Malwarebytes recensie 2024

Malwarebytes recensie 2024
8.8 Totale Score
Malwarebytes recensie 2024
Malwarebytes recensie 2024
  • Gratis versie beschikbaar
  • Gebruiksvriendelijk voor alle lagen van de samenleving

Malwarebytes is een software die belooft om al jouw apparaten te beschermen tegen malware, virussen, ransomware en andere schadelijke software. In deze recensie lees je alles over de kosten, de kwaliteit van de beveiliging, de prestaties, belangrijke ervaringen en andere kenmerken van de software.

Download nu!
Ben jij op zoek naar een Malwarebytes?

Met deze aanbieding hoef je je nooit meer zorgen te maken over je online veiligheid. Malwarebytes wordt meteen verwijderd en schadelijke bestanden worden geblokkeerd.

BIJGEWERKT: 21 juli 2024

Wat is Malwarebytes?

In 2006 voor het eerst uitgebracht door Malware bytes Corporation. Vandaag de dag is hun software beschikbaar in 30 verschillende talen.

In de laatste jaren is het bedrijf, onder het motto: iedereen die vrij is van bedreigingen, kan beter gedijen, gegroeid en geëvolueerd. Daar waar de eerste versie nog alleen malware verwijderde, kan je Malware bytes nu ook gebruiken voor preventie en bescherming.

Voor hun software maakt het bedrijf voornamelijk gebruik van kunstmatige intelligentie en op gedrag gebaseerde technologie. Ze hebben als missie om de beste en meest toegankelijke cyberbeveiliging op de wereld te maken. De software richt zich op mensen uit alle lagen van de bevolking.

Malwarebytes kosten

Je kan de software gratis of tegen betaling gebruiken. Bij de gratis versie kan je je computer op malware laten scannen, die vervolgens meteen verwijderd wordt. De betaalde versie heeft meer mogelijkheden, zoals ingeplande scans, real-time beveiliging, blokkade van IP-adressen en een flash-memory scanner.

malwarebytes kosten

Voor de betaalde versie heb je twee verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Hoe langer je abonnement, hoe meer korting je krijgt op het totaalbedrag.

Het bedrag wordt altijd voor de hele periode afgeschreven, het is niet mogelijk om per maand te betalen. Er is ook een optie om de software 60 dagen lang gratis te proberen. Malwarebytes anti malware ervaringen laten zien dat deze periode ook echt helemaal gratis is.

Koop Malware bytes

Samenvatting Malwarebytes recensie

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Premium, Premium + Privacy
Meerdere aansluitingen 1-5 apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
Geldteruggarantie? Tot60 dagen
Begint vanaf 39,99 € (3,33 € per maand)
Gratis proberen? Ja

Hoe goed is de beveiliging ?

Je download de software natuurlijk omdat je wil dat je apparaten goed beschermd worden. In dit gedeelte van deze recensie kan je lezen hoe goed de beveiliging echt is.

Hoe efficiënt is de virusscan?

De software gebruikt een database van bekende malware om deze te herkennen en op je systeem te detecteren. Daarbij worden bestanden ook gescreend op verdachte kenmerken die op malware kunnen duiden. Deze worden dan later aan de database toegevoegd.

Je hebt de keuze uit vier verschillende scans. Bij de Threat Scan worden de belangrijkste onderdelen van je apparaat gescand, de Quick Scan scant alleen je geheugen en de opstartprogramma’s op virussen en de Custom Scan is aan te passen aan jouw wensen. Tot slot heb je nog de optie om een enkele map of bestand te laten scannen.

malwarebytes anti malware ervaringen

Verschillende Malwarebytes ervaringen waarschuwen dat er geen optie is om je hele systeem te scannen. Dit kan alleen als je zelf de Custom Scan instelt op alle opties.

De snelheid van de scans is vergelijkbaar met die van andere aanbieders. Deze ervaringen laten zien dat de virusscan het meest efficient is bij de Custom Scan. Daarbij wordt tot wel 95% van alle virussen gevonden, tegenover 75% bij de Threat Scan.

Hoe goed is de real-time beveiliging?

Om gebruik te kunnen maken van de real-time beveiliging, moet je Malwarebytes premium kopen. Je hebt hierbij vier verschillende vormen: de Web Protection, Malware en PUP Protection, Ransomware Protection en Exploit Protection.

Bij de Web Protection worden websites volledig gescand voordat ze worden geopend. Zodra er een bedreiging wordt gedetecteerd, wordt de website geblokkeerd. Dit ging bij 90% van de gevallen goed.

Malwarebytes anti malware ervaringen geven daarbij wel aan dat de Ransomware Protection wat te wensen over laat. Slechts 66% van alle bedreigingen wordt herkend en tegengehouden.

De extentie die je kan gebruiken om advertenties van websites te blokkeren is ook niet perfect. Het bedrijf claimt dat ze je browser sneller maken, maar slechts 33% van de advertenties wordt daadwerkelijk geblokkeerd. Dit is te weinig om invloed te hebben op de snelheid van je browser.

Prestaties

Een van de aspecten waar Malwarebytes anti malware ervaringen echt lovend over zijn, is de prestaties. De software is een van de lichtse op de markt. De meeste Malwarebytes ervaringen laten zien dat de software altijd onopgemerkt op de achtergrond door draait.

Verder zijn Malwarebytes ervaringen positief over de functie waarbij notificaties worden uitgeschakeld als je iets anders op volledig scherm hebt staan. Dit is erg handig als je een film kijkt of aan het gamen bent.

Installatie

De software wil toegankelijk zijn voor gebruikers uit alle lagen van de samenleving en daarom zijn de ervaringen met installeren over het algemeen goed.

Voor de gratis optie kiezen is het meest simpel. Hierbij hoef je namelijk geen adres- en betaalgegevens in te voeren. Je download de software en na de installatie kan je meteen aan de slag.

Veel Malwarebytes anti malware ervaringen zijn positief over hoe simpel het installatieproces is. De software is gemakkelijk te vinden op de website en installeert zichzelf volledig.

Binnen 5 minuten heb je de software op je computer staan en geïnstalleerd. De voorwaarden worden ook in de meeste Malwarebytes anti malware ervaringen als prettig ervaren.

Als je voor de proefperiode kiest hoef je namelijk geen betaalinformatie in te voeren, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je toch opeens aan een abonnement vast zit. Na de proefperiode schakel je automatisch over naar de gratis versie.

malwarebytes ervaringen

Tot slot wijzen de meeste Malwarebytes anti malware ervaringen je erop dat je moet opletten op de Browser Guard extensie. Er wordt namelijk tijdens het installeren gevraagd of je hier ook interesse in hebt. Als je per ongeluk op nee klikt, moet je deze extensie later los downloaden.

Andere functies

Ondanks dat je er een aantal extra functies zijn, heeft de software aanzienlijk minder mogelijkheden dan andere betaalde antivirus software. Er is bijvoorbeeld geen passwordmanager of firewall beschikbaar. Hier hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet:

VPN

Tegen bijbetaling kan je ook gebruik maken van een VPN. Je kan daarbij gebruik maken van 240 servers in 30 verschillende landen. Dit is iets minder dan bij aanbieders die alleen een VPN aanbieden, maar nog steeds meer dan genoeg.

De VPN maakt gebruik van het WireGuard tunneling protocol, de laatste en meest veilige technologie op het gebied van VPNs. Daarbij worden je gegevens versleuteld met een 256-bit versleuteling. Deze combinatie maakt het voor hackers bijna onmogelijk om bij je gegevens te komen.

Detection history

Deze functie laat zien welke schadelijke bestanden de scan gevonden heeft. Je hebt de optie om een lijst te maken met alle bestanden waarvan je weet dat ze niet schadelijk zijn. Deze worden dan in een volgende scan niet meer meegenomen.

Browser Guard

Deze gratis extensie kan worden gebruikt voor Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge. In deze ervaringen kan je lezen dat de bescherming tegen potentially unwanted programs (PUPs) en malware goed is, maar dat niet alle advertenties geblokkeerd worden.

Gebruiksvriendelijkheid van Malwarebytes ervarigen

Alle ervarigen zijn te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de software. De interface is namelijk erg overzichtelijk. Op het dashboard vind je alle belangrijke functies zoals de scanners en de real-time beveiliging.

malwarebytes recensie

Bij de instellingen kan je de software aanpassen aan jouw wensen. Veel Malwarebytes anti malware ervaringen laten zien dat dit intuïtief in elkaar zit, waardoor ook onervaren gebruikers makkelijk kunnen navigeren.

Compatibiliteit

De software is beschikbaar voor zowel Windows, macOS, Android, iOS, Chrome. Een groot deel van de anti malware ervaringen laten zien dat de versie voor Windows veel meer verschillende functies heeft.

Er zijn ook veel negatieve ervaringen bij de apps voor Android en iOS. De Android-app is namelijk veel uitgebreider dan de Apple-variant.

Als je deze Malwarebytes recensie leest omdat je wil weten of de software iets voor jou is, moet je er rekening mee houden dat je ervaring afhankelijk is van je besturingssysteem.

De klantenservice

De klantenservice is altijd te bereiken via het ‘Help’-icoon aan de rechter bovenkant van het dashboard. Zodra je hier op klikt, wordt er een pagina met veelgestelde vragen en andere hulpvolle programma’s geopend.

Er is ook een mogelijkheid om te chatten met een bot. Hier kan je aangeven wat je probleem is en vervolgens kom je terect op een pagina met informatie die jou zou kunnen helpen.

Tot slot is er nog een optie om een contactformulier in te vullen. Je laat dan je e-mailadres en je vraag, opmerking of klacht achter. De meeste Malwarebytes anti malware ervaringen laten echter zien dat het tot wel een paar dagen kan duren voordat je antwoord hebt.

Dit is erg vervelend als je een urgent probleem hebt met de beveiliging van je computer.

Alternatieven

Om de recensie compleet te maken, vergelijken we hier de Malwarebytes ervaringen met die van andere aanbieders.

Malware bytes vs. Avast

De Malwarebytes ervaringen zijn vergelijkbaar met die van Avast, omdat ze veel dezelfde functies hebben. Iedere Malwarebytes recensie laat echter zien dat deze software iets beter is in het herkennen van malware. Avast biedt wel de mogelijkheid om per maand voor je abonnement te betalen.

Malware bytes vs. Norton 360

Ondanks dat de ervaringen over het algemeen goed zijn, komt Norton 360 hier als winnaar uit de test. De beveiliging van Norton 360 is bijna feilloos en er zijn ook meer extra functies. Daar staat wel tegenover dat Norton aanzienlijk duurder is. Door de vele functies, is Norton 360 ook iets minder gebruiksvriendelijk voor mensen die niet technisch zijn.

Malware bytes vs. McAfee Antivirus

De Malwarebytes ervaringen zijn positiever omdat de software veel gebruiksvriendelijker is dan McAfee. Toch is McAfee een beter product, omdat ze betere bescherming en veel meer extra functies bieden voor een vergelijkbare prijs. Ook bij McAfee zorgen de extra functies ervoor dat de software minder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is.

Veelgestelde vragen

Als je in deze Malwarebytes recensie niet kon vinden wat je zocht, helpen deze veelgestelde vragen je misschien verder.

Wat is Malwarebytes?

Het is een software die je apparaat scant op malware en alle schadelijke software en bestanden van je computer verwijdert. Je kan zowel bestaande bestanden op je apparaat laten controleren als jezelf beveiligen tegen real-time bedreigingen.

Is de software betrouwbaar?

Ja. De software beschermt je tegen verschillende online bedreigingen. Daarvoor is het wel aan te raden om de betaalde versie te gebruiken. Voor de proefversie hoef je geen gegevens in te vullen, waardoor het nooit kan voorkomen dat je toch opeens een abonnement hebt. Online vind je tal van positieve ervaringen Malwarebytes.

Wat heeft deze Malwarebytes recensie laten zien?

De conclusie van deze Malwarebytes recensie is dat je voor een redelijk bedrag een gebruiksvriendelijke virusscanner kan krijgen. Je bent met deze aanbieder goed beschermd tegen malware, maar je kan niet rekenen op veel extra functies.

Gebruikers uit alle lagen van de samenleving zullen positieve Malwarebytes ervaringen hebben. Mensen die op zoek zijn naar een wat uitgebreidere software, zullen uit deze Malwarebytes recensie kunnen opmaken dat ze beter een andere aanbieder kunnen proberen.

Tot slot laat deze Malwarebytes review zien dat het echt afhankelijk is van je besturingssysteem of de software voor jou werkt. Windows en Android- gebruikers zullen veel meer tevreden zijn dan gebruikers met een apparaat van Apple.

8.8 Totale Score
Malwarebytes ervaringen

Malwarebytes is een simpele en gebruiksvriendelijke software voor een redelijke prijs. Daar staat wel tegenover dat er heel weinig extra functies zijn en dat niet alle malware wordt gevonden. Daarbij is er geen optie voor een live chat met de klantenservice.

Privacy en veiligheid
8
Functies
7
Ondersteuning
7
Prijs
8
Gebruiksgemak
8
Pluspunten
  • Gratis versie beschikbaar
  • Gebruiksvriendelijk voor alle lagen van de samenleving
Minpunten
  • Geen standaard optie om je hele systeem te scannen
  • Aanzienlijk minder extra functies dan andere antivirus software
  • Klantenservice is moeilijk bereikbaar
  • De prestaties zijn vergelijkbaar voor ieder besturingssysteem
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl