Antivirus McAfee

Antivirus McAfee
8.6 Totale Score
Antivirus McAfee
Antivirus McAfee
 • Gebruiksvriendelijk
 • Redelijk geprijsd
 • Veel extra functies
 • Beschikbaar op verschillende apparaten
 • Vooral handig voor gezinnen met kinderen

Iedereen heeft wel eens van de McAfee virusscanner gehoord, maar weet je ook hoe goed deze software is? In deze review lees je alles over wat McAfee beveiliging inhoudt, wat de prijzen voor een abonnement zijn, welke extra functies je kan verwachten, hoe gebruiksvriendelijk de software is en hoe je de klantenservice kan bereiken.

Probeer McAfee nu!
Ben jij op zoek naar een goede virusscanner?

Deze antivirus McAfee review wil jij deze virusscanner proberen. Profiteer van 100% beveiliging, veel extra functies en een goede prijs.

BIJGEWERKT: 21 juli 2024

Wat is McAfee virusscanner?

Het bedrijf McAfee is in 1987 door John McAfee opgezet. In 1988 lanceerde het bedrijf de McAfee virusscanner voor het eerst. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was deze razend populair.

De eerste versies van de software waren alleen beschikbaar voor Windows. Pas in 2008 is de eerste virusscanner voor Mac-computers uitgebracht. Vandaag de dag heeft McAfee zijn diensten uitgebreid tot veel meer dan alleen een virusscanner. Het bedrijf is nog steeds een van de grootste aanbieders op het gebied van online veiligheid.

McAfee antivirus kosten

Alleen McAfee antivirus kopen is niet mogelijk. De virusbescherming is altijd onderdeel van een McAfee Total Protection abonnement.

Hoe duurder het abonnement, hoe meer functies je krijgt. Zo kan je een duurder abonnement bijvoorbeeld installeren op maximaal 1-10 apparaten, waardoor je het abonnement met meerder mensen kunt delen. Deze optie is erg geschikt voor een gezin.

mcafee beveiliging

Bij ieder abonnement belooft antivirus McAfee dat alle virussen van je apparaten worden verwijderd, anders krijg je je geld terug. Je hebt ook de mogelijkheid om de software 30dagen lang te testen. Zodra je toch niet tevreden bent, krijg je je geld teruggestort.

Houd altijd onze website in de gaten als je de beste McAfee total protection aanbieding zoekt. Bij ons vind je namelijk niet alleen de meest complete antivirus McAfee review, maar ook de beste deals!

Bezoek McAfee Antivirus

Samenvatting

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Single, Individual, Family
Meerdere aansluitingen 1-10 apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS, Firefox, Chrome, Safari, Edge
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 34,95 € (2,91 € per maand)
Gratis proberen? Geen

McAfee beveiliging

Voordat je overgaat tot de aanschaf van McAfee antivirus wil je natuurlijk wel weten of de beveiliging van de software echt goed is. We hebben voor jou uitgezocht hoe accuraat de virusscan alle virussen op je apparaat kan detecteren en of dit provider in staat is om te voorkomen dat malware op jouw apparaat wordt geïnstalleerd.

Antivirus McAfee review: efficiëntie van de McAfee beveiliging

McAfee beveiliging staat er al decennia lang om bekend dat bij iedere scan een hoog percentage van alle bedreigingen worden opgespoord. In deze McAfee antivirus review kan ik niks anders doen dan dat beamen.

Binnen enkele minuten scant de virusscanner McAfee meer dan 10.000 bestanden op jouw computer. Daarbij worden alle bedreigingen op je apparaat gevonden.

McAfee plaatst deze bestanden vervolgens in quarantaine. Dit betekent dat ze niet toegankelijk zijn totdat jij ze hebt gecontroleerd. Je kan ervoor kiezen om een schadelijk bestand te verwijderen of te herstellen.

Je hebt bij McAfee de keuze uit een snelle scan of een volledige scan, maar je kan ook kiezen voor een scan die is aangepast op jouw wensen. Daarbij worden bijvoorbeeld alleen bepaalde mappen gescand op virussen.

Antivirus McAfee review: beveiliging tegen real-time malware installatie

Om je apparaten te beschermen tegen malware aanvallen, maakt McAfee gebruikt van de zogenaamde Global Threat Intelligence. Dit is een software waarbij bestaande malware en virussen worden gebruikt om eventuele nieuwe bedreigingen te kunnen voorspellen.

Zo is de bedreiging altijd een stap voor. Een nadeel van deze technologie is wel dat sommige bestanden soms onterecht als schadelijk worden aangemerkt.

Let op dat deze functie alleen beschikbaar is voor Windows en Mac. Je iOS en Android apparaten worden alleen gescand op bedreigende bestanden die al op het apparaat aanwezig zijn.

McAfee virusscanner prestaties

Wanneer je een virusscannner op je apparaat installeert, kan dit ervoor zorgen dat de snelheid aanzienlijk afneemt. Bij antivirus McAfee hoef je daar gelukkig niet bang voor te zijn. Als de virusscanner aan staat, kan je heel gemakkelijk nog bestanden downloaden en filmpjes streamen.

Een andere review laat zien dat je gemiddeld 5% vertraging oploopt bij het openen van een website. Daar staat dan wel tegenover dat de website volledig is gescand en je er zeker van bent dat alles veilig is.

McAfee installeren op je apparaat

Je McAfee virus scanner installeren op je apparaat is erg gemakkelijk. Om te beginnen maak je bij McAfee en account aan en sluit je een abonnement af.

Download de software die bij jouw apparaat past. Open de software en de installatie van de software begint vanzelf. Houd goed in de gaten welke instructies er op je scherm voorbij komen, het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je het wachtwoord van je computer moet invullen.

Bezoek McAfee Antivirus

Andere functies

In deze Antivirus McAfee review kan je ook lezen welke andere functies er bij de virusscanner inbegrepen zitten:

McAfee WebAdvisor

Deze extensie van McAfee beschermt jou tijdens je online activiteiten tegen alle vormen van oplichting. Voordat je op een link klikt die als schadelijk kan worden aangemerkt, krijg je van McAfee een waarschuwing.

Je krijgt dus letterlijk advies over welke websites je wel en niet kunt bezoeken. Veilige websites zijn gemarkeerd met een groen vinkje. Je weet dan dat je deze website veilig kunt bezoeken.

Pc-optimalisatie

Deze functie maakt jouw internetervaring sneller. Video’s en andere pop-ups die zonder toestemming worden afgespeeld, worden namelijk automatisch geblokkeerd. Websites worden daardoor sneller geladen.

Je bandbreedtegebruik wordt met deze functie geminimaliseerd. Daarbij heb je veel minder last van filmpjes en pop-ups die jouw bezoek aan een website minder overzichtelijk  maken.

McAfee Safe Family

Bij McAfee beveiliging staat familie altijd voorop. Deze functie is speciaal voor ouders die de digitale wereld van hun kinderen veiliger willen maken.

Als ouder kan je bijvoorbeeld meekijken met wat de kinderen op hun apparaat aan het doen zijn. Er is ook een optie om de toegang tot bepaalde apps en websites te blokkeren. Via een kaart kunnen ouders ook kijken waar de apparaten van hun kinderen zijn.

McAfee QuickClean en Shredder

De QuickClean functie verwijdert bestanden die onnodig veel ruimte op je computer innemen. Denk aan dubbele bestanden, spammail en installatieprogramma’s. Hierdoor wordt je computer aanzienlijk sneller.

antivirus mcafee

McAfee Shredder verwijdert bestanden met gevoelige informatie. Dit gebeurt zo grondig, dat het onmogelijk is om de bestanden later te herstellen.

Wachtwoordbeheer

De functie TrueKey is de wachtwoordmanager van McAfee beveiliging. Je kan hier niet alleen je inloggegevens voor verschillende websites opslaan, maar bijvoorbeeld ook je betaalgegevens.

Iedere keer dat je deze ergens moet invullen, maakt de TrueKey dit voor jou veel gemakkelijker. Je gegevens worden beveiligd met een 256-bits AES versleuteling.

Vulnerability scanner

Deze scanner houdt de updates van je computer bij, zodat al je programma’s altijd up-to-date zijn. Zodra er een nieuwe update voor een software is, krijg jij van de McAfee beveiliging meteen een notificatie. Vervolgens geef jij aan of je de update wel of niet wil installeren.

Bestaande software updaten is heel belangrijk voor de veiligheid van jouw computer. De meest recente versie van een software is namelijk altijd aangepast aan de laatste bedreigingen.

McAfee VPN

De McAfee beveiliging is uitgebreid met een VPN, maar de meeste review zijn daar niet heel enthousiast over.

mcafee nederlands

Je verbinding is met de VPN wel goed beschermd en je IP-adres wordt verborgen, maar de VPN is niet snel genoeg. Vooral het streamen van video’s is problematisch. Het is in sommige gevallen dus aan te raden om een VPN van een andere aanbieder te gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid McAfee virusscanner

De interface van antivirus McAfee is erg simpel. Aan de bovenkant van het scherm vind je de verschillende opties die je als gebruiker hebt.
Een van de nadelen die je vaak in een Antivirus McAfee review terug vindt is dat de verschillende functies niet altijd makkelijk te vinden zijn.

antivirus mcafee review

Quickclean staat namelijk onder het icoon van een bezem met daar onder de tekst ‘Verwijder cookies en trackers’. In het begin moet je dus even de tijd nemen om uit te vinden waar alles staat.

McAfee beveiliging comptabiliteit met besturingssystemen

Of je nu een computer, tablet of smartphone hebt, je kan altijd gebruik maken van de McAfee beveiliging. McAfee ondersteunt Windows, macOS, Android, iOS, Firefox, Chrome, Safari, Edge.

Bezoek McAfee Antivirus

Klantenservice

McAfee Nederlands is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar via hun eigen telefoonnummer. Je krijgt bij problemen dus direct de hulp die je nodig hebt.

Op de website van McAfee is ook een mogelijkheid om te chatten met een helpdeskmedewerker, maar dit kan alleen in het Engels.

Verder staat er op de website ook een uitgebreide pagina met veel voorkomende problemen en oplossingen.

Alternatieven voor McAfee viruscanner

Denk je nog na over een andere virusscanner? Kijk dan eens naar deze vergelijkingen.

McAfee virusscanner vs. Avast Antivirus

Het grootste verschil tussen deze twee aanbieders is dat Avast Antivirus wel een gratis versie aanbiedt. Bij McAfee kan je alleen gebruik maken van een proeftijd van 30 dagen. Avast heeft daarentegen veel minder extra functies dan McAfee.

McAfee virusscanner vs. Norton

McAfee is iets goedkoper dan de virusscanner van Norton. Norton heeft wel iets meer extra functies, maar de gemiddelde gebruiker gebruikt deze niet optimaal. McAfee is beter geschikt voor de gemiddelde persoon.

McAfee virusscanner vs. Malwarebytes

Malwarebytes heeft aanzienlijk minder functies dan McAfee. Daarbij is McAfee ook sneller, veiliger en heeft het minder invloed op de snelheid van je apparaat.

Veelgestelde vragen over McAfee virusscanner

Tot slot vind je in deze antivirus McAfee review ook de meest gestelde vragen over de software.

Is McAfee virusscanner goed?

Ja. McAfee is niet alleen een van de meest bekende, maar ook een van de beste virusscanners op de markt. Iedere gebruiker is goed beschermd tegen virussen en malware. Bovendien kan je profiteren van veel extra functies.

Wat is McAfee antivirus?

McAfee antivirus is een virusscanner die voor al jouw apparaten beveiliging tegen malware, schadelijke bestanden en websites biedt. Het gebruik van deze software maakt jouw online activiteiten veel veiliger.

Conclusie: McAfee virusscanner

Na het lezen van deze antivirus McAfee review kan je vast niet wachten om de software zelf uit te testen. Antivirus McAfee is namelijk een gebruiksvriendelijke en veilige software. Je kan erop rekenen dat al je apparaten goed worden beschermd. Tot slot kan je ook profiteren van de vele andere functies van McAfee beveiliging, zoals wachtwoordbeheer en pc-optimalisatie.

8.6 Totale Score
Antivirus McAfee

Privacy en veiligheid
9
Functies
9
Klantenservice
8
Prijs-kwaliteit verhouding
9
Gebruiksgemak
9
Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Redelijk geprijsd
 • Veel extra functies
 • Beschikbaar op verschillende apparaten
 • Vooral handig voor gezinnen met kinderen
Minpunten
 • De chat is niet beschikbaar in het Nederlands
 • De VPN is traag
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl