Norton 360 review 2024

Norton 360 review 2024
8.4 Totale Score
Norton 360 review 2024
Norton 360 review 2024
 • Heel veel extra functies
 • 100% beveiliging
 • Uitstekende klantenservice
 • Gratis proefversies
 • Goede app voor Android én iOS

Iedereen heeft wel eens van de Norton virusscanner gehoord. In deze review kijken we hoe goed de Norton beveiliging nu echt is op basis van de kosten, prestaties, het gebruiksgemak en de verschillende functies.

Probeer Norton !
Wil jij je apparaten ook beschermen tegen schadelijke en malware?

Norton virusscanner is precies waar jij naar op zoek bent als je 100% van alle virussen van je apparaat wil verwijderen.

BIJGEWERKT: 26 mei 2024

Wat is Norton virusscanner?

Deze provider is al jarenlang een grote speler op de markt van virusscanners en dat is niet voor niks. Het bedrijf is al in 1990 begonnen met het op de markt brengen van hun virusscanner.

In de beginjaren werd deze software snel populair, omdat veel nieuwe computers standaard met de Norton beveiliging geleverd werden. Consumenten hoefden dus heel lang niet zelf een virusscanner aan te schaffen, waardoor andere aanbieders buiten spel werden gezet.

Vandaag de dag heeft de software zich ver ontwikkeld. Om de virussen en malware te herkennen wordt gebruik gemaakt van machine learning. Zo kunnen ook schadelijke bestanden die nog niet bekend zijn worden gedetecteerd.

Norton 360 kosten

norton 360 kosten

De provider is al beschikbaar vanaf €29,99 per jaar. Voor deze prijs krijg je een antivirus plus abonnement, met beveiliging voor 1 apparaat, een firewall, wachtwoordbeheer en 2 GB cloudback-up.

Een standard abonnement heeft 10 GB cloudback-up, Safecam en een VPN extra.

Dark web monitoring en ouderlijk toezicht worden beschikbaar vanaf het deluxe abonnement. Hier betaal je jaarlijks €94,99 voor.

Het premium abonnement is vergelijkbaar, alleen krijg je hier 75 GB cloudback-up voor pc en kan je tot wel 1-∞ apparaten beveiligen.

Let op dat er ook regelmatig een norton virusscanner aanbieding is. In dat geval kunnen de prijzen tot wel 60% lager zijn dan normaal. Er zijn ook gratis proefversies beschikbaar voor ieder abonnement.

Koop Norton 360!

Samenvatting

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Norton 360 Standard, Norton 360 Deluxe, Norton 360 Premium
Meerdere aansluitingen 1-∞ apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot60 dagen
Begint vanaf 29,99 € (2,49 € per maand)
Gratis proberen? Geen

Hoe is de veiligheid van Norton virusscanner?

Uiteraard hebben we ook bekeken wat de antivirus ervaringen met de veiligheid van de software zijn. Je kiest natuurlijk een virusscanner omdat je op zoek bent naar meer veiligheid, dus dit is een belangrijk onderdeel.

Hoe efficiënt is Norton virusscanner?

Bij review heb je de keuze uit drie verschillende virusscans. Afhankelijk van hoe doorgrondend je wil zijn kies je voor de quick scan, de full scan of de custom scan.

Een quick scan concentreert zich alleen op de delen van je computer die de meeste risico’s lopen, terwijl een full scan alles onder de loep neemt. Bij een custom scan kan je zelf aangeven welke delen er wel of niet gescand moeten worden.

Deze keuzes geven je veel flexibiliteit. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om wekelijks een volledige scan te laten uitvoeren en dagelijks een quick scan te laten doen.

Norton antivirus ervaringen laten zien dat de scans altijd alle schadelijke bestanden detecteren. Het wordt ook vaak aangestipt dat geen software of bestanden onterecht als schadelijk aanmerkt. Dat scheelt jou als gebruiker veel werk.

Hoe is de real-time beveiliging van Norton Virusscanner?

Ook de real-time Norton beveiliging zit goed. Gebruikers laten weten dat altijd 100% van alle schadelijke websites, bestanden en software blokeert.

Zodra je toegang probeert te krijgen tot een website die door als schadelijk wordt gezien, krijg je meteen en melding. Hier staat in dat je niks moet downloaden en ook geen andere interactie met de website moet onderhouden.

De reden dat deze websites zo snel kan ontdekken, is het systeem dat zij gebruiken. Andere aanbieders zoeken bedreigingen op basis van een database met bestaande bedreigingen, terwijl deze provider in staat is om onbekende bedreigingen te herkennen.

Prestaties van Norton 360

Volgens de vele Norton antivirus ervaringen heeft de software amper invloed op de prestaties van je computer. Het scannen van ieder bestand gebeurt in enkele miliseconden en de handtekning van ieder bestand wordt opgeslagen zonder dat je het door hebt.

Volgens deze provider zelf is de software honderden keren geoptimaliseerd om de impact op de prestaties tot een minumum te beperken. Norton antivirus ervaringen kunnen dat bevestigen. Zij laten zien dat je bijna niet door hebt dat de virusscan op de achtergrond bezig is.

Het is wel aan te raden om de volledige scans alleen te laten draaien op het moment dat je je computer niet gebruikt. Deze scan kan namelijk meer dan een uur duren en heeft gemiddeld 32% CPU-gebruik.

Snelle scans kan je altijd draaien, deze hebben een CPU-gebruik van slechts 15% en zijn binnen 5 minuten klaar. Zorg ervoor dat je Norton beveiliging altijd up-to-date is. Als je een oude versie gebruikt kan dit een negatieve invloed op het CPU-gebruik hebben.

Norton antivirus installeren

Alle antivirus ervaringen laten zien dat het erg gemakkelijk is om de software te installeren. Het hele proces neemt slechts een paar minuten van je tijd in beslag.

Voordat je met de installatie begint, is het belangrijk dat je bij een account aanmaakt. Zo kan je je abonnementsgegevens altijd inzien en wijzigen.

Soms krijgen namelijk ook bestaande leden een Norton antivirus aanbieding. Dat kan zijn in de vorm van een gratis upgrade naar een beter abonnement of het (tijdelijk) gebruik kunnen maken van een nieuwe functie.

Houd na de installie dus altijd je account in de gaten, omdat dit soort informatie hier wordt weergegeven. Vervolgens download je de software van de website van Norton beveiliging.

De installatie duurt vervolgens slechts een paar minuten en is voor iedereen goed te begrijpen. Let erop dat installatie op een apparaat met MacOS iets langer duurt, omdat je hier meer veiligheidsstappen moet doorlopen.

Zodra je de software volledig op je apparaat hebt geïnstalleerd, is het vanuit de app vrij gemakkelijk om je abonnement te beheren. Je kan bijvoorbeeld heel simpel upgraden naar een premium abonnement.

Extra functies

Behalve Norton beveiliging tegen malware en ransomware, kan je op nog veel meer extra functies rekenen. Houd er rekening mee dat niet alle extra functies beschikbaar zijn voor alle abonnementen! Hoe duurder je abonnement, hoe meer extra functies je krijgt.

Cloudback-up voor personal computers

Met deze functie maakt deze provider zelf een backup van alle bestanden op je computer. Zo ben je beschermd op het moment dat je je laptop laat vallen of wanneer er iets kapot gaat. Met behulp van je inloggegevens kan je je bestanden altijd weer terug vinden.

Firewall

Via de firewall wordt al het verdachte internetverkeer dat je computer verzendt en ontvangt meteen geblokkeerd. Op die manier wordt je computer beschermd tegen schadelijke software en ongewenste indringers.

Wachtwoordbeheer

Met wachtwoordbeheer van Norton360 hoef je niet langer zelf je lange en ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. In wachtwoordbeheer worden alle wachtwoorden van je online accounts opgeslagen, zodat jij gemakkelijker sterke en afwisselende wachtwoorden kunt gebruiken. Dat is wel zo veilig!

Secure VPN

Met de VPN ben je tijdens al je online activiteiten beveiligd en beschermd. Al je gegevens worden versleuteld, waardoor jouw privacy gewaarborgd wordt. Dit is vooral een erg handige functie als je vaak gebruik maakt van openbare wifi verbindingen.

norton virusscanner

Ouderlijk toezicht

Deze functie is speciaal ontworpen voor gezinnen. Ouders kunnen met deze functie namelijk toezicht houden op het online gedrag van hun kinderen. Het is mogelijk om bij te houden welke websites ze bezoeken, waar ze naar zoeken en wat ze downloaden.

Het is ook mogelijk om op Android en iOS toestellen de locatie van de kinderen te achterhalen. Hiervoor gebruikt program een gps-signaal.

SafeCam voor pc

Cybercrimenelen kunnen ongewenst software op jouw pc installeren waarmee ze toegang krijgen tot jouw webcam. Daarmee worden vervolgens foto’s of filmpjes gemaakt om jou te chanteren.

Met deze functie hoef je daar niet langer van wakker te liggen. SafeCam zorgt ervoor dat er niemand meer toegang krijgt tot jouw webcam zonder toestemming.

Norton virusscanner Dark web monitoring

Dit is een hele unieke functie die alleen deze provider aanbiedt, waarbij er op het dark web wordt gezocht naar jouw persoonlijke informatie. Daarvoor hoef je zelf alleen een aantal dingen in te vullen, zoals je e-mailadres, telefoonnummer en je voor- en achternaam.

Vervolgens zoekt de Norton beveiliging op plekken waar normale zoekmachines niet komen naar deze informatie. Als er wat gevonden wordt, krijg jij meteen en melding en kan je actie ondernemen!

Norton virusscanner gebruiksvriendelijkheid

Niet alle Norton antivirus ervaringen zijn even positief over de gebruiksvriendelijkheid. In de eerste plaats is de app voor je desktop niet heel gemakkelijk te gebruiken. Voor mensen met weinig technische kennis is het moelijk om de verschillende functies te vinden.

Daarbij moet je ook vier verschillende apps downloaden om een volledige beveiliging te krijgen. Andere Norton antivirus ervaringen geven juist aan dat het met zo veel functies onvermijdelijk is dat de app onoverzichtelijk wordt.

norton beveiliging

Iedere gebruiker moet gewoon even de tijd nemen om de app te verkennen. Zodra je weet waar je de verschillende functies kan vinden, wordt de app steeds gebruiksvriendelijker.

Zelfs de gebruikers zonder technische kennis zullen de app na een tijdje moeiteloos kunnen gebruiken. Dat maakt de Norton beveiliging ook geschikt voor senioren.

Compatibiliteit Norton virusscanner

Norton beveiliging is beschikbaar voor Windows, macOS, Android, iOS. Het is dus mogelijk om zo goed als al je online apparaten te beschermen.

Een van de dingen waar Norton antivirus ervaringen voornamelijk over te spreken zijn, is dat de app voor iOS dezelfde functies heeft als die voor Android.

Bij veel andere aanbieders is het namelijk het geval dat de app voor Android veel uitgebreider is dan die voor iOS.

Let er wel op dat je voor wachtwoordbeheer en ouderlijk toezicht een aparte app moet downloaden. Deze zijn gemakkelijk te vinden via de website.

Koop Norton 360!

Klantenservice Norton virusscanner

Aan de klantenservice kan je goed zien dat het bedrijf al een aantal jaar meedraait. Ze hebben zelf alle Norton antivirus ervaringen bekeken, waardoor ze een volledig beeld hebben van de meest voorkomende problemen.

Op de website van Norton beveiliging staan antwoorden op vragen die het vaakst gesteld worden en handige video’s.

norton antivirus ervaringen

Er is ook een optie om contact op te nemen met een medewerker, dit kan via de chat. Deze is 24 uur en 7 dagen in de week beschikbaar. Alle Norton antivirus ervaringen zijn erg te spreken over deze service. Zij zijn goed geholpen.

Het is ook mogelijk om de klantenservice te bellen. Zodra je het telefoonnummer opzoekt, krijg je meteen een update over de wachtttijd.

Je wordt bijvoorbeeld geadviseerd om op een wat later tijdstip terug te bellen als het erg druk is. Mochten deze twee opties je niet bevallen, kan je ook altijd contact opnemen via Facebook of Twitter.

En het mooiste van dat alles? Zowel de chat als de telefoonlijn zijn beschikbaar in het Nederlands!

Alternatieven voor Norton virusscanner

Natuurlijk is deze provider niet de enige virusscanner op de markt. Om een volledig beeld te krijgen van wat voor jou de beste optie is, moet je altijd een vergelijking met andere aanbieders maken. In dit gedeelte hebben we de Norton antivirus ervaringen vergeleken met die van drie andere aanbieders.

Norton 360 vs Avast

Ondanks dat Avast geen slechte antivirusscanner is, wint de software het hier toch. Het aantal extra functies dat provider beveiling biedt is vele malen groter dan bij Avast. Ook de klantenservice is aanzienlijk beter dan die van Avast. Dit wordt bij veel Norton antvirus ervaringen als een groot pluspunt gezien.

Norton 360 vs Malwarebytes

De Norton virusscanner is veel vollediger dan die van Malwarebytes. Bij sommige scans vindt Malwarebytes slechts 75% van de malware en schadelijke bestanden. Norton beveiliging vindt in de meeste gevallen 100% van alle virussen. Daar staat wel tegenover dat Malwarebytes aanzienlijk goedkoper is, waardoor deze software beter geschikt is voor gebruikers die het minimale zoeken.

Norton 360 vs McAfee

McAfee is als software het best te vergelijken met de software. Beide aanbieders hebben veel extra functies en een malware-detectie van 100%. Toch zijn de Norton antivirus ervaringen net iets positiever, omdat bijvoorbeeld de VPN van betere kwaliteit is. Daarentegen is McAfee wel goedkoper.

Conclusie Norton virusscanner

Deze Norton review heeft laten zien dat je bij een abonnement echt waar voor je geld krijgt. Er zijn heel veel handige extra functies die jou nog meer online veiligheid geven.

Daarbij zijn de antivirus ervaringen ook erg te spreken over de werking van de software. 100% van alle schadelijke bestanden en malware wordt gedetecteerd en er is nooit een vals alarm. Dit maakt het voor jou als gebruiker erg makkelijk om Norton beveiliging te gebruiken.

Tot slot zijn er ook vaak aanbiedingen, waardoor je voor een schappelijke prijs kunt profiteren van de diensten van provider. Voor de echte twijfelaars is er ook altijd nog de gratis proefperiode!

8.4 Totale Score
Norton 360

De antivirus ervaringen van deze provider ook erg te spreken over de werking van de software. Amper invloed op de snelheid van je systeem. Maar vergeleken met andere aanbieders vrij duur.

Privacy en veiligheid
9
Functies
10
Ondersteuning
9
Prijs
9
Gebruiksgemak
8
Pluspunten
 • Heel veel extra functies
 • 100% beveiliging
 • Uitstekende klantenservice
 • Gratis proefversies
 • Goede app voor Android én iOS
Minpunten
 • Bestanden worden niet vanzelf verwijderd
 • Vergeleken met andere aanbieders vrij duur
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl