AtlasVPN, review 2024

AtlasVPN, review 2024
8.4 Totale Score
AtlasVPN, review 2024
AtlasVPN, review 2024
 • Goedkope jaarabonnementen
 • Gratis servers aanwezig
 • Gebruikersvriendelijk
 • Onbeperkt aantal apparaten toegestaan

Atlasvpn is een van de nieuwere VPN providers op de markt. Daarom zullen we in dit artikel een eerlijke review doen over deze VPN. Dit zullen we doen door stap voor stap alle functies en categorieën te testen en vergelijken met andere top VPN’s. Laten we gaan!

Ga naar aanbieding nu!
Op zoek naar een goede VPN voor een betaalbare prijs?

Mis deze kans op een mega aanbieding niet. Nu bij Atlasvpn, korting en daarbovenop niet goed geld terug garantie!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Informatie over Atlasvpn

Deze VPN is opgericht in 2019 en is daarmee een relatief nieuwe speler op de markt van de VPN’s. Ze zijn ondertussen overgenomen door Nord Security, het bedrijf dat ook het grote NordVPN onder zich heeft. Het team achter deze VPN zegt dat ze zich focussen op een goede privacy policy en de hoogste privacy standaard. Echter is het afwachten of deze woorden ook waarheid zijn.

Atlasvpn is gevestigd in de Verenigde Staten wat niet de meest optimale locatie is voor een VPN provider. Aangezien de Verenigde Staten alle online activiteiten heel goed in de gaten blijft houden. Als het iets verdachts tegenkomt zouden ze maatregelen kunnen nemen door toch in te breken in databases. Om zo zijn burgers te beschermen tegen het kwaad.

Prijzen en pakketten Atlasvpn

Atlasvpn biedt naast een betaalde premium versie ook een gratis versie aan. Met de gratis vpn heb je een gelimiteerde versie, zo kan je goed uitproberen of je deze VPN fijn vindt om te gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld 750 server locaties bij de gratis versie terwijl bij de premium versie 45 server locaties aanbiedt.

Atlasvpn prijs

Momenteel is er een aanbieding voor de premium versie. Wanneer je een 3 jarig abonnement afsluit betaal je maar EUR 1,75 per maand. Daarnaast heb je een 30 dagen, niet goed geld terug actie. Dit houdt in dat als je niet tevreden bent binnen 30 dagen je geld terug kan krijgen. Je kunt betalen met PayPal, Creditcard, GooglePay en WebMoney.

Samenvatting van Atlasvpn

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 45+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 750+

Gebruik maken van de Atlas

Netflix

De gratis versie van deze VPN bleek geen goede optie te zijn voor het kijken van Netflix. Wanneer ik probeerde om met een gratis server toegang te krijgen tot Netflix was dit vrijwel altijd niet succesvol. Dit komt doordat Netflix actie heeft genomen en geprobeerd heeft om zo veel mogelijk VPN’s te blokkeren. Zo kunnen alleen de beste, meest geavanceerde VPN aanbieders toegang krijgen door hun technologische ontwikkelingen.

De premium versie daarentegen werkt wel met de Atlas vpn. Zo was het mogelijk om de geografische blokkades to omzeilen voor Netflix VS, VK en Canada. Ook andere streaming platformen zoals Netflix, BBC iPlayer, HBO Max, DAZN, Amazon Prime Video werkten uitstekend met deze VPN’s premium versie. Het maakt niet uit wat voor content uit welk land je wilt deblokkeren. De premium versie van Atlasvpn is een uitstekende, betrouwbare keuze.

Torrent

Het is mogelijk om torrents te downloaden met Atlasvpn. Alleen zijn er op dit moment niet veel landen en servers om mee te verbinden. Ook de Port forwarding en SOCKS5 proxy functies ontbreken. Daarom is het waarschijnlijk niet de beste VPN voor P2P activiteiten. Daarnaast moet je niet de beste verbindingssnelheden verwachten. Toch is het een prima alternatief om anoniem torrents downloaden.

China

In China zijn veel websites geblokkeerd die in andere landen wel gewoon beschikbaar zijn. Denk hierbij aan de meeste Social Media platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter, etc. De regering wilt namelijk niet dat Chinezen toegang krijgen tot buitenlandse media. Daarmee heeft het land het minste online vrijheid ter wereld. Om deze zogenaamde Great Firewall van China te omzeilen heb je een VPN nodig.

Maar niet iedere VPN is opgewassen tegen s’werelds meest gecompliceerde firewall. Veel VPN’s zijn namelijk geblokkeerd en alleen de beste VPN diensten werken in China. Atlas vpn is een van de VPN aanbieders die het is gelukt om deze great firewall te omzeilen en dus kan je gebruik maken van alles wat je gewend bent ook al ben je in China. Zorg er alleen wel voordat je alles klaar hebt voor vertrek naar China. Eenmaal aangekomen kan je de Atlas vpn app niet meer downloaden door de blokkades.

Video games

Online criminelen en hackers hebben vaak een target op gamers. Dit komt doordat ze hierbij laag risico lopen met een kans een grote buit te slaan. De grote gevaren die gamers lopen zijn frauduleuze phishing berichten waarin staat dat een persoon veel in-game credits kan winnen door gevoelige gegevens door te geven. Kies daarom voor een VPN om anoniem te gamen. Geef daarnaast  nooit gegevens zoals een e-mail adres, wachtwoord of inloggegevens door aan iemand anders.

Daarnaast is het belangrijk voor gamers om in deze veilige omgeving van een VPN server een goede verbindingssnelheid te behouden. Gamen met een trage internetverbinding is uitermate vervelend en brengt de gaming ervaring omlaag. Maar met de Atlas VPN blijft de verbinding goed en ben je anoniem online. Wat wil je nog meer!

Ga naar mega veel korting nu!

Atlasvpn kenmerken

SafeSwap

Een van de speciale functies van Atlasvpn is de SafeSwap functie. Deze functie laat je IP adres constant roteren tussen 750 verschillende servers. Deze drie server locaties zijn Singapore, Amsterdam en Los Angeles.

Tracker Blocker

Ook heeft deze VPN een Tracker Blocker. Deze functie zorgt ervoor dat derde partijen geen trackers kunnen plaatsen op websites om zo jou activiteiten te volgen. Hierdoor krijg je meer online privacy omdat het pop-up advertenties blokkeert, het malware omzeilt en een snellere verbindingssnelheid oplevert.

Vpn atlas

Split Tunneling

Normaal gesproken wordt jou online data verplaatst door een beveiligde tunnel. Wanneer je split tunneling gebruikt stuur je een deel van je data door een versleutelde tunnel terwijl het andere deel buiten de VPN server om gaat. Door middel van de split tunneling functie kan je zowel gebruik maken van lokale als buitenlandse servers tegelijkertijd. Je kan de functie in de instellingen inschakelen of uitschakelen voor bepaalde apps zodat je kan streamen in je lokale regio. Maar, voor de rest van je activiteiten wordt de virtuele buitenlandse server gebruikt om zo jou privacy te waarborgen. Zo hoef je niet de hele tijd verbinding te maken en de verbinding te verbreken.

IP Leak Protection (IPv4 en IPv6) en Private DNS

Atlas vpn heeft geen IPv6 of DNS leaks. Het is moeilijk te zeggen hoe goed en uitgebreid de beveiliging van jou locatie is. Tijdens de testen die ik heb uitgevoerd is in ieder geval mijn echte locatie niet vrijgekomen. Ik was verbonden met een server in Engeland en in de test kwam telkens alleen mijn virtuele locatie in Engeland naar voren. Dus lijkt alles in orde te zijn voor deze VPN.

Data Breach Monitor

Een data breach betekent dat er gevoelige informatie is vrij gekomen, gestolen of verzonden zonder dat de eigenaar daar weet van heeft. Het risico hiervan is dat vrijwel alle informatie online mogelijk gestolen kan worden. Onder andere telefoon nummers, financiële data, wachtwoorden, adressen, e-mail adressen en meer.

De Data Breach Monitor is een belangrijke functie die checkt of je wachtwoorden, e-mailadres en andere accounts wel veilig zijn. Er worden constant scans uitgevoerd om te checken of er publieke databases uitgelekt zijn waarin jou e-mail adres naar voren komt. Wanneer dit het geval is zal je een melding ontvangen dat jou informatie is uitgelekt. Zo hoef je zelf niets te checken en kan je gemakkelijk weten of je persoonlijke informatie nog veilig is.

Atlas vpn review

Kill Switch

De kill switch is beschikbaar voor de Atlasvpn en wordt ondersteund door Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick. Aangezien jou online activiteiten data wordt vervoerd door versleutelde tunnels kan de Atlas vpn ervoor zorgen dat jou informatie beschermd is. Ook als je verbinding uitvalt of onstabiel is zorgt de kill switch ervoor dat jou internetverkeer wordt onderbroken totdat de verbinding terug is. Normaal gesproken zou het misschien kunnen dat wanneer je verbinding met de VPN verbreekt jou echte IP adres naar voren komt. De kill switch blokkeert de toegang naar het internet op dit moment. Hiermee ben je er zeker van dat jou data en IP adres niet openbaar worden gemaakt.

Ga naar mega veel korting nu!

Windows klanten

Interface

De interface van de Windows applicatie is erg netjes en overzichtelijk. Ook is het design en de interface vergelijkbaar met de iOS en Android applicaties. In tegenstelling tot de mobiele apps is er op de desktop weinig verandert. Het doet overkomen alsof ze meer gefocust zijn op de mobiele versie van de app. Waarschijnlijk omdat er meer mobiele gebruikers zijn. Daardoor loopt Atlasvpn ver achter op zijn concurrenten.

Vpn atlas

Instellingen

Wanneer je de VPN voor het eerst gebruikt is het handig om als eerst even de instellingen te bekijken. Het is namelijk belangrijk om de VPN automatisch te laten verbinden zodra je jou Windows PC of laptop opstart.

Atlasvpn

Zo kan je niet per ongeluk vergeten om verbinding te maken met de VPN. Normaal gesproken staat deze functie standaard uitgeschakeld en moet je dit even veranderen in de instellingen.

Andere applicaties

Deze VPN wordt ondersteund door Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick. Verder zijn ze bezig om een Chrome extension te implementeren. Helaas is er op dit moment nog geen mogelijkheid om Linux te gebruiken met deze VPN.

Atlas vpn review

Test resultaten

Snelheid

Aangezien de snelheid een belangrijke factor is in de algemene ervaring die opdoet met de VPN hebben we extra aandacht besteed om dit grondig te testen. De snelheid van een server wordt beïnvloed door de afstand tussen het apparaat en de VPN server, het aantal gebruikers van de server, de Internet Service Provider, regional bandwidth restrictions en processing power. De snelheidsresultaten van de VPN waren goed. Zowel voor de gratis als de premium versie. Uiteraard was de verbinding van de premium versie wel een stuk beter. Toch leverde de gratis versie ook prima resultaten. Wel was te merken dat hoe verder de server van jou locatie vandaan is, hoe minder snel de verbinding wordt. Maar, nog steeds meer dan genoeg voor een stabiele verbinding.

DNS leaks en torrenting

Deze VPN aanbieder ondersteund het delen van P2P bestanden over het gehele server netwerk. Hierbij zijn geen data limieten ingesteld. Dat betekent dat je zoveel content kan downloaden als je zelf wilt. Daarnaast is de robuuste beveiliging een belangrijk onderdeel tijdens het downloaden van torrents. Daar kan Atlas VPN nog wel iets in verbeteren.

Ga naar mega veel korting nu!

Klantenservice Atlasvpn

De klantenservice van deze VPN is op meerdere manieren te bereiken. Zo is het mogelijk om een e-mail te sturen naar het support team. Het kan dan wel lang duren voordat je reactie krijgt. Ook is er voor premium abonnees een 24/7 live chat beschikbaar. Hier krijg je wel snel een reactie op al je vragen. Voor de rest is er een FAQ pagina met veelgestelde vragen op de website aanwezig. Hier kan je wellicht een antwoord op je vraag vinden.

Vergelijkbare alternatieven voor Atlasvpn

Atlas vpn vs ExpressVPN

De grote verschillen tussen Atlasvpn en ExpressVPN zijn dat ExpressVPN een veel betere live chat aanbiedt waar je snel een goede reactie krijgt. Daarnaast zijn de servers veel sneller en wordt er minimale snelheid verloren tijdens het omzeilen van geografische restricties.

Ook staat ExpressVPN bekend als een van de beste VPN aanbieders op de markt, iets dat Atlas VPN nog niet kan zeggen. Verder wordt ExpressVPN ondersteund door de Smart DNS functie. Atlas vpn heeft daarentegen wel de mogelijkheid voor ongelimiteerde gelijktijdige verbindingen. Lees over ExpressVPN hier.

Atlas vpn vs CyberGhostVPN

CyberGhostVPN heeft in tegenstelling tot Atlas VPN wel een groot en wereldwijd aanbod aan servers zoals de grote spelers op de markt voor VPN providers. Ook heeft CyberGhostVPN, net als ExpressVPN en NordVPN, wel een goede 24/7 live chat support.

Daarnaast hebben ze ook een OpenVPN protocol en een goed werkende kill switch. Lees over CyberGhostVPN hier.

Atlas vpn vs NordVPN

Een aantal punten die  NordVPN wel heeft ten opzichte van Atlas VPN zijn de dedicated IP adressen, het ondersteunen van een OpenVPN en het aanbieden van een goede 24/7 live klanten support.

Ook hier geldt dat Atlasvpn in tegenstelling tot NordVPN wel onbeperkt gelijktijdige verbindingen toestaat. Lees over NordVPN hier.

Conclusie

Dus is er in deze Atlas vpn review duidelijk geworden dat ze nog niet mee kunnen met de grote jongens op de VPN markt. Wel zijn ze op de goede weg en hard bezig om hun servers te verbeteren. Ze bieden zeker een goede prijs aan die onder de prijs van de meeste andere ligt. Verder kan je wel stellen dat ze ook innoverend zijn met een aantal functies die niet veel voor komen bij andere aanbieders.

Zoals de SafeSwap, de Tracker Blocker en de Data Breach Monitor. Dit geeft een gevoel dat ze er mee bezig zijn deze VPN naar een hoger niveau te tillen. Als laatst zijn de test resultaten ook positief te noemen. Goede verbindingssnelheden van de servers, ondersteuning voor streaming en torrent platformen en goed te gebruiken voor games.

Wat wil je nog meer. Probeer de Atlasvpn nu zelf uit met de gratis versie of kies voor de premium versie met niet goed geld terug garantie. Of probeer als alternatieve oplossing ExpressVPN.

AtlasVPN
Atlasvpn is een relatief nieuwe VPN die als goede optie wordt weergeven.
8.4 Totale Score
Atlasvpn review

Uit de Atlas VPN review blijkt dat deze VPN een prima alternatief is, maar nog niet kan meedoen met de grote jongens op de markt zoals ExpressVPN.

Privacy en veiligheid
9
Functies
8
Klantsupport
9
Prijs/kwaliteitsverhouding
8
Gebruiksgemak
9
Pluspunten
 • Goedkope jaarabonnementen
 • Gratis servers aanwezig
 • Gebruikersvriendelijk
 • Onbeperkt aantal apparaten toegestaan
Minpunten
 • Betaling met iDEAL niet mogelijk
 • Alleen live chat voor premium abonnees
 • Website niet beschikbaar in het Nederlands
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl