Vermijd de gevaren van gratis VPN verbindingen

Vaak krijg ik de vraag wat de beste gratis VPN verbinding is. VPN gratis gebruiken, is dit de oplossing? Iedereen is zich steeds bewuster van de online privacy, of juist het gebrek daaraan. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar de beste gratis VPN verbinding. Maar is een Gratis VPN verbinding wel zo verstandig? Wanneer je een website vindt die hun eigen gratis spullen en diensten flink aanprijst, moet je je gezonde verstand gebruiken en de website waarschijnlijk vermijden – vooral als je gevraagd wordt al je persoonlijke gegevens door te geven in ruil voor de gratis diensten. Dan moeten alle alarmbellen af gaan!!

Mijn advies is dan ook om deze gratis VPN diensten te vermijden. Ze zijn alleen maar op zoek naar klantengegevens en je weet niet waar deze terecht komen.

In dit artikel vind je de waarheid over deze aabieders die zogenaamd VPN gratis aanbieden en de redenen om deze met een grote boog te vermijden.

BIJGEWERKT: 23 juni 2024

Voordat ik verder ga met dit artikel zou ik graag nog even willen benadrukken dat de beste gratis VPN verbinding gewoon niet bestaat. Niet in de zin wat wij onder gratis verstaan. Er is wel een tijdelijke oplossing en deze komt uit de hoek van ExpressVPN. Ze bieden zeker geen VPN GRATIS aan, maar er is wel een truc om het voor 30 dagen gratis te gebruiken. Het is de enige aanbieder die gegarandeerd je geld terug stort zonder vragen te stellen. Dit kunnen de andere aanbieders niet zeggen.

“De beste gratis VPN verbinding”

Een aantal gebruikers van Hola, een Free VPN server, kreeg achteraf ook spijt van de beslissing om een VPN gratis aanbieder te gebruiken . Zij gebruikten de VPN gratis om onder andere hun persoonlijke crypto-portefeuille te benaderen. Deze groep gebruikers, die dacht VPN gratis te gebruiken zonder addertjes onder het gras, raakte alle contanten kwijt zonder een mogelijkheid deze terug te kunnen krijgen… Uiteindelijk waren de kosten voor het gebruik van een gratis VPN verbinding veel te hoog voor deze mensen. Want in plaats van een besparing van enkele euro’s, werd hun zuurverdiende spaargeld door een georganiseerde groep hackers gestolen. Er zit altijd een addertje onder het gras. Gratis bestaat niet zegt mijn vriendin altijd……

Als je onvoldoende geïnformeerd bent kan iets soortgelijks ook jou makkelijk overkomen, ook als je VPN gratis gebruikt om bijvoorbeeld een torrent te downloaden. Daarom vertellen we je in dit artikel wat je kunt verwachten als je de zogeheten ‘beste gratis VPN verbinding’ gebruikt.

De beste 5 VPN niet gratis maar wel veilig

staat nr.1 omdat ze een zeer gunstige 1 maand gratis aanbieden. Wanneer je op zoek bent naar een gratis VPN verbinding is het aantal servers ook belangrijk. Hier herken je namelijk of het een kapitaal krachtige aanbieder is. Pas dus op met “de beste gratis VPN verbinding” aanbieders.

Wat zijn de echte kosten van de beste gratis VPN verbinding?

We houden allemaal van gratis producten en dus ook van VPN gratis gebruiken. En tegenwoordig adverteren de meeste bedrijven met gratis spullen om zichzelf aan de man te brengen, zo ook bedrijven die VPN gratis aanbieden. Maar als we vanuit de gebruikers kijken, is dit het dan ook waard? Wanneer we niet betalen voor dit soort dienstverlening, hoe verdient “de beste gratis VPN verbinding” dan aan ons? Laten we even kijken naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Bij de beste gratis VPN verbinding ben jij het product

Niks maar dan ook echt niks is daadwerkelijk gratis. Je betaalt altijd een prijs voor het gebruik van andermans diensten. Dit geldt niet alleen als je VPN gratis gebruikt, maar is ook toepasbaar op vele andere dienstverleners en producten.

En wanneer je niet betaalt voor een dienst, word jij het product. Dat heb je vast al eens eerder gehoord, want er zit nu eenmaal een kern van waarheid in. Het is dan ook een feit in de digitale economie waarin we tegenwoordig leven en het is ook zeker van toepassing als je “de beste gratis VPN verbinding” gebruikt. Je betaalt misschien niet direct in euro’s, maar een gratis dienst zal je uiteindelijk toch veel kosten.

Op het moment dat mensen in zee gaan met een dienstverlener die VPN gratis aanbiedt, weten ze dit alleen nog niet.

En op het moment dat je de voorwaarden aanvaardt weet je ook nog niet wat het je dan precies zal gaan kosten. Daar kom je pas achter nadat je betaald hebt.

Maar betalen ga je in ieder geval. Want als je VPN gratis gebruikt genereer je geen inkomsten voor deze dienstverleners. Dus moeten zij andere manieren vinden om geld te verdienen aan jouw klandizie. En dat heeft gevolgen voor jou, de gebruiker.

De beste gratis VPN verbinding: Zeg maar dag tegen jouw privacy

Wat is ook alweer het doel van een Virtual Private Network? Ervoor zorgen dat je je anoniem en veilig op het web kunt begeven, zonder restricties. Het beschermen van jouw data en privacy.

Echter, volgens een onderzoek van de ICSI Networking and Security Group worden twee van de drie beste gratis VPN verbindingen geleverd met software de jouw activiteiten bijhoudt, zogeheten activity trackers. TWEE van de DRIE “beste gratis VPN verbinding”! Deze trackers houden al jouw online activiteiten in de servers bij. Browse Gedrag, welke films je downloadt, welke streamingdiensten je bekijkt en alle andere dingen die je online doet. Veel mensen zeggen dan: “Prima, ik heb toch niets te verbergen!”

Maar de bedrijven kunnen jouw data vervolgens verkopen aan de hoogste bieder. En wie weet wat de hoogste bieder er weer mee gaat doen. Hier gaat het dus behoorlijk mis. Het druist in tegen alles waar VPN voor staat.

Sommige “beste gratis VPN verbinding” aanbieders vermelden dit luid en duidelijk in hun privacy beleid. De regels van wat zij dienen te vermelden zijn afhankelijk van het land waarin het bedrijf gevestigd is of waar de servers zich bevinden. In veel landen zijn de wetten omtrent privacy een stuk soepeler dan ze in Nederland zijn. Dienstverleners die VPN gratis aanbieden kunnen, als ze dit willen, deze voorwaarden voor de gebruikers verbergen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom ze dit doen…

Zeg ook maar dag tegen jouw online veiligheid

Jazeker, één op de drie “beste gratis VPN verbinding” apps bevat malware. Je leest het goed, meer dan een derde van de aanbieders hebben boosaardige software in hun applicatie zitten, die onder andere gemaakt is om jouw privé informatie te verzamelen en advertenties op je af te sturen.

Online advertenties zijn behoorlijk irritant, toch? Bovendien vertragen ze vaak ook je internetverbinding nog. Want ze moeten namelijk laden. En ook de activity trackers die erin verwerkt zijn moeten steeds geladen worden, wat ook weer bandbreedte gebruikt.

Maar als je VPN gratis gebruikt is kan het nog gekker worden, want:

Je kunt verantwoordelijk worden gesteld voor de activiteiten van een ander

De beste gratis VPN aanbieders moeten vindingrijk zijn om geld in het laatje te brengen. Hola VPN had de jackpot binnen gehaald met dit idee: de bandbreedte van de mensen die de VPN gratis gebruikten, verkopen aan hun betalende klanten!

Om het even mild te omschrijven: Wanneer je hun Chrome extensie installeert kunnen gebruikers van de betaalde versie internetten via jouw IP-adres. Hun betaalde VPN abonnementen geven hen namelijk het recht dit te doen. En jij hebt hiermee ingestemd op het moment dat je de voorwaarden van de “beste gratis VPN verbinding” accepteerde. Dus degene die de VPN gratis wilde gebruiken, fungeert als een soort virtuele pakezel voor de betalende klanten. Dat klinkt al een beetje eng.

Maar, wat als de gebruikers van de betaalde VPN dienst besluiten iets illegaals te doen? En wat als de autoriteiten hier lucht van krijgen? Op dat moment zal jouw echte IP-adres in een politierapport terecht komen. En jij zou moeten bewijzen dat jij niet degene bent die betrokken is bij wat er dan ook uitgespookt is. Heel veel succes daarmee, hopelijk kun je een goede advocaat vinden!

VPN gratis gebruiken? Je kunt geen premium service verwachte

De infrastructuur die benodigd is om een Virtual Private Network te laten draaien is vrij duur. Daarom is een betrouwbare en veilige VPN server niet gratis en zal dit ook nooit gebeuren.

Via een versleutelde verbinding voor de PC (Windows, Mac of Linux) zul je geen video’s kunnen streamen, of torrents kunnen downloaden. De verbinding zal namelijk te langzaam zijn voor dergelijke activiteiten. Bovendien zijn de IP-adressen die door gratis aanbieders toegewezen worden vaak al geblokkeerd door de streaming diensten.

Netflix, Hulu, Amazon Prime, Videoland en andere streamingdiensten kun je dus wel vergeten als je VPN gratis gebruikt. Hoewel je Netflix soms kunt unblocken, is het puur geluk wanneer dat inderdaad een keertje lukt. En je zult vervolgens hoogstwaarschijnlijk de Netflix proxy error te zien krijgen, waardoor je er uiteindelijk niks aan hebt dat je Netflix hebt kunnen deblokkeren. En omdat de VPN gratis is, hoef je ook niet te rekenen op hulp van “de beste gratis VPN verbinding” aanbieder.

De service is ver te zoeken en dit kan leiden tot ergernis en frustratie. Ik weet dat jullie graag goedkoop willen, daarom ben je op zoek naar gratis VPN Nederland. Maar zelf ben ik in zo’n fase in mijn leven gekomen dat ik ook gewoon geen gezeik wil. Het moet gewoon werken wanneer ik wil. Laten we eerlijk zijn het zal je niet arm maken, toch? Die paar euro extra per maand merk je echt niet.

Wat is de beste gratis VPN verbinding?

Deze website is het resultaat van uitgebreide tests en het beoordelen van tientallen VPN diensten. En alleen de serieuze en betrouwbare aanbieders kunnen op onze goedkeuring rekenen.

De meeste nadelen die in de vorige paragrafen zijn besproken, kunnen worden vermeden. Maar hoe doe je dit dan? Simpelweg door te betalen voor een VPN abonnement. Iedere VPN aanbieder heeft inkomsten nodig. Maar als je niet op de eerder genoemde manieren gebruikt wilt worden om omzet voor “de beste gratis VPN verbinding” aanbieder te generen, kun je het best een betalende gebruiker worden. ExpressVPN is een goede keuze: ze bieden een gratis proefperiode aan en een 30 dagen niet goed geld terug garantie, waar je zonder opgaaf van reden gebruik van kunt maken. Je loopt uiteindelijk totaal geen risico. Ze kunnen dit aanbieden omdat ze geloven in hun product.

Maar laten we ook even kijken naar de andere beschikbare opties. De aanbieders die wel iets kosten maar door de speciale aanbieding die ze hebben en de mogelijkheid om het aantal mogelijk verbindingen te delen met vrienden en familie uiteindelijk zeer aantrekkelijk goedkoop worden…..

Spotgoedkope VPN servers

We hebben twee premium VPN aanbieders gevonden die enorme kortingen en ook gratis proefmaanden aanbieden. Theoretisch zijn dit dus niet de beste gratis VPN aanbieders. Maar goedkoper zijn ze echt niet te vinden, als je veilig wilt kunnen internetten. Doe jezelf een plezier en probeer één van deze VPN servers. Ze hebben een ‘no-logging’ beleid, oftewel geen actvity trackers. Lees hier meer

 1. CyberGhostVPN
 2. Private Internet Access VPN
 3. Private VPN

Een VPN uitproberen

Wanneer je een VPN nodig hebt kun je bij een enorm aantal VPN providers terecht. Maar, VPN gratis gebruiken is niet altijd wat het lijkt. Let daarom wel goed op wat je kiest. Gratis services zijn vaak een aanbieding die VPN services maken om je van hun betaalde versie te laten proeven. Bij de meerderheid van de VPN servers uit dit zich in een relatief korte proefperiode van een week tot 30 dagen. Dan dient je gebruik te maken van het 30 dagen niet goed geld terug beleid die deze gratis variant hanteert. Dit beleid wat een gratis versie hanteert houdt dus in dat je vooraf betaalt, maar binnen deze proefperiode opzegt en dus je geld terug krijgt.

Wanneer je de dienst kunt gebruiken, is het mogelijk voor gratis gebruikers hiervan te profiteren. Hier staat natuurlijk wel wat tegenover. Het feit dat er geen financiële transacties in het spel zijn, uit zich in wat de service allemaal met zich mee brengt. Als je een intensieve VPN gebruiker bent, of van plan bent om de dienst intensief te gebruiken, dan zal je wellicht al snel tegen restricties en beperkingen aanlopen. Weinig servers, relatief langzame serversnelheid, een wachtrij en een datalimiet zijn de eigenschappen van een gratis service.  In dit artikel gaan wij dieper in op de zogenaamde beste gratis VPN verbindingen, en alles wat het met zich mee brengt.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Beste gratis VPN verbinding zonder datalimiet?

Is een datalimiet überhaupt nog van deze tijd? Naar mijn ervaring heeft iedereen in mijn persoonlijke kring een onbeperkt aantal MB’s op hun telefoon. Uiteraard betalen ze hier dan ook voor, maar dat is een bijkomstigheid waar ikzelf ook graag voor betaal. Echter hebben gratis verbindingen vaak een datalimiet opgesteld voor de gebruikers van deze service. Vooraf opgestelde datalimieten van gratis services zijn vreselijk, en vormen vaak een groot probleem voor de gebruikers. Slechts 500 MB per maand tot je beschikking? Een halve gigabyte is simpelweg gezegd een lachertje aan beschikbare data. Daarmee kijk je nog niet eens een halve aflevering van Breaking Bad op Netflix.

Je wilt natuurlijk een VPN gratis die je simpelweg onbeperkte data aanbiedt, voor het optimale gebruiksgemak. Het zal je maar gebeuren dat je hiervan niets vanaf wist, en op vakantie lekker een aflevering van Orange is the new Black mee pakt. Je zult dan al gauw het limiet overschrijden, onbewust, en wellicht een boete riskeren. Er zijn wel gratis services met een redelijk beleid, zoals Hola VPN. Echter vinden wij dit een service die je onmogelijk kunt vertrouwen.

Meer over deze VPN gratis aanbieder van een virtueel privé netwerk is te lezen in onze review. Een cruciaal punt van deze VPN aanbieder is dat je internetverbinding in wordt gezet voor andere gebruikers om verbinding mee te maken. Wat heeft dit als gevolg? Wellicht dat mensen misbruik maken van de situatie, en activiteiten ondernemen op jouw verbinding waarmee jij in de problemen kunt komen. Een VPN staat voor absolute bescherming en anonimiteit. Wat Hola VPN aanbiedt vinden wij dan ook zeer onethisch, en raden deze service aan iedereen ten strengste af!

Gratis applicaties en software

De VPN aanbieders die hiervoor genoemd zijn, en in detail beschreven staan, hebben applicaties en software beschikbaar voor alle veelgebruikte besturingssystemen. Deze ‘’beste gratis VPN verbinding’’ abonnementen werken over het algemeen dus prima op de apparaten die wij in Nederland het meest gebruiken. Dit strekt zicht uit tot apparaten zoals je telefoon, tablet, Personal Computer en laptops.

De bijkomende applicaties en relevante software die de aanbieder van het virtueel privé netwerk van jouw voorkeur hanteert kun je gemakkelijk downloaden. Dit wordt mogelijk wanneer je een abonnement afgesloten hebt op de desbetreffende website van de daarna te gebruiken VPN service.

Laptop & Personal Computer

Het is te verwachten dat het besturingssysteem waar het meest gebruik van wordt gemaakt, de meeste specificaties en functies krijgen. Voor populaire apparaten en besturingssystemen zoals Windows en MacOS is een speciale software gecreëerd met de meeste brede en uitgebreide functies. Dit heeft er alles mee te maken dat ontwikkelaars van de gerelateerde services meer vrijheid krijgen om functies en specificaties uit te voeren op deze welbekende besturingssystemen, en dus meer functionaliteit kunnen programmeren. Daarnaast zijn de Personal Computer en laptop natuurlijk razend populaire apparaten, waar de VPN verbindingen het meest op worden geïnstalleerd en gebruikt.

De bovenstaande gratis services hebben allen goede software ter beschikking voor zowel Windows als MacOS. Voor de beste gratis VPN verbinding staat de software lijnrecht tegenover de software van een betaald VPN abonnement. De beperkingen waarmee je dan te maken krijgt zijn puur gerelateerd aan de grootte van je databundel, en het aantal servers in de software die permanent tot jouw beschikking staan.

Android & iOS applicaties

De bovenstaand genoemde VPN aanbieders zijn zeer geschikt voor zowel apparaten van Android als de populaire iOS apparaten, de welbekende iPhone en iPad. Met deze applicaties is het dus voor jou mogelijk VPN gratis te gebruiken op je smartphone, tablet, of natuurlijk gewoon beide.

Dit is ideaal voor wanneer je optimaal beveiligd wilt zijn als je gebruik maakt van een openbaar Wi-Fi netwerk. Als je dan gebruik maakt van een VPN kan je veilig even op de bankapplicatie een overboeking maken, of inloggen op je privé mail. Dan weet je zeker dan niemand meekijkt.

Gratis verbinding voor Linux

Linux is over het algemeen een wat minder populair besturingssysteem dan waar hier boven over geschreven is. Dit neemt echter niet weg dat er nog steeds een grote groep gebruikers is van het Linux besturingssysteem. Hieraan wordt natuurlijk gedacht door de VPN gratis services die hierboven vermeld staan. Er is ook rekening gehouden met de trouwe Linux gebruikers.

Er is een uitgebreide en gedetailleerde uitleg beschikbaar voor de meerderheid van de VPN gratis diensten die hierboven genoemd zijn, zodat je succesvol de installatie voor Linux kunt afronden op jouw apparaat of apparaten.

Gratis komt te kort voor Popcorn Time en Netflix

Netflix, Popcorn Time en andere streamingdiensten zijn natuurlijk razend populair onder de VPN gebruikers. Het is dan ook van belang dat de gratis service je wilt gebruiken geschikt is voor deze diensten. Helaas moeten wij je melden dat er geen gratis aanbieder bestaat die geschikt is voor deze services. Dit heeft alles te maken met het feit dat gratis aanbieders vaak een datalimiet hanteren voor de gebruikers die profiteren van hun gratis services.

Een Hollywood blockbuster is vaak al een paar gigabytes. Dus met een datalimiet van 500 MB, zoals veel gratis aanbieders hanteren, haal je net een paar scènes. Al zoek je dus een geschikte VPN voor Popcorn Time, dan kan je onze speciaal toegewijde review lezen over dit onderwerp. Ook hebben wij artikelen beschikbaar over de VPN’s die je het beste kunt kiezen al wil je gebruik maken van de Amerikaanse streaming gigant Netflix.

Welke VPN dienst moet ik kiezen?

De keuze ligt grotendeels natuurlijk bij jou. Het is voor ons uiteraard de plicht om je zo goed mogelijk te informeren over alle virtuele privénetwerken. Hopelijk is dat wederom weer gelukt in dit informatieve artikel over gratis aanbieders. Het is in ieder geval een goed teken dat je overweegt een VPN te gebruiken, om je IP adres te verbergen voor derden die eigenlijk niets te zoeken hebben in jouw gegevens. De bovenstaand genoemde VPN diensten achten wij als de beste keuzes mocht je het willen proberen. Al met al zal alleen de tijd je kunnen laten zien of een gratis dienst daadwerkelijk bij jouw wensen past, tevens omdat je te maken krijgt met veel restricties en andere beperkingen.

Een deel van de consumenten vindt dit waarschijnlijk niet erg, ook omdat zij de VPN niet dusdanig veel gebruiken dat ze veel te maken krijgen met de beperkingen en limieten. Maar ben je een gebruiker die wel daadwerkelijk de VPN zeer intensief gebruikt, dan loop je kans op het feit dat je te maken krijgt met de beperkingen die deze ‘’Free’’ diensten met zich meebrengen. Datalimiet, het aantal servers, geen mogelijkheid om geografische blokkades te omzeilen, serversnelheid enzovoorts. Je levert in op de kwaliteit van de service, echter wordt de balans hersteld omdat de service gratis is.

Betaalde VPN services blijken uit de ervaringen en reviews toch echt beter te zijn dan de forse meerderheid van de kosteloze VPN’s. Naast het feit dat deze services jouw privacy en anonimiteit hoger in de prioriteitenlijst hebben staan, geniet je simpelweg van meer voordelen waar een kleine financiële vergoeding tegenover staat. Een ruime bandbreedte, onbeperkte data, rappe servers, de mogelijkheid om geografische blokkades te ontwijken en gecensureerde websites te bezoeken. De afweging van de betaalde services tegen de gratis providers is een beslissing die je uiteindelijk zelf moet maken. Wij hebben enkel de verantwoordelijkheid op ons genomen om je zo goed mogelijk te assisteren bij deze beslissing. Hopelijk kom je er na het lezen van dit artikel uit.

Beste VPN: Het Vonnis

Als puntje bij paaltje komt zijn er twee verschillende VPN aanbieders die strijden om de titel beste gratis server. En ze bieden beide een ‘eeuwig gratis’ abonnement aan – de truc is dat ze de hoeveelheid data die je maandelijks kunt gebruiken limiteren. Als je dus enkel anoniem wilt browsen of als een noodgeval hebt, dan is dat geen probleem. Ik zelf zou het niet zover laten komen omdat je nooit weet wanneer je de versleutelde verbinding echt nodig hebt.

Je zult niet enorm veel video’s kunnen streamen of oneindig veel torrents kunnen downloaden als je deze Free VPN diensten gebruikt.

MAAR je beschermt wel jouw privacy! En dat is toch ook behoorlijk wat waard.

Conclusie

Je was op zoek naar de beste kosteloze VPN verbinding. Misschien heb je na lang zoeken eindelijk op deze pagina de juiste VPN aanbieder voor jouw wensen gevonden. En als dat zo is kun je er donder op zeggen dat je de juiste keuze gemaakt hebt: Je blijft veilig online.

Iedereen zou zijn of haar eigen privacy moeten beschermen, vooral in het digitale tijdperk waarin zoveel verschillende organisaties op jouw persoonlijke informatie azen. Niet alleen het bedrijfsleven verzameld hierbij alles wat je doet, maar ook onze eigen overheid maakt zijn handen vies. Dit gebeurt vaak onder de noemer van “bescherming van het volk” en terrorisme is hierbij een term die vaak te pas en te onpas wordt gebruikt.

Er zijn schrikbarend veel mensen die €1.000,- voor een iPhone kunnen betalen, of de dikste computers in huis hebben staan, maar die gewillig hun persoonlijke data opofferen om maandelijks enkele euro’s te besparen. Als je het zo zegt klinkt het ontzettend scheef, maar toch zijn er veel mensen die op deze manier met hun geld en privacy omgaan. Ze zijn zich niet bewust van de gevaren die ze lopen.

Wil je je betaalgegevens veilig houden wanneer je online betalingen uitvoert, je toestel veilig houden wanneer je verbindt met gratis Wi-Fi en je privacy beschermen wanneer je mailt of torrents download? Dan zou je al jouw apparaten moeten verbinden via VPN, te allen tijde.

Tot slot: vergeet niet de VPN coupon pagina te bekijken. Daar vind je de huidige aanbiedingen van de beste VPN aanbiedersop de markt.

Meest gestelde vragen

Wat is de beste gratis VPN verbinding

Er bestaat geen beste VPN en helemaal geen beste gratis VPN verbinding. Ik zou helemaal weg blijven van dit soort VPN aanbieders. Deze zijn langzaam en totaal niet representatief met een betaalde versie. Wat er dan overblijft zijn de VPN aanbieders waarvoor je moet betalen. Er zijn er tientallen die op allerlei vlakken van privacy en bescherming goed zijn, maar de eigenschappen zijn per VPN aanbieder verschillend. Hiermee bedoel ik dat de ene VPN goed is op het gebied van streaming en de andere op het gebied van gaming. Er zijn echter wel een paar zeer goede VPN aanbieders. Deze worden dan ook genoemd in het artikel.

De beste Gratis VPN verbinding

Deze moet je vermijden en ik heb dan ook een rijtje gemaakt van de beste alternatieven.

Waarom moet ik geen Gratis VPN afsluiten?

Deze bedrijven zijn alleen maar opzoek naar je gegevens of je data verkeer. Deze info kunnen ze weer doorverkopen aan derde. Misschien denk je “lekker belangrijk” maar wanneer we dan kijken naar het gebruiksgemak en stabiliteit is dit ook niet te vergelijken met een betaalde versie. Om irritatie te vermijden blijf je weg van de “beste gratis VPN verbinding” en betaal je gewoon voor een VPN aanbieder. Dit hoeft echt niet veel te kosten en je zal veel ergernis bespaard blijven.

Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

2 Opmerkingen
 1. Goedendag Pauliene,

  Ik ben nogmaals gedoken in de VPN materie. Ik heb de internetverbinding van mijn serviceprovider voor de derde keer voorzien van een VPN verbinding.In vele artikelen over VPN en het onderzoek naar welke is een goede VPN aanbieder zie ik meestal hetzelfde lijstje van 5 – 10 leveranciers.
  Nu heeft nog niet zolang geleden op de markt het Nederlands VPN bedrijf zijn in trede gedaan. Uit een review onderzoek zou blijken dat deze VPN tunnel nog sneller zou zijn dan over het algemeen de twee beste VPN producenten namelijk ExpresVPN en NordVPN. Ook hebben zij een bestaand encryptieprotocol WireGuard-protocol uitgebouwd en omgedoopt tot XtremeSecure.Deze nieuwe, slanke encryptie biedt ongekende snelheden en wordt nog door weinig andere VPN-providers gebruikt (NordVPN is een van de weinigen). Deze VPN is hierin een voorloper, zeker in Nederland. WireGuard zorgt voor razendsnelle downloads en streams. Misschien is het interessant voor jou om de VPN van deze leverancier in een volgende review van beste VPN aanbieders eens te onderzoeken. Want het bevreemd mij enig zins waarom ik deze aanbieder van VPN software nauwelijks tegen kom in bestaande onderzoeksrapporten.

  Met vriendelijke groet,

  Kendrick

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl