BBC iplayer Nederland werkt alleen wanneer je een VPN gebruikt 2024

De BBC iplayer kijken in Nederland zit er normaal gesproken niet in omdat de content geblokkeerd is voor mensen die zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Maar, er is een manier waarmee je deze geografische blokkade van BBC iplayer Nederland kan omzeilen. Namelijk met een VPN. En ja dit is volkomen legaal en ook jij kan dit gemakkelijk doen. In dit artikel zullen we hier verder op door gaan. Ook zullen we uitleggen wat een VPN nou precies is en hoe het werkt.

Wij hopen met dit artikel jou te helpen met het toegang krijgen tot het BBC online kijken en jou te waarschuwen voor de gevaren die je loopt wanneer je geen VPN gebruikt.

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Wat is de BBC iplayer?

BBC iplayer is een platform dat je kan vergelijken met Netflix, HBO, of een ander streaming platform. Je kan BBC online kijken en streamen of kiezen om programma’s terug te kijken. Daarnaast kan je ook films kijken. Het is goed om te weten dat je alleen uitzendingen en programma’s die op de BBC uitgezonden worden kan kijken.

Naast een website is er ook een BBC iplayer kijken app beschikbaar die je kan downloaden. Ook deze app is alleen verkrijgbaar in de Engelse “App store BBC iPlayer of “Google Play Store”. De BBC iplayer Nederland wordt ondersteund door mobiele apparaten, zowel als op tablets, computers en laptops. Zo kan je BBC live stream Nederland al bekijken op Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Kodi, Android TV, Amazon Fire TV en Fire Stick.

Is de BBC iplayer beschikbaar in Nederland?

Normaal gesproken kan je geen gebruik maken van BBC live stream Nederland. Dit komt doordat de BBC iplayer alleen beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk. Aangezien BBC een Brits bedrijf is hebben ze er voor gekozen om de uitzendrechten alleen voor het VK te verschaffen. Vandaar dat als je BBC iplayer kijken wilt buiten deze regio, je de melding krijgt dat dit niet mogelijk is. Een zogenaamde geografische blokkade van content.

Nu is er gelukkig een magische oplossing, namelijk de VPN. Deze zorgt ervoor dat jouw locatie verandert naar een andere locatie door jouw apparaat te verbinden met een andere server. Hierdoor kan je toch genieten van het BBC online kijken zonder dat je je in het Verenigd Koninkrijk hoeft te bevinden.

BBC iplayer Nederland

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Wat is een VPN precies?

Een VPN is heel simpel gezegd een privé server die jouw toegang geeft tot een server in een ander land naar keuze. Daardoor kan je geografisch geblokkeerde content omzeilen en toch toegang krijgen tot de video. Ook al bevind je je helemaal niet in de juiste regio. Dat komt weer doordat het IP adres verandert wordt naar die van een ander land. Dit is zonder risico aangezien het IP adres niet traceerbaar meer is.

Je IP-adres

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Normaal gesproken kan vrijwel iedereen eenvoudig jouw online activiteiten en zoek resultaten achterhalen. Niet alleen wanneer je BBC live stream Nederland gebruikt, maar in het algemeen wanneer je je op het internet bevindt. Dit is natuurlijk niet echt fijn aangezien je sommige dingen liever privé houdt en het geen fijne gedachte is dat er mensen meekijken met wat jij uitvoert online.

Dit gebeurd niet alleen door overheden, maar ook door bedrijven die proberen erachter te komen waar jij naar op zoek bent zodat ze hierop kunnen inspelen met advertenties. Misschien nog wel vervelender zijn hackers en cybercriminelen die proberen achter jouw bank gegevens en wachtwoorden te komen.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat er gebruik gemaakt wordt van een versleutelde encryptie waardoor niemand, zelfs niet de VPN aanbieder zelf, toegang heeft tot jouw online activiteiten en gegevens. Hierdoor kunnen hackers en cybercriminelen geen toegang krijgen tot jouw privé gegevens zoals bank gegevens, wachtwoorden, etc.

Het belangrijkste bij het zoeken naar een VPN zijn de verbindingssnelheid, betrouwbaarheid, een stabiele verbinding, het aantal servers en de server locaties.

Hoe verbind ik de VPN met mijn apparaat voor BBC live stream Nederland?

Het gebruiken van een VPN is zeer voordelig en je kan op ieder moment jouw apparaat verbinden met een van de servers. Het kan niet alleen voor BBC live stream Nederland gebruikt worden, maar voor vrijwel alles wat je online doet. Het kan geen kwaad om de VPN verbonden te houden. Sterker nog, het beschermt jouw en je gegevens op het internet.

Het instellen van de VPN is zeer eenvoudig en zal hieronder in een aantal duidelijke stappen worden uitgelegd:

  1. Wanneer je een VPN hebt uitgekozen die jij fijn vindt om te gebruiken kan je de app van die VPN vinden in de “App Store” of in de “Google Play Store”.
  2. Als je de applicatie gevonden hebt kan je deze downloaden.
  3. Nadat de app is geïnstalleerd kan je deze openen en inloggen met jouw account of een nieuw account aanmaken als je dit nog niet had gedaan.
  4. Zodra je bent ingelogd kan je een pakket kiezen om toegang te krijgen tot de VPN. Het is soms mogelijk om eerst een gratis proefversie te proberen. Als deze dan verlopen is kan je een betaalde upgrade doen om toegang te blijven houden tot de VPN servers.
  5. Nu is het tijd om een server uit te kiezen die jouw toegang geeft tot de content die je wilt kijken. Let op, de servers zijn vaak verdeeld per land. Als je dus bijvoorbeeld in Engeland moet zijn om toegang te krijgen tot de video of live stream die je wilt kijken, verbindt jouw apparaat dan met een Engelse server.
  6. Gefeliciteerd, je bent nu verbonden met een VPN server! Je kan nu veilig de geografisch geblokkeerde content bekijken aangezien de content nu niet meer geblokkeerd zal zijn.

De beste BBC iplayer Nederland VPN

Het is belangrijk om te weten dat niet alle VPN providers even goed zijn. Het is namelijk zo dat er enorm veel verschillende VPN aanbieders aanwezig zijn. Er zijn bijvoorbeeld gratis opties en betaalde opties. Vertrouwde, bekende namen en vrijwel onbekende VPN’s.

Daarom hebben wij voor jou uitgezocht welke VPN het beste is om BBC online kijken mogelijk te maken. Ons team heeft meer dan honderd verschillende VPN servers uitgetest en daaruit kwamen de volgende als beste uit de test:

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Wij vinden het belangrijk om alles “up to date” te houden en daarom zullen we deze lijst regelmatig bijwerken, indien dat nodig is. Zo ben je altijd op de hoogte van de beste VPN BBC iplayer Nederland. Nu weet je tenminste zeker dat je een betrouwbare en goed werkende VPN server hebt.

FAQ

Hoe kan ik BBC iplayer kijken in het buitenland?

BBC iplayer kijken buiten het Verenigd Koninkrijk is alleen mogelijk wanneer je een VPN gebruikt. Doordat je jouw apparaat met een Engelse server kan verbinden lijkt het net alsof je je in Engeland bevindt. Dit is gewoon legaal en is daarom een veilige manier om BBC online kijken mogelijk te maken.

Maakt een VPN mijn verbindings snelheid trager?

Wanneer je een goede VPN gebruikt zoals de hier eerder genoemde opties, dan maakt het de verbinding niet trager. Het kan zelfs zo zijn dat jouw verbinding sneller wordt door een VPN te gebruiken.

Dit komt doordat sommige internet providers de verbinding expres langzamer maken wanneer je videos streamt. Als je een VPN gebruikt zal de internet provider niet meer kunnen achterhalen wat je aan het doen bent en dus jouw verbind niet langzamer maken.

Is het mogelijk om een gratis VPN te gebruiken voor BBC iplayer Nederland?

Het wordt afgeraden om een gratis VPN te gebruiken tenzij het een gratis proefversie is van een betrouwbare VPN aanbieder. Dit komt doordat de gratis VPN providers vaak allerlei advertenties en pop-ups op hun app hebben om zo alsnog geld te verdienen.

Ook zijn de servers minder goed beveiligd. Daarnaast is het zo dat de prijzen voor een goede, betrouwbare VPN zeer betaalbaar zijn. Er zijn vaak goede jaarlijkse of wekelijkse aanbiedingen die voordelige prijzen aanbieden.

BBC online kijken

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie

Dus als je BBC online kijken wilt dan kan je door middel van het gebruik van een VPN nu ook BBC iplayer Nederland zien. Wanneer je de VPN gebruikt wordt de geografische blokkade opgeheven en zijn jouw gegevens en privacy beter beschermd. Kies voor een goede, betrouwbare VPN aanbieder zodat je zeker weet dat alles goed werkt en je ook echt daadwerkelijk goed beschermd bent online.

De beste BBC iplayer kijken VPN’s zijn in dit artikel naar voren gebracht. Kijk voor jezelf welke van de aanbevolen VPN providers jouw het meeste aanspreekt en maak dan jouw keuze. Gefeliciteerd en veel plezier met jouw privacy online op het internet!

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl