EK livestream kijken in 2021

Het was bijna zover in voetballand. Het Europees Kampioenschap 2020, oftewel het EK 2020 kwam er weer aan. In plaats van het evenement in 1 land te houden, zou het deze keer op 12 verschillende steden over Europa verspreid gehouden worden. Er gingen 24 landen meedoen in plaats van de traditionele 16.

De UEFA noemde het een ‘feestje door heel Europa’. Het zou een een uniek eenmalig evenement zijn om het 60-jarig bestaan van het Europees kampioenschap te vieren. En nadat het Nederlands elftal het EK in 2016 en het WK in 2018 gemist heeft, mochten ze deze keer eindelijk weer meedoen!

Bijgewerkt:  21 juni, 2024

Uitgesteld tot 2021

uefa livestream

Het klonk allemaal prachtig en we hadden er met z’n allen zin in. Mooi naar wedstrijden kijken op de tribune, op TV of via een EK voetbal livestream. Maar toen de pandemie de wereld in zijn greep nam werd al snel duidelijk dat dit toernooi niet haalbaar zou zijn. Terwijl we begin maart met zijn allen in de lockdown zaten hoopten we natuurlijk toch stiekem op een mooie sportzomer. Maar al snel bleek dat dat er niet in zat.

Op 17 maart 2020 maakte de UEFA dan ook bekend dat het EK uitgesteld zou worden tot 2021. Op 11 juni 2021 wordt het eerste duel van het toernooi gespeeld tussen Turkije en Italië. Dus laten we alvast lekker vooruit blikken naar het Europees kampioenschap 2021!

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

EK voetbal livestream in het buitenland

In Nederland worden alle wedstrijden live op TV uitgezonden bij de publieke omroep. Maar als je je in het buitenland bevindt tijdens het EK werkt dat net even anders. Dat hoeft op zich natuurlijk geen probleem te zijn, het EK is Europa’s grootste voetbaltoernooi. Het is wereldwijd te bekijken via TV, lokale voetbal EK livestream, of te beluisteren op de radio. Maar als je de taal niet verstaat kijkt dat net wat minder prettig. En laten we wel wezen, wie mist Studio Sport nou niet op vakantie?

Veel mensen hebben daarom tegenwoordig een NLZiet abonnement. Of ze hebben via Ziggo een TV abonnement, waardoor ze ook Ziggo Sport mobiel via een app kunnen kijken. Die oplossingen werken echter alleen binnen de EU, of zelfs alleen binnen Nederland. Maar betekent dat je de liveblogs via de NOS app moet gaan zitten volgen, in plaats van de wedstrijd te kijken? Of wanhopig alle Twitter feeds bij moet gaan houden? Nee hoor. Kijk gewoon naar een voetbal EK livestream via een VPN.

EK livestream via VPN

ek voetbal livestream

“Oké, dat klinkt interessant zo’n EK live stream via een VPN!” hoor ik je denken. Maar wat moet ik dan doen? Ik ga het je via een stappenplan uitleggen. Het is eigenlijk heel simpel:

  1. Schaf een VPN abonnement aan. Er zijn verschillende goede aanbieders waarmee het zeker mogelijk is om een EK voetbal livestream te kijken. Ik raad je aan om wel een van de betaalde diensten te kiezen, en niet een gratis VPN provider. Ik leg je verderop in dit artikel uit waarom.
  2. Download en installeer de bijbehorende software. Bij de meeste providers is dit makkelijk en wijst het zich vanzelf. Installeer de software ruim van tevoren op het apparaat waarop je de voetbal EK livestream wilt bekijken. Want hoe makkelijk het ook is, je wilt dit niet 5 minuten voor de aftrap doen. Dan ga je haasten en lijkt het ineens allemaal een stuk lastiger. Zorg er dus voor dat je al bekend bent met de software voordat je het voor een livestream wilt gebruiken.
  3. Verbind via de software met een Nederlandse server. Of als je juist een EK livestream uit een ander land wilt kijken zoek je een server in dat land op. De VPN zorgt ervoor dat het lijkt alsof je in dat land online bent.
  4. Ga naar de streamingdienst waarmee je een EK livestream kunt kijken. De VPN zorgt ervoor dat de streamingdienst denk dat je in het desbetreffende land bent. Log in en zet de voetbal EK livestream aan.
  5. Pak een biertje. Of een colaatje. Of een glas water. Net wat je graag drinkt. Pak er nog iets te snacken bij als je toch bezig bent. En geniet van de wedstrijd!

De perfecte VPN voor het EK 2021

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Wat doet een VPN?

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar niet iedereen zit te wachten op wéér een abonnement. Het is belangrijk even te vermelden dat er veel meer mogelijk is met een VPN dan alleen maar het EK 2021 live kijken. Hoe werkt zo’n VPN?

Een VPN zorgt ervoor dat jouw internetverkeer via servers in verschillende landen wordt geleid. Daardoor lijkt het alsof je ergens anders bent. Op deze manier kun je zogenaamde geo-restricties omzeilen. Dit betekent dat je online content die enkel voor een bepaald land bedoeld is kunt bekijken via de VPN dienst. Als je in Nederland bent en ervoor kiest met een Amerikaanse server te verbinden, dan krijg je een Amerikaans IP adres. Op die manier kun je streamingdiensten die alleen in Amerika verkrijgbaar zijn in Nederland ook kijken. Of dus het voetbal EK online kijken vanuit het buitenland.

Maar een VPN is niet alleen te gebruiken om geo-restricties te omzeilen. Het is ook een manier om anoniem online te zijn. Je gegevens worden versleuteld verzonden. Op die manier ben je veiliger online. Hackers en overheidsinstellingen kunnen zo niet zien wat jij aan het doen bent. En dat is ook belangrijk als je vanaf je vakantieadres het EK live wilt kijken. Want dan zit je veelal op een openbaar netwerk de EK voetbal livestream te kijken. En openbare wifi netwerken zijn precies de plekken waar hackers op zoek zijn naar een makkelijk doelwit. Met een VPN ben jij dat doelwit in ieder geval niet.

Voor jouw online privacy is het dus verstandig altijd een VPN dienst te gebruiken.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

EK live stream met gratis VPN

uefa2021

Veel mensen zullen dit lezen en denken “Ik wil die VPN alleen gebruiken om UEFA EURO 2021 te kijken, daar ga ik toch niet voor betalen?”

Er zijn inderdaad gratis VPN diensten beschikbaar. Toch raad ik iedereen af daar gebruik van te maken. Zelfs als je het echt alleen voor het EK voetbal livestream wilt gebruiken. Want zelfs als het privacy verhaal je niks uitmaakt is het verstandig toch voor die ene maand even een paar euro uit te geven voor een goede VPN service. Want terwijl jij met een gratis VPN een voetbal EK livestream zit te kijken, verzamelt die “gratis” dienst zoveel mogelijk gegevens over jouw online gedrag.

Er zitten vaak ontzettende privacy lekken in dergelijke gratis diensten. Want als jij ze niet betaalt om je EK live stream via de VPN te laten lopen, dan moeten ze het geld ergens anders vandaan halen. En er zijn genoeg bedrijven die staan te springen om jouw informatie en er graag voor betalen. Dus geloof me, zelfs voor die enkele maand dat jij graag de EK livestream kijkt kun je beter een goede, betrouwbare VPN dienst aanschaffen.

EK 2021 voorpret

Ik heb van alles verteld over hoe je een EK live stream via VPN kunt bekijken, maar eigenlijk amper iets over het EK zelf! Het duurt nog even voor het zover is. Al met al heb ik erg veel zin in dit toernooi. Ik hoop dat we volgend jaar juni/juli lekker op de bank zitten om de EK live stream te kijken. Want ik ben vast niet de enige die daar eigenlijk al sinds 2019 zin in had. Helaas is 2020 niet het geweldige jaar waar we allemaal op gehoopt hadden. Hopelijk wordt 2021 voor ons allemaal een beter jaar, met lekker veel voetbal!

Maar laten we alvast even vooruit kijken

Waar wordt het EK voetbal 2021 gespeeld?

De wedstrijden worden verdeeld over 12 steden verspreid over Europa: Londen, München, Rome, Bakoe, Dublin, Amsterdam, Sint-Petersburg, Boedapest, Kopenhagen, Glasgow, Bilbao en Boekarest.

Waar en wanneer is de openingswedstrijd?

Op vrijdag 11 juni 2021 wordt de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije gespeeld in Rome

Waar en wanneer is de finale?

De finale wordt op zondag 11 juli gespeeld in Londen.

Wie is de favoriet?

Volgens de bookmakers is Engeland favoriet om het toernooi te winnen. Maar dat kan natuurlijk nog veranderen naarmate het toernooi dichterbij komt!

Wie maakt de officiële EK song?

Natuurlijk mag een officiële theme song niet ontbreken. Onze eigen Martin Garrix heeft de eer gekregen om het officiële EK lied te maken. Ik ben er al erg benieuwd naar!

Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl