ExpressVPN vs. Cyberghost VPN: De Vergelijking in 2024

Wil je ook weten welke VPN als het beste uit de bus komt, als het gaat om ExpressVPN vs Cyberghost? We hebben VPN aanbieders op basis van de belangrijkste criteria uitgetest en met elkaar vergeleken. Lees gauw verder om te achterhalen wie de winnaar is.

Probeer nu!
ExpressVPN met een exclusieve korting

Geniet 30 dagen lang kosteloos van inhoud waar je eerst geen toegang toe had. Krijg toegang tot eindeloos veel content, veilig en wel met ExpressVPN. Profiteer van 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement!

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

Vergelijkingstabel met een samenvatting van de sectie winnaars

Hieronder vind je een vergelijkingstabel, waardoor je in één oogopslag kunt zien welke aanbieder op welk gebied een voorsprong heeft. Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, biedt dit een beknopt overzicht.

Criteria ExpressVPN Cyberghost VPN
Servers Gelijkwaardig Gelijkwaardig
Snelheid Winnaar Verliezer
Veiligheid Winnaar Verliezer
Privacy en anonimiteit Gelijkwaardig Gelijkwaardig
Deblokkeer het streamen Winnaar Verliezer
Torrent Winnaar Verliezer
Prijs Verliezer Winnaar
Gelijktijdige verbinding Verliezer Winnaar
Klantenondersteuning Gelijkwaardig Gelijkwaardig

Presentatie in het kort: Cyberghost ExpressVPN

In dit onderdeel zullen, in het kader van Cyberghost vs ExpressVPN, beide VPN aanbieders worden gepresenteerd. Zo heb je een beter beeld van beide bedrijven.

ExpressVPN

ExpressVPN is een zeer befaamde en betrouwbare aanbieder. Dit bedrijf is opgericht in 2009 en is een van ’s werelds allergrootste aanbieders op het gebied van VPN diensten. Je kunt hierbij denken aan miljoenen actieve gebruikers in meer dan 180 landen, die middels ExpressVPN hun online privacy en veiligheid veel beter kunnen beschermen.

Het bedrijf zelf is opgericht door de twee ondernemers Peter Burchhardt en Dan Pomerantz. ExpressVPN valt onder het op de Britse Maagdeneilanden geregistreerde bedrijf Express Technologies Ltd.

vergelijking van ExpressVPN en Cyberghost

ExpressVPN heeft enkele unieke en noemenswaardige kenmerken. De app heeft onder andere een ingebouwde snelheidstestfunctie die je helpt bij het kiezen van de snelste server voor je locatie, waardoor je gemakkelijk online veilig kunt blijven en er zeker van kunt zijn dat je de hoogste snelheden krijgt die voor jou beschikbaar zijn gesteld.

ExpressVPN maakt ook gebruik van een zogeheten VPN split tunneling. Hierdoor kan het verkeer van je apparaten via de servers van ExpressVPN worden geleid, terwijl je er ook voor kunt kiezen om ander internetverkeer rechtstreeks naar het internet door te sturen (dus zonder een VPN).

In deze review kun je uitgebreider over ExpressVPN lezen.

Cyberghost VPN

Als het gaat om ExpressVPN vs Cyberghost, is het ook belangrijk om Cyberghost verder toe te lichten. Cyberghost is door Robert Knapp opgericht, namelijk in 2011. Echter, in 2017 werd het bedrijf overgenomen door Kape Technologies. Kape Technologies is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Ook Cyberghost heeft interessante, unieke kenmerken die noemenswaardig zijn.

vergelijking van Cyberghost en ExpressVPN

CyberGhost heeft onder andere een effectieve adblocker, evenals een virus- en website bescherming. Dat zorgt ervoor dat vervelende en schadelijke advertenties niet worden weergegeven tijdens het surfen op het internet. Deze zogeheten Content Blocker van CyberGhost VPN is dus goed in het blokkeren van kwaadwillende sites, waardoor je apparaat nog beter beschermd is.

Je kunt meer over Cyberghost lezen in deze review.

Netwerk en het omzeilen van geografische restricties

In dit onderdeel zal verder in worden gegaan op het aantal servers en landen die hiermee kunnen worden gedekt. Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, kun je bij Cyberghost denken aan 9800+ servers in meer dan 91 landen. Bij ExpressVPN kunt u denken aan iets meer landen, namelijk maar liefst 94 landen. Het is op dat gebied redelijk gelijkwaardig, maar ExpressVPN komt net ietsje sterker uit de bus.

Dekking Nederland

Beide aanbieders bieden een Nederlandse VPN server aan, waardoor je ook in het buitenland Nederlandse content kunt kijken. Zo kun je overal genieten van bijvoorbeeld NOS of andere Nederlandse kanalen. Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, is er op dit gebied geen verschil aan te merken.

Werkt het in China?

Als het gaat om Cyberghost ExpressVPN, kan er worden opgemerkt dat beide VPN aanbieders werken in China. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde sociale media zoals Facebook, wat normaal gesproken niet toegankelijk is in China, worden gebruikt door het inzetten van een van de twee VPN aanbieders.

Probeer ExpressVPN nu

Snelheid (ExpressVPN als winnaar)

Op het gebied van snelheid, wint ExpressVPN als het gaat om de strijd tussen ExpressVPN vs Cyberghost. ExpressVPN biedt, op basis van de resultaten die we hebben bekeken, meer snelheid. Dit geldt voor zowel de resultaten van de lokale snelheidstest (dus een server in Nederland) als de resultaten van de snelheidstest over een lange afstand (zoals een server in de VS). Gemiddeld genomen biedt ExpressVPN een snelheid van 135 Mbps, terwijl CyberGhost gemiddeld ongeveer 58 Mbps biedt. Zo kun je met ExpressVPN genieten van sneller surfen op het internet terwijl je je VPN aan hebt staan. Of het nu gaat om een VPN server in Nederland of de VS; op beide gebieden scoort ExpressVPN beter.

Veiligheid (ExpressVPN als winnaar)

Als het gaat om de vergelijking Cyberghost ExpressVPN op het vlak van veiligheid, dan komt ExpressVPN beter uit de bus. Hieronder zullen de verschillende aspecten van veiligheid verder worden toegelicht, waar op sommige punten ExpressVPN erbovenuit steekt. Zo krijg je een beter beeld van ExpressVPN vs Cyberghost VPN.

Encryptie standaard

Encryptie zorgt voor versleuteling van uw gegevens. Wanneer je ExpressVPN gebruikt, worden je gegevens beveiligd verzonden met AES-256, dezelfde coderingsstandaard die ook wereldwijd door beveiligingsexperts wordt gebruikt om geheime informatie te beschermen. Het is ondoordringbaar voor aanvallers en andere derde partijen, waardoor je online activiteiten privé blijven. Ook Cyberghost gebruikt dezelfde encryptie standaard.

Encryptie protocol

ExpressVPN biedt een uitgebreidere encryptie protocol dan Cyberghost. Immers, terwijl de encryptie protocols bij ExpressVPN bestaan uit Lightway, OpenVPN, L2TP/IPsec en IKEv2, maakt Cyberghost gebruik van OpenVPN, WireGuard en IKEv2.

Advertentie- en malwareblokkering

ExpressVPN heeft een zogeheten Threat Manager functie, waardoor kwaadaardige websites worden geblokkeerd. Cyberghost heeft ook een specifieke functie genaamd Content Blocker, waardoor ook een blokkade komt te staan op kwaadwillende websites. Deze functie helpt ook om je weg te houden van websites met malware. ExpressVPN Cyberghost zijn dus beiden interessante opties hierin.

Cyberghost ExpressVPN Veiligheid

Lekbescherming

Cyberghost ExpressVPN hebben beiden een DNS-lekbeveiligingsfunctie. Dit zorgt ervoor dat ongeautoriseerde partijen niet zomaar toegang hebben tot je webactiviteiten.

Speciale servers

Door het inschakelen van speciale VPN servers, wordt je in staat gesteld om verbinding te maken met een VPN in zelfs zeer beperkte omgevingen. Een vorm van zulke speciale servers, zijn ‘obfuscated servers’. Een mooie bijkomstigheid is dat ExpressVPN de zogeheten obfuscated servers heeft, terwijl Cyberghost dit niet heeft. Dergelijke servers slagen erin om zware internetbeperkingen en VPN-blokkades op te lossen.

Serverbeveiliging

Als het gaat om ExpressVPN vs Cyberghost, kan er worden gesteld dat beide aanbieders een zekere mate aan serverbeveiliging waarborgen.

Audits beveiligingsinfrastructuur

ExpressVPN heeft verschillende onafhankelijke audits van zijn beveiligingsinfrastructuur doorstaan. Twee verschillende cyberbeveiligingsbedrijven, namelijk Cure53 en F-Secure, hebben alle desktopapplicaties gecontroleerd op eventuele kwetsbaarheden. Alle rapporten concludeerden dat ExpressVPN een veilige keuze is voor het beveiligen van gevoelige gegevens tegen cyber beveiligingsbedreigingen. CyberGhost heeft bijvoorbeeld ook een onafhankelijke audit door Deloitte doorstaan.

Probeer ExpressVPN nu

Privacy en anonimiteit (beiden zijn winnaars)

Cyberghost ExpressVPN zijn beiden uitstekend op het gebied van privacy en anonimiteit. Hieronder zal worden toegelicht waarom dit het geval is.

Hoofdkantoor

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, waardoor het niet onderworpen is aan de jurisdictie van internationale bewakingsallianties. Dit zorgt dus voor meer privacy en anonimiteit. Hetzelfde geldt voor Cyberghost: het hoofdkantoor is gevestigd in Roemenië, wat buiten de rechtsgebieden valt van de zogeheten ‘5, 9, or 14 Eyes countries’.

Gebruikersgegevens vereist voor aanmelding

Als het gaat om Cyberghost VPN vs ExpressVPN, kan er ook worden gekeken naar de gebruikersgegevens. In beide gevallen zijn er beperkte gebruikersgegevens vereist voor aanmelding.

ExpressVPN en Cyberghost Privacy en anonimiteit

Logboekbeleid

ExpressVPN houdt geen logboek bij van gebruikersgegevens, waardoor je privacy en anonimiteit goed gewaarborgd is. Ook Cyberghost claimt geen logboeken bij te houden, waardoor je dus niet wordt getraceerd.

Opslag van gebruikersgegevens

Beide VPN’s slaan enkele basisgegevens over je op, waaronder je e-mailadres en naam. Het gaat hierbij om gegevens die je zelf opgeeft, maar het zal nooit gaan om het opslaan van je webactiviteiten.

Anonieme betalingsmethoden

Cyberghost ExpressVPN bieden beiden anonieme betalingsmethoden, waardoor je dus ook op dit gebied anonimiteit hebt.

De warrant canary

Een warrant canary is een verklaring van VPN aanbieders waarin beschreven staat dat ze geen geheime bevelen van de overheid hebben ontvangen om gegevens van klanten op het internet in te leveren. Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, kan er worden gesteld dat beiden een warrant canary verklaring hebben.

Privacybeleid

Bij het vraagstuk van ExpressVPN vs Cyberghost, kan er worden gesteld dat beiden een stevig privacybeleid hebben. Beide aanbieders verzamelen slechts minimale informatie.

Probeer ExpressVPN nu

Deblokkeer streaming (ExpressVPN als winnaar)

Voor het deblokkeren van streaming mogelijkheden, zoals op Netflix en Amazon Prime, springt ExpressVPN er ook tussenuit. Als het gaat om ExpressVPN vs Cyberghost, kan er worden gesteld dat de gebruiker betrouwbaarder gebruik kan maken van de servers van ExpressVPN.

Deblokkeer streaming ExpressVPN en Cyberghost

Torrent (ExpressVPN als winnaar)

Ook op het gebied van torrent, wint ExpressVPN bij de vergelijking tussen Cyberghost vs ExpressVPN. De reden waarom ExpressVPN op dit vlak wint, is omdat onbeperkte torrenting mogelijk is op alle servers van ExpressVPN. Je kunt verbinding maken met elke server en torrents zonder beperkingen downloaden.

Prijzen en abonnementen (Cyberghost als winnaar)

Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, dan wint CyberGhost ten opzichte van ExpressVPN. Hieronder zullen de specifieke onderdelen worden toegelicht.

Verschillende soorten abonnementen

CyberGhost is goedkoper dan ExpressVPN, of je je nu aanmeldt voor een maand, zes maanden of zelfs een jaar. Cyberghost is zelfs circa drie keer goedkoper dan ExpressVPN als je je voor een jaar aanmeldt, wat uitkomt op $2,75 per maand in plaats van $8,32 per maand.

Gratis proefperiode

Terwijl ExpressVPN geen gratis proefperiode aanbiedt heeft CyberGhost voor nieuwe gebruikers een gratis proefperiode van 24 uur.

Promoties en coupons

Beide aanbieders bieden verschillende, interessante promoties en coupons aan, afhankelijk van de exclusieve aanbieding van dat moment.

Geld-terug garantie

Terwijl ExpressVPN een 30 dagen geld-terug beleid hanteert, biedt Cyberghost een geld-terug garantie van 45 dagen aan voor abonnementen van 6 maanden of langer. Dit zorgt in beide gevallen voor een risicoloze aankoop, maar Cyberghost biedt 15 dagen extra aan.

Gelijktijdige verbindingen en besturingssysteem (Cyberghost als winnaar)

Als het gaat om Cyberghost vs ExpressVPN, dan wint Cyberghost op dit gebied. Hoewel ExpressVPN toestaat om je VPN met vijf verschillende apparaten te verbinden, geldt bij Cyberghost dat je 7 gelijktijdige verbindingen kunt inzetten voor verschillende besturingssystemen.

Klantenservice (Cyberghost ExpressVPN beiden als winnaar)

Als het gaat om de klantenservice van ExpressVPN of de klantenservice van Cyberghost, scoren ze beiden uitstekend. Je kunt in beide gevallen op verschillende manieren contact opnemen en de service is bij Cyberghost ExpressVPN, dus beiden, prima gebleken.

Conclusie

De hamvraag is: Cyberghost of ExpressVPN? En de winnaar is.. ExpressVPN! Als het gaat om ExpressVPN vs Cyberghost, scoort ExpressVPN op de meeste gebieden een stuk beter. Vooral als het gaat om de belangrijkste aspecten van een VPN, waaronder het algehele aspect van veiligheid en het deblokkeren van streaming.

Uiteindelijk kun je er zelf voor kiezen of je voor ExpressVPN of Cyberghost, maar bij ExpressVPN krijg je meer waar voor je geld. Geniet nu van een 30 dagen niet goed, geld terug beleid en maak risicoloos en gratis gebruik van deze geweldige aanbieder.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl