Private Internet Access (PIA) VPN review 2024

Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2 Totale Score
Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
 • Goedkoop
 • Snel
 • Eenvoudig te gebruiken

pia vpn review

PIA VPN is een betrouwbare en populaire VPN-service die bekend staat om zijn sterke beveiligingsfuncties en snelle verbindingssnelheden. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken van PIA VPN bespreken, waaronder de prijs, de functies, de gebruiksvriendelijkheid en de prestaties, zodat u kunt bepalen of dit de juiste VPN voor u is. Lees verder om meer te weten te komen!

Probeer PIA nu uit!
Gebruik VPN diensten van overal!

Wil je graag gebruik maken van een VPN dienst om geografische beperkingen te kunnen omzeilen? Maak dan gebruik van Private Internet Access (PIA)! Probeer het nu uit met de 30 dagen geld terug garantie voor nieuwe klanten.

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

Algemene informatie over PIA!

De PIA Private Internet Acces VPN dienst is een VPN dienst die in 2010 uitgebracht werd door London Trust Media.

In 2019 werd de VPN dienst overgenomen door Kape Technologies om de competitie met andere VPN diensten zoals ExpressVPN aan te kunnen en om mensen hun online privacy en hun persoonlijke gegevens zo veilig mogelijk te houden.

PIA VPN review: De abonnementen en hun prijzen

Voordat je een abonnement voor een VPN dienst afsluit, zul je natuurlijk eerst graag weten wat de kosten zijn voor een abonnement en tot welke toepassingen je toegang krijgt voor deze prijs! Daarom hebben we in deze PIA VPN review de verschillende abonnementen voor je uitgelegd.

Prijzen van PIA VPN

prijzen van pia vpn

De prijzen van PIA VPN worden in opgedeeld in 3 grote VPN prijsplannen:

 • Maandelijks abonnement: Het maandelijkse abonnement is voor mensen die slechts voor een korte periode een VPN dienst willen gebruiken. Dit abonnement zal echter wel het duurste zijn.
 • Jaarlijks abonnement: De mensen die langer een VPN dienst nodig hebben kunnen gebruik maken van een Jaarlijks abonnement.
 • 3 jaarlijks abonnement: Het driejaarlijks abonnement is vaak het goedkoopste abonnement waar je voor kunt kiezen. Dit abonnement is perfect voor mensen die een dienst willen aankopen, maar niet iedere maand een factuur willen krijgen!

Coupons & Promotions

PIA VPN biedt vaak kortingscodes en promoties aan, vooral tijdens vakantieperiodes. Het is de moeite waard om online te zoeken naar de nieuwste coupons voordat je je abonnement afsluit. Daarnaast biedt PIA VPN ook vaak speciale deals aan, zoals korting op jaarabonnementen. Houd hun website en sociale media-accounts in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen en kortingscodes.

Private Internet acces Gratis proefperiode

Wil je graag PIA VPN gratis uitproberen?

Dan heb je helaas niet veel geluk. De dienst voorziet namelijk geen gratis proefperiode om de dienst uit te kunnen testen. Echter geeft de organisatie wel een 30 dagen geld terug garantie om de dienst zonder zorgen uit te proberen.

Hiervoor moet je eerst een abonnement afsluiten waarna je de dienst uit kan testen en indien je niet tevreden bent van de dienst zul je binnen de eerste 30 dagen je geld terug kunnen krijgen! Op deze manier kun je de dienst toch uitproberen.

Probeer PIA nu uit!

PIA VPN review: Een technische samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 84+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 35.000+

Waarvoor kun je PIA VPN gebruiken?

Voordat je een abonnement voor een VPN dienst afsluit, kun je best eerst de verschillende dingen overlopen waarvoor je de dienst kunt gebruiken!

Om je hierbij te helpen, hebben we de verschillende dingen waarvoor de VPN werkt, in deze PIA VPN review voorzien.

Netflix kijken van overal

Een van de grootste redenen om een VPN dienst te gebruiken voor de meeste mensen is zodat ze overal hun Netflix shows van thuis kunnen bekijken.

Door de uitzendrechten, heeft ieder land zijn eigen Netflix catalogus. Door geografische beperkingen in te stellen, zul je deze catalogus niet in het buitenland kunnen bereiken.

Een VPN dienst zal je helpen met het omzeilen van deze geografische beperkingen waardoor je dus overal de Netflix catalogus van thuis kunt ontgrendelen. Maar je kunt ook thuis de Netflix catalogus van andere landen bereiken.

private internet access netflix

Veilig aan Torrenting kunnen doen

Om torrents te kunnen downloaden zul je dit moeten doen via P2P connecties. Dit is echter een zeer onveilige vorm van downloaden. Zo kun je namelijk elk pakket van de torrent to aan je computer volgen.

Met PIA VPN kun je echter zonder zorgen torrents downloaden aangezien de VPN servers P2P verbindingen ondersteunen. Dit betekent dat de download pakketten verspreid worden en niet gevolgd kunnen worden tot aan je computer. Op deze manier hoef je je dus ook geen zorgen te maken dat ze je locatie kunnen vinden.

Werkt de VPN in China

Het gebruik van PIA VPN in China kan lastig zijn omdat de Chinese overheid bekend staat om het blokkeren van VPN-services.

PIA VPN heeft echter geïnvesteerd in speciale functies om de VPN te laten werken in landen met zware internetbeperkingen, zoals China. Dit omvat obfuscation-technologie waarmee de VPN-verbindingen eruit zien als gewone internetverkeer, waardoor ze moeilijker te detecteren zijn en minder snel worden geblokkeerd.

Bovendien heeft PIA VPN servers in Hong Kong en Japan, wat kan helpen om snellere verbindingen te bieden voor gebruikers in China. Het is echter nog steeds mogelijk dat PIA VPN-verbindingen worden geblokkeerd in China, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van VPN-services in het land.

pia private internet access

Kun je via de VPN Video games spelen?

PIA VPN kan geschikt zijn voor online gaming vanwege de snelle verbindingssnelheden en de mogelijkheid om verbinding te maken met servers in verschillende delen van de wereld. Het gebruik van een VPN-service kan echter ook leiden tot een vertraging in de reactietijd en de snelheid van de internetverbinding. Dit kan problematisch zijn voor online gaming, waarbij een snelle reactietijd cruciaal is.

PIA VPN heeft echter speciale servers voor gaming, die geoptimaliseerd zijn voor lage latentie en hoge snelheden. Dit kan de prestaties van online gaming verbeteren en helpen om vertraging te verminderen. Bovendien biedt PIA VPN functies zoals Split Tunneling, waarmee gebruikers specifieke apps of websites kunnen selecteren die gebruikmaken van de VPN-verbinding, terwijl andere apps en activiteiten buiten de VPN blijven.

Dit kan helpen om de internetverbinding te optimaliseren voor gaming en tegelijkertijd de beveiliging te handhaven.

In het algemeen kan PIA VPN geschikt zijn voor online gaming, maar het is belangrijk om te controleren of de VPN-service voldoende snelheid en prestaties biedt voor uw specifieke gaming-behoeften.

PIA VPN toepassingen

pia funktionen

Voordat je een abonnement afsluit voor een VPN dienst, moet je ook goed weten welke toepassingen je bij de VPN dienst zult krijgen. In deze uitgebreide PIA VPN review hebben we de toepassingen voor je op gelijst.

Split Tunneling

Bij de PIA VPN heb je de mogelijkheid om te kiezen welke applicaties op een normale manier met het internet kunnen verbinden en welke applicaties via de VPN met het internet kunnen verbinden. Dit is vooral handig voor mensen die werken via hun computer en hiervoor in het binnenland moeten zijn.

Andere applicaties zoals Netflix kunnen dan toch nog verbinding maken met een VPN server in Amerika! Dit wordt mogelijk gemaakt door de split tunneling toepassing.

Automatische Kill Switch

Zodra je de VPN aanzet, zul je zonder zorgen gebruik kunnen maken van het internet. Echter kan het zijn dat de VPN verbinding wegvalt. Indien je dit niet merkt lopen je online privacy en je persoonlijke gegevens weer gevaar.

De Automatische Kill Switch van de PIA VPN zal je echter beschermen. Wanneer de VPN verbinding weg valt, zullen alle applicaties die via de VPN verbonden waren met het internet, hun verbinding ook verliezen.

Zodra je de VPN verbinding hersteld hebt, kun je zonder problemen terug gebruik maken van de verschillende applicaties.

Probeer PIA nu uit!

DNS lek bescherming

PIA VPN biedt DNS-lekbescherming als onderdeel van hun beveiligingsfuncties. Dit beschermt tegen het blootstellen van uw internetactiviteit en locatiegegevens door de VPN-verbinding via een lek in de DNS-instellingen.

Met DNS-lekbescherming stuurt PIA VPN alle DNS-verzoeken via de beveiligde VPN-tunnel in plaats van de standaard DNS-servers van uw internetprovider te gebruiken. Dit betekent dat uw online activiteit en locatie verborgen blijven voor uw internetprovider en andere derde partijen.

DNS-lekbescherming is een belangrijke functie voor privacy en beveiliging bij het gebruik van een VPN-service en PIA VPN biedt deze bescherming als standaardfunctie voor al hun abonnementen.

Advertentie blokker

PIA VPN biedt een advertentieblokker als onderdeel van hun service om gebruikers te beschermen tegen opdringerige en schadelijke advertenties.

De advertentieblokker werkt door het blokkeren van advertenties op websites en het voorkomen van het laden van advertentiescripts. Dit kan de laadtijd van webpagina’s versnellen en de algehele internetervaring verbeteren.

Bovendien kan het blokkeren van advertenties helpen om uw online activiteit te beschermen tegen tracking en gerichte advertenties. De advertentieblokker van PIA VPN is beschikbaar voor gebruikers op alle platforms en kan worden in- of uitgeschakeld naar behoefte.

Het is een handige functie voor degenen die zich zorgen maken over privacy en een betere internetervaring willen hebben zonder advertenties.

VPN protocollen

PIA VPN biedt verschillende VPN-protocollen om gebruikers de mogelijkheid te geven om te kiezen welke het beste past bij hun beveiligings- en prestatiebehoeften. De beschikbare protocollen zijn OpenVPN, WireGuard en IKEv2/IPSec.

OpenVPN is het standaardprotocol van PIA VPN en biedt sterke beveiliging en prestaties. Het is beschikbaar op alle platforms en ondersteunt verschillende coderingsniveaus en authenticatiemethoden.

WireGuard is een nieuwere VPN-protocol dat wordt geprezen om zijn snelheid en efficiëntie. Het biedt echter minder coderingsniveaus en authenticatiemethoden in vergelijking met OpenVPN.

IKEv2/IPSec is een ander protocol dat wordt ondersteund door PIA VPN en biedt sterke beveiliging en hoge prestaties op mobiele apparaten.

PIA VPN biedt ook een functie genaamd “PIA MACE” die kan helpen bij het blokkeren van malware en ongewenste advertenties op netwerkniveau.

Over het algemeen biedt PIA VPN een breed scala aan VPN-protocollen die gebruikers kunnen kiezen op basis van hun specifieke beveiligings- en prestatiebehoeften.

Automatische verbinding

PIA VPN biedt een handige functie genaamd “Automatische verbinding” die gebruikers in staat stelt om automatisch verbinding te maken met de VPN zodra ze verbinding maken met een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk. Dit is een nuttige functie voor mensen die vaak onderweg zijn en gebruik maken van openbare Wi-Fi-netwerken, omdat het automatisch verbinden met de VPN hun internetverbinding beschermt tegen mogelijke beveiligingsrisico’s.

Met deze functie kunnen gebruikers ook een lijst met vertrouwde netwerken maken waarvoor geen VPN-verbinding vereist is. Dit kan handig zijn voor thuis- of kantoornetwerken waarop vertrouwde apparaten zijn aangesloten.

De automatische verbinding is beschikbaar op alle platforms waarop PIA VPN wordt ondersteund, inclusief Windows, Mac, Android en iOS. Het is een handige functie die de gebruikerservaring van PIA VPN verder verbetert en bijdraagt aan een betere beveiliging van de internetverbinding van gebruikers.

pia vpn test

Aanpasbare instellingen

PIA VPN biedt een breed scala aan aanpasbare instellingen voor gebruikers die hun VPN-verbinding precies willen afstemmen op hun specifieke beveiligings- en privacybehoeften.

Enkele van de aanpasbare instellingen zijn:

 1. Kill Switch: Hiermee kunnen gebruikers automatisch de internetverbinding van hun apparaat onderbreken als de VPN-verbinding wordt verbroken, waardoor het risico op IP-lekken wordt verminderd.
 2. DNS-lekbescherming: Hiermee kunnen gebruikers hun DNS-verzoeken beveiligen en voorkomen dat hun online activiteit wordt blootgesteld aan hun ISP of andere derde partijen.
 3. Verbindingsprotocollen: Zoals eerder vermeld, biedt PIA VPN verschillende VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, WireGuard en IKEv2/IPSec. Gebruikers kunnen het protocol kiezen dat het beste past bij hun beveiligings- en prestatiebehoeften.
 4. Split Tunneling: Hiermee kunnen gebruikers selecteren welke applicaties via de VPN-verbinding moeten worden uitgevoerd en welke applicaties via de normale internetverbinding moeten worden uitgevoerd.

De aanpasbare instellingen van PIA VPN zijn beschikbaar op alle platforms waarop de service wordt ondersteund. Deze functie stelt gebruikers in staat om hun VPN-verbinding aan te passen aan hun specifieke behoeften en zorgt voor een betere algehele beveiliging en privacy van hun internetactiviteit.

Probeer PIA nu uit!

Windows applicatie

De meeste mensen die gebruik maken van een VPN dienst, zijn mensen die ook vaker windows computers gebruiken hebben we de windows applicatie van PIA VPN uitgetest voor deze uitgebreide PIA VPN review.

De interface

De PIA VPN Windows-client interface is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het gemakkelijk voor gebruikers om alle basisfuncties uit te voeren zonder enige voorkennis van VPN’s. Het is snel en gemakkelijk om de client te downloaden en te installeren op Windows, en de interface is duidelijk en intuïtief ontworpen, zodat gebruikers snel vertrouwd kunnen raken met alle functies.

De interface biedt snelle toegang tot de belangrijkste functies, zoals het selecteren van een serverlocatie, het wijzigen van de VPN-protocollen en het instellen van de Kill Switch en DNS-lekbescherming. Het is gemakkelijk om te zien welke serverlocatie is geselecteerd en of de VPN-verbinding actief is.

Als er problemen optreden, biedt de interface nuttige foutmeldingen en helptips om gebruikers te helpen snel problemen op te lossen. De PIA VPN Windows-client interface biedt ook een dashboard waarop de huidige serverlocatie, de verbindingssnelheid en de resterende tijd van de VPN-sessie worden weergegeven.

Over het algemeen is de PIA VPN Windows-client interface een aangename en eenvoudig te gebruiken tool die zelfs beginnende VPN-gebruikers gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken. Het is snel en gemakkelijk om basisfuncties uit te voeren en het biedt nuttige foutmeldingen en helptips om problemen op te lossen. De interface is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken, wat bijdraagt aan een aangename gebruikerservaring.

Instellingen

De PIA VPN Windows-client biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende instellingen aan te passen en de VPN-verbinding aan te passen aan hun specifieke behoeften.

Hieronder volgen enkele van de instellingen die gebruikers kunnen aanpassen:

 1. Verbindingsprotocollen: PIA VPN biedt verschillende VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, WireGuard en IKEv2/IPSec. Gebruikers kunnen het protocol kiezen dat het beste past bij hun beveiligings- en prestatiebehoeften.
 2. Kill Switch: Hiermee kunnen gebruikers automatisch de internetverbinding van hun apparaat onderbreken als de VPN-verbinding wordt verbroken, waardoor het risico op IP-lekken wordt verminderd.
 3. DNS-lekbescherming: Hiermee kunnen gebruikers hun DNS-verzoeken beveiligen en voorkomen dat hun online activiteit wordt blootgesteld aan hun ISP of andere derde partijen.
 4. Split Tunneling: Hiermee kunnen gebruikers selecteren welke applicaties via de VPN-verbinding moeten worden uitgevoerd en welke applicaties via de normale internetverbinding moeten worden uitgevoerd.
 5. Automatisch starten bij het opstarten: Gebruikers kunnen instellen dat de PIA VPN-client automatisch start wanneer ze hun Windows-systeem opstarten.
 6. Taal: Gebruikers kunnen de taal wijzigen van de PIA VPN Windows-client-interface.

Naast deze instellingen biedt de PIA VPN Windows-client ook automatische functies die de gebruikerservaring verbeteren, zoals automatische serverselectie op basis van locatie of prestaties.

Gebruikers kunnen er dus voor kiezen om de client handmatig aan te passen aan hun voorkeuren of om de automatische functies te gebruiken die de meeste functies automatisch beheren.

Andere applicaties van PIA VPN

Windows is niet het enige platform waarvoor PIA VPN een applicatie heeft uitgebracht. In de volgende lijst zie je voor welke besturingssystemen er een PIA VPN applicatie bestaat: Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers

PIA VPN test resultaten

Een PIA VPN review zou niet volledig zijn zonder de VPN dienst ook op prestaties uit te testen!

Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de diensten hebben we dus ook verschillende testen uitgevoerd en de resultaten in deze blog voorzien.

Snelheid

Snelheid is een belangrijke factor voor de gebruikerservaring bij het gebruik van een VPN-service, vooral bij activiteiten zoals streaming, gamen en het downloaden van grote bestanden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat er veel factoren zijn die de snelheid van een VPN-verbinding kunnen beïnvloeden, waaronder:

 1. Afstand tussen apparaat en VPN-server
 2. Aantal gebruikers op de VPN-server
 3. Regionale bandbreedtebeperkingen
 4. Internet Service Provider
 5. Verwerkingskracht van het apparaat

Om de snelheid van de PIA VPN-service te testen, hebben we verschillende tests uitgevoerd op basis van verschillende factoren.

Hieronder vindt u de resultaten van onze tests:

 1. Snelheidstest zonder VPN: Download: 450 Mbps, Upload: 50 Mbps
 2. Snelheidstest met PIA (dichtstbijzijnde server): Download: 290 Mbps, Upload: 40 Mbps
 3. Snelheidstest met PIA (server op afstand): Download: 130 Mbps, Upload: 30 Mbps

Deze resultaten laten zien dat de snelheid van de PIA VPN-service aanzienlijk kan afnemen bij het gebruik van servers op afstand, maar nog steeds voldoende snelheid biedt voor de meeste activiteiten.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze resultaten kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden en dat het altijd aanbevolen is om verschillende servers te testen om de beste snelheid te vinden.

Over het algemeen biedt de PIA VPN-service redelijk goede snelheid voor de meeste gebruikers.

DNS lekken en torrenting

Het testen van DNS-lekken, IP-adreslekken (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken is een belangrijk onderdeel van onze reviewprocessen voor VPN-services.

Om deze tests uit te voeren, gebruiken we de website IPleak.net en voeren we de volgende stappen uit:

 1. We maken verbinding met de VPN-server van de service.
 2. We bezoeken de website IPleak.net en controleren of ons IP-adres wordt weergegeven.
 3. We controleren of de DNS-servers die worden weergegeven overeenkomen met de DNS-servers van de VPN-service.
 4. We controleren of er IPv4- en IPv6-adressen worden gelekt.
 5. We controleren of er WebRTC-lekken zijn.

Bij het testen van de PIA VPN-service hebben we geen DNS-lekken, IP-adreslekken (IPv4 en IPv6) of WebRTC-lekken kunnen detecteren.

Dit geeft aan dat de service solide is op het gebied van privacy en beveiliging, en geschikt is voor torrenting.

Het is echter belangrijk op te merken dat individuele omstandigheden kunnen variëren en dat het altijd aanbevolen is om uw eigen tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn.

Over het algemeen biedt de PIA VPN-service een goede bescherming tegen DNS-lekken en IP-adreslekken, wat belangrijk is voor veilig en anoniem torrenten.

pia vpn review

 De klantendienst

Wanneer je een abonnement afsluit voor een dienst zoals PIA VPN zul je af en toe ook wel eens in contact komen met de klantendienst ervan. We kunnen je laten weten dat je op verschillende manieren contact kunt opnemen met de dienst en dat de jouw vragen op een zeer efficiënte manier beantwoord zullen worden.

Probeer PIA nu uit!

PIA VPN review: PIA vergeleken met andere VPN diensten

PIA VPN is niet de enige VPN dienst die er op de markt is. Om je een goed beeld te kunnen geven over welke andere opties je hebt, hebben we PIA vergeleken met andere VPN diensten op de markt.

PIA VPN vs ExpressVPN

De Beste VPN die we kunnen aanraden is ExpressVPN. Dit is namelijk de meest uitgebreide VPN dienst die je kunt verkrijgen! Wil je meer over deze VPN dienst te weten komen dan lees je best onze VPN review van ExpressVPN!

PIA VPN vs CyberGhostVPN

Een andere VPN diens die beter is dan PIA VPN is CyberGhostVPN. Bij deze VPN dienst krijg je namelijk net iets meer toepassingen die je zou kunnen gebruiken. Wil je meer weten over de dienst? Lees dan snel verder in de review van CyberGhostVPN.

PIA VPN vs IPVanish VPN

Een VPN dienst die net iets minder is in kwaliteit is IPVanish VPN. Echter heeft de VPN dienst een aantal functies die PIA VPN niet heeft. Indien je interesse hebt in deze dienst kun je best de review van IPVanish VPN!

Meest gestelde vragen over PIA VPN

Doordat PIA VPN een vrij grote en populaire VPN dienst is, zijn er ook veel mensen die vragen hebben over de dienst.

Om jou te helpen indien je enkele vragen hebt, hebben we de meest gestelde vragen in deze PIA VPN review beantwoord

Hoe goed is PIA VPN?

PIA VPN is een solide VPN-service met sterke beveiligings- en privacyfuncties. Het biedt een goede balans tussen snelheid en beveiliging en heeft een indrukwekkende reeks functies die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Een van de sterke punten van PIA VPN is de DNS-lekbescherming en de mogelijkheid om advertenties te blokkeren. Ook biedt het een keuze uit verschillende VPN-protocollen, waaronder OpenVPN en WireGuard. Daarnaast heeft het een eenvoudig te gebruiken interface met aanpasbare instellingen.

PIA VPN werkt ook in China en biedt ondersteuning voor torrenting. Het is echter niet de snelste VPN-service op de markt, maar de snelheden zijn nog steeds goed genoeg voor de meeste gebruikers.

Al met al is PIA VPN een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige VPN-service met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Waar zit PIA VPN?

Private Internet Access (PIA) VPN is een VPN-serviceprovider gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft echter servers over de hele wereld, waaronder in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Dit stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot inhoud en websites die beperkt zijn tot specifieke regio’s.

Wat zijn de nadelen van VPN?

Hoewel VPN’s tal van voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarvan gebruikers zich bewust moeten zijn:

 1. Verminderde snelheid: Wanneer je een VPN gebruikt, wordt je internetverkeer omgeleid via een externe server, wat kan leiden tot een vertraging in de snelheid van je internetverbinding.
 2. Kosten: De meeste VPN-services brengen kosten met zich mee en de prijzen kunnen variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per maand, afhankelijk van de provider en de functies die worden aangeboden.
 3. Vertrouwen in de VPN-provider: Omdat je al je internetverkeer door de VPN-provider stuurt, moet je erop kunnen vertrouwen dat de provider je gegevens niet opslaat, verkoopt of deelt met derden.
 4. Compatibiliteitsproblemen: Sommige VPN-services werken mogelijk niet met bepaalde apparaten of besturingssystemen, wat beperkingen kan opleggen aan de apparaten die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de VPN.
 5. Geografische beperkingen: Sommige inhoud of websites zijn mogelijk niet beschikbaar via bepaalde VPN-servers of -locaties, wat je toegang kan beperken tot specifieke regio’s.

Wat is beter dan een VPN?

Er is geen enkele oplossing die beter is dan een VPN, omdat het afhangt van de specifieke behoeften en omstandigheden van een individuele gebruiker. Een VPN is bijvoorbeeld effectief voor het omzeilen van geografische beperkingen en het beschermen van je online privacy en beveiliging, maar het kan leiden tot een vertraging in de snelheid van je internetverbinding en kost geld.

Er zijn echter alternatieven voor VPN’s, zoals het gebruik van een proxyserver of de Tor-browser, die ook je online privacy en beveiliging beschermen. Het is echter belangrijk om te weten dat deze oplossingen ook nadelen kunnen hebben en dat ze niet alle functies van een VPN bieden.

Waarom zijn VPN diensten verbannen in sommige landen?

VPN-diensten zijn verbannen in sommige landen vanwege verschillende redenen. Eén van de belangrijkste redenen is dat VPN’s gebruikt kunnen worden om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot inhoud die door de regering als ongepast of illegaal wordt beschouwd.

In sommige landen worden VPN’s daarom gezien als een bedreiging voor de nationale veiligheid en worden ze verboden om de verspreiding van ongewenste informatie te voorkomen. Daarnaast worden VPN’s soms verboden om het monitoren en controleren van het internetverkeer van burgers mogelijk te maken, of om bedrijven te dwingen hun diensten en producten aan te bieden via lokale internetproviders en servers. Landen die VPN’s verbieden zijn bijvoorbeeld China, Iran en Rusland.

Probeer PIA nu uit!

Conclusie

Om samen te vatten, PIA VPN biedt uitstekende beveiligingsfuncties, een gebruiksvriendelijke interface en een solide netwerk van servers. Het werkt ook goed voor streaming en P2P-torrenting. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals inconsistenties in snelheid en een beperkte klantenondersteuning, blijft PIA VPN een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige VPN-dienst.

Als alternatief voor PIA VPN raden we ExpressVPN aan, omdat het een uitstekende beveiliging en privacy biedt, een snelle en betrouwbare verbinding heeft en een uitgebreid servernetwerk heeft dat werkt met populaire streamingdiensten en P2P-torrenting. Daarnaast biedt ExpressVPN ook een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat je het zelf kunt uitproberen en kunt zien of het aan je behoeften voldoet.

9.2 Totale Score
Private Internet Access (PIA VPN)

PIA VPN maakt het gemakkelijk om te profiteren van VPN-technologie om privé en veilig online te surfen.

Gebruikersgemak
10
Stabiliteit netwerk
9
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
9
Flexibiliteit gebruik
9
Pluspunten
 • Goedkoop
 • Snel
 • Eenvoudig te gebruiken
Minpunten
 • Geen halfjaarlijks plan
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl