Over ons – Wil je meer over ons weten?

Mijn naam is Mike en ik ben de oprichter van deze blog. Ik heb Journalisme aan de VU in Amsterdam gestudeerd waar ik interesse heb gekregen in internet (en alles wat erbij komt kijken).

Over ons

Eenmaal ik voor mijzelf ben begonnen heb ik een team van experts om mij heen weten te verzamelen. Zij hebben jarenlange ervaring in het testen en evalueren van cyber security producten.

Wij waarderen onze lezers en zijn toegewijd om jouw de nodige informatie te verschaffen om genoeg te weten te komen over alle mogelijke cyber security keuzes.

Missie

Ons team geloofd in transparantie. Onze opdrachten en meningen worden niet beïnvloed door bronnen van buitenaf. Wij geloven dat onze lezers eerlijke en oprechte informatie verdienen.

Geen advertenties!

Onze website laat geen advertenties zien en we accepteren geen betalingen voor advertenties. Betaalde reclame bevordert vooroordelen en creëert belangenverstrengelingen. Als wij afhankelijk zouden zijn van het inkomen van betaalde advertenties, grote kans dat wij negatief zouden schrijven over de service.

Een ander probleem met advertenties is het schenden van de privacy van onze lezers, ook ontstaat er een beveiligingsrisico. (Bijna alle advertenties functioneren ook als ‘tracking’)

Geen sponsorship, geen betaalde reviews!

We hebben altijd geloofd dat eerlijkheid een van de belangrijkste waardes in onze levens is. Dit betekent dat al onze assessments 100% onpartijdig zijn. We hebben geen commerciële relaties met de services die we aanbevelen en we examineren kritisch onze services die we op de website plaatsen. Ook bevelen we kleine en onbekende providers aan.

Een nieuwe relatie met providers begint alleen na strikte testen waar hun product voldoet aan onze exceptionele hoge standaarden. Je kan hier meer lezen over deze testprocedures.

Ons product: de versleutelde verbinding

 Een VPN kan worden vergeleken met een Zwitsers legermes. Het mes heeft vele functies maar je gebruikt er maar een paar van, of zijn van toepassing op jouw tijdelijk gebruik.

Met een VPN provider werkt het precies zo, weet wat je nodig hebt voordat je een keuze kunt maken. Zo zijn sommige kenmerken van een VPN provider:

 • Anoniem internetten
 • Vermijd geografische grenzen en censuur
 • Beveiliging bij onbekende netwerken, gratis WiFi in publieke ruimtes, torens gebruiken, P2P
 • Een VPN interfaces kan je opzetten gebaseerd op jouw specificaties

Geen enkele VPN interface is hetzelfde, het is dus moeilijk om te zeggen welke VPN jouw behoeftes vervuld. Het is vervelend om te betalen voor een VPN waar je niet alle opties optimaal benut, toch?

De criteria voor de beste VPN

Om een soort ranking te kunnen maken begon ik met een paar algemene criteria. Deze vervullen ook mijn behoeftes. Ik reis bijvoorbeeld veel over de hele wereld. Daarom is het belangrijk voor mij wanneer ik WiFi in publieke ruimtes gebruik via mijn telefoon, tablet of computer, ze niet geleegd worden. Daarom open ik mijn VPN om mijn dataverkeer te beschermen.

Zoals ik je al verteld heb ben ik veel onderweg maar blijf ik mijn Nederlandse programma’s volgen. Daarvoor gebruik ik BBC iPlayer, kijk series op Netflix Nederland in mijn hotelkamer (verwijder geografische belemmeringen, ik log in bij lokale servers zodat het lijkt alsof ik daar op dat moment ben).

Voordat ik op reis ga bereid ik mij goed voor, het downloaden van films is nu in sommige landen strafbaar (Duitsland, zelfs voor eigen gebruik). Daarom kan ik voorkomen dat mijn eigen ISP (internet service provider) weet wat ik opzoek en/of download. De IPS kan zelfs dit beïnvloeden door de bandbreedte te verkleinen zodat het downloaden super traag of zelf totaal geblokkeerd is. Een VPN-connectie is de oplossing!

Kies een VPN provider dat niet als tegenprestatie logboeken bijhoudt. Een van de laatste tips: kijk hoeveel apparaten je kan verbinden met de VPN provider (bijv. 1 computer, 1 mobieltje etc./of is er een limiet).

Kies een VPN waar je voor moet betalen en niet de gratis variant. Wees geen gierige Nederlander, het gaat hier om jouw eigen veiligheid.

Choose a VPN provider  that does not in turn keep logs. As one of the last points it may be important how many devices you can connect to the  VPN provider (eg 1 computer, 1 telephone ect. Or is there a limit).
So choose a paid VPN anyway   and not a  free variant . Don’t be a frugal Dutchman, it’s your own safety.

De criteria die ik gebruik zijn:

 • Prijs: hoe staat de prijs in verhouding tot de functionaliteit van de VPN in vergelijking met zijn concurrenten.
 • Kwaliteit: globale bevindingen van de lay-out, help desk en VPN-website.
 • Gebruiksvriendelijkheid: hoe ziet de interface eruit, is het simpel of moeilijk voor een beginner.
 • Network stabiliteit: word je vaak eruit gegooid en moet je dan opnieuw inloggen bij een andere server locatie.
 • Serverdekking / Hoeveel landen beschikbaar: het aantal locaties en landen dat de VPN-provider aanbied.

Geen sponsorship, geen betaalde reviews!

We accepteren geen sponsorship of betalingen om producten of services te promoten. Producten en services worden alleen aanbevolen op basis van onze eigen testresultaten en onderzoek. DebesteVPN.nl behandeld geen betaalde reviews. Veel websites worden door bedrijven betaald om voor hun producten/services reviews te schrijven. Dit komt in veel verschillende vormen voor, maar essentieel: het product/service koopt een goede review. Helaas komt dit momenteel online vaak voor.

Al onze producten/services worden onafhankelijk van elkaar beoordeeld en we worden nooit betaald voor een beoordeling of om de service te testen. We worden nooit betaald om een review aan te passen of te veranderen.

Geen betaalde rankings, inhoud of links!

DebesteVPN.nl gaat nooit betaald worden om een bepaalde product en/of service boven anderen te ranken. Betaalde ranking lijkt laatste tijd een probleem met de meeste “review” websites van allerlei soorten.

Daarom zullen wij nooit betaalde inhoud publiceren of “gesponsorde” artikelen plaatsen. De website laat een grote variëteit aan veiligheid en privacy tools zien maar hier worden we nooit voor betaald.

Als laatste: we zullen nooit meedoen aan betaalde links. In andere woorden: we zullen nooit ons laten betalen om sommige websites/blogs/artikelen te linken.

Geen invasieve tracking!

We gebruiken geen invasieve tracking software. We schrijven gewoon simpel over onderwerpen waarvan wij vinden dat ze belangrijk zijn. We updaten oude artikelen met nieuwe feiten. We doen alles in overeenstemming met de GDPR data privacy regulaties voor data beveiliging nakoming. Het zou zeer raar zijn als wij schrijven over veiligheid en beveiliging en daarna onze lezers misbruiken.

Complete onafhankelijkheid

Een andere zorgelijke trend dat momenteel in de online media te zien is, is de tendens dat de reviewwebsite en de product website beide in handen zijn van hetzelfde bedrijf.

Er zijn verscheidene rapporten die aangeven dat VPN bedrijven review websites creëren of kopen. Er zijn ook voorbeelden van VPN review websites die direct in handen zijn van VPN’s die ze aanraden aan hun lezers. Dit is ook vaak het geval met verscheidene “privacy” websites.

Onnodig om te zeggen maar DebesteVPN.nl blijft compleet zelfstandig en er is geen eigenaarschap of financiële interesses in ELK product of service waar wij over schrijven.

Verder: DebesteVPN.nl is niet in handen van een VPN service, een digitaal media bedrijf of enig andere entiteit. In plaats daarvan wordt DebesteVPN.nl beheerd door een enkele privacy activist en er zijn geen andere shareholders of externe eigenaren (note: er is over de jaren heen verscheidene keren geprobeerd DebesteVPN.nl uit te kopen maar dit project zal zelfstandig blijven en niet worden doorverkocht).

 Hoe verdient het herstel van privacy geld?

DebesteVPN.nl weigert om advertenties te plaatsen wegens de volgende redenen:

 • Advertenties zouden de privacy van onze lezers misbruiken (advertenties functioneren vaak als geavanceerde data collectie tools en tracking voor ad netwerken – gebruik een ad-blocker)
 • Klachten kunnen een beveiligingsrisico vormen (zie Malvertising)
 • Er kan een conflict van interesse zijn.

Geen advertenties plaatsen limiteert de website in geld verdienen. Om dat te compenseren zijn er donatie mogelijkheden voor onze lezers om deze website te financieren.

Helaas hebben we geleerd dat bijna niemand geld doneert aan een website die gratis informatie weggeeft. Het dekken van de kosten en tijd dat het kost om de website te beheren d.m.v. donaties is simpelweg niet mogelijk.

Gelukkig ben ik, Mike, financieel onafhankelijk en alle kosten worden betaald van mijn eigen bronnen. Echter, ik zou dit niet alleen kunnen doen, er is een heel team dat achter mij staat met eenzelfde gedachtegoed. Anders zou het erg moeilijk zijn geweest om dit project in leven te houden.

Privacy en bescherming