hierin kan je besluiten de applicatie verwijderen optie te kiezen.

Wanneer je toch bezig bent kan je gaan naar “opgeslagen wachtwoorden” het verstandigste is deze allemaal te verwijderen in Google omdat dit niet de veiligste manier is om gegevens op te slaan. Je kan het volledige artikel “Hoe moet je wachtwoorden veilig opslaan” dan ook lezen wanneer je op de link klikt.

 

Twitter app verwijderen

Wie heeft er nu geen twitter account, zelfs Trumpie heeft er een en twittert er hevig op los. Maar ook met Twitter moeten we oppassen want deze slaat net zoals de bovenstaande socialmedia platformen apps op die we eigenlijk helemaal niet willen opslaan. De enige oplossing om je data te beschermen is dan ook de applicatie verwijderen!! Je zal verbaasd zijn hoeveel er in der loop van de tijd is opgeslagen en je onbewust hebt laten staan!!

Hieronder zijn de volgende verwijderingsstappen voor Twitter:

Hoe verwijder je een app

 • Rechtsboven onder je profielfoto zit een menu

Applicatie verwijderen

 • Ga naar “Instellingen en privacy”

Hoe verwijder je een app

 • Vervolgens ga je naar de linkerkant en in het menu op regels 11 vind je Apps. Klik hierop en je komt terecht op al de apps die je in de loop der tijd hebt opgeslagen.

Hoe verwijder je een app

 • De Gekoppelde apps verwijderen

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl