AVG AntiVirus Review 2024

AVG antivirus

AVG is een van de populaire antivirusprogramma’s op de markt, maar is het echt de moeite waard? Is het effectief? Lees verder, want in deze AVG antivirus review vertellen we je alles wat je erover moet weten.

PROBEER NU
Bescherm jezelf tegen virussen, malware online met de AVG antivirus

Met deze antivirus aanbieder geniet je van optimale prestaties van jouw apparaten en bescherming van het hoogste niveau. Probeer het nu gratis!

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

AVG virusscanner overzicht

De AVG antivirus software is ontwikkeld door AVG technologies. Het eerste antivirus product werd in 1992 uitgebracht in Tsjechië. Daarna werden in 1997 ook licenties verkocht in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Door de jaren heen is het product steeds uitgebreider geworden met meer opties zoals anti-spyware, identiteitsfraude preventie software, safe surf en search software, etc. Nu maken meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd gebruik van deze antivirus software.

AVG antivirus prijzen

De AVG virusscanner heeft 3 verschillende abonnementen beschikbaar. Er is één AVG virusscanner gratis versie en twee betaalde versies. Uiteraard heeft de AVG antivirus gratis versie veel minder functies beschikbaar, maar je kan op deze manier wel goed uittesten of je tevreden bent met de antivirus software.

AVG antivirus Pris

De andere twee pakketten zijn jaarlijkse abonnementen. Deze bevatten een niet goed geld terug garantie. Op deze manier kan je, als je niet tevreden bent, je geld terug krijgen.

Het verschil in prijs van de AVG antivirus aanbieding zit hem in het aantal beschikbare functies en het aantal apparaten die je tegelijkertijd kan gebruiken. Verder kan je betalen met PayPal, iDeal, bank giro en credit card.

PROBEER AVG NU

AVG virusscanner review samenvatting

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies AVG Internet Security
Meerdere aansluitingen ="1-10" apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android, iOS
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 46,68 € (3,89 € per maand)
Gratis proberen? Ja

AVG virusscanner bescherming

Virus scan

Uit de AVG antivirus review is gebleken dat 99,7% van de malware gedetecteerd werd. Dit is een indrukwekkende score, al helemaal als je het met sommige andere alternatieven vergelijkt. Er zijn een aantal verschillende scanning opties, maar de twee die je waarschijnlijk het meest zal gebruiken zijn de Deep scan en de Smart scan.

 • Deep scan

Een deep scan een diepgaande scan die jouw opslag drives en geheugen checkt op malware. Dit is één van de specifiekere scans waardoor je ook meer gedetailleerde informatie ontvangt over of jouw opslag goed beveiligd is.

 • Smart scan

De smart scan aan de andere kant maakt een uitgebreide scan van jouw computer om te controleren of er virussen, malware of andere problemen optreden. Dit is dus een meer algemenere scan die je uit kan voeren om een globaal overzicht te krijgen over de problemen op jouw computer.

AVG antivirus Virus Scan

Real-time bescherming

De AVG antivirus pro scanner is altijd op de achtergrond actief. Er is een zogenaamde verdedigingslinie dat zich verzet tegen virus en malware aanvallen. Iedere wijziging die toegepast wordt in een map of bestand wordt bijgehouden waardoor er niks zonder jouw weten gebeurd.

Performance

Uit de testen van de AVG virusscanner review is gebleken dat 99,85% van de real-time gevaren gedetecteerd werden. Dit is zelfs nog een stuk hoger dan het gemiddelde van 98% in deze industrie. We hebben in totaal meer dan 1300 malware items ingezet waarvan er maar 2 niet gedetecteerd werden.

PROBEER AVG NU

AVG antivirus review instellen

Het instellen van de AVG virusscanner is super eenvoudig als je weet wat je precies moet doen. Daarom hebben wij voor het gemak een stappenplan opgesteld die je kan volgen om de virusscanner in te stellen op jouw apparaat.

AVG antivirus Instellen

 1. Op de home pagina van de AVG website kan je op de ‘download’ knop klikken. Dan word de antivirus scanner direct gedownload op jouw apparaat.
 2. Zodra het de download voltooid is open je het bestand en klik je op installeren.
 3. Klik dan op ‘aan de slag’ om de antivirus te starten.
 4. Dan kan je nu genieten van jouw AVG virusscanner die je op ieder moment kan gebruiken om eventuele gevaren op te sporen.

PROBEER AVG NU

AVG virusscanner review – Andere AVG virusscanner functies

Firewall

Naast de virusscanner heeft AVG ook een firewall ingebouwd. Dit is een netwerk beveiligingssysteem dat binnenkomend en uitgaand netwerk verkeer controleert.

Deze firewall zorgt ervoor dat verdachte activiteiten jouw apparaat niet bereiken. Het beschermt je tegen schadelijke bestanden, software en dergelijke.

Dark web monitoring & identiteitsfraude bescherming

De AVG BreachGuard geeft je controle over jouw data door middel van een 24/7 dark web monitoring tool. Op deze manier blijf je èèn stap voor op online criminelen die jouw identiteit willen stelen. Door de data te lokaliseren bescherm je jezelf voordat hackers of dieven iets kunnen doen.

Wanneer er informatie over jouw persoonlijke gegevens wordt gevonden op het dark web krijg je direct een melding.

AVG antivirus functies

VPN

Als je nog beter beveiligd wilt zijn online dan is het een goed idee om een combinatie van een virusscanner en een VPN te gebruiken. Op deze manier vermijd je de meeste hackers, online criminelen, virussen en malware.

Doordat je jouw IP adres kan verbergen weet niemand jouw ware locatie te achterhalen. Hierdoor heb je meer privacy en ben je beter beschermd online. Maar mocht er toch iets gebeuren dan kom je daar snel genoeg achter met de AVG av scanner.

Password manager

Deze virusscanner biedt in plaats van een password manager een password bescherming applicatie. Deze kan je los van de AVG virusscanner app downloaden. Hier kan je scannen voor zwakke wachtwoorden voor jouw online accounts. Op deze manier kan je er achter komen of jouw wachtwoorden sterk genoeg zijn. Het kan een goed idee zijn om een sterk wachtwoord te genereren.

Daarnaast zorgt AVG antivirus kopen ervoor dat jouw wachtwoorden veilig staan opgeborgen en zijn ze niet kwetsbaar voor hacker pogingen.

Privacy monitor

Om de privacy van de gebruikers te optimaliseren hebben onze ontwikkelaars een systeem bedacht. Dit valt onder AVG internet security en heet bescherming van vertrouwelijke gegevens.

Je kan je computer scannen zodat bestanden die privé gegevens bevatten naar voren komen zodat je deze bestanden kan vergrendelen. Verder ontvang je een melding wanneer iemand heeft geprobeerd toegang te krijgen tot het vergrendelde bestand.

Device optimization

Ook is er een zogenaamd tune-up hulpmiddel beschikbaar voor de premium abonnementen. Het tune-up hulpmiddel bestaat uit een disk cleaner en een software uninstaller. Deze zorgen ervoor dat ongewenste programma’s en bestanden worden verwijderd. Mochten hier schadelijke bestanden tussen staan dan worden die direct verwijderd, zodat je minder risico loopt. Het is goed om te weten dat dit volledig automatisch is.

AVG browser extension

De AVG virusscanner review heeft een browser extensie die je kan downloaden. Hiermee kan je kiezen wie er toegang heeft tot jouw persoonlijke data. Daarnaast word je ook nog eens gewaarschuwd voor gevaarlijke websites en phising scams.

Het fijne van deze browser extensie is dat je deze gratis kan downloaden wanneer je een betaald abonnement hebt aangeschaft voor de AVG virusscanner. Je kan de extensie downloaden op de browser naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan Chrome, Firefox, Edge of Opera.

PROBEER AVG NU

AVG antivirus review – Gebruikersvriendelijk

De website erg overzichtelijk en kan je alles eenvoudig vinden. Verder is het fijne van de AVG virusscanner is dat het zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar is. Net als 22 andere talen. Dat is een grote plus want het maakt het makkelijker voor nieuwe gebruikers om alles te kunnen vinden en begrijpen.

Verder is de interface van de app erg fijn en super eenvoudig om te begrijpen. Zelfs kinderen zullen begrijpen hoe de app werkt. Daarnaast is de app snel en betrouwbaar, dat is natuurlijk een super belangrijk onderdeel zodat je soepeltjes kan navigeren en je geen zorgen hoeft te maken over jouw veiligheid.

AVG antivirus review – Compatibiliteit

AVG is beschikbaar op verschillende besturingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan Android, iOS, Windows en macOS. Je doet er verstandig aan om de applicatie te downloaden, omdat jouw computer op deze manier beschermd wordt tegen virussen en malware.

Als je de app niet download dan kan je ook niet goed weten of jouw apparaat helemaal veilig is op ieder moment. Wanneer je de app download moet je namelijk een aantal instellingen accepteren die toegang geven om jouw apparaat te kunnen scannen op virussen en malware.

AVG antivirus Compatibiliteit

Klantenservice AVG antivirus review

Je kan op verschillende manieren contact opnemen met het support team van AVG. Denk bijvoorbeeld aan een live chat, telefonisch, contact formulier of bekijk de FAQ pagina met de meest gestelde vragen.

Het is even zoeken om bij de live chat te komen, maar uiteindelijk krijg je wel een goed antwoord op je vraag. Voordat je jouw vraag kan insturen moet je wel eerst wat gegevens invullen, zodat het support team je zo goed en snel mogelijk kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan e-mailadres, gebruikersnaam, etc.

Het is goed om te weten dat je alleen contact op kan nemen met de klantenservice als je een betaald abonnement hebt afgesloten. Dit is dus een bijkomend voordeel van de betaalde pakketten.

Verder is er een AVG virusscanner review support community beschikbaar waar je tips en oplossingen kan delen met andere mensen. Op deze manier kunnen veel mensen een manier vinden om hun probleem op te lossen.

PROBEER AVG NU

Vergelijkingen en alternatieven voor AVG antivirus

Malwarebytes vs AVG Antivirus review

Malwarebytes is de beste antivirus voor malware bescherming en web security. Dit heeft te maken met het feit dat ze meer functies beschikbaar hebben. Daarnaast is deze antivirus ook gebruikersvriendelijker en heeft het een betere klantenservice. Niks ten nadele van AVG, maar Norton is gewoon de nummer 1 op de antivirus markt.

McAfee vs AVG virusscanner review

In gedachte houdende dat beide McAfee en AVG antivirus  scanners van uitstekende kwaliteit zijn kan er maar 1 winnaar zijn. In dit geval is dat Malwarebytes, omdat ze een uitgebreider pakket aan bescherming aanbieden met onder andere de firewall, phising bescherming, webcam bescherming, etc. Verder is AVG ook de duurdere optie van de twee.

Norton 360 vs AVG Antivirus

Beide antivirus aanbieders zijn welbekend en ware experts op dit vakgebied. Dat maakt het dat ze aan elkaar gewaagd zijn, maar uiteindelijk kan er maar 1 winnen. De winnaar in dit gevecht is Norton 360 aangezien het net iets beter is op het gebied van bescherming. Daarnaast bieden ze ook meer functies aan dan AVG. Wel steekt AVG met kop en schouders uit op het gebied van de klantenservice.

Conclusie – AVG Antivirus review

In dit artikel heb je dus meer geleerd over de AVG virusscanner review in vergelijking met andere alternatieven die beschikbaar zijn op de markt. Het uitgebreide bescherming pakket is wat het voornamelijk heel erg aantrekkelijk maakt. Uiteindelijk bleek het dat het misschien niet de beste antivirus aanbieder is, maar zeker wel een goed alternatief. Denk bijvoorbeeld aan de sterke firewall, de AVG browser extensie, virus scan functie en dark web monitoring.

Dus als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare antivirus dan is Malwarebytes voor jou de juiste keuze.

Het geeft je namelijk de ultieme bescherming van jouw privacy, zodat je veilig op het internet kan surfen. Je word gewaarschuwd wanneer je gevaar loopt. Op deze manier kan je direct actie ondernemen.

8.2 Totale Score
AVG Antivirus Review 2024

Privacy en veiligheid
8
Functies
8.5
Klantenservice
7
Prijs/kwaliteitsverhouding
7.5
Gebruikersvriendelijkheid
8
Pluspunten
 • Complete bescherming en volledig pakket
 • Gratis versie beschikbaar
 • AVG software is gebruikersvriendelijk
Minpunten
 • Pop-up advertenties zijn irritant voor de gratis versie
 • Klantenservice niet beschikbaar voor de gratis versie
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl