Wat is mijn IP adres

wat is mijn ip adres

In dit artikel vindt u gemakkelijk en duidelijk antwoord op de vraag ‘’wat is mijn IP adres?’’ Dit is voor veel mensen onduidelijk, hoe belangrijk het ook is. Wij hebben een speciale tool ontwikkeld en openbaar geïnstalleerd op onze website voor de consument om te gebruiken. Vraag uzelf dus niet langer ‘’Wat is mijn IP adres?’’, maar check hieronder snel en eenvoudig uw IP locatie.

Bijgewerkt:  8 October, 2021

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Mijn IP adres van de internetverbinding

IP:
City:
Country:
ISP:

Wat u in onze handige ‘’Wat is mijn IP adres?’’ tool uitgevonden heeft, toont het IP adres van uw internetverbinding aan. Dit is hoogstwaarschijnlijk het IP adres van de huidige router in het gebouw waar u zich bevindt, of van uw mobiele internet connectie. Dit geldt voor beide 4G en 3G.

Wanneer u een VPN connectie, of Proxy daarentegen, gebruikt dan waarneemt u het IP adres van de VPN- of proxy server waarmee u op dat moment verbonden bent. Veilig en anoniem surfen is dus een bijkomend pluspunt van het gebruik van een VPN of proxy server.

Als u via een router toegang heeft tot het internet, dan heeft uw apparaat zelf ook nog een IP adres. Dit is het IP adres dat gehanteerd wordt in het lokale netwerk.

Het IP adres duidt uw locatie aan. De ‘’Wat is mijn IP locatie?’’ tool toont u aan hoe gemakkelijk het is om deze gegevens te achterhalen. Iedere online website- en dienst waar u gebruik van maakt is in theorie in staat om deze gegevens te aanschouwen en op te slaan. Dit is natuurlijk geen fijn idee, en wellicht heeft u zelfs gevoelens dat uw privacy hierdoor op het spel staat. Het is daarom een goed idee om een VPN te gebruiken.

Een virtueel privé netwerk beloont u met veiligheid en privacy. U surft onder het IP adres van de VPN. Hierdoor blijft uw werkelijke IP adres verborgen.

Ander IP-adres nodig?

Er zijn diverse redenen waarom u wellicht een ander IP adres gebruiken wilt op het internet. Het kan voorkomen dat u op basis van uw huidige en werkelijke IP adres geblokkeerd bent van bepaalde websites. Misschien wilt u uw privacy beter beschermen op het internet en surfen onder een ander IP adres.

Dit is allemaal mogelijk. Ook het omzeilen van de geografische blokkades die in sommige landen gehanteerd worden is mogelijk met het gebruik van een VPN. ‘’Wat is mijn IP adres?’’ krijgt zo een totaal andere waarde, want dat is niet langer bepaald voor u. U bent de baas over uw eigen veiligheid, en het antwoord op ‘’Wat is mijn IP locatie?’’ kan morgen al anders zijn.

Door het gebruik van een VPN service neemt u eenvoudig een ander IP adres tot u op, en wordt treedt het bovenstaande gedeelte direct in werking. Zoals ook beschreven, wordt met één druk op de knop het antwoord op ‘’Wat is mijn IP adres?’’ compleet anders, en lijkt het voor de werkelijkheid alsof u zich op een andere plaats dan daadwerkelijk begeeft.

Korte samenvatting over onze beste VPN aanbieder

ExpressVPN

ExpressVPN is veruit onze favoriete VPN leverancier. Een top provider met goede reglementen gepaard met een uitmuntende service voor de gebruikers resulteert in een fijn partnerschap tussen VPN- aanbieder en afnemer. U kunt meer lezen over deze service in ons gestructureerde overzicht met de beste VPN’s! ‘’Wat is mijn IP adres?’’ is makkelijk te veranderen met het programma van ExpressVPN.

Open de service, en klik vervolgens op de verbindingsknop. De software zal direct verbinding zoeken met een VPN server. Hierdoor lijkt het voor de werkelijkheid alsof u een ander IP adres hebt. Dit is dus gunstig voor geografische blokkades. U heeft namelijk ook keuze uit een ruime variatie aan servers in diverse steden en landen.

Zo kunt u voor de realiteit zich net voordoen alsof u zich in dat land of die stad bevindt. Zo helpt de VPN u bij het ontwijken van de verschillende barrières die u aan zal treffen.

Goede service gaat vaak gepaard met een stevige prijs. Dit is bij deze aanbieder niet anders. Als u simpelweg een uitweg zoekt voor een ander antwoord op ‘’Wat is mijn IP adres?’’, met minder specificaties en bijkomstigheden, dan bent u wellicht beter af bij een goedkopere oplossing.

Doe, na het verbinding maken met een VPN server van ExpressVPN, nogmaals de test van de ‘’Wat is mijn IP adres?’’ tool, en u zult zien dat een andere serie karakters volgen.

Wat is een IP-adres

Het bovenstaande nummer is het IP adres. Dit staat voor internet protocol adres. Ook wel uw identificatienummer, te gebruiken door een netwerk om jouw identiteit vast te stellen. Het nummer wat uit de ‘’Wat is mijn IP locatie?’’ tool kwam, is dus daadwerkelijk uw online ID nummer.

Dit is noodzakelijk voor informatie-uitwisselingen. Zie het als een online postadres. Zonder het IP nummer weten ‘’postbodes’’ niet waar de data heen gestuurd moet worden.

Locatie bepalen aan de hand van IP-adres

Een IP adres kan in bepaalde gevallen ook de fysieke locatie van een individu vaststellen. Een IP adres is namelijk gekoppeld aan een partij, bijvoorbeeld Ziggo. Van deze partij is ook bekend in welk land het actief is. Via deze ‘’trechter’’ methode is dus een fysieke locatie vast te stellen met een IP adres.

Via deze methode is het dus vrij eenvoudig voor partijen zoals HBO, Netflix en Videoland om geografische blokkades op te stellen en te hanteren. Maar, met de assistentie van de heilige VPN kunnen deze obstakels gemakkelijk overtroffen worden.

Privacy en bescherming