RTL XL livestream vanuit het buitenland 2022

Heb je al eens de RTL XL live stream bekeken? Via de website van de televisiezender kun je namelijk programma’s die de afgelopen 7 dagen zijn uitgezonden gratis terugkijken. Voor televisie programma’s en andere uitzendingen die langer geleden zijn, heb je een Videoland-abonnement nodig.

Echter gaan we in dit artikel bespreken hoe je RTL XL in het buitenland kijken kan. Overal ter wereld RTL XL live kijken staat dan ook centraal in dit artikel. We zullen het onder andere gaan hebben over het gebruik van een VPN.

BIJGEWERKT: 23 januari 2022

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

RTLXL kijken in buitenland met een VPN

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn waarom je RTLXL in het buitenland kijken wilt. Zo zou je namelijk het RTL weer, RTL nieuws of Editie NL kunnen kijken. Een andere reden zou kunnen zijn dat je je favoriete series als Horrorhuurders en huisjesmelkers of Hour of Power zou willen kijken.

Doordat je de RTL XL live stream alleen kijken kan in Nederland, heb je om RTL XL in het buitenland kijken mogelijk te maken een VPN aanbieder nodig. Wat is een VPN nu precies? VPN staat voor Virtual Private Network. Dat klinkt heel ICT-technisch maar het valt eigenlijk reuze mee.

Met een VPN kun je je IP-adres veranderen of maskeren. Websites en apps kun je zo op het verkeerde been brengen, en zo ook de RTL XL live stream website. 

Met een VPN-aanbieder kun je RTLXL kijken in buitenland ontvangen, maar dit is niet enige wat je met een VPN kan doen. Zo kun je met een VPN ook anoniem torrents downloaden. Maar ook gebruik maken van andere streamingservice in het buitenland, zoals Videoland, Netflix USA, Amazone Prime. Ben je game fanaat kun je er je voordeel mee doen (game vpn) door bijvoorbeeld je adres in games veranderen.

Een VPN kost tegenwoordig bijna niets en is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Om een VPN te gebruiken, onder andere om RTL XL in het buitenland kijken mogelijk te maken, dien je gewoon de volgende stappen te volgen:

1. Download en installeer een VPN-software naar keuze.
2. Log in met je gekozen username en wachtwoord.
3. Maak verbinding met een beschikbare VPN-server in Nederland.
4. Wacht tot de VPN-verbinding tot stand is gekomen.
5. Nu kun je RTL XL live kijken

rtl xl live kijken

RTLXL kijken in buitenland – VPN aanbieders

Ik heb de naar mijn mening beste en betrouwbare VPN-providers hieronder in een handige overzichtstabel gezet. Dit zijn stuk voor stuk uiterst goede VPN’s. Ik heb dan ook al deze VPN-providers zelf uitvoerig getest en hier uitgebreide VPN-reviews over geschreven.

Daarnaast kun je in de comments onder iedere VPN review lezen wat andere mensen over de VPN-aanbieders zeggen of zelf een review achter laten. Op deze manier kun je een duidelijk beeld krijgen welke VPN voor je of je familie of vriendengroep het beste is.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

RTL XL live kijken met de beste VPN

Van al deze VPN-aanbieders is naar mijn mening ExpressVPN de beste. Dit heeft natuurlijk enkele redenen. Allereerst heeft ExpressVPN een ontzetten breed serveraanbod. Zo heeft de VPN-provider duizenden servers verspreid over bijna honderd landen.

Het is altijd belangrijk dat een VPN-aanbieder servers in zo veel landen heeft, zodat je altijd verbinding kunt maken met de gewenste VPN-server.

Ook is het belangrijk dat een VPN-aanbieder geen bandbreedte limiet heeft, wat ExpressVPN gelukkig dan ook niet heeft. Dit zorgt er voor dat je altijd een snelle verbinding hebt. Dit is zeker handig als je de RTL XL live stream wilt kijken zonder haperingen of lange laadtijden.

Gelukkig heeft ExpressVPN ook enkele andere handige functies, die je ook zou kunnen gebruiken voor andere eigenschappen dan alleen RTL XL in het buitenland kijken.

rtl xl in het buitenland kijken

Zo hebben onze getest VPN aanbieders bijvoorbeeld een no log policy, wat betekent dat ze geen enkele data van je opslaan op hun servers. Dit is wel zo gunstig, want hierdoor kunnen copyright-waakhonden en overheden niet je surfgedrag en dataverkeer opvragen bij deze geteste aanbieders. Je digitale privacy is hierdoor goed beschermd.

Naast een no log policy hebben deze providers ook enkele andere speciale functies beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kill switch. Dit is een mechanisme wat er voor zorgt dat wanneer je VPN-verbinding onderbroken wordt om wat voor reden dan ook, al je internet tijdelijk weg valt.

In eerste instantie denk je dat dit juist irritant is, maar het tegendeel is waar! Maar toch het kan vervelend kan zijn, is het alleen om je te beschermen. Op deze manier surf of download je namelijk nooit per ongeluk zonder actieve VPN-verbinding. Wel zo handig lijkt me.

ExpressVPN 30 dagen gratis proberen

Je hoeft gelukkig niet direct ergens aan vast te zitten als je ExpressVPN zou willen proberen. Tegenwoordig kun je namelijk deze VPN 30 dagen gratis uitproberen door wat ik noem: de 30 dagen gratis VPN-truc. Deze truc werkt vrij gemakkelijk:

Je neemt gewoon een VPN-abonnement. Dit kan een maandelijks of jaarlijks abonnement zijn dat maakt in principe niet zo veel uit. Wat je vervolgens doet is gewoon binnen het termijn, tellende vanaf de dag dat je het abonnement hebt afgesloten, de VPN-dienst stop zetten.

Er zullen geen vragen worden gesteld waarom je het VPN-abonnement hebt stop gezet en je betaalde geld zal worden terugstorten op je bankrekening. Dit terugbetalingsproces kan tot 5 werkdagen duren, dus houdt hier rekening mee.

RTL XL in het buitenland kijken – Conclusie

Zoals je nu gelezen hebt is er een VPN nodig om RTLXL kijken in buitenland mogelijk te maken. Er is helaas geen andere optie om in het buitenland RTL XL live kijken bewerk te stelligen. Gelukkig kost een VPN maar heel weinig en heeft een VPN vele nuttige eigenschappen dan alleen maar de RTL XL live stream kijken.

Naast het feit dat je er dus bijvoorbeeld torrents mee kan downloaden en de geografische content blokkades omzeilen van streamingproviders, ben je ook digitaal zo goed beschermd. Vandaag de dag is cybersecurity een belangrijk onderwerp en eigenlijk zou iedere privacy bewuste internetgebruiker een VPN moeten gebruiken.

Eindelijk een stop van al die gerichte reclames en spam, plus nog digitale zekerheid en veiligheid. Hier gaat het gaat om wachtwoorden, inloggegevens en creditcard-details.

Als je zoals ik bent en denkt: wat heb ik te verliezen? Raad ik je gewoon aan om ExpressVPN 30 dagen gratis uit te proberen. Je zal zelf dien hoe handige software het is. Namelijk wat je wel te verliezen hebt, is je digitale privacy als je geen gebruik maakt van een VPN-dienst. Wil je meer lezen over VPN aanbieders kun je onze homepage bezoeken.

rtlxl kijken in buitenland

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

RTLXL kijken in buitenland – Veelgestelde Vragen

Kan ik RTL XL live kijken in het buitenland met een gratis VPN?

Technisch gezien zou je zeker RTL XL in het buitenland kijken kunnen met een gratis VPN. Echter is of dit wijsheid is nog maar de tweede vraag. Naar mijn mening zijn gratis VPN’s uiterst onbetrouwbaar. Dit komt omdat gratis nooit echt gratis is. Uiteindelijk zal je spam en andere reclame ondervinden.

Ook kan het zijn dat de RTL XL live stream constant moet bufferen of blijft haken. Dit heeft te maken met het feit dat gratis VPN’s vaak bandbreedte limieten hebben. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat je vroeg of laat toch een betaald abonnement bij hen afneemt.

Dan, last but not least, zijn gratis VPN’s enigszins gevaarlijk in gebruik, omdat er gevallen bekend zijn waar gebruikersgegevens werden doorverkocht aan cybercriminelen. Het laatste wat je wilt is denken dat je veilig zit te surfen en dan uiteindelijk toch gehackt wordt.

Mijn advies is dan ook, betaal gewoon voor een VPN, zo duur zijn ze niet.

Is het legaal om RTXL kijken in buitenland mogelijk te maken door gebruik van een VPN?

Ja, het gebruik van een VPN is volledig legaal. Sterker nog, overheden en cybersecurity-bedrijven doen het zelf 24/7. Hoewel je dus bijvoorbeeld torrents zou kunnen downloaden met een VPN, is dit wel geheel op eigen risico. Je kunt namelijk een fixe boete krijgen van copyright-waakhonden als ze er achter komen dat je een hele bibliotheek illegale content op je harde schijf of toestel hebt.

Kost RTL XL live kijken geld?

Nee, in principe niet. Je kunt RTLXL kijken in buitenland zoveel je, maar wilt. Als je alleen programma’s en uitzendingen kijkt van hoogstens 7 dagen oud. Als je oudere uitzendingen wilt kijken, dien je een Videoland-abonnement te hebben.

Ik ben Levi en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Nu schrijf ik over internetbeveiliging omdat onze beveiliging echt slecht is en alles zo op straat ligt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming