RoboForm Review 2024

RoboForm Review 2024
9 Totale Score
RoboForm Review 2024
RoboForm Review 2024
 • Genereert sterke en unieke wachtwoorden
 • Synchroniseert tussen verschillende apparaten en browsers
 • Moderne web kluis uitstraling

Roboform review – Heb je ook wel eens het probleem dat je een wachtwoord niet meer kan herinneren of ben je wel eens bang dat jouw wachtwoord niet sterk genoeg is. Dan hebben wij een goede oplossing voor jou gevonden. In dit artikel bespreken we een van de oplossingen en bekijken we de prestaties van deze provider.

Ga naar Roboform
Eenvoudig wachtwoorden opslaan op een veilige plek?

Ga dan voor Roboform, een van de beste password managers op de markt. Start nu een gratis proefperiode en kijk of het wat voor jou is!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Roboform review overzicht

Roboform is een bedrijf dat wachtwoorden van haar gebruikers beheerd en veilig opslaat. Dit bedrijf valt onder Siber Systems dat haar hoofdkantoor gelegen heeft in Fairfax, Virginia. Wereldwijd hebben ze miljoenen gebruikers van consumenten tot bedrijven tot overheden.

Deze password manager is opgericht in 2000 en helpt zowel individuen als grote bedrijven en overheden. De missie is om bedrijven en personen op een veilige en handige manier hun data op te slaan.

Prijzen

Je hebt verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen voor de Roboform password manager. Er is een gratis versie waar je gebruik van kunt maken en een premium versie waar je voor moet betalen. Het grote verschil tussen deze twee is het aantal functies waar je gebruik van kunt maken. Verder is het betaalde abonnement ook onder te verdelen in drie verschillende opties.

RoboForm Prijzen

Zo is er het ‘individual’ pakket voor consumenten. Hier kan je kiezen tussen een abonnement van één, drie of vijf jaar. Hoe langer het abonnement hoe lager de prijs. De tweede optie is het family account dat je toegang geeft voor 5 gebruikers onder één en hetzelfde abonnement. Ook hier heb je dezelfde 3 abonnement lengtes.

De laatste mogelijkheid is het business account. Dit is een password manager dat je voor een gehele organisatie kan gebruiken. Hier zit nog verschil in prijs voor het aantal personen binnen de organisatie dat gebruik maakt van de service.

Probeer nu!

Samenvatting

Deze password manager staat bekend als een van de beste wachtwoord beheerders voor een betaalbare prijs. Hieronder vindt je alle informatie over de roboform password manager in één overzicht.

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot 1-∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 30 Dagen
Encrypties N/A
Begint vanaf
Gratis proberen? Ja, maar beperkte functies beschikbaar

Roboform ervaringen beveiliging

Encryptie

Deze provider maakt gebruik van 265 bit AES encryptie. Dit is dezelfde versleuteling die gebruikt word door het leger en banken. Dat geeft wel aan hoe serieus jouw privacy wordt genomen.

De gegevens van de gebruiker worden op de gebruikers apparaat gecodeerd. Om hier toegang tot te krijgen heb je het hoofd wachtwoord nodig dat je zelf hebt ingesteld. Een end-to-end encryptie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen de verzender de sleutel heeft om de gegevens te ontcijferen.

Zero knowledge architectuur

Het is goed om te weten dat Roboform password manager geen toegang heeft tot jouw wachtwoorden. Ook niet voor je hoofd wachtwoord. Dit kan niet door de zero knowledge architectuur en de versleuteling waarvan ze gebruik maken. Zo weet je zeker dat niemand anders dan jijzelf toegang heeft tot jouw wachtwoorden.

Twee factor authenticatie

Om de veiligheid te verhogen is er gekozen om een 2 factor authenticatie in te stellen, zodat gebruikers hier gebruik van kunnen maken. Dit houdt in dat je naast jouw wachtwoord een tweede vorm van verificatie nodig hebt om in te loggen op je account.

Dit kan bijvoorbeeld via de mail, telefoon, Google authenticator, Microsoft authenticator of iets dergelijks. Je genereert hierbij een eenmalige code die je moet invullen. Je kan alleen maar toegang krijgen tot deze code als je in bezit bent van het apparaat dat gekoppeld is.

RoboForm koppel

Biometrische authenticatie

Naast het hoofd wachtwoord kan je ook met biometrische eigenschappen inloggen. Denk hierbij aan een vinger print of een gezichtsscan. Op deze manier kan je met jouw persoonlijke eigenschappen inloggen waardoor niemand anders ter wereld toegang kan krijgen tot jouw wachtwoorden.

Veilige back up en synchronisatie

Uit Roboform ervaringen is gebleken dat je de password manager functies over verschillende apparaten kan gebruiken. Het handige is dat de gegevens gesynchroniseerd zijn waardoor je automatisch kan inloggen op verschillende apparaten. Deze wachtwoorden zijn opgeslagen in een versleutelde cloud.

Probeer nu!

Installeren van de Roboform password manager

Het installeren van de Robo password manager is super eenvoudig. Maar als je niet weet hoe dit moet is het handig als je een stappenplan kan volgen, zodat je eenvoudig alles kan instellen. Daarom hebben we hieronder een stappenplan met Roboform ervaringen opgesteld.

 1. Op de website van Roboform word je direct geleid naar een pagina voor het installeren van de browser extensies. Als je hier bent aangekomen kan je klikken op installeren. Dit duurt slechts enkele minuten.
 2. Als de installatie voltooid is kan je een account aanmaken en een hoofdwachtwoord instellen.
 3. Wanneer je een bestaande wachtwoorden uit een zogenaamde wachtwoord kluis wilt importeren dan moet je een CSV bestand downloaden van de wachtwoord beheerder.
 4. Nu kan je aan de gang met het genereren, opslaan en beveiligen van wachtwoorden.

Functies

Wachtwoorden toevoegen

Uit de review is gebleken dat je wachtwoorden van verschillende websites kan toevoegen in jouw account. Op deze manier kan je jouw wachtwoorden veilig opslaan en zal je de wachtwoorden niet kunnen vergeten.

Wachtwoorden importeren en exporteren

Als je al eens eerder gebruik hebt gemaakt van een andere password manager dan is het mogelijk om die wachtwoorden te importeren. Je moet dan een CSV bestand downloaden van de wachtwoorden op de oude password manager. Deze kan je dan uploaden in jouw Roboform account. Ook het exporteren van jouw wachtwoorden is mogelijk.

Wachtwoorden genereren

Soms kan het lastig zijn om een sterk wachtwoord te verzinnen of een wachtwoord te verzinnen dat je niet al vaker hebt gebruikt. Daarom heeft de Roboform app een handige functie die automatisch een sterk wachtwoord voor je genereert. Normaal gesproken moet je minimaal 8 karakters invullen, maar met de wachtwoord generator krijg je een sterk random wachtwoord van 16 karakters tot je beschikking.

RoboForm wachtwoord lijst

Automatisch wachtwoorden invullen

Het fijne van de Roboform ervaringen is dat je, wanneer je op een website wilt inloggen, je direct kan inloggen door middel van de password manager. Je hoeft dus niet iedere keer jouw log-in gegevens en wachtwoorden in te vullen.

Wachtwoord sterkte controleren

Verder zit er een ingebouwde wachtwoord checker die controleert hoe sterk jouw voorgestelde wachtwoord is. Op deze manier kan je de beste wachtwoorden samenstellen, zodat je jouw online veiligheid kan verbeteren. Want hoe beter jouw wachtwoord, hoe kleiner de kans is dat iemand jouw wachtwoord kan hacken.

Probeer nu!

Andere functies

Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere handige functies. Denk bijvoorbeeld aan de offline toegang tot de wachtwoorden, zodat je op ieder moment jouw wachtwoorden kan bemachtigen. Of de veilige aantekeningen functie waar je steekwoorden of zinnen die je een idee geven als je even niet meer weet wat je wachtwoord precies was.

Ook is er nog het sharing centre waar je veilig data kan delen door middel van end to end encryptie. Al deze extra functies maken je leven makkelijker en veiliger

Gebruikersvriendelijkheid

De interface van deze password manager is eenvoudig om doorheen te navigeren. Dit geldt voor zowel de app als voor de browser. De applicatie ziet er wel een stuk moderner uit, maar de desktop doet ook gewoon wat het moet doen.

Er zijn veel mogelijkheden voor het opslaan en instellen van wachtwoorden. Ook voor het automatisch invullen en opslaan van de wachtwoorden scoort de review als één van de beste op de markt.

Compatibiliteit

Als je gebruik wilt maken van de Roboform password manager dan kan dit met de volgende browsers. Dit zijn Windows, Linux, macOS, Android en iOS. Verder kan je ook gebruik maken van de extensies van Firefox, Chrome, Brave, Opera, Edge, etc.

Het is niet noodzakelijk om de app te downloaden, want je kan namelijk ook gewoon op je web browser gebruik maken van Roboform ervaringen. Maar de app is wel een stuk gebruikersvriendelijk.

RoboForm Compatibiliteit

Klantenservice

Uit deze Roboform review is gebleken dat ze een uitstekende klantenservice hebben. Er zijn meerdere manieren waarop je contact kan opnemen. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een e-mail, live chat en telefonisch contact opnemen.

We hebben een aantal keer een mail gestuurd en kregen altijd binnen 20 minuten een reactie. Dit is mega snel en fijn als je hulp nodig hebt. Verder is de live chat beschikbaar van 9:00 t/m 17:00 (EST) van maandag tot vrijdag. In deze live chat kreeg ik binnen 3 minuten reactie op mijn vragen.

De telefonische ondersteuning aan de andere kant was niet zo heel sterk. Ik moest een tijdje wachten voordat ik te woord werd gestaan over de ervaringen door een medewerker. Maar, de meeste password managers hebben geen eens telefonische ondersteuning. Dus dit is allang mooi meegenomen.

Vergelijkingen en alternatieven

Roboform ervaringen vs 1Password

In de strijd tussen deze twee programma’s kunnen we zeggen dat 1Password wint, en het enige waar deze provider beter in is, is de prijs. Van 1Password kan worden gezegd dat het uitblinkt omdat het over het algemeen betere functies heeft en niet alleen de absolute basis van zijn rivaal.

Roboform vs Dashlane

In deze specifieke vergelijking lijkt Robo Form als eerste te winnen. Het wint eigenlijk op de details, en Dashlane is een zeer waardige wachtwoordbeheerder. Maar de rivaal heeft betere apparaatondersteuning, betere klantenservice en een betere prijs. In alle andere opzichten zijn de twee programma’s bijna identiek.

Roboform review vs RoboForm

Dit zijn twee programma’s die erg goed zijn in wat ze bieden. Roboform heeft de mogelijkheid om gratis onbeperkte wachtwoorden op één apparaat op te slaan. Dit alles tegen een zeer goede prijs, aangezien de premiumversie van RoboForm letterlijk twee keer zo duur is als zijn rivaal.

Conclusie

Dus weten we nu dat het gebruiken van een password manager erg handig kan zijn om wachtwoorden op te slaan, te genereren, automatisch in te vullen en voor het controleren van de sterkte van het wachtwoord. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat je jouw wachtwoord vergeet, dat je een slecht wachtwoord hebt of dat je veelal hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Uit deze review is gebleken dat deze aanbieder een zeer goede optie is gebleken. Niet alleen vanwege de gebruikersvriendelijkheid, maar voornamelijk vanwege de enorm hoge veiligheid die ze bieden. Probeer de Roboform password manager nu gratis uit en beslis voor jezelf of je het een goede aanbieder vindt.

9 Totale Score
Roboform review

Privacy en veiligheid
9
Functies
8.5
Klantenservice
8.5
Prijs/kwaliteitsverhouding
7.5
Gebruikersvriendelijkheid
9
Pluspunten
 • Genereert sterke en unieke wachtwoorden
 • Synchroniseert tussen verschillende apparaten en browsers
 • Moderne web kluis uitstraling
Minpunten
 • Desktop interface kan verwarrend zijn
 • Ondersteund geen hardware security sleutels
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl