TunnelBearVPN, review 2024

TunnelBearVPN, review 2024
8.1 Totale Score
TunnelBearVPN, review 2024
TunnelBearVPN, review 2024
 • Stabiel snel netwerk
 • Prijs concurrerent
 • Perfect voor beginnende gebruiker

VPN Tunnelbear is een van de vele VPN aanbieders beschikbaar. In dit artikel zullen we met een kritische blik kijken hoe deze VPN in elkaar zit. De Tunnelbear review zal je aanraden of het een goede keuze is om deze provider te gebruiken en waarom.

Probeer nu
Probeer Tunnelbear VPN met 58% korting

Op zoek naar een VPN om veilig te werken, streamen en browsen? Ga dan voor deze eenvoudig te gebruiken VPN. Hiermee kan je overal ter wereld internetten. Nu met hoge kortingen!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

VPN Tunnelbear introductie

Het hoofdkantoor van Tunnelbear is gevestigd in het Canadese Toronto. Het bedrijf is sinds 2018 overgenomen door antivirus expert bedrijf McAfee. Met meer dan 23 locaties krijg je toegang tot een enorm uitgebreid netwerk aan servers waardoor je optimaal kan genieten van wereldwijde content.

vpn tunnelbear

VPN Tunnelbear tekortkomingen

Uit de Tunnelbear review is gebleken dat er ook een aantal tekortkomingen zijn. Die zullen we in dit stuk benoemen. Het eerst nadeel van de Bear tunnel VPN is dat het niet werkt met Netflix. Dat komt omdat Netflix erg streng beleid heeft tegen VPN aanbieders. Alleen de beste aanbieders komen door de blokkades heen.

Daarnaast is de klantenservice lastig te bereiken. Zo is er helemaal geen live chat beschikbaar wat het lastig maakt om snel antwoord te krijgen op vragen die je wellicht hebt. Verder is de snelheid van de servers ook niet het allerbeste en kan je beter een andere VPN kiezen als je graag ongestoord wilt gamen of films of series wilt streamen. Daardom kan Tunnelbear VPN het niet opnemen tegen de top VPN aanbieders.

Alternatieven voor VPN bear

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

VPN Tunnelbear pakketten en prijzen

In deze Tunnelbear review behandelen we ook uiteraard de prijzen en abonnementen die deze VPN te bieden heeft. Het is fijn om te weten dat er een gratis versie beschikbaar is waar je gebruik van kan maken. Op deze manier kan je de VPN eerst uitproberen voordat je het abonnement aanschaft. Hier zit wel een limiet op van 500MB. Als je veel gebruik maakt van de VPN zal je over moeten gaan op een betaald abonnement.

tunnelbear review

 • Gratis versie

De gratis versie is eigenlijk de volledige versie, maar dan met restricties. Je krijgt dezelfde functies als met de volledige versie, kunt met al hun servers verbinden en kunt tot 5 verschillende apparaten tegelijkertijd verbinden.

Het enige minpunt is dat je slechts 500MB bandbreedte per maand kunt gebruiken. Dit is snel op, tenzij je alleen een beetje surft. Je kunt niet lang torrents downloaden of films streamen.

 • Volledige versie

Heb jij, zoals de meeste mensen, meer bandbreedte nodig? De volledige versie van TunnelBear VPN geeft je onbeperkte bandbreedte. Je hebt dus geen maandelijks limiet. Wanneer je per jaar betaalt kost het je $5 per maand.

Mocht je van plan zijn regelmatig gebruik te maken van de VPN dienst is het natuurlijk het verstandigst om direct voor het hele jaar te betalen, zodat je 58% korting krijgt.

VPN bear samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? GEEN, privacy
Netflix Niet beschikbaar
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 23+
Supported OS iOS, macOS, Windows, Android, Chrome
Geld terug garantie n/a
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Gebruik van de VPN Tunnelbear test

Netflix

Het is erg jammer dat Tunnelbearvpn geen Netflix ondersteunt. Gek is het ook weer niet omdat Netflix veel VPN’s probeert te blokkeren. Deze blokkades zijn lastig te omzeilen. Sommige aanbieders lukt het wel om de strenge restricties te omzeilen, maar Tunnelbear is dit nog niet gelukt.

Torrents

Het uploaden of downloaden van torrents is niet mogelijk met Tunnelbear. Dit komt doordat ze geen P2P verkeer toestaan. De reden hiervoor is dat ze niet willen dat mensen illegaal gratis films, series, muziek en dergelijke downloaden.

China

Door middel van de GhostBear mode, ofwel stealth mode op andere VPN platformen, kan je firewalls zoals de great firewall in China omzeilen. In China zijn namelijk veel websites en applicaties geblokkeerd door de overheid omdat ze niet willen dat de burgers toegang hebben tot deze content. Het omzeilen van deze zogenaamde great firewall is niet eenvoudig en daarom is niet iedere VPN aanbieder hier toe in staat. Uit de Tunnelbear test is gebleken dat deze VPN hier toe in staat is.

Video games

Uit de Tunnelbear review is gebleken dat de verbindingssnelheden voor het spelen van video games alleen snel genoeg is op lokale servers. Hiermee bedoelen we dat wanneer je in Nederland bent, je alleen met een server zou moeten verbinden die in de buurt van Nederland is, voor het spelen van video games.

VPN Tunnelbear review kenmerken

Vigilant Mode

De Vigilant Mode is in principe hetzelfde als de kill switch, maar dan met een andere naam. Deze functie zorgt er voor dat wanneer de verbinding wegvalt of opnieuw moet verbinden jou data en gegevens altijd beschermd worden.

vpn bear

Closest Tunnel

Deze VPN bear functie zoekt automatisch de snelste server die er beschikbaar is. Dit is meestal de server die het dichtstbij jou daadwerkelijke locatie is. Het enige wat je hoeft te doen is bij de lijst met servers te kiezen voor ‘snelste’ of ‘fastest’ in het Engels. Wacht dan totdat er een tekst met ‘connection secured’ in beeld komt te staan. Op deze manier weet je zeker dat je op een veilige server toegetreden bent.

GhostBear

Met de GhostBear functie kan je er voor zorgen dat je firewalls kunt omzeilen. Denk hierbij aan scholen of werkgevers die websites blokkeren. Wanneer je deze functie gebruikt kan je deze blokkades omzeilen om toch toegang te krijgen tot deze websites. Je verbinding kan iets trager worden, maar dat is volkomen normaal omdat de Tunnelbear test hard moet werken om de restricties te omzeilen.

VPN Tunnel bear voor Windows

Interface

De interface van VPN Tunnelbear ziet er goed uit en is gebruikersvriendelijk. Het is eenvoudig om door de applicatie te navigeren.

tunnelbear review

Instellingen

De Tunnelbear review heeft een uitgebreid instellingen menu. Hier kan je functies aanzetten zoals de kill switch, het toevoegen van vertrouwde netwerken en automatisch opstarten en verbinding maken met de VPN. Verder kan je kiezen welk protocol er voor de software word gebruikt.

Handleiding TunnelBear download:

 1. Ga naar de Tunnel Bear website
 2. Download de VPN via de knop op de website
 3. Ga naar je downloads map en open het TunnelBear VPN installatiebestand
 4. De installatiewizard loodst je door de installatie heen
 5. Wanneer TunnelBear VPN geïnstalleerd is, klik op de snelkoppeling om te openen
 6. Nu komt het makkelijkste gedeelte: kiezen met welke VPN server je wilt verbinden
 7. Klik op verbinden en je krijg een nieuw IP adres zodat je anoniem kunt surfen. Zo verberg je je IP adres.
 8. Optioneel: Pas de instellingen van TunnelBear VPN aan in het menu. Je kunt extra functies zoals GhostBear en VigilantBear aan- of uitzetten. Ik zal je zo uitleggen wat deze opties inhouden.

Tunnelbear aanbieding!

Andere applicaties voor Tunnelbear VPN

De VPN bear is ook te gebruiken op andere apparaten dan Windows computers. Denk hierbij aan iOS, macOS, Windows, Android, Chrome. De interface op de verschillende platformen is vrijwel hetzelfde. Dit is erg fijn, zodat je je niet hoeft aan te passen als je op een ander apparaat gebruik maakt van een VPN.

iOS, macOS, Windows, Android, Chrome

VPN Tunnelbear test resultaten

Snelheid

De snelheid van de Bearvpn servers is gemiddeld goed. Het is snel genoeg om op het internet te surfen, maar voor het streamen van video’s is het niet snel genoeg. Wanneer je een film of serie kijkt zal je soms onderbroken worden door buffering, omdat de verbinding niet stabiel genoeg is.

tunnelbear test

DNS leaks en torrents

De DNS leak functie zorgt er voor dat wanneer je verbinding maakt met een VPN server alle data door de versleutelde tunnel gaat. Op deze manier kunnen derde partijen jou gegevens en informatie niet stelen of doorverkopen. Uit de Tunnelbear test is gebleken dat deze functie goed werkt en geen data lekken laat zien.

Tunnelbear aanbieding!

Tunnel bear klantenservice

De klantenservice van VPN bear kan wel wat verbetering gebruiken. Zo is er geen mogelijkheid om via live chat te praten met de klanten support. Wel is het mogelijk om een contact formulier in te vullen. Helaas zit hier een limiet op van 1 per uur. Wel krijg je bijna altijd reactie binnen 24 uur. Uit de Tunnelbear test is gebleken dat de klantenservice niet slecht is, maar wel aan verbetering toe is.

Conclusie

Uit deze Tunnelbear review kunnen we dus concluderen dat het een prima VPN is, maar het niet kan meedraaien met de top VPN providers. De snelheid zou beter kunnen, maar is prima te gebruiken. Ook de klantenservice kan een upgrade gebruiken. Als ze hier serieus mee aan de slag gaan hebben ze potentie om een van de beste VPN aanbieders op de markt te worden.

Toch is het een prima VPN voor beginners. Het is erg eenvoudig om te gebruiken en je hoeft er niet de hoofdprijs voor neer te leggen. Verder is de privacy en bescherming van de VPN bear ook gewoon erg goed. Daar hoef je je dus zeker geen zorgen om te maken. Momenteel zijn er hoge kortingen beschikbaar dus wacht niet te lang, voordat de kortingen voorbij zijn.

8.1 Totale Score
TunnelBearVPN

TunnelBearVPN is een eenvoudige VPN aanbieder ideaal voor de beginnende VPN gebruiker.

Gebruikersgemak
8
Stabiliteit netwerk
7
Prijs
8
Aantal beschikbare server landen
8
Flexibiliteit gebruik
8
Pluspunten
 • Stabiel snel netwerk
 • Prijs concurrerent
 • Perfect voor beginnende gebruiker
Minpunten
 • Geen inog Netflix NL vanuit het buitenland
 • Gevestigd in Canada, pas op!
 • p2p en torrent onmogelijk
 • Niet veel opties in functies
Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl