IP adres wijzigen, veranderen of verbergen

In dit artikel gaan we het hebben over hoe u uw IP adres veranderen kan en hoe u een vast IP adres instellen kan.

Allereerst, wat betekent IP adres precies? Uw IP adres is een reeks cijfers die uw digitale apparaat identificeert terwijl u internet gebruikt. Elk adres is samengesteld uit vier cijfers gescheiden door punten. Elk nummer is van 0 tot 255. De nummers geven uw domein, subnetwerk, netwerk en hostcomputer aan. Dit levert veel informatie op die u misschien niet wilt delen. Uw IP adres veranderen op regelmatige basis is dan ook verstandig.

BIJGEWERKT: 26 mei 2024

Uw IP-adres

IP Adres veranderen

Uw IP-adres verandert met uw locatie, dus u krijgt een ander IP-adres dat aangeeft dat u zich in de coffeeshop of bibliotheek bevindt, in plaats van het adres dat u thuis gebruikt. Uw internet provider (ISP) kan uw IP adres wijzigen, maar dit zal u alleen maar echt verhullen. Tenzij u actie onderneemt om het te verbergen, is er nog steeds een schat aan informatie. Zo weten wij bijvoorbeeld, simpelweg doordat u op onze site bent, ook uw IP adres:

Dit is uw huidige IP adres:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

U zult al gauw denken, hoe verander ik mijn IP adres of hoe kan ik mijn IP adres vernieuwen?

Hier zijn enkele dwingende redenen waarom uw IP adres wijzigen verstandig is:

Geen onnodige marketing trackers meer

Marketeers gebruiken uw IP-adres om uw activiteit bij te houden. Dit is de reden waarom u vaak advertenties ziet voor iets dat u onlangs heeft bekeken, weergegeven op een geheel niet-gerelateerde site. Vanuit uw eigen besturingssysteem uw IP adres veranderen of uw IP adres vernieuwen werkt niet. Ook zal een vast IP adres instellen niet veel uithalen. Internet Bewuste adverteerders volgen uw online voetafdruk om te bepalen waarin u het meest geïnteresseerd bent. Vanuit het oogpunt van de marketeer is dit een slimme onderneming. Door u advertenties te laten zien die zorgvuldig zijn afgestemd op uw smaak, wordt de kans groter dat u doorklikt en een aankoop doet.

Als consument kan het echter aanvoelen als een inbreuk op de privacy als uw gegevens op deze manier worden verzameld. De strategie is verre van foutloos. Het kan ertoe leiden dat u een overvloed aan advertenties ziet voor een product dat iemand anders onlangs voor u heeft gekocht met behulp van uw gezinscomputer. Als een gast uw computer gebruikt, bieden die op maat gemaakte advertenties een gedetailleerd overzicht van de soorten sites die u het meest bezoekt, en dat is niet altijd iets dat u wilt delen. Slechts weinig mensen weten dat zij bijvoorbeeld hun IP adres vernieuwen kunnen, of zelfs hun IP adres wijzigen, om deze soort van cookie-geschiedenis, te wissen. Een nieuw vast IP adres instellen is niet zo moeilijk.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Verhoog de beveiliging van Wi-Fi hotspots

IP Adres veranderen

Het gebruik van Wi-Fi-hotspots is over het algemeen altijd onveilig. Hoewel het gemak van wifi op een openbare locatie onmiskenbaar is, is het van cruciaal belang dat u uw persoonlijke gegevens veilig bewaart. Het maskeren van uw IP-adres voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw browse-activiteiten. Een vast IP adres instellen kan natuurlijk niet op een Wi-Fi hotspot en u kunt ook niet uw IP adres vernieuwen of uw IP adres wijzigen.

Een VPN gebruiken – IP adres vernieuwen

Wanneer u een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruikt, gaat uw informatie door de VPN-server voordat deze de bestemming bereikt. Het is ook zorgvuldig gecodeerd voor de reis, zodat hackers de gegevens die u verzendt niet kunnen zien. Vanaf het einde van de ontvanger is het enige IP-adres dat aan uw informatie is gekoppeld, dat van VPN. Nooit meer handmatig uw IP adres veranderen, IP adres vernieuwen of een vast IP adres instellen. Dit doet een VPN allemaal automatisch voor u.

Top 5 VPN voor IP adres wijzigen of IP adres vernieuwen

Naast ExpressVPN hebben wij voor u een 5-tal top VPN aanbieders geselecteerd welke wij het beste achten om uw IP adres te veranderen, te maskeren of te vernieuwen:

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Toegang tot inhoud ondanks geografische blokkades

Geoblocks maken inhoud alleen beschikbaar voor browsers binnen bepaalde geografische grenzen. Dit is het meest van toepassing op streaming mediasites. Wat als u verslaafd bent aan een geweldige Britse komedie, maar in Nederland woont? Sites met geografische blokkades gebruiken uw IP-adres om te bepalen of u zich in het juiste gebied bevindt. Via uw toestel handmatig uw IP adres wijzigen of zelfs een vast IP adres instellen, zelfs in het Verenigd Koninkrijk, zal niet veel helpen.

IP adres veranderen

Als u uw werkelijke IP-adres verbergt en in plaats daarvan verbinding maakt via een virtuele locatie binnen het gebied van de website, kunt u deze geografische blokkades omzeilen voor gratis internettoegang. VPN programma’s en diensten kunnen u helpen verbinding te maken met verschillende websites via virtuele locaties van over de hele wereld. U hoeft het land niet meer uit om media te ervaren alsof u in het buitenland bent.

Omzeil netwerkbeperkingen

Sommige netwerken beperken het type inhoud waartoe u toegang hebt. Met name bibliotheken en scholen staan ​​erom bekend zware restricties op te leggen. Hoewel dit in theorie een slimme praktijk is, blokkeren deze systemen vaak veel nuttige sites die geen schandelijke informatie of doel hebben. Als u een ander IP-adres gebruikt, komt u voorbij deze beperkingen, zodat u vrij op internet kunt surfen.

Verberg uw locatie

Misschien wel de meest voor de hand liggende reden om uw IP-adres te verbergen, is om uw locatie te maskeren. Als u niet wilt dat mensen weten waar u woont of waar u vaak toegang tot internet hebt, is het verbergen van uw IP-adres de beste manier om dit te doen. Met deze vier kleine getallen kan een slimme hacker elke beweging volgen, wat om een ​​aantal redenen gevaarlijk is.

Veel sociale-mediasites houden uw locatie automatisch bij en rapporteren deze als u niet voorzichtig bent met uw instellingen. Als u zich zorgen maakt over het privé houden van uw verblijfplaats, moet u op uw hoede zijn voor Facebook, Twitter en andere sites. U moet zorgvuldig overwegen of u deze informatie openbaar wilt maken, of u besluit uw IP-adressen te verbergen of niet.

Houd uw zoekactiviteit privé

Als u een statisch IP-adres heeft dat niet regelmatig verandert, kunnen websites uw activiteit continu volgen. Dit laat een oneindig logboek achter van waar u naar kijkt en hoe u browset. Vooral zoekmachines houden van deze informatie. Ze kunnen het gebruiken om te bepalen hoe u naar inhoud zoekt, welke resultaten het meest relevant voor u zijn en hoe u op internet navigeert.

Dit lijkt misschien onschuldig, maar veel mensen voelen zich in toenemende mate ongemakkelijk bij de hoeveelheid monitoring die externe partijen kunnen doen. Als u wilt dat uw zoekmachine verkeer anoniem blijft, is het verbergen van uw IP-adres een van de beste manieren om dit te doen. Simpelweg een vast IP adres instellen volstaat absoluut niet.

Ongeacht uw redenering, het verbergen van uw IP-adres is een effectieve manier om uw privacy en veiligheid te vergroten. U heeft het recht om op internet te surfen zoals u dat wilt, zonder dat iemand uw bewegingen volgt of registreert. Van marketeers tot uw internetprovider, er is een schijnbaar eindeloos aantal mensen dat uw gegevens wil bijhouden. Activeer een VPN programma om uw IP-adres te maskeren en ze te stoppen.

Hoe kan een VPN mijn IP adres wijzigen of IP adres veranderen?

IP Adres veranderen

Een VPN versleutelt uw internetverbinding om uw communicatie, gegevens, locatie en andere informatie privé te houden terwijl u online bent. Door uw IP-adres te wijzigen, kan het lijken alsof u browset vanaf de locatie van uw keuze in plaats van uw werkelijke locatie te onthullen. Een VPN-service wisselt uw persoonlijke IP-adres uit met het IP-adres van een externe VPN-server, waardoor een privacyniveau wordt gecreëerd dat u anders niet zou kunnen bereiken op een openbare server.

Bij gebruik van VPN-technologie (virtual private network) verloopt al het netwerkverkeer, van spraak tot tekst tot video, via een beveiligde doorgang tussen de computer van de klant en de VPN-server. Miljoenen mensen gebruiken VPN’s om hun IP-adres online te wijzigen en hun privacy te beschermen. Dit betekent dat uw ISP alleen de VPN-locatie en het IP-adres zal zien, waardoor uw persoonlijke IP-adres privé blijft.

De beste VPN om te gebruiken om te gebruiken om volledig anoniem te browsen en uw IP adres te verbergen is bij uitstek ExpressVPN. Deze VPN kunt u 30 dagen gratis gebruiken door de zogenaamde ”gratis VPN truc”. U meldt zich gewoon aan voor een van de aangeboden abonnementen en zegt deze weer op binnen 30 dagen. U krijgt dan uw betaalde geld terug en heeft toch gratis gebruik gemaakt van een VPN dienst. Als u de VPN handig vindt, kunt u hem natuurlijk altijd blijven gebruiken.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie

Dus, wilt u nooit meer handmatig uw IP adres wijzigen, uw IP adres vernieuwen of zelfs een vast IP adres instellen? Dan is het het handigst gebruik te maken van een VPN dienst. IP adres veranderen gebeurd dan altijd automatisch wanneer u de VPN opstart en u kunt vervolgens met een gerust hart veilig en anoniem browsen.

Veelgestelde Vragen

Waarom zou ik mijn IP adres veranderen, mijn IP adres wijzigen of IP adres vernieuwen?

Iedereen die uw openbare IP-adres kent, kan veel over u te weten komen met een simpele IP-lookup, lees hier meer. Er zijn dus veel manieren om te profiteren van een IP-locatie wisselaar.

  • Prijzen vergelijken tijdens het winkelen: sommige sites bieden verschillende prijzen aan bezoekers uit verschillende landen. Door een VPN te gebruiken om uw locatie te verbergen, kunt u rondhuppelen en op zoek gaan naar de beste prijs.
  • Toegang tot inhoud: stel dat u naar het buitenland reist en thuis uw favoriete programma wilt bekijken. Met je streaming kanaal kunt u inhoud uit een ander land misschien niet bekijken, maar door uw locatie te wijzigen uw thuislocatie, kunt u prima kijken.
  • Uw identiteit verbergen voor trackers: als u verbinding maakt vanuit huis, is uw locatie een belangrijk onderdeel van het online volgen van uw identiteit. Door uw locatie te verbergen, kunt u vervelende online services afwerpen die steeds proberen uw locatie te volgen.
  • Vrijheid van meningsuiting oefenen: het verbergen van het IP-adres is een noodzakelijke stap voor elke privacy bewuste internetgebruiker. Het is vooral belangrijk voor journalisten die aan gevoelige onderwerpen werken of voor iedereen die zich zorgen maakt of hun locatie online kan worden gevonden.

Hoe kan een VPN dienst mijn IP adres veranderen of mijn IP adres vernieuwen?

Met een VPN-app kunt u overal ter wereld een server selecteren waar uw VPN-service servers heeft. Wanneer u verbinding maakt met de server die u heeft geselecteerd, vormt uw app een gecodeerde tunnel rond al het verkeer dat van uw apparaat komt. Die tunnel leidt rechtstreeks naar de door u geselecteerde server, die uw verkeer ontsleutelt en naar de eindbestemming stuurt. Uw IP adres , dat helpt bij het bepalen van uw locatie en identiteit, is nu echter dat van de server. De jouwe zal voor de wereld verborgen zijn.

Dat is alles: iedereen die uw IP-adres gebruikt om uw locatie te achterhalen, zal uw locatie nu zien als de locatie van de server. U kunt de app nog steeds gebruiken als uw VPN-wisselaar om servers naar nieuwe locaties te schakelen wanneer u maar wilt.

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl