Beste VPN voor Windows van 2024

Ben je op zoek naar een Windows VPN, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Bekijk dan op deze pagina de lijst met beste aanbieders, de eigenschappen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een VPN en welke voordelen de software heeft.

Test het zelf!
Ben jij op zoek naar de beste VPN voor Windows?

Wij garanderen je dat dit de beste Windows VPN van dit moment is. Hij zal voldoen aan al je wensen en behoeftes.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

De beste Windows VPN

De beste VPN voor Windows uitzoeken is geen gemakkelijk proces. Er zijn verschillende aanbieders te vinden, waardoor het moeilijk is om te bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken om een goede aanbieder te vinden, hebben wij voor jou een lijst samengesteld.

We hebben alle aanbieders in deze lijst uitgebreid getest en met elkaar vergeleken, zodat je zeker weet dat je een top VPN app Windows in huis haalt.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Hoe je de beste Windows VPN kiest

De beste VPN software Windows kies je op basis van een aantal verschillende kenmerken.

VPN software Windows

Lees alle onderstaande kenmerken goed door en bepaal wat voor jou belangrijk is.

Wereldwijde serverdekking

Wanneer je de VPN software Windows wil gebruiken om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot content vanuit andere landen, is het belangrijk dat er voldoende servers in verschillende landen zijn.

Voordat je jezelf vastlegt bij een aanbieder, is het dus altijd goed om te controleren van welke servers je gebruik kunt maken.

Een goede VPN voor Windows heeft servers op veel verschillende locaties. Bij grote landen zoals Amerika, moet je er ook rekening mee houden dat je binnen het land met verschillende servers kunt verbinden.

De snelheid van jouw verbinding neemt namelijk zo min mogelijk af als je met een server in de buurt kunt verbinden.

Verbindingssnelheid

De snelheid van je verbinding is allesbepalend voor jouw ervaring. Met een trage verbinding is het bijvoorbeeld niet mogelijk om te streamen of om te gamen.

Bij je zoektocht naar de beste VPN voor Windows moet je dus altijd goed letten op de snelheid van de verbinding. Kijk of je deze met een proefversie zelf kunt testen of ga online op zoek naar reviews van deze aanbieder.

Privacy

Een van de redenen om een VPN software Windows te installeren is de bevordering van je online veiligheid en privacy, dus natuurlijk moet je ook dit goed controleren.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je controlleert wat de logging policy van een aanbieder is. De beste VPN voor Windows houdt namelijk nergens je gegevens bij.

Het meest gunstige geval is dat je ook de mogelijkheid hebt om in te loggen zonder e-mailadres of wanneer je kunt betalen met Bitcoin. Hiermee kun je voorkomen dat de aanbieder kan traceren wie je bent.

Klantenservice

In principe staat een VPN altijd aan wanneer jij online bent en daarom is het belangrijk dat je de klantenservice meteen kunt bereiken als je een probleem hebt.

Ga dus op zoek naar een VPN Windows met een klantenservice waarmee je contact kunt opnemen via de live chat. Zo weet je zeker dat je meteen geholpen wordt als je een probleem, klacht, vraag of opmerking hebt.

Bij een VPN software Windows met klantenservice via de e-mail, kan het soms tot wel 2 werkdagen duren voordat je antwoord krijgt op je vraag.

Dat is erg onpraktisch, omdat je tijdens het wachten niet in staat bent om het internet te gebruiken.

Prijs-kwaliteit verhouding

Voor de beste VPN voor Windows moet je altijd betalen, maar je moet wel in de gaten houden dat het redelijk blijft.

Kijk eerst naar het aantal extra functies die de software heeft, zoals bijvoorbeeld een ad-blocker en een killswitch.

Richt je daarna ook op de snelheid van de service. Als dit alemaal voldoende is, moet je naar de prijs van de aanbieder kijken.

Let erop dat het vaak goedkoper is om een abonnement voor een langere periode af te sluiten. Per jaar betalen is vrijwel altijd goedkoper dan per maand betalen en een abonnement voor 1 jaar is altijd goedkoper dan een abonnement voor 6 maanden.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Waarom een gratis Windows VPN gevaarlijk kan zijn

Online vind je ook genoeg aanbieders die zichzelf prijzen als de beste VPN voor Windows die ook nog eens gratis beschikbaar is.

beste VPN voor Windows

We kunnen ons voorstellen dat dit een aantrekkelijke optie lijkt, maar toch willen we je waarschuwen. Er zitten namelijk een aantal risico’s en beperkingen verbonden aan het gebruik van een gratis aanbieder.

Risico’s van een gratis Windows VPN

In de eerste plaats moet een aanbieder toch op een bepaalde manier geld verdienen. Dit kan via advertenties, maar vaak worden er ook andere opties gebruikt.

Een voorbeeld van zo’n optie is het verkopen van jouw gegevens aan derden. Jouw online activiteit kan worden bijgehouden en doorverkocht aan een bedrijf dat meer gerichte advertenties wil aanbieden.

Het is ook mogelijk dat de VPN informatie over jouw verbruik doorverkoopt aan je internetprovider. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om jouw internet langzamer te maken op het moment dat je veel verbruikt.

Op die manier probeert je internetprovider ervoor te zorgen dat er voor iedereen voldoende snelheid overblijft. Voor jou is dit nadelig, omdat streamen en downloaden hierdoor wordt bemoeilijkt.

Beperkingen van een gratis Windows VPN

Daarbij moet de beste VPN voor Windows ook geen beperkingen hebben. Veel gratis aanbieders hebben vaak een maximaal dataverbruik dat lang niet voldoende is om jou de hele tijd te beveiligen.

Het gevolg hiervan is dat je vaak alsnog zonder VPN aan de slag gaat, wat weer consequenties heeft voor je veiligheid en privacy.

Ook is het aantal servers van een gratis aanbieder vaak beperkt. Wanneer je de VPN software Windows wil gebruiken om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot Netflix bibliotheken in andere landen, is dat erg onhandig.

De weinig beschikbare servers zijn ook vaak overbezet, waardoor je helemaal niet kunt verbinden of een langzame verbinding krijgt.

Wil je wel graag een goede VPN software Windows proberen, maar ben je er nog niet klaar voor om je meteen vast te leggen? Geen probleem!

Probeer eens onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, waarbij je de dienst 30 dagen gratis kunt proberen. Zodra je niet tevreden bent, krijg je gewoon je geld terug.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

De voordelen van een Windows VPN

Wanneer je de beste VPN voor Windows aanschaft, kun je genieten van veel verschillende voordelen.

In de eerste plaats krijg je toegang tot veel meer content op het internet. Websites, webshops en streamingdiensten zijn soms alleen toegankelijk vanaf een specifieke geografische locatie.

Met een VPN kan je deze websites heel gemakkelijk laten geloven dat je op de juiste locatie bent, waardoor je toegang niet langer geblokkeerd zal worden.

VPN voor Windows

Zo is het mogelijk om films en series te kijken en games te downloaden die nog niet in Nederland beschikbaar zijn.

Een ander voordeel van een VPN software Windows is dat je online veiligheid en privacy beter worden gewaarborgd.

Met een VPN wordt je internetverkeer altijd versleuteld, waardoor het voor anderen veel moeilijker is om te achterhalen wie en waar je bent.

Zo kan je bijvoorbeeld veilig gebruik maken van de gratis wifi in een openbare ruimte.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Een Windows VPN installeren

Een VPN voor Windows installeren is heel gemakkelijk. Zoek gewoon een aanbieder uit onze lijst met beste VPN voor Windows uit en sluit een abonnement af.

Bij onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, kun je de dienst 30 dagen lang gratis proberen en zodra je niet tevreden bent, krijg je je geld terug.

Zodra je een abonnement hebt afgesloten, kun je de software downloaden en automatisch installeren.

Er is ook een mogelijkheid om de VPN handmatig in te stellen, maar dit raden we sterk af wanneer je geen technische achtergrond hebt.

Volg gewoon dit simpele stappenplan:

  1. Zoek een aanbieder uit
  2. Sluit een abonnement af
  3. Download de software
  4. Installeer de software automatisch
  5. Maak verbinding met de server
  6. Geniet van een veilige internetverbinding!

De beste Windows VPN

Als je dit artikel goed hebt gelezen, weet ik zeker dat het voor jou heel gemakkelijk gaat worden om de beste Windows VPN uit te kiezen.

Het enige wat je hoeft te doen is letten op de door ons genoemde eigenschappen. Heb je geen zin om zelf moeite te doen? Kies dan gewoon een aanbieder uit onze lijst met beste aanbieders.

Zo weet je zeker dat je een VPN software Windows zal vinden die voldoet aan al je behoeftes en wensen.

Voor het beste resultaat gebruik je natuurlijk onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, waarbij je nu ook nog eens binnen 30 dagen je geld terug kunt krijgen.

Zodra je een VPN software Windows hebt gevonden, zal je nooit meer zonder willen. Het is zo’n fijn gevoel om te weten dat je gegevens en privacy altijd beschermd zijn!

Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl