Wat is mijn IP adres

wat is mijn ip adres

In dit artikel vindt je een gemakkelijk en duidelijk antwoord op de vraag ‘’wat is mijn IP-adres?’’ Dit is voor veel mensen onduidelijk, hoe belangrijk het ook is. Wij hebben een speciale tool ontwikkeld en openbaar geïnstalleerd op onze website voor de consument om te gebruiken. Vraag jezelf dus niet langer ‘’Wat is mijn IP adres?’’, maar check hieronder snel en eenvoudig voor het IP adres zoeken.

Ga naar de aanbieding
Kan iemand je IP adres achterhalen?

Dit kan zeker tenzij je een VPN gebruikt. Kies daarom voor ExpressVPN, de beste en meest betrouwbare VPN op de markt. Zo ben je anoniem online!

Laatste bijgewerkt op:  19 juli, 2024

Mijn IP van de internetverbinding

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Zoals je in onze handige ‘’Wat is mijn IP?’’ artikel uitgevonden hebt, toont het adres je internetverbinding aan. Dit is hoogstwaarschijnlijk het adres van de huidige router in het gebouw waar je je bevindt, of van jou mobiele internet connectie. Dit geldt voor beide 4G en 3G.

Wanneer je een VPN connectie, of Proxy daarentegen, gebruikt dan zie je het IP adres van de VPN- of proxy server waarmee je op dat moment verbonden bent. Veilig en anoniem surfen is dus een bijkomend pluspunt van het gebruik van een VPN of proxy server.

ip adres zoeken

Als je via een router toegang hebt tot het internet, dan heeft je apparaat zelf ook nog een Internet Protocol. Dit is de IP adres zoeken functie dat gehanteerd wordt in het lokale netwerk.

Mijn IP duidt mijn locatie aan. De ‘’Wat is mijn IP locatie?’’ tool toont je aan hoe gemakkelijk het is om deze gegevens te achterhalen. Iedere online website- en dienst waar je gebruik van maakt is in theorie in staat om deze gegevens te aanschouwen en op te slaan. Dit is natuurlijk geen fijn idee, en wellicht heb je zelfs het gevoel dat je privacy hierdoor op het spel staat. Het is daarom een goed idee om een VPN te gebruiken.

Een virtueel privé netwerk beloont je met veiligheid en privacy. Je surft onder het IP van de VPN. Hierdoor blijft je werkelijke IPadres verborgen.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juli 2024

Wat is mijn IP?

Het bovenstaande nummer is het IPadres. Dit staat voor internet protocol adres. Ook wel uw identificatienummer, te gebruiken door een netwerk om jouw identiteit vast te stellen. Het nummer wat uit de ‘’Wat is mijn IP locatie?’’ tool kwam, is dus daadwerkelijk je online ID nummer.

Dit is noodzakelijk voor informatie-uitwisselingen. Zie het als een online postadres. Zonder mijn IP nummer weten ‘’postbodes’’ niet waar de data heen gestuurd moet worden. Daarvoor moeten ze het IP adres zoeken.

mijn ip

Statisch of dynamisch

Je vraagt je misschien af, wat is mijn IP? Daarom bespreken we in deze paragraaf het verschil tussen een statisch en dynamisch IP adres zoeken. Het verschil is dat een statisch IP niet verandert. Dit adres is gelinkt aan een apparaat of een server zoals een printer, computer, telefoon, etc. Als dit apparaat is verbonden met het internet ben je altijd vindbaar doordat je locatie op deze manier bekend is.

Een dynamisch adres daarentegen is een Internet Protocol dat om de zo veel tijd verandert. Mijn adres kan gewijzigd worden bij iedere aanmelding, maar ook om de dag, om de week of om de maand. Het voordeel hiervan is dat je niet herkend of gevolgd kan worden.

Openbaar of lokaal IP adres traceren

Een openbaar adres is een uniek adres dat je Internet Service Provider automatisch aan je apparaat toewijst. Dit Internet Protocol is voor iedereen beschikbaar online. Vandaar dat het een openbaar adres is.

Het lokale adres aan de andere kant wordt toegewezen door je router. Dit betekent dat je telkens als je verbinding maakt met een lokaal netwerk thuis, bij vrienden of op je werk, een uniek adres toegewezen krijgt. Dit IP adres zoeken is niet beschikbaar voor mensen en partijen buiten dat netwerk.

IPv4 en IPv6

Aangezien steeds meer mensen tegenwoordig een internetaansluiting hebben met een uniek IP adres zijn de v4 adressen aan het opraken. Daardoor is de IPv6 gecreëerd om het aanbod te kunnen blijven leveren. Het verschil tussen de v4 en v6 zit hem in het aantal bits, dat zorgt voor het aantal mogelijke combinaties dat gemaakt kan worden. De IPv4 heeft ongeveer 4.3 miljard mogelijke combinaties terwijl de IPv6 maar liefst 38 nullen meer heeft dan de v4. Alhoewel het verschil enorm lijkt zal je er nauwelijks iets van merken.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juli 2024

Wat schuilt er achter mijn IP?

Een IP adres zoeken heeft als functie om een adres te koppelen aan jou apparaat. Maar wat is mijn adres en wat schuilt er achter? Hiermee kan je jou apparaat identificeren en stuur je eigenlijk een soort van verzoek naar de website die je wilt bezoeken. Zodat de website weet waar ze de informatie naar toe moeten sturen. Als je geen IP gebruikt is het niet mogelijk om te communiceren tussen een apparaat en de website.

ip adres

Maar, de site kan door mijn adres zo wel informatie over mij zien zoals bijvoorbeeld de internet provider, locatie, etc. Daardoor ben je dus niet anoniem online en wordt je privacy online niet gewaarborgd.

Hoe kan ik mijn IP verbergen?

Met een VPN is het mogelijk om jou IP adres te verbergen. Doordat je een virtueel IP adres zoeken aangeboden krijgt die niet aan jou apparaat verbonden is. Daarnaast zorgt het feit dat jou data en gegevens versleuteld worden ervoor dat je anoniem op het internet surfen kan. Om het makkelijker te maken hebben we een kort stappenplan opgesteld. Die is hieronder te vinden.

  1. Allereerst moet je een VPN installeren op jou apparaat zoals ExpressVPN
  2. Als dit gelukt is moet je de app openen en daarna inloggen of een nieuw account aanmaken.
  3. Wanneer je bent ingelogd is het tijd om te checken of de benodigde instellingen ingeschakeld staan.
  4. Dan kan je nu verbinding maken met een VPN server. Dan wordt automatisch jou werkelijke IP verborgen en vervangen met een virtueel Internet Protocol dat niet in verbinding staat met jou werkelijke locatie.

Conclusie

Een IP adres zoeken kan in bepaalde gevallen ook de fysieke locatie van een individu vaststellen. Een IP adres is namelijk gekoppeld aan een partij, bijvoorbeeld Ziggo. Van deze partij is ook bekend in welk land het actief is. Via deze ‘’trechter’’ methode is dus een fysieke locatie vast te stellen met een IP adres. Lees naast dit “Wat is mijn Internet Protocol adres” artikel hier meer.

Via deze methode is het dus vrij eenvoudig voor partijen zoals HBO, Netflix en Videoland om geografische blokkades voor mijn Internet Protocol op te stellen en te hanteren. Maar, met de assistentie van de heilige VPN kunnen deze obstakels gemakkelijk overtroffen worden.

PrivacyEnBescherming.nl