1Password Review 2024

1password

Ben je, tussen al die aanbieders, ook op zoek naar de allerbeste password manager? Kom erachter of 1Password écht onderscheidend is. In deze recensie lees je meer over deze befaamde aanbieder en kom je erachter of het de nummer 1 aanbieder is.

Probeer 1Password
Probeer 1Password uit als je op zoek bent naar een sterke en betrouwbare wachtwoord manager

1 Password is een toegankelijke en zeer veilige wachtwoord manager, je data is dus in veilige handen. Geniet nu GRATIS van 1Password.

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

De uitzonderlijke wachtwoordbeheerder

Er zijn veel befaamde bedrijven die van 1 Password gebruik maken, namelijk bedrijven als IBM en Shopify. Het biedt gebruikers een plek, een soort digitale kluis, om diverse wachtwoorden en andere gevoelige (digitale) informatie op te slaan. Deze digitale kluis is vergrendeld met een hoofdwachtwoord dat alleen in handen van de gebruiker is.

Een wachtwoordbeheerder versleutelt je gegevens achter een hoofdwachtwoord. Dit zorgt er dus voor dat je nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Mocht je een website bezoeken waarvoor je inloggegevens vereist zijn, dan vult de wachtwoordmanager dit voor jou in.

Achtergrondverhaal

AgileBits Inc. is het overkoepelende bedrijf hierachter. 1 password is in 2015 opgericht door twee vrienden, Dave Teare en Roustem Karimov, waarna het succes is uitgegroeid tot een internationaal team van meer dan 500 mensen. Een van hun belangrijkste waarden is autonomie, omdat ze graag mensen de vrijheid en zelfstandigheid bieden om (veilig) binnen de digitale wereld te navigeren. Bij hen staat beveiliging centraal.

De overkoepelende visie is om een eenvoudiger en veiliger online leven te bewerkstelligen. Hun missie komt hier ook op neer, omdat ze de spanning tussen veiligheid en gemak willen verlichten en mensen willen helpen om zich veilig en wel in de digitale wereld te bevinden.

In deze 1Password review gaan we ook onderzoeken of deze wachtwoordmanager je digitale leven veiliger maakt.

Kenmerken

One Password is ’s werelds meest vertrouwde wachtwoordbeheerder, vanwege de focus op gebruikerservaring, privacy en sterke beveiliging. Ze hebben ook een divers palet aan kenmerken; denk hierbij aan de volgende zaken. Accountbeheer, waar je onder andere al je accounts in één keer kunt zien.

Maar bijvoorbeeld ook de functie van automatisch invullen, wat onder andere ervoor zorgt dat al je formulieren automatisch worden ingevuld.

En een ander zeer belangrijk kenmerk, is herstel van data: het zorgt ervoor dat al je gegevens automatisch zullen herstellen in het geval van een computercrash of onderbreking door een stroomstoring.

Er is zelfs een zogeheten Watchtower alert, waarmee je wordt gewaarschuwd als je wachtwoord te zwak is – je ontvangt dan een melding waarna je vervolgens gelijk je desbetreffende wachtwoord kan wijzigen. Ook kun je bijvoorbeeld de reismodus aanzetten, waarmee gevoelige data van je apparaten (tijdelijk) worden verwijderd wanneer je weg bent, en wat je weer kunt herstellen met één klik voor wanneer je terug komt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hun geweldige en onmisbare kenmerken.

Prijslijst en abonnementen

1Password Prijslijst

Het is niet alleen geweldig voor individuele gebruikers, maar ook voor gezinnen. Het familie abonnement heeft zowel privé als gedeelde digitale kluizen, een versleutelde opslag voor bestanden en dekking voor 5 of meer gebruikers. Ze bieden voor beide abonnementen (persoonlijk en familie), een 14-daagse gratis proefversie aan.

Mocht je gebruik willen maken van de proefversie, dan is het belangrijk om de annulering binnen 14 dagen te doen – zodat er niets in rekening wordt gebracht. Met de gratis proefversie, kun je de dienst 14 dagen lang 1Password gratis gebruiken. Je krijgt dan één account en toegang tot alle functies die normaal gesproken ook worden aangeboden bij een abonnement. Zo kun je het goed uittesten.

Mocht je daarna verder willen gaan – waar we eigenlijk vrijwel zeker van zijn omdat 1 password onmisbaar is voor je digitale veiligheid – dan kun je kiezen tussen verschillende abonnementen. Wat betreft de 1Password kosten, kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een persoonlijk abonnement (vanaf 2,65 euro per maand) of familie abonnement (vanaf 4,75 euro per maand voor vijf familieleden).

Wees gerust: mocht je nog twijfelen, dan bieden ze ook een 30-dagen geld terug beleid aan, waardoor je bij ontevredenheid binnen 30 dagen je geld terug kan vragen.

Beide abonnementen worden jaarlijks in rekening gebracht. Extra functies zoals de zogeheten Watchtower en reismodus zijn hierbij inbegrepen.

Probeer 1Password

Samenvatting

Hieronder is een samenvatting en overzicht te vinden omtrent de kenmerken van 1 password:

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot ∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 14 Dagen
Encrypties N/A
Begint vanaf
Gratis proberen? Niet beschikbaar

Veiligheid: zijn je gegevens in veilige handen?

In dit onderdeel van de 1Password review, zullen we de verschillende aspecten van veiligheid nader toelichten.

Encryptie

Encryptie is het versleutelen van de data die je wilt verzenden, zodat het niet leesbaar is voor anderen. De verzonden data blijft op die manier privé tussen jou en de ontvanger. De beveiliging begint met het wachtwoord van je account. Je wachtwoord wordt verder met niemand gedeeld, zelfs niet met AgileBits, waardoor je dus de enige bent die toegang heeft tot je persoonlijke informatie.

Dat wordt dan ingezet om je gegevens te versleutelen (encryptie) oftewel onleesbaar te maken voor anderen. Op die manier is je privacy en veiligheid gewaarborgd.

Zero-knowledge

Dit heeft te maken met het zojuist uitgelegde concept van encryptie. Zoals het woord al suggereert, houdt zero-knowledge in dat er geen kennis is. Concreet gezien houdt zero-knowledge in deze context in, dat ook 1 password nooit toegang heeft tot de coderingssleutels die nodig zijn om je gegevens af te lezen.

Alleen jij, de enige echte gebruiker, weet wat er in je digitale kluis is opgeslagen, zodat niemand anders je belangrijke wachtwoorden of andere (gevoelige) informatie kan inzien.

1Password Veiligheid

Twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie biedt extra beveiliging voor je online accounts, namelijk door twee soorten verificaties te vragen bij het inloggen. Je kent het vast wel: dat je bijvoorbeeld via een sms code nogmaals je identiteit moet bevestigen. Op die manier is het zo dat zelfs als iemand het hoofdwachtwoord heeft geraden, ze alsnog geen toegang hebben tot je account.

Dat komt doordat ze naast je wachtwoord ook een recente sms code of authenticatie via de app nodig hebben.

Biometrische authenticatie

Met biometrische authenticatie, zet je je fysieke karakteristieken in om je identiteit te bevestigen. Gebruik hierbij bijvoorbeeld je gezicht, ogen of vingerafdruk om veilig toegang te krijgen tot je account. Zo weet je zeker dat alleen jij bij je account kan komen.

Veilige back-up en synchronisatie

Je hoeft zelf geen back-up te maken. Er wordt elke dag automatisch van alles een back-up gemaakt in je account. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat belangrijke gegevens kwijtraken. Deze dienst maakt niet alleen een back-up van wachtwoorden, maar synchroniseert ook de wachtwoorden op verschillende apparaten. Uiteraard zijn je cloud gegevens nog steeds veilig en versleuteld, waardoor niemand anders er bij kan.

Probeer 1Password

Aan de slag

Mocht de 1Password review je hebben overtuigd, dan kun je beginnen met het risicoloos aanmelden voor one password. Maak eerst een account aan met een sterk hoofdwachtwoord. Vervolgens vindt de validatie via de e-mail plaats, wat binnen enkele seconden na aanmelding binnenkomt. Download en installeer het programma, waarna je ook kan upgraden naar een premium abonnement voor de meest optimale gebruikerservaring.

1Password koppel

Kenmerken

Hieronder zie je een beknopt overzicht van de verschillende facetten van de wachtwoordbeheerder. Zo weet je wat je allemaal kunt verwachten.

Je kunt wachtwoorden toevoegen, wachtwoorden importeren en exporteren, wachtwoorden genereren (zo weet je zeker dat je een sterk wachtwoord hebt), wachtwoorden automatisch invullen (zo vergeet je nooit meer een wachtwoord) en het controleren van de wachtwoordsterkte (zo loop je minder risico dat iemand je wachtwoord simpelweg kan raden).

In de 1Password handleiding, kun je nog meer informatie vinden over hoe je dit allemaal kunt toepassen.

Andere kenmerken

Dit is nog niet alles. Het biedt ook de mogelijkheid om je notities goed te beveiligen. En je hebt bijvoorbeeld ook een sharing center waar je veilig kopieën van gevoelige informatie die je hebt opgeslagen, kan delen. Denk ook aan een OCR scanner, die ervoor zorgt dat je met gemak, via een scan, de details van je pas (bijvoorbeeld je bankpas of identiteitskaart) kunt invoeren.

Al met al maken ze het de gebruikers erg gemakkelijk: ze bieden dan ook een hoge mate aan gebruiksvriendelijkheid.

Probeer 1Password

Gebruiksvriendelijkheid

Voor deze 1Password review, hebben we zelf uitgetest hoe gebruiksvriendelijk het is. We kunnen stellen dat we met gemak de tool hebben kunnen gebruiken; het is dan ook zeer gebruikersvriendelijk. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk fouten herstellen en snel taken uitvoeren.

Comptabiliteit

Het werkt onder andere op Windows, MacOS, Linux en Chrome OS. 1Password iOs en Android is ook beschikbaar. Voor de app liefhebbers onder ons: uiteraard kun je je vrij voelen om de 1Password app te downloaden. Ook zijn er verschillende opties qua browsers: om met Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave en Opera te kunnen werken. Je hoeft hiervoor geen app te installeren.

1Password Comptabiliteit

Klantenservice

Voor de 1Password review, hebben we ook de klantenservice zorgvuldig uitgetest. We kunnen concluderen dat de klantenservice je vragen zeer snel en doelgericht beantwoordt. Je kunt de klantenservice bereiken via de support community, per e-mail, via Twitter of telefonisch. Ook kun je je antwoord vaak al vinden in de sectie van veel gestelde vragen.

Vergelijkingen/alternatieven

1Password

Als het gaat om 1Password vs 1Password, dan is 1 password een meer ervaren wachtwoordbeheerder. NordPass is namelijk relatief nieuw in de industrie van wachtwoordbeheerders, terwijl 1 Password een ervaren veteraan is die gebruikersinformatie gegarandeerd veilig opslaat.

Dashlane

Wat betreft 1Password vs Dashlane, wordt 1 password ervaren als een gebruiksvriendelijkere optie dan Password Boss. Met speciale kenmerken en extra aandacht voor de gebruiker, biedt 1Password een geweldige gebruikerservaring aan. Dat kunnen we met de 1Password review ook bevestigen.

RoboForm

Wat betreft Dashlane vs 1Password, heeft one password een voorsprong op het gebied van veiligheid. Beiden gebruiken hetzelfde coderingssysteem en bieden twee-factor-authenticatie. Echter, de ‘Secret Key’-methode (een geheime sleutel, bestaande uit 34 letters en cijfers) van 1Password biedt een extra beveiligingsniveau toe aan het wachtwoord van je account.

1Password review: Conclusie

In deze 1Password review is naar voren gekomen dat one Password dé wachtwoordbeheerder is die zorgt voor een veiligere digitale wereld. Met niet alleen encryptie, de versleuteling van data, die het onleesbaar maakt voor derden. Het is een zeer veilige en gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder met veel interessante, extra functies.

Denk hierbij aan waarschuwingen van de Watchtower en het aanzetten van de reismodus voor als je even weg bent. Wat betreft compatibiliteit is 1 password windows is niet het enige wat beschikbaar is. Immers, het is bijvoorbeeld ook geschikt voor een Mac laptop of iPhone. One Password is uiterst gebruiksvriendelijk, veilig en de nummer 1 wachtwoord beheerder.

9.4 Totale Score
1Password Review 2024

Privacy en veiligheid
10
Kenmerken
9
Ondersteuning
8
Waar voor je geld
10
Makkelijk in gebruik
10
Pluspunten
  • Eenvoudig te installeren
  • Geschikt voor zowel individuen als families
  • Zeer sterke beveiliging
  • Privacy vriendelijk ingesteld
  • Toepasbaar op verschillende apparaten
  • Behulpzame klantenservice
  • Interessante extra functies
  • Gratis proefperiode van 14 dagen
Minpunten
  • Geen gratis abonnement
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl