NordVPN review 2024

NordVPN review 2024
8.8 Totale Score
NordVPN review 2024
NordVPN review 2024
 • Servers voor Onion
 • HTTP Proxy inclusief
 • NAT Firewall inclusief
 • DoubleVPN Connectie (multi-hop)
 • Zero-log beleid
 • Voor diverse apparaten is een applicatie beschikbaar

Wil je graag je online privacy beschermen en wil je hier een VPN dienst voor gebruiken? Denk je eraan om Nord VPN als jou VPN dienst te kiezen, maar wil je eerst weten of de VPN dienst wel iets foor jou is? Dan kun je best even verder lezen, dit is namelijk een VPN review van deze VPN dienst.

Probeer nu uit!
Bescherm uw online privacy met NordVPN - Krijg je tot 69%

Wil je graag je persoonlijke gegevens beschermen en je online privacy beter bewaren? Dan kun je best gebruik maken van de VPN diensten van Nord. Deze VPN zal je gegevens namelijk op een veilige manier kunnen versleutelen en zal je IP adres aanpassen zodat je online zo goed mogelijk beschermd bent. Met onze exclusieve korting op een 2 jaar abonnement en een 30 dagen geld terug garantie!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Wat is Nord VPN

Nord VPN is een VPN dienst die ontwikkeld werd door Nord Security. Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van Cybersecurity software en applicaties. De VPN dienst werkt onder de jurisdictie van Panama omdat deze regio geen wetten heeft die ervoor zorgen dat het bedrijf data van de klanten moet bijhouden. De VPN dienst is beschikbaar op alle verschillende platformen die je zou kunnen gebruiken.

Prijzen en plannen

Voordat je een abonnement afsluit voor een VPN dienst zoals die van Nord security, moet je ook weten wat de abonnementen van Nord VPN kosten. Wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst heb je de mogelijkheid om verschillende prijsplannen af te sluiten. Bij Nord heb je 3 verschillende abonnementen.

Zo kun je ervoor kiezen om maandelijks, jaarlijks of 2 jaarlijks te betalen. De langstuderende abonnementen zijn de abonnementen waarbij je de meeste korting krijgt. Ook zul je vanaf een jaar abonnement een 30 dagen terug garantie krijgen. Indien je niet tevreden bent met de diensten zul je zonder problemen je geld terug krijgen.

Uit de NordVPN reviews kwam naar voren dat deze verschillende abonnementen onderdeel zijn van het standaard pakket. Dit houd in dat je gebruik kan maken van een snelle en betrouwbare VPN, advertentie blokkering en malware bescherming.

Daarnaast is er ook een Plus pakket beschikbaar. Dit abonnement is iets duurder en heeft naast dezelfde functies als het standaard pakket ook nog een password manager en een persoonsgegevens scanner, onderdeel van de NordPass.

Als laatste is er ook nog het Complete pakket. Dit behoort tot NordLocker en is het duurste pakket en bevat alle functies en 1 TB cloud opslag.

NordVPN Prijzen en Plannen

2-jarig abonnement

Hieronder vind je nog een overzicht van de verschillende programma’s van de review NordVPN:

 • Standard: Je krijgt toegang tot de VPN diensten en de malware bescherming
 • Plus: Bovenop het Standard programma krijg je toegang tot een password manager van NordPass
 • Complete: Naast de extra’s van het plus programma krijg je nog eens toegang 1TB aan versleutelde cloud opslag van NordLocker

Voor het betalen van het abonnement heb je verschillende betaalmogelijkheden. Zo is het mogelijk om te betalen via iDeal, Google Pay, Amazon Pay, Creditcard en verschillende crypto currencies zoals Bitcoin, Monero en Ripple. Als je anoniem wilt blijven dan kan dat door middel van cryptocurrencies.

Krijg gratis NordVPN-korting

Wil je graag gebruik maken van de diensten van deze VPN dienst? Dan kun je het best de coupon gebruiken voor de mensen die deze NordVPN reviews lezen, je kunt hem hier vinden!

Technische samenvatting review NordVPN

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Multi-login 6 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 5.601+

Probeer NordVPN

Waarvoor kan je de VPN dienst van Nord gebruiken

Naast het beschermen van je online privacy zijn er nog een aantal dingen waarvoor je de VPN dienst zou kunnen gebruiken. Geen idee waarvoor je dit zou kunnen gebruiken? Lees dan snel deze review NordVPN verder, we hebben het namelijk over de verschillende dingen die je met een VPN kunt doen.

Netflix

In onze Nordvpn reviews gaan we het hebben over het omzeilen van de geo-restricties van populaire streaming diensten zoals Netflix. Met een VPN zoals Nord kun je namelijk de Netflix catalogussen van andere landen ontgrendelen. Dit komt doordat de VPN dienst de locatie van je IP adres naar een ander land kan veranderen.

Torrents

Voor de mensen die vaak aan torrenting doen is het gebruiken van een VPN dienst zoals Nord ook handig. Vandaar dat we in deze review NordVPN het ook hebben over de servers die peer to peer connecties ondersteunen. Op deze manier kun je zelfs op een anonieme manier torrents downloaden. Met de malware tracker kun je dit ook nog eens op een veilige manier doen.

Zoals hierboven vermeld, zijn P2P en torrents toegestaan met VPNNord, dat gebruikers zelfs voorziet van speciale servers. In Nederland biedt Nord 5.601 gespecialiseerde servers! En aangezien er geen logs van welke aard dan ook zijn geregistreerd, kunnen we je vertellen dat u zonder zorgen veilig kan downloaden.

NordVPN interface

China

In China is het in het algemeen moeilijk om een VPN dienst zoals Nord te kunnen gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende VPN diensten illegaal of ze werken gewoonweg niet in China. We hebben voor onze Nordvpn reviews dus ook getest of de VPN in China zou werken en het antwoord is: Ja. Je kunt de diensten van Nord in China gebruiken.

Video games

Het spelen van online videogames is zeer populair, maar er zijn veel mensen die graag met mensen van over heel de wereld willen spelen. Met een VPN dienst kun je de locatie van je IP adres veranderen en op die manier met mensen uit andere landen online video games spelen. Voor onze Review hebben we dit ook uitgeprobeerd en we kunnen bevestigen dat dit zonder haperingen gedaan kan worden.

Nederland review NordVPN

Nord VPN heeft meer dan 200 Nederlandse servers beschikbaar. Dat is een stuk meer dan een hoop andere VPN aanbieders. Voor de beste snelheden kan je het beste een VPN server kiezen die dichtbij jou huidige locatie is. Het kiezen van de juiste server is belangrijk, omdat dit de verbindingssnelheid kan beïnvloeden. Je kan zelfs op de NordVPN website zoeken naar de beste Nederlands server specifiek voor jou.

Probeer NordVPN

Nord VPN reviews en toepassingen

De prijs die je voor een VPN dienst betaald is niet het belangrijkste. Het aantal toepassingen waar je toegang tot krijgt voor een abonnement is wat het meest belangrijke is. Bij Nord VPN krijg je bij verschillende prijsplannen toegang tot verschillende toepassingen.

No Log beleid

Een van de meest belangrijke dingen die een VPN dienst kan hebben, is het hebben van een no log beleid. Hiermee maken ze namelijk duidelijk dat de organisatie geen log bestanden bijhoudt van jouw internet gebruik wanneer je verbonden bent met een Nord VPN dienst. Op deze manier kunnen zelfs overheden niet aan jouw persoonlijke informatie en blijft je internet gebruik volledig anoniem.

Dubbele VPN-bescherming

Wanneer u verbinding maakt met een VPN, gaat gewoonlijk al uw informatie via een externe server die alles versleutelt. Met dubbele VPN-bescherming gaat uw informatie via twee verschillende externe servers in plaats van slechts één.

De versleuteling

Je wilt natuurlijk altijd je persoonlijke gegevens op een zo goed mogelijke manier beschermen. De versleuteling die gebruikt wordt door Nord is een van de beste manieren om je gegevens te beschermen. Mensen die toegang krijgen tot de gegevens zullen eerst de versleuteling moeten verbreken om de effectieve gegevens te kunnen zien. Dit is echter vrijwel onmogelijk

Verduisterde servers

Verduisterde servers ofwel obfuscated servers verbergen het feit dat je een VPN gebruikt door de verbinding om te zeilen. Zelfs in zwaar beveiligde netwerken en online omgevingen.

Normaal gesproken kan jouw Internet Service Provider (ISP) niet zien waar je bent wanneer je een VPN gebruikt, maar wel dat je gebruik maakt van een VPN. Door de data pakketten te veranderen lijkt het net alsof je geen VPN gebruikt waardoor je wel toegang krijgt tot de content.

Split tunneling

De split tunneling functie zorgt ervoor dat je zelf kan bepalen welke applicaties en websites er gebruik maken van de VPN. Zo kan je bijvoorbeeld Netflix op je eigen verbinding bekijken, zodat je gewoon toegang krijgt tot de content bibliotheek van het land waar je je bevindt. Maar wel tegelijkertijd een website bezoeken terwijl je gebruik maakt van de VPN servers. Dit kan je allemaal eenvoudig instellen op de review NordVPN applicatie.

Kill Switch

Het kan wel eens zijn dat je gebruik maakt van een openbaar netwerk en dat je netwerk de verbinding met de VPN server verliest. Indien dit gebeurt zonder dat je dit doorhebt loop je opnieuw gevaar tijdens het browsen of torrenten.

Nu vraag je je waarschijnlijk af Hoe werkt NordVPN killswitch op jouw computer. Wanneer de verbinding met de VPN server verbroken wordt zal de VPN dienst de internet toegang van applicaties die internet gebruiken blokkeren. Wanneer de VPN verbinding weer hersteld is zullen de applicaties ook weer toegang krijgen tot het internet.

Malware protection

Uit de NordVPN review bleek dat deze toepassing vooral handig is voor mensen die gebruik maken van torrent websites of voor mensen die veel bestanden online moeten downloaden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten malware die zich aan andere bestanden vasthechten en zo je computer infecteren met een virus. De malware protection zorgt ervoor dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

NordVPN Malware protection

Meshnet

Meshnet wordt mogelijk gemaakt door NordLynx – onze vlaggenschiptechnologie gebouwd rond WireGuard en verbeterd met privacyoplossingen. Dit fundament zorgt voor hoogwaardige beveiliging van alle verbindingen tussen apparaten via Meshnet.

Het is een functie van Nord waarmee je toegang krijgt tot apparaten via versleutelde privétunnels. Klinkt enigszins vergelijkbaar met VPN? Je hebt helemaal gelijk! Maar in plaats van je te verbinden met een VPN-server, kunt u met Meshnet rechtstreeks verbinding maken met andere apparaten, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Onion Over VPN

Onion Over VPN is een speciale functie van VPN Nord. Het geeft je alle voordelen van The Onion Router (Tor) gecombineerd met de extra beveiliging van een VPN-tunnel.

In het Onion-netwerk verstuur je je webverkeer via een netwerk van, door vrijwilligers bediende, servers. In plaats van een directe route te nemen, komen uw internetgegevens het Onion-netwerk binnen via een willekeurig relais overal ter wereld. Je internetverkeer gaat op elk verbindingspunt door versleutelingslagen, waardoor het moeilijk is om te bepalen waar het verkeer vandaan komt.

Toegewijd IP

In traditionele zin is een dedicated IP-adres een statisch IP-adres dat is toegewezen aan een enkel webhostingaccount, wat betekent dat niemand anders het kan gebruiken. Hierdoor hebben website-eigenaren toegang tot hun websites met een IP in plaats van met een domeinnaam. U kunt echter een speciaal IP-adres kopen, dat exclusief van u is.

NAT-firewall

NAT verandert het openbare IP-adres van het datapakket in zijn eerder privé-IP en stuurt het naar het verzoekende apparaat. Zonder NAT zou het voor elke amateur-hacker gemakkelijk zijn om toegang te krijgen tot uw computer door uw IP-adres te leren.

NordLynx

NordLynx is een nieuwe generatie VPN-technologie die is gebouwd rond het WireGuard-protocol. Het helpt om sneller verbinding te maken met NordVPN-servers, verbetert de verbindingssnelheden en doet dit zonder de veiligheid of privacy in gevaar te brengen.

NordVPN-gerelateerde diensten

Cross-platform wachtwoordverwerking van NordPass

Synchroniseer en maak automatisch een back-up van wachtwoorden op al je apparaten. Open ze overal in een gecodeerde wachtwoordkluis (digitaal beveiligd met een wachtwoord), of het nu de browser of de app is.

NordPass’s in-built data breach scanner

Deze functie wordt gebruikt om in te zien of jouw password veilig is door middel van het scannen van data lekken. Op deze manier kan je checken of jouw wachtwoorden of credit card gegevens zijn uitgelekt. Als dit zo zou zijn kan je direct actie ondernemen en wachtwoorden veranderen.

NordVPN ervaring stellen dat het sowieso slim is om een sterk wachtwoord aan te maken en niet voor ieder account hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Zodat de kans zo klein mogelijk is dat jouw wachtwoord gelekt of achterhaald wordt. Een aantal standaard regels voor een wachtwoord zijn dat je meer dan 8 karakters moet gebruiken die op zijn minst 1 cijfer en 1 symbool bevat.

NordLocker

Nordlocker is een software dat bestanden versleuteld geïntegreerd met end to end cloud opslag. Dit is beschikbaar op macOS en Windows. Deze software is ontwikkeld door Nord Security, dit is het bedrijf dat ook achter de Nord VPN zit. Het is een veilige manier om bestanden, foto’s en video’s in op te slaan. Daarnaast is het ook op ieder moment toegankelijk voor de gebruiker zonder dat iemand jouw gegevens kan inzien.

Ad Blocker

Niets is zo vervelend als tijdens het streamen van je favoriete video’s ineens een ongewenste advertentie te zien krijgen. Met de Adblocker van VPN zullen deze advertenties niet meer getoond worden en kun je op een rustige manier naar je livestream kijken.

Windows applicatie

Voor deze Nordvpn reviews hebben we ook de applicatie voor het Windows besturingssysteem uitgetest. Nord heeft een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface waardoor het gemakkelijk is om alle andere applicaties en toepassingen mee te gebruiken zoals Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Ook zijn de instellingen eenvoudig aan te passen zodat zelfs mensen die nog nooit een VPN gebruikt hebben, zonder problemen kunnen starten met Nord VPN

NordVPN Windows applicatie

Van alle beste VPN’s voor Windows-pc heeft Nord VPN de meest intuïtieve Windows-applicatie. Ten eerste kostte het slechts een minuut van onze tijd om de app op een apparaat in te stellen en verbinding te maken met een VPN-verbinding.

Ten tweede bevat de app veel baanbrekende functies, zoals onzichtbaarheid op het LAN, twee soorten gedeelde tunneling die alleen beschikbaar zijn op Windows, en CyberSec (dat tijdens de test advertenties en sites met kwaadaardige software voor ons heeft geblokkeerd).

Als het gaat om tunnelingprotocollen, kun je met de Windows-applicatie voor NordVPN-ervaring kiezen tussen OpenVPN en NordLynx (een bijgewerkte versie van WireGuard), terwijl IKEv2 / IPsec alleen beschikbaar is met handmatige installatie. Dankzij NordLynx geniet je van razendsnelle snelheden en een verbeterd privacyniveau in vergelijking met gewone WireGuard.

Probeer NordVPN

Review NordVPN andere applicaties

Uit de review NordVPN is gebleken dat NordVPN ook beschikbaar is op andere applicaties. Dit hebben wij uiteraard uitgetest om te zien of dit daadwerkelijk klopte. Wij kunnen stellen dat deze VPN werkt in combinatie met de volgende applicaties: Firestick, Xbox, Playstation, Oculus Quest, Raspberry Pi, Chromebook, Chromecast, Kindle Fire, en Nintendo Switch.

Uiteraard geldt dit ook voor de gebruikelijke platformen zoals MacOS, Linux, Android, iOS, Chrome, Edge, Firefox en Android TV. Dat is wel zo fijn om te weten, zodat je zeker weet dat je gebruik kan maken van deze VPN met jouw favoriete platform of applicatie.

Testresultaten

Deze review zou niet compleet zijn zonder de resultaten van onze testen. We hebben de Nord VPN dienst van Nord Security op verschillende vlakken kunnen testen.

 • Snelheid: De snelheid van een VPN server die niet al te ver van je vandaan ligt is enorm goed. Daarom hebben wij Nord een 8.5/10 gegeven!
 • DNS Lek bescherming: We hebben verschillende DNS lek testen uitgevoerd en bij het resultaat kwam iedere keer het IP adres van de VPN server naar boven. Je hoeft hier dus ook geen zorgen over te maken!
 • Torrenting: Met het NO LOG beleid, is het anoniem downloaden van torrents zeer gemakkelijk!

Klantendienst

Wanneer je betaald voor een dienst zul je uiteindelijk ook wel eens contact moeten opnemen met de klantendienst van deze organisatie. Gelukkig is de klantendienst van Nord VPN zeer efficiënt. Het enige nadeel is dat er geen Nederlandse klantenservice is, maar de organisatie zal je altijd zo snel mogelijk proberen te helpen!

Andere VPN diensten vergeleken

Om je te helpen kiezen voor welke VPN dienst je zou kunnen gaan, hebben we de volgende VPN diensten met elkaar vergeleken: AtlasVPN, Surfshark VPN en ExpressVPN.

Nord VPN VS ExpressVPN

Deze VPN diensten zijn twee van de grootste VPN diensten die er bestaan en ze hebben elk hun eigen voordelen. Zo zal Nord net iets goedkoper zijn, maar ExpressVPN heeft een stuk meer verschillende servers over heel de wereld. Wil je meer weten over ExpressVPN?

NordVPN review vs Private Internet Access VPN

Indien je twijfelt tussen surfshark en Nord, dan kun je best voor Nord kiezen. Deze VPN dienst heeft namelijk veel snelere servers en meer servers over de wereld. Wil je toch meer weten over Private Internet Access VPN?

NordVPN review

AtlasVPN vs IPVanish VPN

Atlas VPN zal over het algemeen goedkoper kunnen zijn dan NordVPN, maar op alle andere vlakken zal Nord winnen. Is de prijs zeer belangrijk voor je? Dan kun je best eens een kijkje nemen naar onze IPVanish VPN review!

Conclusie

Na het lezen van onze NordVPN reviews zul je heel wat meer informatie hebben over de VPN dienst. Zo zul je weten dat je je online privacy en persoonlijke gegevens met Nord op een veilige manier zou kunnen beschermen. Maar NordVPN heeft ook nog een aantal andere voordelen.

Met de nieuwe native Android- en iOS-applicaties is er zelfs geen hoofdpijn meer om een VPN op je smartphone of tablet te gebruiken, ook zul je OpenVPN op je smartphone kunnen gebruiken!

Voor basisgebruikers die op zoek zijn naar een oplossing voor torrents, is het wat meer intens, de configuratie moet namelijk handmatig worden gedaan voor de PPTP- en L2TP-protocollen (niets ingewikkeld, maar de bediening kan een beetje eng zijn).

Al in al zijn wij erg tevreden met de functionaliteit en veiligheid van deze VPN. Het is erg fijn om te weten dat de provider geen logs bijhoudt en servers heeft ingesteld voor verschillende doeleinden. Als je anoniem op het internet wilt surfen dan is dit de perfecte VPN voor jou. Ook qua prijs is deze VPN een uitstekend alternatief als je het vergelijkt met andere VPN’s.

In onze NordVPN reviews kwamen we er ook achter dat de VPN dienst een van de meest snelle VPN diensten is die je op dit moment kunt gebruiken. Wacht dus niet langer en gebruik vandaag nog onze exclusieve promotie en sluit een abonnement af bij NordVPN! Je kunt de diensten 30 dagen zonder zorgen uitproberen met de 30 dagen geld terug garantie!

8.8 Totale Score
NordVPN ervaringen

NordVPN is een van de oudste versleutelde verbindings aanbieders op de markt. Ze leveren een stabiel en veilig netwerk en wanneer je gebruik maakt van onze speciale korting kom je tot een zeer concurrerende prijs

Gebruikersgemak
8.5
Stabiliteit netwerk
9
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
8.5
Flexibiliteit gebruik
8.5
Pluspunten
 • Servers voor Onion
 • HTTP Proxy inclusief
 • NAT Firewall inclusief
 • DoubleVPN Connectie (multi-hop)
 • Zero-log beleid
 • Voor diverse apparaten is een applicatie beschikbaar
Minpunten
 • Handmatige instelling nodig voor gebruik van PPTP/L2TP
Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl