Een 2-bay versien van Synology DS215J

Synology DS215J de snelste budget NAS op de markt. Met een twee sleuf HDD systeem. Simpele setup en gebruikmakende van de prettigste interface software

Koop nu

Synology DS215J

Een van Synology’s zeer succesvolle reeks is de  ‘j’. De ‘j’ staat voor budget maar kijkende naar de prestaties is het een verbeterde kopie van de single-bay DS115j. Behalve het iets grotere ontwerp is de DS215j vrijwel identiek aan zijn de overige Synology modellen. Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Het j-model wordt altijd geleverd in wit, “meer woonkamer vriendelijk” zullen we maar zeggen.

De Synology DS215J  is eigenlijk een NAS die werd uitgebracht einde 2014. Het model naam is echter 215 wat dan een beetje verwarrend kan zijn. We hebben wel te maken met een NAS

synology

die dan nu alweer meer dan een jaar op de markt is.

De echte upgrade is naar dual-bay (2 sleuf), wanneer we naar de prestaties kijken is er een lichte verbetering in vergelijking met de Synology DS115j. Dit komt in de vorm van 512MB RAM-geheugen – het dubbele van de DS115j – maar verder is er weinig veranderd.

Er is nog steeds dezelfde Marvell Armada 375 dual-core 800MHz CPU, Gigabit Ethernet-poort, een USB 3.0 en een USB 2.0, alle achterop. Er is ook de dezelfde 92 x 92mm-ventilator als de DS115j.

Zoals elke Synology NAS, krijgt de Synology DS215J volledige toegang tot alle software welke wordt geleverd bij all  Synology NAS apparaten. Dit omvat Synology Hybrid RAID (SHR) voor dynamic volume expansion, DiskStation Manager (DSM) en Synology’s werkt met Android en iOS apps, externe media toegang en  en apps bibliotheek.

Koop nu

Oordeel Synology DS215J

Op papier gaat he hart niet sneller kloppen van de Synology DS215j, maar in combinatie van snelle, evenwichtige prestaties en toonaangevende software is het een goede aankoop voor een twee-sleuf NAS. De prijs is dan ook ongeveer 20 euro goedkoper dan de NAS QNAP TS231, dit model heeft ook geen dual core.

Algemeen Nas Synology
Merk Synology
Productnaam DiskStation DS215j
Productcode DS215J
Details Productinfo
Bays / Harddisks
Aantal interne drive bays 2 bay(s)
Totale capaciteit meegeleverde harddisks 0 GB
Harddisk interface Serial ATA
Harddisks afmeting 2.5 en/of 3.5 inch
CPU / geheugen
Processorfamilie Marvell Armada
Processortype Marvell Armada 375
Processorsnelheid 0.8 GHz
Processorcores 2 cores
Werkgeheugen 512 MB

 

Synology DiskStation DS215
7 Totale Score
Synology DiskStation DS215

Onze waardering
7

Ik ben Levi en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Nu schrijf ik over internetbeveiliging omdat onze beveiliging echt slecht is en alles zo op straat ligt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl