Proton VPN, review 2024

Proton VPN, review 2024
8.3 Totale Score
Proton VPN, review 2024
Proton VPN, review 2024
 • Gratis versie
 • Lage abonnementskosten
 • Makkelijk in gebruik
 • P2P vriendelijk

ProtonVPN is een VPN dienst van Zwitserland die zich vooral focust op online privacy en de bescherming van je persoonlijke gegevens. Doordat ze een superieure service kunnen aanbieden is het een van de meest bekende VPN diensten kunnen worden. Is het echt wel zo goed? Is het veilig om te gebruiken? lees onze review om een volledig beeld te krijgen over de VPN!

Begin
Probeer de beste VPN op de markt: ProtonVPN- tot 50% korting

Met de diensten van ProtronVPN kun je je persoonlijke gegevens en je online privacy een stuk beter beschermen en het geeft u ook toegang tot websites die mogelijk zijn geblokkeerd in uw land. Probeer het nu zonder zorgen uit door door te nemen op 2-jarig abonnement en 30-DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Het artikel is bijgewerkt op: 12 april 2024

Wat is Proton?

Proton VPN is een VPN dienst die opgericht is door het Zwitsers bedrijf Proton AG, dit is ook het bedrijf dat achter de diensten van Proton Mail zit. De diensten van deze VPN worden volledig uit Genève beheerd. De VPN dienst werkt op verschillende besturingssystemen en heeft verschillende extra veiligheidsmaatregelen om je gegevens zo goed mogelijk te kunnen beschermen.

Prijsplannen

Voordat je gebruik maakt van een VPN dienst, moet je natuurlijk ook weten welke prijsplannen het best voor jou zijn. Daarom hebben we in deze ProtonVPN review de verschillende prijsplannen voor je besproken. De VPN dienst heeft 3 verschillende standaard prijs plannen waar je uit zou kunnen kiezen:

ProtonVPN prijsplannen

 • Maandelijks plan
 • Jaarlijks plan
 • 2 jaarlijks plan

Hiernaast heb je nog 2 verschillende andere prijsplannen waar je uit zou kunnen kiezen:

 • Protonvpn plus
 • Proton VPN gratis.

Met de plus variant zul je de ultieme VPN proton ervaring krijgen. Zo zul je toegang hebben tot alle mogelijke extra toepassingen en zul je geen limieten hebben. Een ander voordeel is dat je exclusieve toepassingen zult krijgen met dit prijsplan.

Het gratis plan van Proton heeft een aantal verschillende limieten. Zo heb je bijvoorbeeld toegang tot servers in 3 verschillende landen, een tragere VPN verbinding en je krijgt maar 1 VPN verbinding per keer.

PROBEER PROTON VANDAAG UIT

Technische samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, FR, AU, CA, DE
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 54+
Supported OS Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2/IPSec and OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.065+

Proton vpn review: waarvoor kun je Proton gebruiken

Mensen gebruiken VPN diensten vaak vooral om hun online privacy en hun persoonlijke gegevens te beschermen. Echter zijn er verschillende andere diensten waarvoor het gebruiken van een VPN handig voor je kan zijn.

Netflix

Het is algemeen bekend dat Netflix een andere catalogus voor andere landen heeft. Wanneer je dus in het buitenland zit, zul je niet dezelfde shows en films kunnen kijken als in Nederland. Met een VPN dienst kun je echter de locatie van je IP adres aanpassen zodat je de catalogus van Nederland toch kunt krijgen. Dit geldt echter ook andersom, zo krijg je toegang tot de Amerikaanse catalogus als je voor een VPN verbinding met een server in Amerika kiest.

Torrenting

Doordat de VPN dienst je persoonlijke gegevens beschermd kun je ook je anonimiteit beschermen. Een VPN dienst zoals VPN proton, heeft ook de mogelijkheid om P2P verbindingen te ondersteunen. Op deze manier kunnen derde partijen je torrent gebruik niet volgen.

China

Het gebruik maken van een VPN in China is over het algemeen niet legaal. Er zijn echter een aantal VPN diensten die dit wel kunnen doen. Voor deze ProtonVPN review hebben we dit ook uitgetest. Het is echter sinds 2019 niet meer mogelijk om Proton in China te gebruiken!

Video Games

Het spelen van online video games is tegenwoordig zeer populair. De video games verbinden echter automatisch met de dichtstbijzijnde server. Er zijn ook veel mensen die met spelers van andere wereld delen willen spelen. Door je IP adres locatie aan te passen kun je met een VPN dienst ook met mensen over heel de wereld video games spelen!

Functies

Een vraag die de meeste mensen zich stellen is “hoe werkt ProtonVPN”. Om hier een antwoord op te geven hebben we de verschillende toepassingen uitgelegd in deze review

No-Log beleid

Om je anonimiteit te verzekeren heeft de VPN dienst van proton een strikt no-log beleid. Dit betekent dat ze geen log bestanden bijhouden van de mensen die gebruik maken van deze diensten. Op deze manier kunnen overheidsinstellingen ook geen gegevens vragen

Kill Switch

Wanneer je een VPN verbinding hebt, kan het wel eens zijn dat de verbinding met de VPN server verbroken wordt. Wanneer dit gebeurt en je doorgaat met je internet gebruik, lopen je persoonlijke gegevens en online privacy weer gevaar. De VPN proton heeft een Killswitch die er voor zorgt dat, bij een verbreking van VPN verbinding, de applicaties die internet gebruiken tijdelijk geen internet toegang meer krijgen.

Split tunneling

Indien je graag hebt dat slechts bepaalde applicaties gebruik maken van de VPN dienst kun je gebruik maken van de Split tunneling optie van Proton VPN. Hiermee kun je namelijk selecteren welke applicaties verbinding met het internet maken via de VPN server.

Versleuteling

VPN proton gebruikt een sterke versleuteling om je internet verbinding op zo een veilig mogelijke manier te beschermen. Het internet is versleuteld met een AES-256, sleutel overdrachten worden gedaan met 4096-bit RSA en bericht verificatie wordt gedaan met HMAC en SHA384

Geïntegreerde DNS

Een DNS is een soort adresboekje dat je bij een website achterlaat. Op deze manier kan de website namelijk de informatie die je opvraagt ook naar de juiste computer sturen. Echter kan het ook zijn dat er een DNS lek ontstaat en dat er derde partijen toch aan je persoonlijke gegevens kunnen komen. Met de diensten van Proton VPN gaat zelfs jouw DNS door een versleuteling waardoor je volledig beschermd bent van een DNS lek!

ProtronVPN koppel

Quick Connect

Indien je zelf geen specifieke server wilt kiezen, maar gewoon een VPN server binnen een bepaald land wilt hebben kun je dit met Quick Connect eenvoudig doen. Je kunt namelijk een regio kiezen en de VPN applicatie zal dan met de beste server voor jou verbinden.

Netshield Adblocker

Dit is een exclusieve dienst voor de mensen die de VPN proton plus abonnementen gebruiken. Deze toepassing beschermt je tegen: malware, website trackers die je kunnen volgen en advertenties zullen worden geblokkeerd.

ProtronVPN interface verbinden

Secure core

De protocollen waarmee ProtonVPN functioneert behoren tot de veiligste: IKEv2 en OpenVPN. Geen PPTP of L2TP/IPSec. Uw verbinding is met gebruik van Proton veiliger dan ooit.

Met de secure core worden jouw gegevens ook beschermd tegen aanvallen op het VPN netwerk. Dit komt doordat je informatie door verschillende servers gaat voordat het op het VPN netwerk aankomt. Op deze manier ben je dus volledig beschermt!

Militaire encryptie

Uit mijn VPN Review blijkt dat VPN gebruik maakt van State-of-the-art codering standaarden. Uw dataverkeer is nog nooit zo veilig geweest dankzij het AES-256 protocol en 4096-bit RSA Key Exchange.

Ondersteuning op verschillende platformen

De VPN dienst heeft ook een ondersteuning om je VPN verbinding op verschillende platformen. Zo zul je op al je mobiele apparaten en op verschillende computers de VPN proton diensten kunnen gebruiken!

Tor over VPN

De ProtonVPN servers ondersteunen ook Tor, zodat het verkeer via het Tor anonieme netwerk gaat. Het betreden van het Deep Web is nog nooit zo eenvoudig geweest.

PROBEER PROTON VANDAAG UIT

Windows applicatie

Voor deze review hebben we ook de windows applicatie ook uitgetest. Over het algemeen hebben we de dienst op 2 verschillende manieren uitgetest.

Interface

De applicatie van Proton VPN is zeer eenvoudig en zeer intuïtief te gebruiken. Het is ook een zeer handige applicatie voor mensen die nog nooit een VPN dienst gebruikt hebben. Met de Quick Connect is het ook zeer eenvoudig om met een bepaalde regio te verbinden.

ProtronVPN Toepassingen

Instellingen

De mensen die al iets meer van VPN diensten weten kunnen met de instellingen van de VPN dienst alles naar hun eigen voorkeuren instellen. Over het algemeen stelt de VPN dienst automatisch alles in.

ProtonVPN review

PROBEER PROTON VANDAAG UIT

Andere Proton VPN applicaties

Proton VPN heeft ook nog verschillende andere applicaties voor andere besturingssystemen. Zo kun je bijvoorbeeld op computers met Mac besturingssystemen. Ook zijn er mobiele applicaties voor iOS en Android systemen beschikbaar.

ProtronVPN op mobiel

Test resultaten

Voor onze VPN ProtonVPN review hebben we ook verschillende prestaties uitgetest zodat je weet wat je kunt verwachten wanneer je gebruik wilt maken van deze VPN dienst.

Snelheid

In deze ProtonVPN review hebben we de verbindingssnelheden van de verschillende prijsplannen uitgetest. Indien je met de gratis diensten gebruik maakt van Proton VPN zal de verbindingssnelheid niet optimaal. Echter wanneer je gebruik maakt van de betaalde diensten zul je zeer snelle VPN verbindingen hebben. Zo zul je over het algemeen niet meer dan 3Mbps verliezen indien je met een VPN server verbindt, je merkt er dus echt niet veel van. Daarom krijgt deze VPN dienst een 9/10 voor de snelheid!

verbinden met de server ProtronVPN

DNS lek bescherming en Torrenting

Door de goede versleutelingen van de VPN dienst kun je er zeker van zijn dat je gegevens geen gevaar zullen lopen. Ook bij DNS lekken zal er geen persoonlijke informatie van jou verspreid worden. We getest via IPleak.net of er DNS,  IP adres lekken (IPv4 of IPv6) of  WebRTC lekken zijn. Proton VPN krijgt op deze testen een 9/10 aangezien we geen lekken hebben kunnen vinden!

Het feit dat er P2P connecties mogelijk zijn via deze VPN, maakt het mogelijk om op een zeer anonieme manier torrent bestanden te downloaden. Dit in combinatie met de onveranderde verbindingssnelheid wanneer je verbinding maakt met een VPN zorgt ervoor dat je op een snelle en efficiënte manier anoniem torrents kan downloaden en uploaden!

ProtonVPN ervaringen met klantendienst

Wanneer je gebruik maakt van een betalende VPN dienst zul je uiteindelijk ook contact moeten maken van de klantendienst. Voor deze review hebben we ook uitgetest of de klantendienst van Proton VPN op een snelle en efficiënte manier antwoorden op de eventuele vragen die je hebt. De klantendienst werkt zeer snel, maar is meestal enkel in het Engels beschikbaar. Voor algemene vragen heeft de organisatie een meest gestelde vragen pagina voorzien. Je kunt er hier meer informatie over vinden.

Vergeleken met andere VPN diensten

Proton VPN vs ExpressVPN

Wanneer je gebruik wilt maken van een VPN dienst met de meeste servers kun je best kiezen voor ExpressVPN. Bij deze VPN heb je ook prijsplannen voor kortere periodes. Indien je voor de gratis VPN optie kiest heb je het meeste voordeel met Proton VPN.

Proton VPN vs Nord VPN

CyberGhostVPN heeft iets minder beschikbare servers en heeft ongeveer een zelfde prijsplan waar je gebruik van kunt maken. Het komt bij deze vergelijking er op neer welke applicatie je het meest handige vindt om te gebruiken!

Proton VPN vs Atlas VPN

Ook Atlas VPN en Proton VPN zijn zeer gelijkend op elkaar. Proton heeft meer verschillende servers en verschillende prijsplannen. Het komt hier ook neer op de voorkeur van welke VPN je handiger vind. Lees in deze blog meer over IPVanish VPN

Conclusie

Proton VPN is een van de meest populaire VPN diensten waarmee je je persoonlijke gegevens kunt beschermen. Bij deze VPN dienst heb je de mogelijkheid om verschillende prijsplannen uit te kiezen. Bij deze prijsplannen krijg je toegang tot veel extra toepassingen die enkel beschikbaar zijn bij Proton!

Het is ook mogelijk, met proton, om geo-blokkers van verschillende diensten te omzeilen en zo exclusieve content ontgrendelen. Op deze manier kun je voor streaming diensten als Netflix en Hulu het aanbod van andere landen bekijken!

Ook, net als veel andere soortgelijke diensten, kan het de deuren openen voor websites die eigenlijk niet beschikbaar zijn in je land. Maar in dit deel van de Proton VPN test duiken wij dieper in op kenmerken die het werkelijk uniek maken.

Je kunt een abonnement voor deze VPN dienst afsluiten op de website van de organisatie. We hebben echter een exclusieve promotie waarbij je extra korting op de diensten van ExpressVPN kunt krijgen! Wacht dus niet langer en maak er vandaag nog gebruik van!

ProtonVPN review
8.3 Totale Score
ProtonVPN review

Proton VPN is gevestigd in Zwitserland. Een Zwitserse locatie betekent dat je meestal goed zit. De privacy is meestal gewaarborgd. Het overige goede nieuws is dat ProtonVPN geen klantgegevens bijhoudt. Er zijn maar weinig servers in vergelijking met de competitie en ze focussen op veiligheid samen met een competitieve prijs maakt die deze VPN aanbieder interessant.

Gebruikersgemak
7
Stabiliteit netwerk
6
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
7
Flexibiliteit gebruik
7
Pluspunten
 • Gratis versie
 • Lage abonnementskosten
 • Makkelijk in gebruik
 • P2P vriendelijk
Minpunten
 • Weinig servers
 • Lastig om de snelste verbinding te zoeken
 • Alleen toegang tot de volledige functies van de VPN als je in het hoogste betalings pakket zit
Jesper Blogger

Jesper is een cyber security expert met een master in informatica. Hij heeft buitengewone expertise als het gaat om het vinden van informatie over VPN's en alles wat daarmee verband houdt. Met Jesper aan boord kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. Zijn diepgaande kennis en vaardigheden maken hem als onderzoeker een waardevolle aanwinst voor ons team. Jesper zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent en de juiste keuzes kunt maken in de wereld van VPN's. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl