TunnelBearVPN, review 2022

tunnelbear review

Ben je op zoek naar een nieuwe VPN dienst? Eentje waarmee je anoniem kunt surfen, geo-blokkades kunt omzeilen of misschien wat torrents downloaden? Dan ben je hier zeker op de juiste plek. Ik sta wederom voor je klaar met een review van een van de betere VPN diensten op de markt: TunnelBear VPN.

Gebruik Coupon “KLIK HIER

BIJGEWERKT: 9 januari 2022

TunnelBear VPN

Tunnel Bear is een Populaire VPN dienst. Vooral bij mensen die van VPN diensten houden die zeer makkelijk te gebruiken zijn. In deze TunnelBear review zullen we alle aspecten van Bear VPN bespreken. Naderhand kun je een beslissen of dit de juiste VPN aanbieder voor jouw wensen is.

Hoe werkt TunnelBear, welke functies heeft het en hoe doen ze het ten opzichte van concurrentie? De antwoorden vind je in mijn TunnelBear review! Er is een gratis proefversie beschikbaar. Na het lezen van deze review raad ik je aan deze eens te downloaden zodat je het zelf kunt proberen.

Algemene score

TunnelBear VPN scoort goed op de meeste aspecten. Maar hoewel het waarschijnlijk de makkelijkst te begrijpen VPN is, missen er wel een aantal dingen vergeleken bij andere VPN aanbieders. Als je niet zoveel om uitgebreide functies geeft en gewoon iets makkelijks wilt hebben, dan is TunnelBear VPN zeker een aanrader.

Belangrijke functies

Tunnel Bear schiet en beetje tekort wat betreft servers en landen waar je mee kunt verbinden, vergeleken met andere grote namen. Maar het feit dat er een killswitch functie is en er geen logs worden bijgehouden, is altijd een goed teken.

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? GEEN, privacy
Netflix Niet beschikbaar
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 23+
Supported OS iOS, macOS, Windows, Android, Chrome
Geld terug garantie n/a
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Gebruik Coupon “KLIK HIER

 

Zoals eerder genoemd in deze TunnelBear review is Tunnel Bear zeker een van de makkelijkst te gebruiken VPN diensten. Ideaal dus voor beginners die zich nog niet echt verdiept hebben in de wereld van de VPN verbindingen. In een mum van tijd weet je hoe TunnelBear te gebruiken.

Hoewel TunnelBear VPN werkt op verschillende platformen zoals Mac, Android en iOS laat ik je hier zien hoe je TunnelBear downloadt op een Windows pc. Dit werkt snel en gemakkelijk, ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt.

TunnelBear VPN

 Handleiding TunnelBear download
 1. Ga naar de Tunnel Bear website
 2. Download de VPN via de knop op de website
 3. Ga naar je downloads map en open het TunnelBear VPN installatiebestand
 4. De installatiewizard loodst je door de installatie heen
 5. Wanneer TunnelBear VPN geïnstalleerd is, klik op de snelkoppeling om te openen
 6. Nu komt het makkelijkste gedeelte: kiezen met welke VPN server je wilt verbinden
 7. Klik op verbinden en je krijg een nieuw IP adres zodat je anoniem kunt surfen. Zo verberg je je IP adres.
 8. Optioneel: Pas de instellingen van TunnelBear VPN aan in het menu. Je kunt extra functies zoals GhostBear en VigilantBear aan- of uitzetten. Ik zal je zo uitleggen wat deze opties inhouden.

Prijs

hoe werkt tunnelbear

Er is een GRATIS aanbieding van deze VPN, ga hier niet op in omdat je alleen maar teleurgesteld zal worden omdat het om een uitgeklede versie gaat. Gebruik de proeftijd en test gewoon de betaalde versie.

Gebruik Coupon “KLIK HIER

Als je deze TunnelBear review vergelijkt met mijn reviews van andere VPN aanbieders zult je snel zien dat deze VPN niet de duurste is. Maar ook zeker niet de goedkoopste. De prijs is redelijk gemiddeld. Dat betekent dat je moet bepalen of de prijs het waard is vergeleken met andere VPN aanbieders op de markt.

Je kunt drie verschillende pakketten kiezen. Een daarvan is gratis, maar ook zeer gelimiteerd. Betalen kan met de meeste grote creditkaarten. Als je echt heel erg gehecht bent aan je privacy en anonimiteit kun je ook met Bitcoin betalen. Je kunt maandelijks of jaarlijks betalen.

 • Gratis versie

De gratis versie is eigenlijk de volledige versie, maar dan met restricties. Je krijgt dezelfde functies als met de volledige versie, kunt met al hun servers verbinden en kunt tot 5 verschillende apparaten tegelijkertijd verbinden.

Het enige minpunt is dat je slechts 500MB bandbreedte per maand kunt gebruiken. Dit is snel op, tenzij je alleen een beetje surft. Je kunt niet lang torrents downloaden of films streamen.

Maar dit is wat je krijgt als je niet betaalt. En ik vind dit de beste gratis VPN de momenteel te krijgen is.

TunnelBear VPN review

Gebruik Coupon “KLIK HIER

 • Volledige versie

Heb jij, zoals de meeste mensen, meer bandbreedte nodig? De volledige versie van TunnelBear VPN geeft je onbeperkte bandbreedte. Je hebt dus geen maandelijks limiet. Als je per maand betaalt kost het $9,99 per maand. Wanneer je per jaar betaalt kost het je $5 per maand.

Mocht je van plan zijn regelmatig gebruik te maken van de VPN dienst is het natuurlijk het verstandigst om direct voor het hele jaar te betalen, zodat je 50% korting krijgt.

Functies

Hoe werkt TunnelBear? Je krijgt toegang tot een VPN netwerk dat verspreid is over 20 verschillende landen. Je kunt gebruik maken van hoogwaardige encryptie als je TunnelBear VPN gebruikt: AES 256-bit encryptie. Er zijn vele andere protocollen die ook worden ondersteund, zoals OpenVPN, IKEv2 en IPSec.

Bovendien zijn de volgende functies ook inbegrepen:

 • No-log beleid

Om je online activiteiten anoniem te houden bewaart TunnelBear VPN geen logs van wat jij uitspookt wanneer je met hun VPN netwerk verbonden bent. Wat je doet is dus volledig anoniem, wat voor de meesten de reden is om überhaupt een VPN te gebruiken.

 • Hoe werkt TunnelBear: VigilantBear?

VigilantBear is de effectieve killswitch van TunnelBear VPN. Hierdoor wordt je beveiligd mocht de verbinding verbroken worden. Als de verbinding met de VPN wordt verbroken zal de computer normaliter terug vallen op je reguliere internetverbinding. Maar op die manier heb je dus geen privacy. Als je VigilantBear aan zet zal ervoor gezorgd worden dat je computer niet probeert je reguliere verbinding te gebruiken. Op die manier ben je veilig tot er weer een verbinding met TunnelBear VPN gemaakt kan worden.

 • Hoe werkt TunnelBear: GhostBear?

Een andere handige functie is GhostBear. Met deze functie heb je in principe een dubbele VPN. Hiermee heb je een extra beveiliging wanneer je de VPN gebruikt en is het voor je internetprovider nog lastiger te achterhalen wat je aan het doen bent. Maar verwacht geen verbinding met hoge snelheid als deze functie ingeschakeld is. De dubbele versleuteling zorgt wel voor wat vertraging.

 • Hoe werkt TunnelBear: Closest Tunnel?

Deze functie is nog een reden waarom TunnelBear VPN zo gebruiksvriendelijk is. Als het je niet uitmaakt met welk land je verbonden wordt en enkel een veilige, anonieme verbinding wilt, kunt je deze functie aan zetten. De software kiest dan automatisch een server voor je uit. De keuze wordt gebaseerd op ping, zodat je de best mogelijke internet ervaring krijgt.

Gebruik Coupon “KLIK HIER

 

Betrouwbaardheid en ondersteuning

Ik was een beetje teleurgesteld met de bereikbaarheid van de ondersteuning van TunnelBear VPN, vergeleken met andere VPN aanbieders. Maar ze zijn wel redelijk responsief via hun ticketsysteem. De meeste vragen worden binnen enkele uren beantwoord. Ze hebben ook een uitgebreid kenniscentrum op hun website staan. Ook zijn er genoeg handleidingen en veelgestelde vragen te vinden. Het is dus nooit heel lastig om een oplossing voor je probleem te vinden. Ik zou alleen zo graag een livechat optie of telefoonnummer willen zien, zodat je direct contact kunt opnemen. Hopelijk wordt dit in de toekomst nog toegevoegd.

Wat betreft de betrouwbaarheid: ik heb weinig serieuze problemen kunnen vinden tijden het testen van de verbindingen. De servers in hun netwerk zijn over het algemeen snel en veilig. De VPN verbinding werd enkele keren onderbroken, maar de killswitch zorgde ervoor dat er geen data over mijn reguliere verbinding werd gestuurd.

Conclusie

Om mijn TunnelBear VPN review kort samen te vatten: dit is een prima VPN voor degene die er niet al te veel vanaf weet en gewoon een heerlijk simpele VPN dienst zoekt. Het heeft misschien niet zoveel functies als anderen. Het heeft misschien minder servers en landen om mee te verbinden. Maar ze bieden meer dan genoeg voor veel gebruikers.

Als je denkt dat TunnelBear VPN niks is voor jou raad ik je aan om mijn andere reviews eens te lezen. Ik weet zeker dat je de juiste VPN kunt vinden.

TunnelBear VPN is de perfecte oplossing voor gebruikers die niet heel technisch bezig zijn. Het is prima voor iedereen die een makkelijke VPN zoekt om simpelweg anoniem te kunnen internetten, e-mails te checken en te streamen op al hun apparaten.

TunnelBearVPN
7.8 Totale Score
TunnelBearVPN

TunnelBearVPN is een eenvoudige VPN aanbieder ideaal voor de beginnende VPN gebruiker.

Gebruikersgemak
8
Stabiliteit netwerk
7
Prijs
8
Aantal beschikbare server landen
8
Flexibiliteit gebruik
8
Pluspunten
 • Stabiel snel netwerk
 • Prijs concurrerent
 • Perfect voor beginnende gebruiker
Minpunten
 • Geen inog Netflix NL vanuit het buitenland
 • Gevestigd in Canada, pas op!
 • p2p en torrent onmogelijk
 • Niet veel opties in functies

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming