News

Vermijd de gevaren van gratis VPN verbindingen in 2019

privacy online

Iedereen is zich steeds bewuster van de online privacy, of juist het gebrek daaraan. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar de beste gratis VPN aanbieders. Maar is dat wel zo verstandig? Als je een website vindt die hun eigen gratis spullen en diensten flink aanprijst, moet je je gezonde verstand gebruiken en de website waarschijnlijk vermijden – vooral als je gevraagd wordt al je persoonlijke gegevens door te geven in ruil voor de gratis diensten. Dan dienen alle alarmbellen af te gaan, met sirenes en zwaailichten erbij. Het kan namelijk gevaarlijk zijn gebruik te maken van dergelijke diensten en je kunt er later behoorlijk veel spijt van krijgen. In dit artikel vind je de waarheid over deze zogenaamde Free VPN diensten en de redenen om deze met een grote boog te vermijden.

Een aantal gebruikers van Hola, een Free VPN server, kreeg achteraf ook spijt van deze beslissing. Zij gebruikten de VPN gratis om onder andere hun persoonlijke crypto-portefeuille te benaderen. Deze groep gebruikers, die dacht VPN gratis te gebruiken zonder addertjes onder het gras, raakte alle contanten kwijt zonder een mogelijkheid deze terug te kunnen krijgen… Uiteindelijk waren de kosten voor het gebruik van een gratis VPN proxy veel te hoog voor deze mensen. Want in plaats van een besparing van enkele euro’s, werd hun zuurverdiende spaargeld door een georganiseerde groep hackers gestolen. Er zit altijd een addertje onder het gras. Gratis bestaat niet zegt mijn vriendin altijd……

Als je onvoldoende geïnformeerd bent kan iets soortgelijks ook jou makkelijk overkomen, ook als je VPN gratis gebruikt om bijvoorbeeld een torrent te downloaden. Daarom vertellen we je in dit artikel wat je kunt verwachten als je de zogeheten ‘free VPN’ diensten gebruikt.

De beste 3 VPN niet gratis maar wel veilig

Wanneer je op zoek bent naar free VPNs is het aantal servers ook belangrijk. Hier herken je namelijk of het een kapitaal krachtige aanbieder is. Pas dus op met totale "free VPN service" aanbieders pm je ip address te maskeren.

Wat zijn de echte kosten van een Free VPN verbinding?

We houden allemaal van gratis producten en dus ook van gratis VPN providers. En tegenwoordig adverteren de meeste bedrijven met gratis spullen om zichzelf aan de man te brengen, zo ook bedrijven die VPN gratis aanbieden. Maar als we vanuit de gebruikers kijken, is dit het dan ook waard? Wanneer we niet betalen voor dit soort dienstverlening, hoe verdient een VPN aanbieder dan aan ons? Laten we even kijken naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

[icon name=”caret-right” class=”” unprefixed_class=””]Jij bent het product

Niks maar dan ook echt niks is daadwerkelijk gratis. Je betaalt altijd een prijs voor het gebruik van andermans diensten. Dit geldt niet alleen als je VPN gratis gebruikt, maar is ook toepasbaar op vele andere dienstverleners en producten.

En wanneer je niet betaalt voor een dienst, word jij het product. Dat heb je vast al eens eerder gehoord, want er zit nu eenmaal een kern van waarheid in. Het is dan ook een feit in de digitale economie waarin we tegenwoordig leven en het is ook zeker van toepassing als je gratis VPN diensten gebruikt. Je betaalt misschien niet direct in euro’s, maar een gratis dienst zal je uiteindelijk toch veel kosten.

Op het moment dat mensen in zee gaan met een dienstverlener die VPN gratis aanbiedt, weten ze dit alleen nog niet.

En op het moment dat je de voorwaarden aanvaardt weet je ook nog niet wat het je dan precies zal gaan kosten. Daar kom je pas achter nadat je betaald hebt.

Maar betalen ga je in ieder geval. Want als je VPN gratis gebruikt genereer je geen inkomsten voor deze dienstverleners. Dus moeten zij andere manieren vinden om geld te verdienen aan jouw klandizie. En dat heeft gevolgen voor jou, de gebruiker.

[icon name=”caret-right” class=”” unprefixed_class=””]Zeg maar dag tegen jouw privacy

Wat is ook alweer het doel van een Virtual Private Network? Ervoor zorgen dat je je anoniem en veilig op het web kunt begeven, zonder restricties. Het beschermen van jouw data en privacy.

Echter, volgens een onderzoek van de ICSI Networking and Security Group worden twee van de drie FreeVPN verbindingen geleverd met software de jouw activiteiten bijhoudt, zogeheten activity trackers. TWEE van de DRIE gratis VPN abonnementen! Deze trackers houden al jouw online activiteiten in de servers bij. Browsegedrag, welke films je downloadt, welke streamingdiensten je bekijkt en alle andere dingen die je online doet. Veel mensen zeggen dan: “Prima, ik heb toch niets te verbergen!”

Maar de bedrijven kunnen jouw data vervolgens verkopen aan de hoogste bieder. En wie weet wat de hoogste bieder er weer mee gaat doen. Hier gaat het dus behoorlijk mis. Het druist in tegen alles waar VPN voor staat.

Sommige Free VPN-aanbieders vermelden dit luid en duidelijk in hun privacy beleid. De regels van wat zij dienen te vermelden zijn afhankelijk van het land waarin het bedrijf gevestigd is of waar de servers zich bevinden. In veel landen zijn de wetten omtrent privacy een stuk soepeler dan ze in Nederland zijn. Dienstverleners die VPN gratis aanbieden kunnen, als ze dit willen, deze voorwaarden voor de gebruikers verbergen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom ze dit doen…

[icon name=”caret-right” class=”” unprefixed_class=””]Zeg ook maar dag tegen jouw online veiligheid

Jazeker, één op de drie Free VPN Android apps bevat malware. Je leest het goed, meer dan een derde van de aanbieders hebben boosaardige software in hun applicatie zitten, die onder andere gemaakt is om jouw privé informatie te verzamelen en advertenties op je af te sturen.

Online advertenties zijn behoorlijk irritant, toch? Bovendien vertragen ze vaak ook je internetverbinding nog. Want ze moeten namelijk laden. En ook de activity trackers die erin verwerkt zijn moeten steeds geladen worden, wat ook weer bandbreedte gebruikt.

Maar als je VPN gratis gebruikt is kan het nog gekker worden, want:

[icon name=”angle-right” class=”” unprefixed_class=””]Je kunt verantwoordelijk worden gesteld voor de activiteiten van een ander

Gratis VPN aanbieders moeten vindingrijk zijn om geld in het laatje te brengen. Hola VPN had de jackpot binnen gehaald met dit idee: de bandbreedte van hun gratis gebruikers verkopen aan hun betalende klanten!

Om het even mild te omschrijven: Wanneer je hun Chrome extensie installeert kunnen gebruikers van de betaalde versie internetten via jouw IP-adres. Hun betaalde abonnement geeft hen namelijk het recht dit te doen. En jij hebt hiermee ingestemd op het moment dat je de voorwaarden van de gratis versie accepteerde. Dus degene die de VPN gratis wilde gebruiken, fungeert als een soort virtuele pakezel voor de betalende klanten. Dat klinkt al een beetje eng.

Maar, wat als de gebruikers van de betaalde VPN dienst besluiten iets illegaals te doen? En wat als de autoriteiten hier lucht van krijgen? Op dat moment zal jouw echte IP-adres in een politierapport terecht komen. En jij zou moeten bewijzen dat jij niet degene bent die betrokken is bij wat er dan ook uitgespookt is. Heel veel succes daarmee, hopelijk kun je een goede advocaat vinden!

[icon name=”angle-right” class=”” unprefixed_class=””]Je kunt geen premium service verwachten

De infrastructuur die benodigd is om een Virtual Private Network te laten draaien is vrij duur. Daarom is een betrouwbare en veilige VPN server niet gratis en zal dit ook nooit gebeuren.

Via een gratis VPN voor de PC (Windows, Mac of Linux) zul je geen video’s kunnen streamen, of torrents kunnen downloaden. De verbinding zal namelijk te langzaam zijn voor dergelijke activiteiten. Bovendien zijn de IP-adressen die door gratis VPN aanbieders toegewezen worden vaak al geblokkeerd door de streaming diensten.

Netflix, Hulu, Amazon Prime, Videoland en andere streaming diensten kun je dus wel vergeten als je VPN gratis gebruikt. Hoewel je Netflix soms kunt unblocken, is het puur geluk wanneer dat inderdaad een keertje lukt. En je zult vervolgens hoogstwaarschijnlijk de Netflix proxy error te zien krijgen, waardoor je er uiteindelijk niks aan hebt dat je Netflix hebt kunnen deblokkeren. En omdat de VPN gratis is, hoef je ook niet te rekenen op hulp van de aanbieder.

De service is ver te zoeken en dit kan leiden tot ergernis en frustratie. Ik weet dat jullie graag goedkoop willen, maar zelf ben ik gelukkig in zo’n fase in mijn leven gekomen dat ik ook gewoon geen gezeik wil. Het moet gewoon werken wanneer ik wil. Laten we eerlijk zijn het zal je niet arm maken, toch? die paar euro extra per maand merk je echt niet.

Wat is de beste gratis VPN?

Deze website is het resultaat van uitgebreide tests en het beoordelen van tientallen VPN diensten. En alleen de serieuze en betrouwbare aanbieders kunnen op onze goedkeuring rekenen.

De meeste nadelen die in de vorige paragrafen zijn besproken, kunnen worden vermeden. Maar hoe doe je dit dan? Simpelweg door een betaald VPN abonnement te nemen. Iedere VPN aanbieder heeft inkomsten nodig. Maar als je niet op de eerder genoemde manieren gebruikt wilt worden om omzet voor de aanbieder te generen, kun je het best een betalende gebruiker worden. ExpressVPN is een goede keuze: ze bieden een gratis proefperiode aan en een 30 dagen niet goed geld terug garantie, waar je zonder opgaaf van reden gebruik van kunt maken. Je loopt uiteindelijk totaal geen risico. Ze kunnen dit aanbieden omdat ze geloven in hun product.

Maar laten we ook even kijken naar de andere beschikbare opties. De aanbieders die wel iets kosten maar door de speciale aanbieding die ze hebben en de mogelijkheid om het aantal mogelijk verbindingen te delen met vrienden en familie uiteindelijk zeer aantrekkelijk goedkoop worden…..

Spotgoedkope VPN servers

We hebben twee premium VPN aanbieders gevonden die enorme kortingen en ook gratis proefmaanden aanbieden. Theoretisch zijn dit dus geen Free VPN verbindingen, maar goedkoper zijn ze echt niet te vinden, als je veilig wilt kunnen internetten. Doe jezelf een plezier en probeer één van deze VPN servers. Ze hebben een ‘no-logging’ beleid, oftewel geen actvity trackers, en zelfs tot 45 dagen geld terug garantie.

Beste gratis VPN: Het Vonnis

Als puntje bij paaltje komt zijn er twee verschillende VPN aanbieders die strijden om de titel beste gratis VPN server. En ze bieden beide een ‘eeuwig gratis’ abonnement aan – de truc is dat ze de hoeveelheid data die je maandelijks kunt gebruiken limiteren. Als je dus enkel anoniem wilt browsen of als een noodgeval hebt, dan is dat geen probleem. Ik zelf zou het niet zover laten komen omdat je nooit weet wanneer je de versleutelde verbinding “echt” nodig hebt.

Je zult niet enorm veel video’s kunnen streamen of oneindig veel torrents kunnen downloaden als je deze Free VPN diensten gebruikt.

MAAR je beschermt wel jouw privacy! En dat is toch ook behoorlijk wat waard.

Conclusie

Je was op zoek naar de beste gratis VPN verbinding. Misschien heb je na lang zoeken eindelijk op deze pagina de juiste VPN aanbieder voor jouw wensen gevonden. En als dat zo is kun je er donder op zeggen dat je de juiste keuze gemaakt hebt: Je blijft veilig online.

Iedereen zou zijn of haar eigen privacy moeten beschermen, vooral in het digitale tijdperk waarin zoveel verschillende organisaties op jouw persoonlijke informatie azen. Niet alleen het bedrijfsleven verzameld hierbij alles wat je doet, maar ook onze eigen overheid maakt zijn handen vies. Dit gebeurt vaak onder de noemer van “bescherming van het volk” en terrorisme is hierbij een term die vaak te pas en te onpas wordt gebruikt.

Er zijn schrikbarend veel mensen die €1.000,- voor een iPhone kunnen betalen, of de dikste computers in huis hebben staan, maar die gewillig hun persoonlijke data opofferen om maandelijks enkele euro’s te besparen. Als je het zo zegt klinkt het ontzettend scheef, maar toch zijn er veel mensen die op deze manier met hun geld en privacy omgaan. Ze zijn zich niet bewust van de gevaren die ze lopen.

Wil je je betaalgegevens veilig houden wanneer je online betalingen uitvoert, je toestel veilig houden wanneer je verbindt met gratis Wi-Fi en je privacy beschermen wanneer je mailt of torrents downloadt? Dan zou je al jouw apparaten moeten verbinden via VPN, te allen tijde.

Tot slot: vergeet niet de VPN coupon pagina te bekijken. Daar vind je de huidige aanbiedingen van de beste VPN aanbieders op de markt.

Related posts

Wat is google Authenticatie | Lees nu deze review

pauliene

U bent mogelijk het slachtoffer geworden van illegale software

pauliene

Virusscanners testen heb ik voor je gedaan, zie de resultaten

Marco