IPVanish Review 2024

IPVanish Review 2024
9 Totale Score
IPVanish Review 2024
IPVanish Review 2024
 • Snelle servers ideaal voor gamers
 • NAT Firewall is geïntegreerd
 • Goede dekking in USA en Europa
 • Geen log beleid, ideaal voor P2P en BitTorrent

ipvanish

Heb je interesse in de diensten van IPVanish, maar weet je niet of de abonnementen het wel waard zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres, we hebben de VPN dienst namelijk volledig uitgetest en een uitgebreide review geschreven over de IPVanish ervaring. Lees dus snel verder.

Probeer IPVanish vandaag uit!
Ontgrendel unieke content van overal!

Ontgrendel de unieke content van grote streaming diensten en websites met geografische beperkingen. Gebruik nu IPVanish en probeer het 30 dagen gratis uit met de geld terug garantie!

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

IPVanish: De organisatie

De organisatie die IPVanish op de markt gebracht heeft is gelegen in de verenigde staten van Amerika en is momenteel een onderdeel van J2 Global. De VPN dienst is beschikbaar op verschillende operatie systemen waarbij elk systeem een eigen applicatie heeft!

De servers die de data verwerken worden door IPVanish zelf beheert en enkel in locaties waar het niet slim zou zijn om hun eigen apparaten te hebben zullen ze derde partijen inschakelen om het onderhoudt van de servers uit te kunnen voeren.

Abonnementen en de prijzen van IPVanish

prijzen van ipvanish

Voordat je betaald voor een dienst wil je natuurlijk weten welke verschillende opties je hebt om voor deze dienst te betalen. We hebben de verschillende abonnement opties die je hebt in deze blog uitgebracht.

 • Maandelijks abonnement: Ben je niet zeker of je de dienst langer dan 1 maand wilt gebruiken?
 • Jaarlijks abonnement: Een goedkoper abonnement voor mensen die jaarlijks willen betalen voor een VPN dienst.
 • Twee jaarlijk abonnement: De mensen die zonder zorgen gebruik willen maken van een VPN dienst, kunnen best voor het abonnement van 2 jaar kiezen.

Coupons

Wanneer je een online aankoopt doet, wil je dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Daarom geeft de organisatie van IPVanish verschillende kortingen doorheen het jaar. Deze kortingen komen vooral tijdens de feestdagen zoals Black Friday of Cyber Monday.

We kunnen je ook nog laten weten dat hoe langer je abonnement duurt, hoe goedkoper het word voor nieuwe klanten!

Gratis proefperiode

Om de IPVanish ervaring uit te proberen zul je helaas een abonnement moeten afsluiten. Echter heb je wel een 30 dagen geld terug garantie waarmee je de dienst zonder zorgen kunt uitproberen. Indien je niet tevreden bent van de VPN service kun je gewoon je geld terug krijgen.

Een technische samenvatting van de IPVanish ervaring

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 75+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2, OpenVPN, IPSec, WireGuard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 40.000+
Servers 2.000+

Wat kun je bij de IPVanish ervaring verwachten?

Je kunt een VPN dienst voor verschillende redenen gebruiken. We hebben daarom een onderzoek gedaan naar de redenen waarom de meeste mensen een VPN dienst gebruiken en hebben gekeken of IPVanish hier goed voor te gebruiken is.

Gebruik IPVanish voor Netflix

Netflix en andere streaming diensten zijn steeds populairder. Echter zullen deze diensten geografische beperkingen moeten instellen aangezien ze niet de rechten hebben om alle tv shows en films overal uit te zenden.

Met IPVanish kun je verbinding maken met een VPN server in een ander land, waardoor je de geografische beperkingen zult kunnen omzeilen. Hierdoor zul je de Netflix catalogus van elk land ontgrendelen. Doordat IPVanish bijna over heel de wereld VPN servers heeft, is dit een perfect VPN dienst om Netflix mee te streamen

Kun je torrents downloaden met IPVanish?

IPVanish is een van de beste VPN diensten wanneer het gaat om downloaden van torrent bestanden. Zo zullen de meeste VPN servers van deze VPN dienst peer to peer verbindingen ondersteunen. Op deze manier zul je zonder problemen al je torrents kunnen downloaden, zonder dat derde partijen je internet gebruik kunnen volgen.

Werkt IPVanish in China?

Wanneer het aankomt op het gebruiken van VPN diensten in China, is het nog al een moeilijk onderwerp. Zo zijn de meeste VPN diensten namelijk niet legaal om te gebruiken binnen China. Dit komt doordat de overheid hier strenge regels op heeft en niet wil dat de bevolking zelf deze regels zou willen breken.

IPVanish is een van de VPN diensten die je wel zou kunnen gebruiken, maar het is niet de beste VPN dienst om binnen China te gebruiken.

ipvanish ervaring

Kun je online video games spelen met IPVanish

Een van de voordelen die je wel hebt bij het gebruiken van IPVanish is dat deze VPN dienst zeer geschikt is voor het spelen van online video games over heel de wereld. Net zoals bij het ontgrendelen van Netflix content zul je met de VPN dienst de locatie van je IP adres kunnen aanpassen om met mensen van over heel de wereld te kunnen gamen.

Probeer IPVanish nu uit!

De belangrijkste toepassingen van IPVanish

Voordat je een abonnement afsluit voor een VPN dienst, wil je natuurlijk ook graag weten tot welke toepassingen je toegang krijgt.

Daarom hebben we de meest belangrijke toepassingen die je bij elk IPVanish abonnement zult krijgen in deze blog vermeldt. Lees snel verder en kom er alles over te weten.

Split tunneling

Het kan soms wel eens zijn dat niet elke applicatie die je gebruikt, verbonden moet zijn met een VPN dienst. Om dit te kunnen bereiken heeft de VPN dienst een split tunneling toepassing aan hun VPN dienst toegevoegd.

Dit betekent dat je zelf kunt kiezen welke applicaties je via de VPN server met het internet verbinding laat maken en welke applicaties gewoon internet toegang zullen krijgen. Op deze manier zul je bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix catalogus kunnen bekijken, terwijl je toch nog met applicaties binnen Nederland bezig bent!

Automatische kill switch

De Automatische kill Switch van IPVanish VPN is een van de meest handige toepassingen die je zou kunnen hebben. Het zal je persoonlijke gegevens namelijk zo goed mogelijk kunnen beschermen, en je hoeft er zelf niets voor te doen.

Wanneer je verbinding maakt met een VPN server zullen je persoonlijke gegevens en je online privacy veilig zijn. Echter kan het wel eens zijn dat de verbinding met de VPN server wegvalt. Indien je dit niet door hebt, zullen jouw persoonlijke gegevens en je online privacy terug gevaar lopen.

Met de Automatische killswitch, zal de internetverbinding geblokkeerd worden zodra er de VPN verbinding weg valt. Op deze manier zul je meteen merken dat de VPN verbinding verbroken is en zodra je deze terug herstelt, kun je weer gewoon je applicaties gebruiken.

DNS lek bescherming

Het gebruiken maken van een website, zul je altijd een aantal gegevens moeten achter laten. Met deze gegevens kan de website je computer namelijk terug vinden. Echter kunnen derde partijen deze informatie ook gebruiken om je online internet gebruik te volgen of om je persoonlijke gegevens te stelen.

Met de IPVanish ervaring zul je hier volledig tegen beschermt zijn. Zo zullen je persoonlijke gegevens volledig versleuteld worden waardoor derde partijen je niet kunnen volgen en zodat deze gegevens veilig zijn indien er een DNS lek is bij de website!

SOCKS5 proxy

Een Socks5 Proxy is een meer veilige variant van de normale proxy servers waar je verbinding mee zou kunnen maken. Zo zullen de DNS gegevens van de pakketten die tot bij je computer komen en die van je computer vertrekken van IP adres veranderen zodat deze enorm moeilijk zijn om te kunnen volgen. Deze servers zullen ook iets sneller zijn dan normale VPN servers.

Verbinding protocollen

Om verbinding met een VPN server te kunnen maken zijn er verschillende manieren om deze verbindings protocollen op te stellen. Bij IPVanish heb je verschillende opties waar je uit kunt kiezen:

 • Wireguard: Een VPN protocol dat vooral op snelheid en sterkte van VPN verbindingen focust.
 • OpenVPN: Een van de meest veilige vormen van VPN servers. Dit komt doordat de opbouw van OpenVPN volledig openbaar zijn waardoor iedereen kan proberen om zwakheden te vinden. Dit zorgt er ook voor dat men veel sneller een oplossing voor de zwakheden zou kunnen vinden.

ipvanish review

Autmatische startup

IPVanish heeft een handige toepassing die je kunt gebruiken op verschillende apparaten. Met de Automatische startup toepassing zul je zodra je het apparaat opstart, ook meteen verbinding maken met een VPN server. Op deze manier zullen je online privacy en je persoonlijke gegevens meteen beschermt worden en hoef je je geen zorgen te maken.

De IPVanish ervaring op windows

De meeste mensen die een VPN dienst gebruiken zullen gebruik maken van een windows computer. Daarom hebben we in deze review de IPVanish ervaring op windows voor je uitgetest. We hebben zowel de looks van de applicatie als de instellingen die je zelf kunt aanpassen uitgetest. Lees er in dit deel van de blog meer over.

De interface van IPVanish

De ontwerpers van IPVanish hebben ervoor gezorgd dat iedereen die graag een VPN wilt leren gebruiken, gebruik kan maken van hun VPN dienst. Zo zijn de standaard instellingen zeer handig voor mensen die gewoon hun online privacy willen beschermen. Ook zijn alle extra toepassingen die je zou kunnen gebruiken eenvoudig te vinden zodat zelfs mensen zonder VPN ervaring gebruik kunnen maken van deze VPN dienst.

Kun je de applicatie personaliseren

Er zijn ook mensen die al wat meer ervaring hebben met het gebruik maken van een VPN dienst. Voor deze mensen is de IPVanish ervaring ook zeer handig! Je kunt namelijk de instellingen volledig naar je eigen wensen aanpassen. Zo stel je in met welke VPN server je automatisch wilt verbinden en je kunt kiezen wanneer de VPN aan staat.

Andere IPVanish applicaties

Windows is niet het enige besturingssysteem waar IPVanish op beschikbaar is. Zo zijn de meeste platformen waarop je een VPN dienst zou willen gebruiken voorzien van een IPvanish applicatie!

De volgende platformen worden ondersteunt door deze VPN dienst: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV

De test resultaten

Naast het testen van de interface hebben we de VPN dienst ook nog op verschillende prestatie gerichte vlakken getest. In dit deel van de blog bespreken we de snelheid en de veiligheid van de VPN dienst!

Snelheid

Snelheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een VPN-provider, omdat het van invloed kan zijn op uw algehele online ervaring. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de snelheid van uw VPN-verbinding, waaronder de afstand tussen uw apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers dat tegelijkertijd op de server is aangesloten, regionale bandbreedtebeperkingen, uw internetprovider en de verwerkingskracht van uw apparaat.

Bij onze testen van IPVanish hebben we verschillende snelheidstests uitgevoerd om de prestaties van de VPN te meten. Over het algemeen waren de snelheden van IPVanish redelijk goed, met gemiddelde snelheden die vergelijkbaar waren met andere toonaangevende VPN-providers.

Bij het testen van IPVanish hebben we gebruikgemaakt van verschillende servers en locaties over de hele wereld om te zien hoe de VPN presteerde onder verschillende omstandigheden. In het algemeen vonden we dat de snelheden van IPVanish goed waren, maar we merkten wel een lichte vertraging op bij het gebruik van servers op grote afstand van onze locatie.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van uw VPN-verbinding afhankelijk kan zijn van verschillende factoren, en dat de prestaties kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en apparaat. Toch waren we over het algemeen tevreden met de snelheid van IPVanish tijdens onze tests.

vpn ipvanish

DNS lek en torrenting

Als taalmodel kan ik in verschillende talen communiceren, maar hieronder vindt u de antwoorden in het Nederlands.

Ons reviewproces voor het testen van IPVanish omvat de volgende stappen voor het identificeren van DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken met behulp van IPleak.net:

 1. We hebben IPVanish geïnstalleerd en zijn verbinding gemaakt met hun VPN-servers.
 2. We hebben de website IPleak.net bezocht om onze verbinding te testen op DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken.
 3. We hebben onze testresultaten vastgelegd en geanalyseerd om te bepalen of er eventuele lekken waren.

Hier zijn de resultaten van onze test voor IPVanish:

DNS-lekken: IPVanish heeft met succes onze DNS-informatie verborgen en er waren geen DNS-lekken gedetecteerd tijdens onze test.

IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6): We hebben geen IP-adreslekkage (IPv4 of IPv6) waargenomen tijdens onze test met IPVanish.

WebRTC-lekken: IPVanish heeft ons beschermd tegen WebRTC-lekken en er waren geen lekken gedetecteerd tijdens onze test.

Over het algemeen heeft IPVanish met succes onze verbinding beveiligd en er waren geen lekken gedetecteerd tijdens onze test.

Het werkt ook goed voor torrenting, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een VPN-service voor dit doel.

De Klantendienst van IPVanish

Je zult altijd wel eens contact moeten opnemen met de klantendienst van een service waar je voor betaald. Omdat dit ook bij de IPVanish ervaring zal horen hebben we de klantendienst ook voor je uitgetest.

Om contact op te nemen met een van de medewerkers zul je een mail moeten sturen naar de helpdesk van deze dienst. De Organisatie zal dan zo snel mogelijk een antwoord op je vraag proberen te vinden. Indien je zo snel mogelijk een antwoord wilt, kun je ook altijd de meest gestelde vragen pagina bezoeken!

Probeer IPVanish nu uit!

IPVanish VPN in vergelijking met andere VPN diensten

Zoals je waarschijnlijk al weet, is IPVanish niet de enige VPN dienst die er op de markt is. Daarom hebben we de IPVanish ervaring met verschillende andere VPN diensten vergeleken. Lees er in het volgende deel meer over.

IPVanish Vs ExpressVPN

Wanneer het aankomt op het gebruiken van de beste VPN dienst mogelijk, raden we je zeker aan om eens de diensten van ExpressVPN uit te proberen. Doordat deze dienst een van de grootste VPN diensten is, zijn er ook meer beschikbare servers waardoor je verbinding snelheid niet achteruit zal gaan. Wil je meer weten over deze VPN dienst? Dan lees je best onze review van ExpressVPN

IPVanish Vs CyberGhostVPN

Een andere VPN dienst die net iets beter zal zijn dan de VPN dienst van IPVanish is CyberGhostVPN. Ook deze dienst heeft meer verschillende toepassingen en een uitgebreid netwerk van VPN servers over heel de wereld. Wil je meer te weten komen over de diensten van CyberGhostVPN? Lees dan de review.

IPVanish Vs Private Internet Access VPN

De laatste VPN dienst waarmee we IPVanish vergeleken hebben is Private Internet Access VPN. Tussen IPVanish en deze VPN dienst zijn er niet zo een grote verschillen. Hier komt het dus meer aan op persoonlijke keuzes en de toepassingen die je nodig hebt bij de VPN dienst. Wil je meer over de andere VPN te weten komen? Dan lees je best onze Private Internet Access VPN review!

Meest gestelde vragen over VPN IPVanish

Het kan altijd zijn dat je een aantal vragen over een dienst hebt waar je voor moet betalen.

Voordat je zelf de IPvanish ervaring ontdekt, zijn er misschien nog wat vragen die je beantwoord wilt hebben. Daarom hebben we in deze blog een aantal van deze vragen beantwoord.

Is IPVanish een sterke VPN?

Ja, IPVanish is een sterke VPN-service met veel functies en een goede reputatie in de branche. Het biedt krachtige encryptie en beveiligingsopties, zoals OpenVPN, IKEv2 en L2TP/IPsec-protocollen, evenals een strikt no-logs-beleid om uw privacy te beschermen.

Bovendien biedt het een groot netwerk van servers over de hele wereld, wat zorgt voor goede prestaties en hoge snelheden. IPVanish is ook een goede keuze voor het streamen van content en torrenting, dankzij de onbeperkte bandbreedte en de mogelijkheid om anoniem te blijven tijdens deze activiteiten.

Over het algemeen is IPVanish een sterke VPN met veel voordelen en een betrouwbare reputatie.

Kan men IPVanish volgen?

Nee, IPVanish beweert dat ze geen logs bijhouden van het gebruik van hun VPN-service, wat betekent dat het voor derden, inclusief overheidsinstanties, niet mogelijk zou moeten zijn om uw online activiteiten te volgen of te traceren. Dit is mogelijk omdat IPVanish hun privacybeleid heeft opgesteld om de privacy van hun gebruikers te beschermen en hun persoonlijke gegevens te beschermen.

Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkele VPN-service 100% gegarandeerde anonimiteit kan bieden en dat sommige informatie mogelijk nog steeds kan worden geregistreerd door ISP’s of andere technologieën die door websites worden gebruikt.

Daarom is het altijd aan te raden om voorzichtig te zijn met wat u online doet, zelfs als u een VPN gebruikt, en om de beveiligings- en privacy-instellingen van uw apparaat te optimaliseren voor maximale bescherming.

Kunnen VPN diensten gehackt worden?

Ja, net als elke andere online dienst kunnen VPN-diensten ook gehackt worden. Hoewel een VPN verbinding over het algemeen zorgt voor een veilige en versleutelde verbinding tussen uw apparaat en de VPN-server, zijn er nog steeds bepaalde risico’s verbonden aan het gebruik van een VPN-service.

Hackers kunnen bijvoorbeeld proberen de VPN-server zelf te hacken, vooral als de beveiligingsmaatregelen van de provider niet sterk genoeg zijn. Daarnaast kunnen hackers ook proberen om de verbinding tussen uw apparaat en de VPN-server te onderscheppen en uw gegevens te stelen, vooral als de VPN-verbinding niet goed is ingesteld of als uw apparaat kwetsbaar is voor aanvallen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke VPN-service zo veilig is als de zwakste schakel in de beveiligingsketen. Daarom is het cruciaal om een betrouwbare VPN-provider te kiezen met sterke beveiligingsmaatregelen en om ook uw eigen apparaat en internetverbinding te beschermen met up-to-date software en beveiligingsprotocollen.

Is het gebruik maken van een VPN illegaal?

Nee, het gebruik van een VPN is over het algemeen niet illegaal. VPN’s zijn ontworpen om uw online privacy te beschermen en uw online activiteiten te beveiligen, en ze worden vaak gebruikt door bedrijven en individuen over de hele wereld voor verschillende doeleinden, waaronder het omzeilen van geografische beperkingen, het beschermen van persoonlijke gegevens en het voorkomen van tracking en censuur.

Er zijn echter enkele landen die beperkingen hebben op het gebruik van VPN’s, waaronder China, Rusland, Iran, enz. In deze landen kan het gebruik van VPN’s beperkt of verboden zijn, afhankelijk van de wetgeving. In de meeste andere landen is het gebruik van VPN’s echter legaal en wordt het algemeen aanvaard.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van VPN’s voor illegale activiteiten, zoals het downloaden van auteursrechtelijk beschermde content of het uitvoeren van cyberaanvallen, nog steeds illegaal is en kan leiden tot juridische gevolgen.

IP Vanish review: De conclusie!

We kunnen uiteindelijk dus vastellen dat de IPVanish ervaring zeer geschikt is voor mensen die nog nooit een VPN dienst gebruikt hebben. Echter is het niet de beste VPN dienst die er tegenwoordig op de markt is.

Wil je er zeker van zijn dat je een van de beste VPN diensten hebt waar je voor zou kunnen kiezen? Dan raden we je aan om de diensten van ExpressVPN te gebruiken! Probeer het nu zonder zorgen uit. Nieuwe klanten krijgen namelijk een 30 dagen geld terug garantie. Indien je dan niet tevreden bent van de dienst, zul je zonder verantwoording je geld terug krijgen!

Probeer IPVanish nu uit!

IPVanish VPN
9 Totale Score
IPVanish

De focus van IPVanish ligt niet bij streaming, het is een VPN voor veiligheid en anonimiteit, ze richten zich meer op gamers, P2P en torrent gebruikers. Voor het anoniem downloaden van torrents is IPVanish de VPN die je moet hebben.

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit netwerk
9.5
Prijs
8.5
Aantal beschikbare server landen
9
Flexibiliteit gebruik
8.5
Pluspunten
 • Snelle servers ideaal voor gamers
 • NAT Firewall is geïntegreerd
 • Goede dekking in USA en Europa
 • Geen log beleid, ideaal voor P2P en BitTorrent
Minpunten
 • Niet voldoende opties
 • De Amerikaanse Netflix werkt niet
 • Niet ideaal voor streaming
Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl