Avast Antivirus Review 2024

Avast Antivirus review

In deze Avast antivirus review vind je alles wat je over deze antivirussoftware wil weten, van de oorsprong van het bedrijf, de prijzen en extra functies tot aan de kwaliteit van de klantenservice, wij hebben alles voor je getest. Zo kan jij echt bepalen of deze antivirussoftware bij je past.

Download nu!
Leer online bescherming met Avast - TOT 47% KORTING!

Avast Antivirus: Meer dan 435 miljoen gebruikers en beschikbaar voor pc, Mac, Android en iPhone/iPad. Probeer nu met 47% korting op Premium Security en krijg binnen 30 dagen je geld terug als je niet tevreden bent!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Wat is het?

Avast antivirus is een antivirussoftware die zijn oorsprong heeft in Praag, maar er zijn ook kantoren in Silicon Valley en Londen. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 30 jaar ervaring met alles op het gebied van virussen.

De software wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt en het was jarenlang een populaire speler op de markt. In 2019 kwam het bedrijf echter zwaar in de problemen.

Dit jaar kwam namelijk aan het licht dat Avast al jarenlang de gegevens van zijn gebruikers verzamelde en doorverkocht aan grote bedrijven zoals Google en Amazon.

Hierbij ging het niet alleen om informatie over het internetgebruik, zoals bezochte websites en de tijd die op de website werd doorgebracht. Ook persoonlijke informatie zoals locatie, leeftijd en geslacht van iedere gebruiker werden opgeslagen en doorverkocht.

In totaal zijn er meer dan 100 miljoen gebruikers op deze manier gevolgd, daar vielen ook de gebruikers met een betaald abonnement onder.

Avast Antivirus startpagina

Online zijn er dus tal van ervaringen Avast antivirus te vinden die niet heel positief zijn. Wat betekent dit voor jou? Dat moet je zelf bepalen. Er zijn voldoende mensen die van de situatie af weten en nog steeds Avast gebruiken.

Zodra je online gaat, moet je er rekening mee houden dat er altijd manieren zijn waarop jouw gegevens achterhaald kunnen worden. Wat Avast deed is niet illegaal en als het goed doen ze het nu ook niet meer.

De software wordt ook weer aangeboden in de Appstores van grote aanbieders, waardoor je er vanuit kunt gaan dat alles weer veilig is.

Avast antivirus abonnementen en prijzen

We zullen deze Avast antivirus review vervolgen met een overzicht van de prijzen en abonnementen. Wat betreft de beschikbare betaalmethoden, kun je betalen met de welbekende iDeal, PayPal, bankgiro of met je (krediet)kaart. De abonnementen zijn verbonden aan de mate van veiligheid en de uitgebreidheid van functies.

Avast antivirus prijzen
Je hebt bij deze aanbieder de keuze uit drie verschillende opties.

De eerste optie is Avast antivirus gratis gebruiken. Je kunt dan gebruikmaken van de software om virussen en malware te blokkeren en je krijgt bescherming tegen ransomware. Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit gratis abonnement beperkt is en slechts basisbescherming biedt aan je apparaat.

Daarnaast zijn er nog twee andere abonnementsvormen. Hoe meer je betaalt, hoe meer functies je uiteraard kunt gebruiken. Bij Premium Security krijg je daar nog bij:

 • Beveiliging van wifi-netwerken controleren
 • Nepwebsites en onveilige websites mijden
 • Beveiliging tegen phisingsites
 • Aanvallen via externe toegang op je pc stoppen

Het Ultimate abonnement heeft nog eens drie extra opties:

 • SecureLine VPN voor jouw veiligheid en online privacy
 • Cleanup Premium voor het opschonen en optimaliseren van je pc
 • AntiTrack voor het verbergen van je online identiteit

Alle abonnementen hebben een looptijd van een jaar en daarvoor moet je de prijs in één keer betalen. Binnen 30 dagen kun je je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent.

Probeer Avast Antivirus

Avast antivirus review: Technische samenvatting

Heb je geen zin om deze hele review te lezen, maar wil je wel weten hoe het met de belangrijkste punten zit? Geen probleem, wij hebben alles wat je moet weten voor je samengevat:

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Avast One Essential, Avast One, Premium Security
Meerdere aansluitingen ="1-10" apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 89,99 € (7,5 € per maand)
Gratis proberen? Geen

De beveiliging

Natuurlijk is de beveiliging een van de belangrijkste aspecten van een goede virusscanner. In dit gedeelte van de Avast antivirus review bespreken we de ervaringen Avast Antivirus van andere gebruikers.

Virusscan

Andere Avast recensies laten zien dat de software gemiddeld 99,9% van alle malware kan opsporen. Daarbij werden maar heel weinig veilige bestanden aangemerkt als malware, wat ook een erg goede score is. De software herkent niet alleen bestaande malware, maar ook virussen die nog niet in de database zijn opgenomen.

Avast Antivirus Virusscan functie

Real-time beveiliging

Uit andere ervaringen Avast antivirus kun je gemakkelijk opmaken hoe populair de aanbieder is. Dit is voor de real-time beveiliging erg handig, omdat er binnen dit enorme netwerk veel informatie over nieuwe virussen en andere malware kan worden uitgewisseld.

Als er ook maar één gebruiker ergens op de wereld is die ermee in aanraking komt, zorgt dat er meteen voor dat iedereen beschermd kan worden.

Prestaties

Bij de software heb je de optie om jezelf op vier manieren te beschermen:

 • Smart Scan: Hierbij komen de belangrijkste bestanden op je computer aan de orde
 • Deep Scan: Alle bestanden op je apparaat worden gescand
 • Targeted Scan: Je geeft zelf aan welke bestanden gescand moeten worden
 • External Storage Scan: Scan apparaten zoals een USB-stick of externe harde schijf

De wat uitgebreidere scans duren natuurlijk wat langer, maar ze hebben geen impact op de prestaties van je apparaat. In principe kun je alle scans op de achtergrond laten draaien zonder dat je last hebt van vertragingen.

Probeer Avast Antivirus

Aan de slag met Avas antivirus

Aan de slag gaan met Avas antivirus, kan op een snelle wijze plaatsvinden. Op de website van de aanbieder, kun je drukken op ‘Installeer Avas Gratis Antivirus’. Bij het installeren wordt er in het dialoogvenster om je toestemming gevraagd, waarbij je op ‘ja’ drukt.

De stappen zijn toegankelijk en spreken voor zichzelf. Ook het downloaden en installeren van de meer uitgebreide versies van deze antivirus kan gemakkelijk. Er is niet alleen desktopversie, maar je kunt bijvoorbeeld ook ‘Avast Mobiele Veiligheid’ vinden in de app store.

Andere functies

Een goede antivirus software biedt meer dan alleen beveiliging tegen malware. In dit gedeelte van de Avast antivirus review bekijken we welke extra functies er beschikbaar zijn.

SecureLine VPN

Je krijgt deze VPN gratis antivirus Avast en je kunt hem gebruiken om je online activiteiten te verbergen voor hackers, werkgevers, je internetproviders en eigenlijk ieder ander.

Wanneer de VPN aan staat, wordt je internetverkeer omgeleid via een server op een andere locatie, waardoor jouw identiteit verborgen blijft.

Ook wordt je internetverkeer versleuteld, waardoor het zo goed als onmogelijk is om jouw identiteit te achterhalen. De Van heeft veel servers in landen over de hele wereld.

AntiTrack

Deze tool kun je gebruiken om adverteerders af te schudden, omdat webtracking wordt geblokkeerd. Je hebt meteen geen digitale vingerafdruk meer.

Vanaf nu wordt er voor deze trackers verborgen wie jij bent, waardoor ze je niet langer kunnen volgen. Het gevolg daarvan is dat je veel minder last hebt van irritante advertenties en dat webpagina’s sneller geladen worden.

Secure Browser

Avast heeft zelfs hun eigen browser, waarin alle nodige tools zoals de VPN en adblocker al ingebouwd zitten. In deze Avast beoordeling moet gezegd worden dat er wordt aangegeven dat deze browser een strikt no-logging beleid heeft, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het opslaan van je informatie, zoals dat eerder in deze Avast antivirus review benoemd is.

Avast Antivirus Secure Browser functie

BreachGuard

Met deze functie worden al je persoonsgegevens beschermd tegen hackers. Je krijgt namelijk meteen een melding als een website die jij gebruikt wordt gehackt.

Zodra je persoonlijke gegevens gevaar lopen, krijg je van Avast antivirus meteen hulp bij het beveiligen van je gegevens. Alles op het dark web wordt automatisch gescand, je hoeft er zelf dus helemaal niet mee bezig te zijn.

Wanneer je een waarschuwing krijgt, kun je bijvoorbeeld je wachtwoorden veranderen of je creditcard laten blokkeren. Andere ervaringen Avast antivirus laten zien dat gebruikers meteen door een echte medewerker werden geholpen.

Avast Antivirus Real Site functie

Cleanup Premium

Een langzame laptop is erg vervelend en soms weet je echt niet meer wat je er nog aan moet doen om dat op te lossen. Een nieuwe kopen? Nee! Gewoon de Avast Cleanup gebruiken.

Andere Avast recensies laten zien dat deze functie echt goed werkt en je laptop meteen een stuk sneller maakt, zonder dat je daarvoor waardevolle bestanden hoeft te verwijderen.

Onder andere dubbele bestanden en overbodige of ongewenste bestanden worden verwijderd. Natuurlijk nooit zonder jouw toestemming.

Driver Updater

Deze software wordt in andere Avast recensies benoemd als de oplossing voor minder crashes, sneller internetten, beter beeld en voller geluid.

Wat de software doet is namelijk oude, beschadigde, ontbrekende en verouderde stuurprogramma’s opspeuren. Als er sprake is van problemen of kwetsbaarheden worden deze meteen hersteld. Op deze manier worden beveiligingsrisico’s meteen uit de weg geruimd.

Gebruiksvriendelijkheid

Andere Avast recensies laten zien dat de software ontzettend gemakkelijk te gebruiken is. Over het algemeen is de Avast beoordeling van anderen hoog. In de Google Play Store heeft de software bijvoorbeeld een score van meer dan 9, uit een gemiddelde van meer dan 5 miljoen Avast beoordeling.

Binnen de app kan je ook heel gemakkelijk je voorkeuren en de instellingen beheren. In deze Avast antivirusscanner review kunnen we niet anders dan positief zijn over de gebruiksvriendelijkheid.

Probeer Avast Antivirus

Compatibiliteit

De antivirussoftware van Avast is compatibel met de besturingssystemen die in Nederland het vaakst gebruikt worden, MacOS en Windows.

Voor mobiele telefoons is Avast op dit moment beschikbaar voor Windows, macOS, Android, iOS. Let wel op dat alle extra functies die hierboven zijn genoemd alleen beschikbaar zijn als extra app. Je moet dus altijd alles apart van elkaar downloaden.

In veel andere Avast recensies wordt dit gezien als een negatief punt, maar het is juist fijn als je zelf de keuze hebt welke functies je wel en niet wil gebruiken. Controleer altijd of de app die je op ogen hebt ook geschikt is voor jouw apparaat.

Klantenservice

Andere Avast recensies zijn gemengd als het aankomt op de klantenservice. Bij de ene kun je lezen dat de klantenservice moeilijk bereikbaar en onprofessioneel is, terwijl je in een andere Avast beoordeling leest dat dat helemaal niet aan de hand is.

Onze Avast virusscanner ervaringen met de klantenservice zijn goed. Het kan soms wat langer duren voordat je wordt verbonden met een echt persoon, maar wij werden iedere keer goed geholpen.

De klantenservice van Avast is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar en niet iedere Avast virusscanner review vermeld op welke tijd ze contact hebben opgenomen. Wij kunnen ons voorstellen dat het ’s nachts en tijdens de piekuren langer kan duren voordat je contact hebt dan daarbuiten.

ervaringen Avast Antivirus

Avast antivirus vergeleken met andere aanbieders

Een Avast antivirus review is natuurlijk niet compleet zonder vergelijking met andere aanbieders. In deze sectie hebben we de aanbieder vergeleken met de grootste concurrenten.

Avast antivirus vs Malwarebytes

Malwarebytes is een hele bekende en goede antivirussoftware, maar ervaringen Avast antivirus zijn net zo goed. Het grootste voordeel van Avast antivirus is dat er ook een gratis versie beschikbaar is. Ook op het gebied van beveiliging is de Avast beoordeling vaak net iets beter dan die van zijn grootste concurrent.

Avast antivirus vs McAfee

De ervaringen Avast antivirus laten zien dat deze aanbieder veel meer extra functies heeft dan McAfee, waardoor de Avast beoordeling vaak veel hoger is. Dar staat wel tegenover dat de betaalde abonnementen van McAfee iets goedkoper zijn, je betaalt daar echt voor wat je krijgt.

Avast antivirus vs Norton 360

Er zijn meer positieve ervaringen Avast antivirus dan met Norton 360 te vinden, voornamelijk omdat Avast veel meer functies heeft. Ook in het opsporen van Malware scoort Avast veel beter.

Veelgestelde vragen over Avast antivirus

Tot slot zullen we deze Avast antivirus review afsluiten met veelgestelde vragen uit andere Avast recensies. Zo weet je zeker dat je alles weet wat je over deze aanbieder moet weten.

Is Avast een goede virusscanner?

Onze Avast beoordeling is dat het een goede virusscanner is, die helaas in het verleden een klein akkefietje met de verkoop van persoonsgegevens heeft gehad. Die problemen zijn nu opgelost.

Wat kost Avast antivirus?

Je kunt de software gratis gebruiken. Andere ervaringen Avast antivirus laten zien dat de gratis versie prima werkt.

Conclusie

Onze uiteindelijke Avast beoordeling is goed. Ondanks dat er in het verleden wat problemen zijn geweest, kun je nu zonder zorgen van de software gebruik maken.

De beveiliging van de aanbieder is sterk, zo goed als alle bestaande en nieuwe malware wordt opgespoord. Andere Avast recensies laten zien dat de gebruikers zeer tevreden zijn over andere aspecten zoals de extra functies, klantenservice en de prijs-kwaliteitverhouding.

Onze Avast ervaringen zijn eveneens goed. We zijn voornamelijk te spreken over de vele extra functies en de goede bescherming. Ook de gebruiksvriendelijkheid vinden we, net als veel andere Avast recensies, zeker een groot pluspunt!

Uiteindelijk is onze Avast beoordeling positief. Wat ons betreft kun je zeker met deze aanbieder in zee gaan, je gebruikt dan een van de beste antivirus aanbieders die op dit moment beschikbaar is, Malwarebytes!

8 Totale Score

Privacy en veiligheid
9
Functies
8.5
Ondersteuning
8
Waar voor je geld
8.5
Makkelijk in gebruik
8
Pluspunten
 • Uitstekende bescherming: het beschermt apparaten tegen virussen en malware
 • Geavanceerde tools: het biedt tools die veel verder gaan dan een standaard antivirusbescherming
 • Snelheid: het scant miljoenen bestanden binnen een mum van tijd
Minpunten
 • Verzamelt veel persoonsgegevens
 • Slechte reputatie
 • Voor extra functies moet een aparte app worden geïnstalleerd
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl