Dashlane review 2024

Dashlane review 2024
9.2 Totale Score
Dashlane review 2024
Dashlane review 2024
 • Veel unieke extra functies
 • Sublieme beveiliging
 • Compatibel met veel apparaten
 • Ook een VPN beschikbaar
 • Er is een gratis versie

De gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 25 online accounts die met een wachtwoord beveiligd zijn en 40% van deze mensen hergebruikt voor al deze accounts dezelfde wachtwoorden. Dat is erg gevaarlijk, omdat het zo voor hackers makkelijker is om toegang te krijgen tot meerdere accounts. Een password manager kan een goede oplossing voor dit probleem zijn en daarom laten we in deze Dashlane review zien hoe de software werkt en hoe veilig het is.

Probeer nu?
Gebruik jij nog steeds overal hetzelfde wachtwoord?

Met Dashlane kan je gemakkelijk voor al je verschillende accounts verschillende sterke wachtwoorden gebruiken met gratis versie.

BIJGEWERKT: 21 juli 2024

Dashlane ervaringen – Wat is dit?

In 2012 is het bedrijf begonnen met het aanbieden van hun password manager, waarbij je als consument je wachtwoorden op een veilige manier kunt opslaan.

Vandaag de dag wordt de software door meer dan 14 miljoen individuele gebruikers en meer dan 20.000 bedrijven wereldwijd gebruikt.

De laatste jaren heeft de passwordmanager zich ver ontwikkeld en zijn diensten ook uitgebreid met onder andere een VPN. Daar kan je verder in deze review meer over lezen.

Dashlane kosten

Er zijn verschillende opties voor een abonnement. Je kunt ervoor kiezen om de gratis versie te proberen. Deze kan je gebruiken op apparaat, voor maximaal 50 wachtwoorden.

Daar komt ook bij dat je gebruik kunt maken van de tweeledige verificatie, de wachtwoordgenerator en gepersonaliseerde veiligheidswaarschuwingen.

dashlane kosten

Het eerste betaalde abonnement, de premium-optie, werkt op een onbeperkt aantal apparaten met een onbeperkt aantal wachtwoorden. Daarbij kan je ook gebruik maken van de VPN, Dark web monitoring, 1 GB versleutelde bestandsopslag, de wachtwoordgenerator en de automatische password changer.

Er is ook een optie voor een family-account, waarbij je al deze functies krijgt voor 1-∞ premium accounts. Dat is handig om te delen met je huishouden of collega’s.

Je kan de abonnementen betalen per maand, maar ook per jaar. Voor hoe langer je betaalt, hoe hoger de Dashlane korting zal zijn.

Als je niet zeker weet welk abonnement het beste bij je past, kan je ook gebruik maken van de gratis proefperiode van 30 dagen. Hierbij krijg je toegang tot alle functies, zonder te betalen. Na afloop van het testen van je Dash lane ervaringen wordt je abonnement vanzelf stopgezet.

Download nu

Dashlane review samenvatting

Kenmerk Waarde
Meerdere aansluitingen Tot 1-∞ Gelijktijdige verbindingen
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie? Tot 30 Dagen
Encrypties AES-256 bits
Begint vanaf 2,99$
Gratis proberen? Ja, maar beperkte functies beschikbaar

Hoe veilig?

Als jij erover nadenkt om je wachtwoorden via deze software te bewaren, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de beveiliging tot in de puntjes geregeld is. In dit gedeelte van de Dash lane review gaan we daarom verder in op de beveiliging die de software gebruikt.

Dashlane

Encryptie

De software is uitgerust met een 256-bit AES encryptie. Deze soort is nog nooit gekraakt en wordt wereldwijd ook gebruikt door banken en overheden.

Daarbij worden al je gegevens ook lokaal versleuteld, wat inhoudt dat er niks wordt opgeslagen op de servers van provider zelf. Al jouw informatie komt nooit buiten je eigen apparaat. Je mag er dus vanuit gaan dat je wachtwoorden echt veilig zijn.

Zero knowledge architecture

Als je online naar Dashlane ervaringen zoekt zal je al snel zien dat veel gebruikers erg te spreken zijn over het zero knowdledge model dat gebruikt wordt.

Dit betekent dat jouw gegevens zo worden opgeslagen, dat het voor de medewerkers van het bedrijf onmogelijk is om deze in te zien. Houd er wel rekening mee dat je daardoor niet geholpen kunt worden als je het hoofdwachtwoord van je account kwijt bent.

Twee factor authenticatie

Je identiteit wordt altijd geverifieerd met een zogenaamde twee factor authenticatie, wat betekent dat je altijd op een andere manier dan je wachtwoord je identiteit moet verifiëren. Je kunt daarbij kiezen uit een authenticator app van een andere aanbieder zoals Google of een 2FA authenticatie van YubiKey.

Biometrische authenticatie

We gaven eerder al aan dat jij de enige bent die bij je wachtwoorden kunt en dat je een probleem hebt als je het hoofdwachtwoord vergeten bent. Dat is niet helemaal waar.

Je kunt namelijk een biometrische authenticatie instellen op je smartphone met iOS of Android. Aan de hand van je vingerafdruk wordt dan geverifieerd dat jij het bent en kan je je account herstellen.

Dark web monitoring

Als jouw gegevens toch een keer lekken, kan je direct worden geholpen. Zodra jouw gegevens op het dark web verschijnen, ontvang je namelijk een melding.

Deze functie kan je gebruiken voor maximaal 5 e-mailadressen, waardoor je zowel zakelijk als privé goed zit.

Dashlane ervaringen – Installeren

Een aantal Dash lane ervaringen laten zien dat het niet altijd even duidelijk is hoe de software geïnstalleerd moet worden. Je kan namelijk een extentie en een desktop app installeren.

Het is afhankelijk van je voorkeuren welke je nodig hebt. Alle functies binnen de desktop app zijn ook beschikbaar in de webversie en daarom kiezen steeds meer gebruikers ervoor om de desktop app niet meer te gebruiken.

In de toekomst wil het bedrijf een volledige web-gebaseerde password manager zijn, dus dan is de desktop app helemaal niet meer beschikbaar.

Extra functies

In deze review worden ook de extra functies van deze passwordmanager besproken. Een password manager met extra functies is namelijk veel waardevoller, omdat je nog meer gebruiksgemak krijgt.

Wachtwoorden veranderen

De software werkt samen met meer dan 300 erkende bedrijven, waarbij zij automatisch jouw wachtwoord kunnen veranderen. Als je dat zelf wil doen, moet je bij ieder account apart inloggen, je oude wachtwoord invoeren en vervolgens via een link in je e-mail een nieuw wachtwoord aanmaken. Dit is erg veel werk, wat allemaal voor je uit handen genomen wordt. Het bedrijf is de enige aanbieder die deze extra functie heeft.

dashlane ervaringen

Wachtwoorden delen

Als je bijvoorbeeld een account voor een streamingsdienst deelt met iemand anders, kan je via de passwordmanager gemakkelijk wachtwoorden delen. De ander heeft daarvoor geen password manager nodig.

VPN

De software biedt ook een VPN aan bij de betaalde abonnementen. Daarbij kan je gebruik maken van ongelimiteerde data en serverlocaties in meer landen. De VPN is zeker niet slecht, maar er zijn zeker betere opties beschikbaar.

Wachtwoorden automatisch invullen

Zodra je de software gebruikt, hoef je nooit meer ergens een wachtwoord in te voeren. Iedere keer als er je wachtwoord wordt gevraagd, vult de software deze automatisch voor je in. Je hoeft dus niet zelf te knippen en te plakken en daar zijn ervaringen erg positief over.

Wachtwoordsterkte controleren

Dashlane ervaringen van andere gebruikers zijn erg te spreken over de manier waarop de software je wachtwoorden controleert. Er wordt namelijk heel overzichtelijk aangegeven welke wachtwoorden zwak, hergebruikt of gehackt zijn.

Wachtwoorden aanmaken

De software kan voor jou ook nieuwe wachtwoorden aanmaken. Zo hoef je zelf geen moeite te doen om een sterk en ander wachtwoord te bedenken. Je kan de lengte van het wachtwoord zelf bepalen. Het limiet is 40 tekens en als je niks aan de instellingen verandert krijg je automatisch een wachtwoord van 14 tekens.

dashlane app

Gebruiksgemak

Veel Dashlane ervaringen zijn te spreken over het gebruiksgemak van de software. Het is erg gemakkelijk om een account aan te maken en het is vervolgens erg gemakkelijk om door de software te navigeren.

Zodra je bent ingelogd, kun je je wachtwoorden handmatig invoeren of importeren van een andere password manager of je internet browser. Het is ook mogelijk om je bankgegevens op te slaan.

Er is ook een Dashlane app voor iOS en Android, die precies dezelfde functies heeft als de desktop applicatie. Het fijne aan het gebruik van de app is dat hier ook automatisch al je wachtwoorden ingevuld worden. Je hoeft dus niet naar je computer op het moment dat je via een mobiel apparaat wil inloggen.

Compatibiliteit

Zeker als je apparaten met verschillende besturingssystemen gebruikt, zoals een telefoon met Windows, macOS, Linux, Android, iOS, is de compatibiliteit heel belangrijk.

Gelukkig werkt deze password manager met de meeste besturingssystemen en browserextenties. Alleen Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Dashlane review klantenservice

De meeste Dashlane ervaringen zijn erg te spreken over de klantenservice. Iedereen die een vraag, probleem of klacht had, is door de klantenservice goed geholpen.

Het duurt helaas wel even voordat je een echt persoon kunt spreken. Alle verzoeken worden in de eerste instantie afgehandeld door een chat-bot, die jou doorverwijst naar informatiepagina’s met antwoorden op de vragen die het vaakst gesteld worden.

Over het algemeen werkt dit goed en wordt je vaak doorverwezen naar de pagina die je nodig hebt, maar het duurt wel langer dan wanneer je met een echt persoon spreekt.

De klantenservice is alle doordeweekse dagen aanwezig. Op ieder ander moment ben je dus altijd aangewezen op de chatbot. Voor een password manager van deze prijs zou je verwachten dat je altijd goed geholpen kunt worden.

Ondanks dat de website van Dashlane Nederlands is, moet je met de klantenservice in het Engels communiceren.

Vergeleken met zijn grootste concurrenten

Twijfel je nog tussen deze password manager en een andere? Om jouw keuze gemakkelijker te maken hebben we ervaringen vergeleken met die van de twee grootste concurrenten.

Dashlane review vs. Nordpass

Zowel Dashlane ervaringen als die met Nordpass zijn positief. Bij Nordpass worden iets minder extra functies aangeboden, maar daar staat wel tegenover dat Nordpass ook goedkoper is. Als je op zoek bent naar een simpele password manager is Nordpass zeker voldoende.

Dashlane review vs. Password Boss

Password Boss is iets goedkoper dan dit provider, maar daar staan wel een aantal voorwaarden tegenover. Dash lane ervaringen zijn bijvoorbeeld erg te spreken over de snelle klantenservice, terwijl die van Password Boss minder snel reageert. De verschillende extra functies die in deze review worden besproken heeft Password Boss ook niet.

Veelgestelde vragen

Om er zeker van te zijn dat jij echt alles over de passwordmanager weet, beantwoorden we in deze review ook een paar van de veelgestelde vragen over de password manager.

Wat is Dashlane?

Een passwordmanager die je kunt gebruiken om veel sterke en verschillende wachtwoorden te gebruiken voor al je online accounts.

Is Dashlane veilig?

Onze Dash lane review laat zien dat deze passwordmanager een van de meest veilige op de markt is. Met 256-bit AES encryptie en het zero knowdledge beleid weet je heel zeker dat jouw gegevens veilig bewaard worden.

Conclusie

Onze ervaringen zijn positief. De software is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft een aantal extra functies die de concurrentie nog niet aanbiedt.

De meest unieke functie is de automatische wachtwoordveranderaar, die je een hoop werk uit handen kan nemen. Ook de biometrische authenticatie die in deze review wordt besproken is uniek in zijn soort.

In deze review kan je ook lezen dat de software zeker ook een van de duurste op de markt is. Je moet dus wel bereid zijn om deze prijs te betalen.

9.2 Totale Score
Dashlane review

Als jij op zoek bent naar een password manager, is Dashlane misschien wel wat voor jou. De software heeft veel unieke extra functies en je gegevens zijn hele goed beveiligd.

Privacy en veiligheid
10
Functies
9
Ondersteuning
9.3
Prijs
9.5
Gebruiksgemak
9.8
Pluspunten
 • Veel unieke extra functies
 • Sublieme beveiliging
 • Compatibel met veel apparaten
 • Ook een VPN beschikbaar
 • Er is een gratis versie
Minpunten
 • De duurste aanbieder op de markt
 • Desktop app is moeilijk te vinden
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl