Dashlane vs. 1Password

Wil jij graag een wachtwoordmanager gaan gebruiken, maar weet je niet wat voor jou de beste keuze is? In deze review bespreken we Dashlane vs. 1Password op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs-kwaliteit verhouding en klantenservice. Deze One Password vs Dashlane review vertelt je alles wat je moet weten. Zo kun jij goed bepalen welke aanbieder voor jou de beste keuze is!

Probeer nu?
Dashlane vs. 1Password: welke is het beste? ?

Met Dashlane kan je gemakkelijk voor al je verschillende accounts verschillende sterke wachtwoorden gebruiken met gratis versie.

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

Dashlane vs. 1Password: Een overzicht

Heb je geen tijd om deze volledige review te lezen? Geen probleem! In dit overzicht vind je alles wat je moet weten over. beide aanbieders en je ziet meteen welke als winnaar uit de bus is gekomen:

Dashland 1Password
Uitvoering Winnaar Verliezer
Functies Winnaar Verliezer
Veiligheid en privacy Winnaar Verliezer
Klantenservice even even
Prijs Verliezer Winnaar

Dashlane vs. 1Password: Een korte introductie

We beginnen deze review met een korte samenvatting van beide aanbieders.

Dashlane

dashlane vs 1password

Dashlane is in 2012 opgestart en vandaag de dag zijn er meer dan 14 miljoen individuele gebruikers.

In de afgelopen jaren heeft de aanbieder zijn diensten flink uitgebreid. Zo heb je bijvoorbeeld ook toegang tot een VPN van Dashlane.

Alle Dashlane ervaringen van andere gebruikers zijn bijzonder positief. Ze prijzen de aanbieder voor het gebruiksgemak en de veiligheid.

1Password

1password vs dashlane

1Password is een wachtwoordmanager die wordt beheerd door AgileBits uit Toronto. De eerste versie van de software kwam uit in 2006.

Je kunt de software gebruiken om je wachtwoorden op te slaan, maar ook om bestaande wachtwoorden te controleren op sterkte en nieuwe wachtwoorden te genereren.

Op dit moment heeft 1Password wereldwijd meer dan 15 miljoen gebruikers. Voor zo ver lijkt deze Dashlane vs One Password review dus redelijk gelijk op te gaan!

Download nu

Dashlane vs. 1Password: Veiligheid

Bij het kiezen van een wachtwoordmanager is de veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste aspecten.

Het belangrijkste is dat jouw wachtwoorden goed worden beveiligd en dat ze niet toegankelijk zijn voor hackers en eventuele andere mensen met de verkeerde bedoelingen.

In dit gedeelte van de 1Password vs. Dashlane review kijken we daarom naar de dingen die beide aanbieders doen om jouw veiligheid te garanderen.

dashlane 1password

Encryptie

Op dit punt kunnen we duidelijk zijn, Dashlane gebruikt de sterkste encryptie om jouw wachtwoorden en andere gegevens te beveiligen.

Ze gebruiken namelijk de AES-256 encryptie, waardoor het nagenoeg onmogelijk is om de dienst te hacken.

1Password gebruikt AES-GCM-256 encryptie. Deze is ook heel goed, maar iets minder veilig. Het bedrijf achter 1Password claimt dat ze nog nooit gehackt zijn en we hebben een reden om dat niet te geloven.

Zero-knowledge architecture

Wanneer Dashlane wel gehackt wordt, heb je nog geen probleem. Jouw hoofdwachtwoord wordt namelijk niet bij de server opgeslagen, waardoor het onmogelijk blijft om jouw wachtwoorden te achterhalen.

De software zelf heeft dus ook geen idee van wat jouw wachtwoorden zijn. Bij 1Password gaat dat hetzelfde. Dit bedrijf weet ook niet wie jij bent en wat je wachtwoorden zijn.

Two-factor authentication

Allebei de aanbieders hebben een twee factor authenticatie. Bij zowel Dashlane als 1Password moet je een code invoeren die je via een authenticatie app kunt verkrijgen.

Bij Dashlane kun je ook alleen inloggen via een apparaat dat je geautoriseerd hebt, waardoor het voor een ander nog moeilijker wordt gemaakt om op jouw account in te loggen.

Biometrische authenticatie

Bij Dashlane is het niet altijd nodig om je hoofdwachtwoord te typen, wanneer je een apparaat hebt met een vingerafdruk herkenning, kun je deze ook gebruiken. Deze functie is niet beperkt tot bepaalde besturingssystemen.

Om 1Password te ontgrendelen, kun je gebruik maken van gezichtsherkenning of je vingerafdruk om de app te ontgrendelen. Dit wordt alleen ondersteund bij iOS en Android.

Back-up en synchronisatie

Beide apps kunnen volledig worden gesynchroniseerd met al je apparaten. Afhankelijk van het abonnement dat je hebt, kun je meerdere apparaten tegelijk gebruiken.

Een back-up maken van je account gaat ook heel gemakkelijk. Je kunt dit doen op je laptop of smartphone. Op dit gebied is 1Password vs. Dashlane redelijk gelijk, ze bieden allebei dezelfde mogelijkheden.

Download nu

Dashlane vs. 1Password: Gebruiksvriendelijkheid

We hebben al eerder aangegeven dat Dashlane door zijn gebruikers echt wordt geroemd om de gebruiksvriendelijkheid. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid heeft 1Password vs. Dashlane dus een hele duidelijke winnaar.

Je kunt aan de linker kant van de software gemakkelijk vinden welke functies je tot je beschikking hebt. Als gebruiker hoef je niet lang te zoeken naar de mogelijkheden.

Bij 1Password heb je daarentegen even de tijd nodig om te achterhalen waar je moet zijn. Dit komt voornamelijk doordat je meerdere kluizen met wachtwoorden aan kunt maken. Dit is vrij onoverzichtelijk.

In het geval van 1Password vs. Dashlane is de laatste dus de duidelijke winnaar, maar dat betekent niet dat 1Password niet gebruiksvriendelijk is.

Dashlane vs. 1Password: Compatibiliteit

Dashlane heeft in januari 2022 de overstap gemaakt naar een web-gebaseerde software, wat betekent dat je alle populaire browsers kunt gebruiken om toegang te krijgen tot je wachtwoorden.

Het is niet langer nodig om de app te downloaden op je apparaat, alleen de extensie is voldoende. Dit is erg gebruiksvriendelijk.

1Password werkt daarentegen nog op de ouderwetse manier, je kan een app downloaden voor alle grote besturingssystemen en een extensie voor alle grote browsers.

In dit geval van 1Password vs. Dashlane is de laatste dus weer net iets beter.

Dashlane vs. 1Password: Prijzen en abonnementen

Van de twee aanbieders is Dashlane de enige die een volledig gratis abonnement aanbiedt, maar 1Password is goedkoper als je een abonnement wil afsluiten.

Het feit dat een abonnement voor Dashlane iets duurder is, valt wel te verklaren doordat zij ook iets meer extra functies aanbieden.

Bij Dashlane heb je ook iets meer keuze. Je hebt drie verschillende abonnementen, waarvan één gratis, één persoonlijk en één voor de hele familie.

Dashlane vs. 1Password

1Password heeft twee abonnementen, één persoonlijke en één voor de hele familie. Bij allebei de aanbieders heeft het familie-abonnement betrekking op het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt gebruiken.

Als je echt op zoek bent naar de goedkoopste wachtwoordmanager, dan wordt deze 1Password vs. Dashlane gewonnen door de eerste.

Dashlane vs. 1Password: Geld-terug-garantie

In deze 1Password Dashlane battle is dit een snelle ronde. Bij Dashlane heb je 30 dagen om je geld terug te vragen en bij 1Password is dat slechts 14 dagen.

Dat betekent dat je Dashlane dus aanzienlijk langer kunt uitproberen dan 1Password. Je hebt ook langer de tijd om je abonnement op te zeggen, waardoor de kans dat je het vergeet aanzienlijk kleiner is.

De snelle ronde Dashlane 1Password wordt dus duidelijk door de eerste gewonnen!

Download nu

Dashlane vs. 1Password: Functies

Wanneer je een wachtwoordmanager aanschaft, is het natuurlijk extra fijn als je meerdere opties hebt. Daarom hebben we Dashlane 1Password vergeleken op het gebied van de extra functies die ze aanbieden.

Om te beginnen kijken we daarvoor naar de functies die Dashlane 1Password allebei aanbieden. Dat is de mogelijkheid om je wachtwoorden, persoonlijke gegevens en betaalgegevens op te slaan in een kluis.

dashlane vs 1password

Bij zowel Dashlane 1Password kun je nieuwe wachtwoorden genereren en oude wachtwoorden laten verbeteren, zodat jouw algehele online veiligheid helemaal strak is.

Als het op extra veiligheid aankomt, wordt deze 1Password vs. Dashlane battle gewonnen door de laatste. Hierbij heb je namelijk ook de functie Dark Web Monitoring, waarbij je kunt zien of jouw gegevens op het dark web terecht zijn gekomen.

Daarnaast biedt Dashlane ook een VPN en bescherming tegen identiteitsfraude aan. Dit is de reden dat zij dit onderdeel van de 1Password vs. Dashlane battle met overmacht winnen.

De extra functie die 1Password aanbiedt is de Travel Mode, waarbij je ervoor kunt zorgen dat bepaalde wachtwoorden (bijvoorbeeld die van je credit card), niet toegankelijk zijn als je op reis bent.

Dashlane vs. 1Password: Klantenservice

Wat betreft de klantenservice staan Dashlane 1Password erg dicht bij elkaar. Ze bieden allebei een zeer uitgebreide klantenservice aan.

Dashlane is te bereiken via live chat, e-mail en Reddit. Wanneer je eerst zelf op onderzoek uit wil is er ook een knowledge base met veel gestelde vragen. De e-mails worden 24 uur per dag beantwoord en de online chat is van maandag tot vrijdag beschikbaar.

De Dashlane 1Password battle wordt hier door Dashlane gewonnen, omdat de 1Password klanetenservice geen live chat functie heeft. Je kunt de klantenservice alleen bereiken via e-mail en Twitter.

1password vs dashlane

De kans dat het even duurt voordat je met je probleem wordt geholpen, is dus aanzienlijk. 1Password heeft wel een account op YouTube, waar je filmpjes kunt vinden waarin de meest voorkomende problemen worden uitgelegd.

Je kunt de meeste problemen hier zelf mee oplossen, maar als er echt iets aan de hand is, kan het gebeuren dat je even moet wachten. Dit kan erg vervelend zijn als je bijvoorbeeld niet bij een wachtwoord kunt dat je direct nodig hebt.

Precies dat is de reden dat deze Dashlane 1Password battle wordt gewonnen door Dashlane. Een goed bereikbare klantenservice is echt cruciaal voor een wachtwoordbeheerder.

Dashlane vs. 1Password: En de winnaar is…

In deze 1Password vs. Dashlane review willen we één ding voorop stellen: beide aanbieders zijn prima. Iedere Dashlane 1Password battle heeft je laten zien dat de aanbieders gelijk met elkaar opgaan.

Toch komt Dashlane vaker als winnaar uit de bus dan 1Password. Het is natuurlijk niet voor niks dat dit onze nummer 1 wachtwoordbeheerder is!

Als je Dashlane 1Password met elkaar vergelijkt, zie je dat Dashlane op ieder vlak net iets beter is. Bij 1Password vs. Dashlane komt eigenlijk naar voren dat 1Password alleen iets gunstiger is als je op zoek bent naar een goedkope wachtwoordbeheerder.

Dan nog zie je in de vergelijking Dashlane 1Password dat de eerste aanzienlijk meer verschillende functies heeft, waardoor het de meerprijs dubbel en dwars waard is.

Als je voor de beste wachtwoordmanager wil kiezen, moet je wat ons betreft dus altijd kiezen voor Dashlane!

Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl