Proton VPN, review 2022

protonvpn review

Vandaag onze ProtonVPN review. Hierin praat ik over mijn ProtonVPN test, een VPN die zeker de moeite waard is om te onderzoeken. Deze VPN is gemaakt door hetzelfde team van ontwikkelaars-, ingenieurs- en wetenschappers die ProtonMail hebben gemaakt, een van de veiligste e-mail services die ooit gemaakt is.

Deze VPN begint dus al met veiligheid en kwaliteit als de twee prioriteiten.

BIJGEWERKT: 26 juni 2022

Onze Proton VPN ervaring

Wat ProtonVPN onderscheidt van andere VPN providers op de markt is de bijzondere aandacht voor de privacy van de gebruiker, een vaardigheid ontwikkeld door de jaren heen door samen te werken met journalisten en activisten op het gebied van Internet Security.

Lees de ProtonVPN test verder om meer te lezen over prijs, hoofdfuncties, gebruikersinterface, enz. Deze Proton VPN test is het artikel voor u!

Hoeveel kost Proton?

Uit mijn ProtonVPN review blijkt dat het net als de meeste Vpn’s op de markt drie abonnement plannen aanbiedt om aan uw behoeften te voldoen. Dat bevordert mijn Proton VPN ervaring. Gratis VPN uitproberen?

hoeveel kost proton

Er is een GRATIS aanbieding van deze VPN, ga hier niet op in omdat je alleen maar teleurgesteld zal worden omdat het om een uitgekleede versie gaat. Gebruik de proeftijd en test gewoon de betaalde versie.

Dan kan ik op basis van mijn ProtonVPN review de basisversie aanbevelen, Protonvpn Free, die VPN servers in 3 landen, één verbinding en een gemiddelde snelheid biedt. Niet slecht in vergelijking met wat andere gratis aanbieders bieden, maar een betaald abonnement stelt u in staat om te profiteren van het volledige potentieel van ProtonVPN. Dus laten we ze gaan zien! Uit min ProtonVPN Review blijkt, zoals ik al eerder zei.

Dat er drie abonnement plannen zijn:

 • Basic (48 euro  voor een jaarabonnement of 4  euro per maand met een maandelijks plan): met het basis abonnement heb je toegang tot alle beschikbare land servers, je kunt twee apparaten tegelijk verbinden, je hebt hoge snelheid en kan bestanden delen in P2P.
 • Plus (8 euro  per maand met een maandelijks plan of 96  euro voor een jaarabonnement): met een Plus-abonnement heb je toegang tot alle beschikbare land servers, je kan verbinding maken met 5 apparaten tegelijk, je hebt toegang tot beveiligde servers en je zult in staat zijn om te streamen in totale anonimiteit.
 • Visionair (24 euro per maand voor een maandelijks plan of 288  euro voor een jaarabonnement): met een visionair abonnement heb je toegang tot alle functies van ProtonVPN. Dus alle van de bovengenoemde voordelen zoals toegang tot alle servers, met inbegrip van Secure core en Tor, 10 apparaten die gelijktijdig kunnen worden aangesloten en een extra protonmail. Visionair heeft alles!

Uit mijn ProtonVPN review blijkt dat welk plan je ook kiest, een 30-dagen geld-terug-garantie en een 7-daagse proefperiode zullen nog steeds worden aangeboden, dus je hebt voldoende tijd om het uit te proberen en te beslissen of je het wel of niet wilt! En als je meer tijd nodig hebt om te beslissen, kun je altijd upgraden van versie 1 naar ProtonVPN Plus en Visionair.

Technische specificaties

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, FR, AU, CA, DE
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 54+
Supported OS Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2/IPSec and OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.065+

ProtonVPN review: Netflix en torrenting

ProtonVPN heeft geen probleem met toegang tot Netflix US, in Duitsland en ook nog eens in Japan. Ik had helaas wel problemen met Netflix Canada, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het bedrijf meldde dan wel dat de populaire streamingdienst alleen werkt met sommige servers. Dus uit mijn ProtonVPN test moet nog blijken welke dit zijn en of de service hiermee kan helpen.

proton vpn test

Torrenting doet het ook niet slecht. De VPN dienst garandeert het delen van peer-to-peer (P2P) bestanden op al hun servers en dankzij het no data logging beleid (dat ik je in detail in de volgende sectie zal uitleggen) is er geen risico voor je veiligheid. Vergeet niet dat je een Premium-versie nodig hebt, omdat ProtonVPN Free niet onbeperkt torrenting toestaat.

Proton kenmerken

ProtonVPN is de perfecte oplossing voor jou als je op zoek bent naar een aanbieder dat echt om de veiligheid van haar gebruikers geeft. In vergelijking met een gewone VPN hebben de makers van de ProtonVPN specifieke functies ontwikkeld om je privacy te beschermen. Ook, net als veel andere soortgelijke diensten, kan het de deuren openen voor websites die eigenlijk niet beschikbaar zijn in je land. Maar in dit deel van de Proton VPN test duiken wij dieper in op kenmerken die het werkelijk uniek maken.

Secure core ProtonVPN

De Secure Core-architectuur beschermt uw verbinding door uw gegevensverkeer via verschillende servers gaat voordat u de afsluit server verlaat. Dus zelfs als iemand het verkeer van de exit-server kon bewaken, is er geen manier om uw echte IP-adres of de activiteit die ermee verbonden is te achterhalen. Complete anonimiteit en veiligheid is het gevolg.

Secure core servers bevinden zich ook in super veilige datacenters in Zwitserland, IJsland en Zweden; deze landen zijn beschermd door zeer sterke privacywetten.

Militaire encryptie

Uit mijn Proton VPN Review blijkt dat ProtonVPN gebruik maakt van State-of-the-art codering standaarden. Uw dataverkeer is nog nooit zo veilig geweest dankzij het AES-256 protocol en 4096-bit RSA Key Exchange. .

Veilige protocollen

De protocollen waarmee ProtonVPN functioneert behoren tot de veiligste: IKEv2 en OpenVPN. Geen PPTP of L2TP/IPSec. Uw verbinding is met gebruik van Proton veiliger dan ooit.

Gemaakt in Switzerland

proton vpn ervaring

Wat is er veiliger dan een voormalige militaire bunker 1.000 meter ondergronds? Want daar werden de Secure core servers van Proton geplaatst. Dus ze zijn zowel software-en hardware-Secure. Bovendien, de basis van operaties in Zwitserland garandeert juridische bescherming, dankzij hun privacy wetten. Deze behoren tot de strengste privacy wetten van de wereld.

No-registration beleid

Uit ons Proton VPN test blijkt dat de Zwitserse wetgeving het geen vereist is om het gebruikersgegevens verkeer te registreren. Dit betekent dat niemand toegang heeft tot uw zoekgeschiedenis, noch van overheidsinstanties noch van derden. Dit geldt ook voor alle gebruikers die de gratis versie gebruiken: ProtonVPN Free.

DNS-loss preventie

Dankzij DNS-lekbescherming blijft uw IP-adres ook veilig.

Kill Switch

Vpn’s zijn geweldig, maar zelfs uit mijn ProtonVPN review blijkt dat deze VPN kan falen. Gelukkig is er een functie genaamd Kill Switch. In principe als u uw verbinding met de VPN verbroken wordt, zal het alle dataverkeer blokkeren en proberen om opnieuw verbinding te maken met de server. Op deze manier is er geen risico van het per ongeluk onthullen van uw identiteit.

Tor toegestaan

De ProtonVPN servers ondersteunen ook Tor, zodat het verkeer via het Tor anonieme netwerk gaat. Het betreden van het Deep Web is nog nooit zo eenvoudig geweest.

In Windows, in actie

Gebruikers interface onze Proton VPN ervaring

Uit onze Proton VPN ervaring blijkt wel echt dat deze VPN een goed interface heeft. Eenvoudig, schoon en erg gebruiksvriendelijk. U wordt ook op een informatieve rondleiding genomen wanneer u voor het eerste deze VPN opent. Wat wil je nog meer?

De app geeft de beschikbare server locations aan de linkerkant weer, evenals de verbindingsstatus aan de bovenkant van het scherm.

gratis vpn

Aan de rechterkant staat een kaart die de landen markeert met de Proton server lijst. De driehoek van het land van de server waarmee u bent verbonden, wordt altijd groen weergegeven. Van een gebruikersvriendelijk perspectief kun je dit scherm ook minimaliseren om schermruimte te besparen.

server locations

Bonus

Er zijn 3 eenvoudige manieren om verbinding te maken:

 1. Selecteer een land in de lijst, en een login knop zal verschijnen.
 2. Klik op de pijl rechts van elk land om een locatie te selecteren uit een lijst met servers.
 3. Gebruik de kaart, wanneer u de muis over een driehoek hovert, verschijnt er een inlog knop.

no log

Andere functies

VPN biedt goede compatibiliteit met besturingssystemen zoals Windows, MacOS, iOs en Android en met native applicaties.

Voor ProtonVPN Linux, kunt u gedetailleerde instructies vinden voor handmatige configuratie.

Klantenservice

Ik vind het super saai om formulieren in te vullen wanneer ik hulp nodig heb. Helaas blijkt uit mijn ProtonVPN review dat dit wel het gevoel is. Maar… In hun verdediging, ze antwoordde erg snel met een gepersonaliseerd antwoord en gelukkig niet een link naar de FAQ.

Ik betreur het dat er geen live chat is om te rapporteren in deze recensie van ProtonVPN Free, maar ik moet zeggen dat ze goed weten hoe ze het moeten balanceren

Conclusie: ProtonVPN review

Uit mijn ProtonVPN review blijkt dat VPNProton een goede dienst is die veel geeft om de veiligheid en privacy van de gebruikers. De encryptie die het gebruikt en de bevoorrechte locatie maakt het een perfecte tool om te surfen op het web op een veilige en anonieme manier. Ondanks enkele gebreken zoals het gebrek aan live chat ondersteuning en enkele problemen met de meest populaire streaming platforms, blijkt uit mijn ProtonVPN Review dat Proton VPN nog steeds een solide dienst is waarop u kunt vertrouwen, vooral ana de kant van veiligheid.

ProtonVPN review
8.5 Totale Score
ProtonVPN review

Proton VPN is gevestigd in Zwitserland. Een Zwitserse locatie betekent dat je meestal goed zit. De privacy is meestal gewaarborgd. Het overige goede nieuws is dat ProtonVPN geen klantgegevens bijhoudt. Er zijn maar weinig servers in vergelijking met de competitie en ze focussen op veiligheid samen met een competitieve prijs maakt die deze VPN aanbieder interessant.

Gebruikersgemak
7
Stabiliteit netwerk
6
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
7
Flexibiliteit gebruik
7
Pluspunten
 • Gratis versie
 • Lage abonnementskosten
 • Makkelijk in gebruik
 • P2P vriendelijk
Minpunten
 • Weinig servers
 • Lastig om de snelste verbinding te zoeken
 • Alleen toegang tot de volledige functies van de VPN als je in het hoogste betalings pakket zit

Jesper is een absolute tovenaar als het gaat om informatie vinden van de VPN’s, en alles wat daarmee te maken heeft. Tegenwoordig gebruikt Jesper zijn kwaliteiten voor ons als onderzoeker. Met Jesper als sterke aanvulling van ons team maakt hij het mogelijk de meest relevante informatie voor u te analyseren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl