Het top model Synology DS216 Play

De Synology ds216 Play is een 2-bay NAS met de mogelijkheden om opgeslagen video bestanden naar mobiele apparaten te verzenden.

Koop nu

Synology DS216 PlaySynology DS216 play

De Synology ds216 Play is een 2-bay NAS (twee intern gleuven voor de HDD met schroefje te bevestigen) met de mogelijkheden van “on-the-fly transcoding” om opgeslagen video bestanden naar mobiele apparaten zoals set-top boxen als Googles Chromecast te verzenden, met als technisch hoogstandje de ondersteuning van 4 K mediabestanden.

Normaal gesproken hoeven NAS apparaten niet een bijzonder krachtige CPU te hebben, tenzij ze zijn ontworpen voor zakelijk gebruik, met honderden klanten en aparte toegangsmachtigingen. Maar het versturen van 4K video is geen kleine taak voor een computerprocessor.

Dit verklaard ook het verschil tussen de Synology DS216 Play en de Synology DS216, bij deze laatste ontbreekt deze specifieke functie.

Veder is de bijgeleverde software zoals we gewend zijn van Synology TOP. Installatie is een fluitje van een cent!!

Video transcoding Nas Synology

Video transcoding is de belangrijkste verkoopargument van de Synology DS216 Play Ik testte de setup met een 1080p-video en het duurde slechts een paar seconden om inhoud te screamen naar een mobiel apparaat op het netwerk. Het is enigszins kieskeurig met 4K content en video-indelingen. Ik had wat moeite om een 4K video goed at te kunnen spelen op een mobiel apparaat, hoewel het zonder problemen screamende via de webbrowser.

Ondanks dit kleineDe software is uitstekend en de krachtige CPU geeft een boost aan de algehele prestaties.

Echter, de snellere CPU verhoogd de kosten enigszins. Er zijn goedkopere twee-bay NAS eenheden beschikbaar van Synology. Bijvoorbeeld, de 135 euro, DS216SE heeft net een 800MHz Armada chip, maar kost ongeveer de helft van de prijs van de Synology DS216 Play. Thecus heeft de N2310 van 143 euro, en er is een 130 euro 2-sleufs NAS van Qnap, de TS-212E, die een 1,2 GHz processor heeft.

De extra prestaties is misschien wel de moeite waard. Als u “transcode video” wilt gebruiken, de CPU zal zorgdragen voor het sneller laden van video’s, en biedt meer mogelijkheden voor het downloaden van bestanden. Wanneer u deze functies niet zou willen gebruiken gebruiken en alleen bestanden zou willen opslaan wilt is de Synology DS216 Play misschien wel een overkill, er zijn goedkopere NAS apparaten die het werk even goed kunnen doen.

Koop nu

Conclusie

Wanneer u opzoek bent naar een twee-sleufs NAS voor het opslaan van data en afspelen van multimedia op mobiele telefoons en tablets.  Dan is de Synology DS216 Play ideaal. Echter, als je niet de “transcoding” zal gebruiken dan zijn er goedkopere opties.

Wat goed is om te weten is dat de Synology DS216 Play geen HDMI output heeft. U zult in dit geval een DLNA compatible TV moeten hebben of een network scanner om de bestanden op de NAS te kunnen lezen.

Mijn voorkeur gaat toch uit naar de QNAP TS-251 waar wel een HDMI aansluiten aanwezig is.

Algemeen specificaties

Inclusief harde schijf
Nee, alleen behuizing
Maximale opslagcapaciteit
16000 GB
Formaat harde schijf
2, 5 inch, 3, 5 inch
Aansluiting
S-ATA (III)
Vormgeving NAS
Staand
Aantal bays voor harde schijven
2

Processor & geheugen

Processor
STM STiH412
Kloksnelheid
1500 MHz
Processorkernen
Dual core (2)
RAM-geheugen
1 GB
Geheugen uitbreidbaar
Geen
Synology DS216
7 Totale Score
Synology DS216

-Video transcoding en 4K streaming naar mobiele apparaten -Eenvoudig hardware installatie -Plezierige en eenvoudige interface

Onze waardering
7

Ik ben Levi en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Nu schrijf ik over internetbeveiliging omdat onze beveiliging echt slecht is en alles zo op straat ligt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl