Dashlane of Lastpass : Welke is het beste in 2024?

Wist je dat de gemiddelde Nederlander meer dan 50 verschillende accounts met een wachtwoord heeft? Vaak worden voor veel van deze accounts hetzelfde of een heel simpel wachtwoord gebruikt en dat is gevaarlijk. Een wachtwoordmanager kan je helpen om je persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Op deze pagina vergelijken we twee van de grootste aanbieders: Dashlane vs Lastpass.

Probeer het nu!
Probeer de beste wachtwoordmanager voor beginners, Dashlane gratis!

Dashlane is de eenvoudige oplossing om al je gegevens te beschermen voor een veiliger leven online. Krijg met deze promotie de eerste 30 dagen bij Dashlane je geld terug als je niet tevreden bent! Gegarandeerd!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Dashlane vs Lastpass: het overzicht

Heb je geen zin om dit hele artikel gelezen en wil je nu weten of Dashlane of LastPass het beste is? Bekijk dan dit overzicht.

Criteria Dashlane Lastpass
Prestaties Winnaar Verliezer
Functies Winnaar Verliezer
Veiligheid Winnaar Verliezer
Klantenservice Gelijk Geijk
Prijs Winnaar Verliezer

LastPass vs Dashlane: de aanbieders

Natuurlijk is het altijd handig om een klein beetje achtergrond over een aanbieder te hebben. Je wil bijvoorbeeld weten wat de kernwaarden zijn.

We hebben in dit gedeelte van de Dashlane v Lastpass de belangrijkste informatie per aanbieder voor je verzameld:

Dashlane

Deze aanbieder bestaat sinds 2012 en vandaag de dag zijn er meer dan 14 miljoen individuele gebruikers en nog eens meer dan 20.000 bedrijven die hun wachtwoorden met Dashlane opslaan en beveiligen.

Dashlane wachtwoordbeheerder

De missie van Dashlane is om jouw online leven gemakkelijker te maken. Er is een mogelijkheid om je wachtwoorden op te slaan, bestaande wachtwoorden te verbeteren en nieuwe wachtwoorden te versterken.

In deze review lees je meer over de diensten van Dashlane.

LastPass

De andere aanbieder in deze Dashlane of LastPass vergelijking is LastPass. Zelf geeft deze aanbieder aan dat zij prijswinnende oplossingen voor wachtwoord- en identiteitsbeheer aanbieden.

In de Chrome Web Store en App Store scoort deze aanbieder een gemiddelde van 4,5 ster, gebaseerd op meer dan 75.000 recensies. Over de hele wereld zijn er meer dan 33 miljoen individuele gebruikers en ongeveer 100.000 zakelijke accounts voor LastPass

LastPass wachtwoordbeheerder

Dashlane vs LastPass: beveiliging

Wanneer je kiest voor een wachtwoordmanager, wil je natuurlijk zeker weten dat jouw gegevens zo goed mogelijk beschermd worden Het eerste punt van onze Lastpass vs Dashlane vergelijking gaat daarom over de verschillende toepassingen voor deze beveiliging.

Encryptie

Dashlane is uitgerust met een 256-bits AES encryptie, wat de meest veilige keuze is. Internationale overheden en banken gebruiken deze encryptie namelijk ook.

De aanbieder zorgt er ook voor dat al je gegevens lokaal versleuteld worden, waardoor je nergens bang voor hoeft te zijn als de software wordt gehackt.

Bij LastPass werkt alles ongeveer precies hetzelfde. Al jouw wachtwoorden worden versleuteld op jouw apparaat, waardoor er nooit iemand van buitenaf bij kan komen.

Zero-knowledge architecture

Beide aanbieders maken gebruiken van de zero-knowledge architecture. Dit betekent dat ook de mensen bij Dashlane of Lastpass jouw gegevens niet kunnen inzien.

Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat jouw wachtwoorden op grote schaal kunnen lekken. Dit betekent wel dat het iets moeilijker is om je hoofdwachtwoord terug te vinden, omdat deze alleen bekend is op je eigen apparaat.

Twee-factor authenticatie

Wanneer je vanaf een nieuwe locatie wil inloggen op je account, moet je altijd op twee verschillende manieren je identiteit bevestigen. Het maakt niet uit of je daarvoor Dashlane of Lastpass gebruikt, beide aanbieders werken hetzelfde.

De eerste manier waarop je je identiteit bevestigd is altijd je hoofdwachtwoord. Een andere manier kan zijn door een bevestigingsmail te openen, een authenticatieapp te gebruiken of door een code via SMS te ontvangen.

Biometrische authenticatie

Op je smartphone en bij sommige laptops kun je ook je vingerafdruk of gezichtsherkenning gebruiken om toegang tot je account te krijgen. Ook hierbij maakt het niet uit of je Dashlane of Lastpass gebruikt.

Houd er rekening mee dat je dit alleen kunt gebruiken op apparaten waarop je al eens eerder bent ingelogd. Het is niet mogelijk om op een vreemd apparaat met deze optie in te loggen.

Veilige back-up en synchronisatie

Bij Dashlane v LastPass kun je altijd je wachtwoorden synchroniseren op meerdere apparaten. Bij Dashlane kun je dit bij een onbeperkt aantal apparaten doen en het maakt daarbij niet uit of je Apple of Android apparaten gebruikt.

Dashlane wachtwoord lijst

LastPass heeft dezelfde voordelen. Alleen kun je de dienst alleen op twee verschillende apparaten gebruiken als je een betaald abonnement hebt.

Over het algemeen zijn de twee aanbieders op het gebied van beveiliging redelijk met elkaar te vergelijken, maar toch wordt deze LastPass vs Dashlane vergelijking gewonnen door de laatste. De beveiliging van Dashlane is namelijk nog nooit geschonden en die van LastPass wel. Door de geschiedenis met problemen op het gebied van veiligheid, is het voor ons veiliger om aan te nemen dat Dashlane de veiligere optie is.

Probeer Dashlane!

Dashlane vs LastPass: gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van Dashlane v LastPass is vergelijkbaar. Bij beide aanbieders worden wachtwoorden automatisch ingevuld zonder dat je daar al te veel moeite voor moet doen.

Zowel voor Dashlane of LastPass is het heel gemakkelijk om je aan te melden en de software op te starten. Er is te weinig verschil in dit LastPass v Dashlane onderdeel, dus deze vergelijking eindigt in een gelijkspel.

Dashlane vs LastPass: compatibiliteit

Zowel Dashlane als LastPass is beschikbaar voor zowel Microsoft Windows, Mac, Linux, Chrome iOS en Android. Op het web kun je de aanbieders gebruiken op Chrome, FireFox, Internet Explorer, Safari en Opera.

Toch wint Dashlane deze Dashlane v LastPass vergelijking, omdat zij meerdere applicaties, extensies en webmogelijkheden hebben.

LastPass koppel

Dashlane vs. LastPass: de prijzen

Of je nu Dashlane of LastPass gaat gebruiken, om er het beste uit te halen, heb je altijd een betaald abonnement nodig. Hierbij ben je bij Dashlane iets goedkoper uit, waardoor het voor veel mensen de meest aantrekkelijke keuze zal zijn.

Ook maakt het niet uit of je LastPass of Dashlane kiest als op zoek bent naar een aanbieding, bij beide aanbieders is het abonnement met de langste looptijd het goedkoopst.

Dashlane vs LastPass: extra functies

Beide aanbieders hebben de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan, aan te passen en nieuwe wachtwoorden te genereren. Ook bieden zowel Dashlane v LastPass de mogelijkheid om op het dark web te zoeken of je gegevens ergens zijn gelekt.

Bij Dashlane kun je binnen een betaald lidmaatschap ook gebruik maken van hun eigen VPN. Hiermee zijn ze dus net iets beter dan Lastpass, waardoor deze Dashlane v LastPass vergelijking wordt gewonnen door Dashlane.

Dashlane koppel

Probeer Dashlane!

Dashlane vs Lastpass: de klantenservice

Tot slot behandelen we in deze LastPass vs Dashlane review ook de klantenservice van beide aanbieders. Hier kunnen we heel kort over zijn.

Bij LastPass heb je als betalende gebruiker de mogelijkheid om via een contactformulier de klantenservice te benaderen. Dashlane heeft voor premium gebruikers een live chat en e-mail beschikbaar.

LastPass wachtwoord lijst

De kans dat je met een vraag, klacht of opmerking snel wordt geholpen, is bij Dashlane dus aanzienlijk groter. Dit is voor ons een groot pluspunt, omdat we vinden dat een aanbieder altijd voor je klaar moet staan, zeker als je voor de dienst betaalt.

Deze LastPass vs Dashlane vergelijking wordt dus zeker gewonnen door de laatste aanbieder.

Conclusie

Als je deze LastPass vs Dashlane goed hebt gelezen, zal je al gezien hebben dat de aanbieders redelijk vergelijkbaar zijn. Het maakt uiteindelijk niet zo veel uit welke aanbieder je kiest, je kunt op ongeveer dezelfde functies rekenen.

Het enige probleem met LastPass is dat hun beveiliging door de jaren heel een aantal problemen heeft gekend. Het komt hierdoor dat we soms nog wat vraagtekens bij deze aanbieder plaatsen.

Wij hebben op dit moment een aanbieding waarmee je de winnaar kunt gebruiken met een geld terug garantie van 30 dagen. Zodra je niet tevreden bent, krijg je zonder problemen je geld terug. Probeer Dashland!

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl