NordPass

NordPass
8.8 Totale Score
 • Werkt vrijwel perfect - vrijwel geen bugs.
 • Flexibele betalingsmogelijkheden en 30 dagen geld-terug garantie.
 • Schoon en aantrekkelijk ontwerp.
 • Maakt gebruik van een aantal spannende nieuwe encryptie-technologie.
 • Behulpzaam en responsief klantenserviceteam.

Misschien heb je al wel eens gehoord van NordVPN. Tegenwoordig hebben zij een extra product: Nord Password Manager. Ik heb dit product uitvoerig zelf getest en in deze NordPass review ga ik dan ook mijn ervaringen hiermee delen.

Bijgewerkt: 16 juli, 2024

Waarom heb je Nord Password Manager nodig?

Je zou denken dat de ingebouwde password managers van Google Chrome en Apple’s Keychain goed genoeg zijn. Echter, dit zijn ze niet. Als iemand namelijk je device zou stelen, heeft diegene feitelijk al je wachtwoorden.

NordPass beveiliging werkt namelijk net iets anders.  Je stelt namelijk een hoofdwachtwoord in om vervolgens toegang te krijgen tot al je andere random gegenereerde wachtwoorden. Het mooie hieraan is dat dit hoofdwachtwoord in de veiligste manier kan worden ingesteld: face ID of vingerafdruk!

Daarnaast heb je niet een oneindig grote harde schijf of data vrij op je smartphone of tablet. NordPass heeft dat wel. Je kunt namelijk oneindig wachtwoorden opslaan op hun server. Ook nog worden al deze wachtwoorden gesynchroniseerd over al je devices.

NordPass herkent ook je favoriete websites en vult automatisch je inloggegevens voor je in. Dit is wel zo handig, anders moet je iedere keer weer inloggen. Ook credit card gegevens en verzendadressen kunnen automatisch worden onthouden.

nordpass beveiliging

Nordpass kopen

NordPassword Test – Compleet onafhankelijk

De wachtwoorden die NordPass automatisch voor je worden verzonnen zijn volledig random. Ze worden gemaakt door random number software en worden geverifieerd door een derde partij. Zelfs de werknemers van NordPass zelf kunnen niet je wachtwoorden inzien of veranderen.

Het bedrijf wat NordPass controleert heet Cure53. Dit bedrijf kijkt voornamelijk naar de source code van NordPass. Ook de API touchpoints worden grondig ieder jaar weer bekeken.

Een van de nieuwste functies van NordPass was in het begin namelijk gevoelig: ‘‘Trusted Contacts”. Hiermee kun je wachtwoorden delen tussen groepen mensen, vrienden, collega’s of familie. Er was risico op een zogenaamde man-in-the-middle-hack.

NordPass Review – Speciale Functies

OCR Scanning

Dit is een handige functie, voornamelijk voor bedrijven en families. Je kunt met deze functie namelijk informatie scannen uit geschreven documenten, afbeeldingen en credit cards. Zo kun je dus belangrijke gegevens importeren zonder deze in te hoeven typen. Maar toch denk je: waarom zou ik dit nodig hebben? Welnu, dit is om keylogging tegen te gaan.

Keyloggers zijn malafide software of soms zelfs hardware devices die letterlijk alles wat je intypt op kunnen slaan. Keyloggers zijn de meest gebruikte tool door hackers om je persoonsgegevens en bankdetails te stelen.

Gelukkig kun je met Nord Password Manager je gegevens in bulk via een CSV bestand inladen. Dit duurt slechts enkele seconden en is zeer gemakkelijk om te doen.

nordpass interface

Two Factor Authentication

Misschien ken je het al van enkele andere programma’s of apps die je gebruikt. Two factor authentication via Google Authy of via email. Maar toch is de e-mailvariant eigenlijk niet zo spectaculair, is de appvariant dat wel. Je krijgt namelijk iedere keer dat je inlogt een code op je smartphone die maar 30 seconden geldig is.

Een hacker zou dus niet alleen je inloggegevens moeten weten, maar ook nog je daadwerkelijke 2FA device moeten hebben om in je accounts te kunnen komen. Dit voegt natuurlijk een extra laagje beveiliging toe. Zo is de NordPass beveiliging net een stukje beter.

Beveiligde backup en synchronisatie

NordPass bewaart al je wachtwoorden in de cloud. Dus zelfs als je je wachtwoorden kwijt zou raken of vergeten of je toestel kapot gaat, zijn ze nog opgeslagen. Het mooie is dat NordPass deze wachtwoorden versleuteld. Zoals al eerder gezegd, de werknemers van NordPass hebben geen toegang tot je wachtwoorden.

nordpass app

Data Breach Scanner

Hoewel deze functie alleen beschikbaar is in premium en familie versie van NordPass, zal ik toch uitleggen hoe deze werkt. Wat de Nordpassword tester en data breach scanner doen is als volgt: ze scannen gelekte databases en websites op gebruikte wachtwoorden.

Dus, wat wil dit nu precies zeggen? Wel, als je bijvoorbeeld een account zou hebben bij websiteXYZ en deze blijkt gehacked te zijn, krijg je hiervan een notificatie.

NordPass scant iedere seconde duizenden websites en databases op zowel het surface- als deep web. Zo weet je zeker dat je nooit toevallig een account hebt op een website die gehacked is, wel zo handig!

Gedeelde login gegevens

Vroeg of laat in je leven zal je een keer een wachtwoord met iemand moeten delen. Nu zou je gewoon je wachtwoord kunnen mailen of per chat verzenden. Echter, dit gaat NordPass beveiliging een stapje verder. Met de shared login details functie van NordPass versleutel je namelijk eerst je wachtwoord, voordat deze te verzenden. Zo kan alleen de bedoelde ontvanger het wachtwoord zien en niemand anders.

Dit is natuurlijk een handige functie. Niets is namelijk zo schadelijk dan iemand te beschuldigen van het misbruiken van een wachtwoord, terwijl eigenlijk een derde persoon deze heeft onderschept.

Synchronisatie met andere devices

Je kunt je NordPass account aan tot zes verschillende toestellen linken. Al je wachtwoorden worden door NordPass beveiliging in de cloud opgeslagen. Zo hoef je op al je aparte toestellen niet individueel in te loggen iedere keer. Als je een nieuw wachtwoord toevoegt aan NordPass, slaat de software je wachtwoorden gelijk voor al je devices op.

Wel moet ik er bij zeggen dat deze functie alleen voor premium leden is. Met de gratis NordPass beveiliging kun je, maar op een alleen toestel je wachtwoorden opslaan. De premium NordPass beveiliging kost 1,99 Euro per maand.

NordPass Review – Conclusie

Hopelijk weet je nu iets meer over de Nord Password Manager. Je kan NordPassWord testen door een gratis account aan te maken op de NordPass website. Voor zakelijk en familiair gebruik is er een premium functie, die kost 1,99 Euro per maand.

Gelukkig kun je deze een maand gratis uitproberen om te kijken of het iets voor je is. Zoals uitgelegd is de Nord Password Manager dus veel meer dan alleen maar een password management software zoals je die kent van Google Chrome of Apple’s Keychain.

NordPassWord test iedere maand weer nieuwe algoritmen. Dit zorgt ervoor dat je wachtwoorden altijd volledig random gekozen worden. Dit is natuurlijk wel zo veilig en zorgt ervoor dat hackers je persoonsgegevens niet kunnen stelen. Als je NordPassWord testen wilt, zou ik zeggen neem een kijkje op hun website.

nordpass price eur

Nordpass kopen

NordPass Review – Veelgestelde Vragen

Is Nord Password Manager veilig?

Ja, NordPass is een product van een van ’s werelds beste VPN providers NordVPN. Dit is een gerenommeerd cybersecurity bedrijf. Je kunt er van uit gaan dat je wachtwoorden bij NordPass in goede handen zijn. Bovendien worden je wachtwoorden versleuteld, zodat zelfs medewerkers van NordPass je wachtwoorden niet kunnen zien.

Kan ik NordPassWord testen?

Ja, NordPass beveiliging is gratis te testen. Wel heb je om alle speciale functies te unlocken een premium lidmaatschap nodig. Dit lidmaatschap kost wel maar 1,99 Euro per maand. Voor families is er een familiebundel beschikbaar voor 3,99 Euro per maand. Zo is heel je gezin zo goed mogelijk beschermd.

Heb je NordPass zelf getest?

Ja, voor deze NordPass review heb ik de Nord Password Manager zelf uitvoerig getest. Dit doe ik omdat ik iedere VPN aanbieder en andere software die ik bespreek op mijn website eerst zelf wil testen voordat er over te schrijven. Ik wil namelijk niet dat je digitale privacy ten prooi valt aan scam bedrijven, overheden en andere oplichters.

8.8 Totale Score
NordPass Password Manager

Eenvoudige interface
9
Betrouwbare software
9
Goede beveiliging
9
Pluspunten
 • Werkt vrijwel perfect - vrijwel geen bugs.
 • Flexibele betalingsmogelijkheden en 30 dagen geld-terug garantie.
 • Schoon en aantrekkelijk ontwerp.
 • Maakt gebruik van een aantal spannende nieuwe encryptie-technologie.
 • Behulpzaam en responsief klantenserviceteam.
Minpunten
 • Niet veel bonusfuncties.
 • Beperkte twee-factor authenticatie opties.
 • Geen wachtwoord generator op mobiele app.
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl