CyberGhost VPN review 2022

CyberGhost VPN review 2022
9.3 Totale Score
CyberGhost VPN review 2022
CyberGhost VPN review 2022
  • Concurrerend geprijst
  • Betrouwbaar en stabiel netwerk
  • Goede snelheid

expressvpn feestdagen special

Welkom bij mijn CyberGhost review. Dit is een van mijn favoriete VPN diensten van dit moment. Ik zal de software in detail bespreken, zodat je aan het eind van dit artikel kunt beslissen of een CyberGhost download de juiste keuze is voor jou.

Kortings Coupon “KLIK HIER

Het artikel is bijgewerkt op: 2 december 2022

CyberGhost VPN

Ik gebruik CyberGhost VPN nu ruim een jaar en het is echt een ontzettend makkelijke VPN dienst qua gebruik. Dit betekent dat CyberGhost VPN ideaal is voor zowel beginners als de gevorderde VPN gebruiker. Of je nu TV en films online wilt streamen, of alleen wilt zorgen dat je internetgeschiedenis altijd volledig anoniem is, Ghost VPN is een goede keuze voor velen. 

Is CyberGhost veilig? Absoluut. Het is zelfs een van de veiligste VPN diensten op de huidige markt. 

Eigenschappen

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US
Multi-login 7 gelijktijdige connecties
Aantal landen 90+
Supported OS Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire TV, Android TV, Linux
Geld terug garantie 45 dagen
Protocols OpenVPN, L2TP-IPsec and PPTP
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 9.200+

Kortings Coupon “KLIK HIER

Gebruiksgemak

Verrassend genoeg is het mogelijk CyberGhost VPN binnen enkele minuten draaiend te krijgen.  

Je hoeft alleen maar op download knop hieronder te klikken. Hiermee ga je naar de website van CyberGhost. Dan zijn er nog enkele stappen te volgen: 

  1. Kies het abonnement dat bij jou past
  2. Maak je beveiligde account aan
  3. Kies de betaalwijze

Na de CyberGhost download ontvang je een welkomstmail met factuur. Als de app gedownload is kunt je de instructies voor installatie volgen. Om aan de slag te gaan kun je de informatie die in de welkomstmail toegestuurd is invullen. Een van de mooiste aspecten van CyberGhostVPN is dat je deze op tot 7 apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken.  

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van CyberGhost VPN kun je naar hun website gaan. Daar vind je veel informatie en handleidingen. Ze hebben ook een goede klantenservice die 24 uur per dag bereikbaar is.  

De prijs

cyberghost prijs

Kortings Coupon “KLIK HIER

Natuurlijk ga ik het in deze CyberGhost review ook over de prijs hebben.  

Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. Van maandelijks tot lange termijn opties, zoals 1 maanden of een jaar. Welke je ook kiest, ze hebben allemaal een 45 dagen niet-goed-geld-terug garantie. De iOS en Android apps hebben ook een 7 dagen gratis proefperiode.  

Als je een jaarlijks abonnement neemt dan kun je op dit moment van hun “flash sale” profiteren en 83% korting krijgen. Geweldig toch? Dit is wel een tijdelijke actie, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent.  

Er zijn ook verschillende betaalwijzen mogelijk, zoals PayPal, creditkaart en zelfs Bitcoin. 

Betrouwbaarheid en ondersteuning

CyberGhost VPN is zeer betrouwbaar en is amper offline. Als je toch de klantenservice moet contacteren zijn er vele opties om dit te doen. Voor het maken van deze CyberGhost review heb ik ook de klantenservice benaderd.

De snelste optie is de Livechat functie. Wel is het zo dat ik een paar keer heb meegemaakt dat de chatter mij niet kon helpen met mijn vraag. Als je geen haast hebt kun je dan ook het beste gebruik maken van het ticketsysteem op hun website. Op die manier komt je vraag altijd bij de juiste mensen terecht. Het enige nadeel is dat het een of twee dagen kan duren voordat je probleem is opgelost. 

Om eerlijk te zijn waren de vragen die ik ze stelde ook wel zeer technisch. Vragen over Netflix servers, router instellingen en DNS zaken. Ik was dan ook blij verrast met het uitgebreide antwoord dat ik terug kreeg. Het is veel beter om een dergelijk antwoord te ontvangen dan eentje die snel via de Livechat optie gegeven kan worden.  

Zoals ik al eerder zei, als je een beetje technisch bent kun je de meeste problemen zelf oplossen. Er is een troubleshooting sectie op de website te vinden met goed geschreven handleidingen. Er is ook een veelgestelde vragen sectie waar de meeste basisinformatie te vinden is. Dit is een goede plek om eerst te kijken.  

cyberghost instellingen

Mijn gedetailleerde expert CyberGhost review

Ghost VPN (zoals ik het zelf noem) pakt de essentie van een VPN en mengt deze met een innovatieve aanpak. Maar is deze combinatie voldoende als het gaat om onbeperkte toegang tot je favoriete streaming service? En kan dit je optimale privacy garanderen? Absoluut! 

CyberGhost VPN is een uniek stukje software dat een verbazingwekkende prestatie levert. Een van de vragen die veel beginners hebben is “Is CyberGhost veilig?” 

Het antwoord is dat het zo veilig als maar zijn kan is. Ik zal hier verderop in deze CyberGhost review verder op in gaan.  

Het hoofdkantoor van CyberGhost VPN is gevestigd in Roemenië, waar de tech industrie snel groeit. Roemenië is echter voornamelijk gekozen omdat dit een van de meest privacy-vriendelijke locaties is in Europa. Ze nemen privacy gerelateerde zaken er zeer serieus.   

CyberGost VPN benadrukt dat er geen logs worden bewaard van mensen die hun service gebruiken. Verder zijn er een zeer gedetailleerd en transparante privacy voorwaarden, waarin precies wordt uitgelegd hoe je persoonlijke data behandeld wordt.  

CyberGhostVPN stelt niet teleur wat veiligheid betreft. Er is een breed scala aan protocollen, zoals L2TP/IPsec, OpenVPN en PPTP, evenals AES-256 encryptie. Dan zijn er ook nog extra opties zoals de CyberGhost killswitch en DNS lekbeveiliging. Dus is CyberGhostVPN veilig? Veiliger dan dit wordt het bijna niet! 

Het is een zeer populaire keus voor mensen die VPN in China willen gebruiken, om zo de strikte internet wetten in dat land te omzeilen. De Chinese regering heeft momenteel veel populaire websites geblokkeerd, zoals Facebook een Google. Ze hebben hun eigen versies van deze websites gemaakt.  

Servers

Er is een enorm aantal (2200+) servers is verdeeld over 59 landen. Volgens mij is dit het grootste aantal van alle VPN aanbieders momenteel op de markt. Het aantal groeit ook nog sneller dan dat van de concurrenten. Zoals gewoonlijk zijn sommige servers sneller dan anderen, afhankelijk van het land waarin ze zich bevinden. Maar over het algemeen is de verbinding supersnel.  

cyberghost servers

Kortings Coupon “KLIK HIER

Interface

De interface is recentelijk opgepoetst en ik moet zeggen dat het visueel stukken beter is als de meeste anderen. Buiten de visuele verbeteringen is de functionaliteit ook behoorlijk verbeterd. Voorheen was het maar een middelmatige interface, nu is het een vernuftig stukje software dat met enkele muisklikken allerlei nuttige dingen doet.  

cyberghost interface

De meeste mensen geven de voorkeur aan makkelijk te gebruiken VPN diensten en dat krijg je ook als je CyberGhost download. Binnen enkele seconden kun je je voorkeurs-server kiezen. Ook kun je al even snel kiezen of je extra beveiliging op openbare WiFi en/of torrenten wilt, of zelfs of je censuur wilt omzeilen. Als je videostreamingdiensten wilt unblocken is er zelf een lijst met streamingdiensten die geoptimaliseerde instellingen hebben. Dit betekent dat je je favoriete sites kunt unblocken. Zoals bijvoorbeeld BBC iPlayer, Amerikaanse Netflix, Hulu, Sky en vele anderen.  

Als je wilt kunt je evengoed handmatig kiezen welke server en protocollen je wilt gebruiken.  

Zijn er nog negatieve punten die vernoemd moeten worden? 

Zoals met de meeste diensten en software zijn er over het algemeen wel wat negatieve punten. Ik kon er voor CyberGhost VPN maar twee vinden. De ene heb ik eerder al besproken. Dat is de doorlooptijd van een support ticket. Hoewel dit enkele dagen kan duren denk ik wel dat dit redelijk in de buurt komt van andere VPN aanbieders. Niks extreems dus.  

Het andere negatieve punt is dat de kosten van het maandelijkse abonnement aan de hoge kant zijn. Dit wordt wel enigszins verzacht door de 45 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Mijn advies is om gebruik te maken van de 77% korting op een jaarabonnement. Dat is sowieso de goedkoopste optie.  

CyberGhost is een deugdelijke VPN aanbieder. Eentje die zich de afgelopen jaren steeds opnieuw heeft uitgevonden en veel waarde heeft toegevoegd voor de gebruikers. Daarom zijn ze zeer succesvol, wat ook wordt bewezen door het dagelijks gebruikersaantal van 50.000+.  

Ik ga nog even verder de diepte in in deze CyberGhost review. Laten we even kijken naar de verschillende besturingssystemen, torrents en of dit een geschikte VPN aanbieder is voor mensen die in Nederland wonen.  

Windows en Mac

Zoals ik al zei zorgt CyberGhost ervoor dat een gebruiker een server kan kiezen die bij zijn/haar gebruik past, in plaats van gewoon met een willekeurige server te verbinden.  

Voor Windows zijn verschillende categorieën beschikbaar die zowel op torrenten als op streamen gericht zijn. Dit past weer bij de lekbeveiliging, vele beveiligingsprotocollen en het strikte no-log beleid. 

Een ander groot voordeel, vind ik, is dat er geen limiet aan de bandbreedte wordt gesteld. En dat je 7 apparaten tegelijkertijd kunt verbinden.  

Met de geïntegreerde MacOS app is CyberGhostVPN handig voor alle Mac users. Het programma is makkelijk te downloaden en installeren. Het maakt niet uit of je Lion of High Sierra gebruikt.  

Android en iOS

Wist je dat mobiel internetten stukken populairder is dan internetten op een desktop? Eigenlijk best logisch. Dus is het ook logisch een VPN app op je telefoon te hebben. Gelukkig heeft CyberGhost een makkelijk te gebruiken VPN app voor Android en iOS.  

cyberghost ios

Het grootste voordeel van de mobiele apps is de 7 dagen gratis proefperiode. Test CyberGhost gratis uit voor je besluit op aanschaffen over te gaan.  

De Android en iOS versies zijn uitgerust met dezelfde beveiligingsopties als de Windows en Mac versies. Maar de mobiele versies zijn specifiek ontworpen voor het veilig streamen en anoniem surfen. En misschien nog wel belangrijker: ze hebben automatische beveiliging voor WiFi.  

cyberghost android

Je kunt ook de server aanpassen, wat best gaaf is gezien het aantal servers dat er is. Duizenden in verschillende landen.  

Omdat je 7 apparaten tegelijkertijd kunt verbinden kun je de CyberGhost download op zowel je mobiel als je PC gebruiken. Sterker nog, je kunt het daarbij ook nog op je tablet gebruiken.  

Kortings Coupon “KLIK HIER

Torrents

Het streamen of downloaden van Torrents is een van de meest genoemde redenen om op een VPN dienst te abonneren. Als jij dat ook graag doet is het goed te weten dat CyberGhost VPN een hele lijst servers heeft speciaal voor dit doeleinde. Dat betekent dt je gewoon een van deze serves kan kiezen. De dienst verbindt je dan met de beste VPN voor torrents en zorgt ervoor dat deze optimaal ingesteld staat. Ook wordt ervoor gezorgd dat je alleen verbindt met servers die ergens staan waar torrents legaal zijn. Zijn VPN verbindingen legaal? Ja, maar het downloaden van torrents is dat niet overal.  

Veiligheid is ook een prioriteit bij torrenten.  Er worden geen logs bewaard en er wordt voor beveiliging tegen DNS lekken gezorgd, evenals IP beveiliging.  

Mijn mening over CyberGhost

Ere wie ere toekomt. CyberGhost bezuinigt niet als het om privacy en versleuteling gaat. Bovendien hebben ze snelle servers die prima presteren. Een paar jaar geleden waren ze geen eerste keus als het om VPN aanbieders ging. Maar ze hebben de kritiek van hun klanten serieus genomen en vele veranderingen doorgevoerd. En nu hebben ze aardig wat concurrenten achter zich gelaten.  

Met een interface die makkelijk in het gebruik is en handige opties is dit een prima keus voor zowel VPN experts als beginners. Of je nu Windows, Mac of een smartphone gebruikt. En CyberGhost verbetert zich constant qua opties en service.  

Ik hoop dat je na het lezen van deze CyberGhost review genoeg informatie hebt om te kunnen beslissen of CyberGhost de juiste VPN aanbieder voor jou is. Bedankt voor het lezen.  

CyberGhostVPN
9.3 Totale Score
CyberGhostVPN

CyberGhost review: CyberGhost is een betrouwbare VPN oplossing die op privacy focust. Het is geschikt voor iedereen die een makkelijke VPN dienst nodig heeft. Zowel voor het anoniem surfen en downloaden van torrents, als voor onbegrensd streamen. Het multi-login pakket is wel prijzig.

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit netwerk
9
Prijs (coupon korting)
8
Aantal beschikbare server landen
10
Flexibiliteit gebruik
10
Pluspunten
  • Concurrerend geprijst
  • Betrouwbaar en stabiel netwerk
  • Goede snelheid
Minpunten
  • Beperkt aantal server landen

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl