ExpressVPN vs. NordVPN

NordVPN vs ExpressVPN – Als je op zoek bent naar een goede VPN aanbieder dan kan het lastig zijn om uit te zoeken welke nou daadwerkelijk het beste is. Daarom hebben wij de twee beste VPN aanbieders getest en met elkaar vergeleken. In dit artikel zal je lezen welke VPN provider beter scoort in de verschillende criteria en welke over het algemeen als beste scoort.

ExpressVPN aanbieding
Probeer ExpressVPN nu 30 dagen gratis!

Als je op zoek bent naar een goede en betrouwbare VPN kies dan voor ExpressVPN. Dit is de beste VPN op de markt en biedt kortingen aan van 49%. Die wil je niet missen!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Vergelijkingstabel NordVPN of ExpressVPN

Voordat we verder gaan hebben we een overzicht gemaakt met welke VPN aanbieder, Express VPN Nord VPN, beter presteert per criteria. Hier is uitgekomen dat ExpressVPN de betere van de twee is.

Criteria ExpressVPN NordVPN
Prijs Winnaar Verliezer
Snelheid Winnaar Verliezer
Kenmerken Winnaar Verliezer
Klantenservice Gelijk Gelijk
Veiligheid Winnaar Verliezer

Een korte presentatie van NordVPN vs ExpressVPN

In de strijd tussen NordVPN of ExpressVPN zullen we eerst de twee VPN aanbieders individueel toelichten. Daarna gaan we per categorie kijken welke aanbieder het beste presteert.

ExpressVPN

ExpressVPN heeft meer dan 3.000 servers beschikbaar in meer dan 94 verschillende. Qua beveiliging zijn de servers beveiligd door middel van AES 256 bits versleuteling en protocollen zoals OpenVPN en IKEv2/IPSec.

Daarnaast is er een kill switch beschikbaar en wordt je beschermd tegen DNS en IP lekken. Verder zijn de ExpressVPN services compatibel voor Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle. Voor meer informatie kan je er voor kiezen om onze ExpressVPN review te lezen.

ExpressVPN vergelijking

NordVPN

NordVPN heeft meer dan 5.601 servers beschikbaar in meer dan 60 verschillende landen.

Voor de beveiliging van deze VPN is er ook een 256 AES bits versleuteling aanwezig en OpenVPN en IKEv2/IPSec protocollen. Verder accepteren ze de meeste creditcards en crypto valuta’s, maar geen PayPal of Mint. Hier lopen ze achter op ExpressVPN. Voor extra inzichten in NordVPN lees je onze NordVPN review.

NordVPN vergelijking

Omzeilen van geografische blokkades

Aangezien beide VPN aanbieders (Nord VPN Express VPN) beschikken over een uitgebreid netwerk aan servers in een hoop verschillende landen is de strijd tussen NordVPN vs ExpressVPN op een gelijk spel uitgelopen in dit segment. ExpressVPN heeft Nederlandse servers beschikbaar in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, terwijl NordVPN meer dan 275 Nederlandse servers beschikbaar heeft.

De werking van de servers wanneer je in China bent aan de andere kant is gewonnen door ExpressVPN. Zij hebben bewezen dat de services goed werken in China.

Er zijn geen Chinese servers beschikbaar, maar het is wel mogelijk om buitenlandse servers te gebruiken wanneer je in China bent. Op deze manier kan je de geografische restricties omzeilen.

Dit is niet vanzelfsprekend, omdat er in China een enorm sterke firewall is opgezet om ervoor te zorgen dat mensen geen toegang kunnen krijgen tot bepaalde websites, applicaties en platformen. ExpressVPN heeft dit weten te omzeilen. NordVPN werkte tijdens de test bijna niet in China.

Omzeilen van geografische blokkades

Snelheid

Voor de Nederlandse server is ExpressVPN beduidend sneller. De verschillen zijn best wel groot tussen de twee VPN’s, NordVPN vs ExpressVPN. Dat is opvallend aangezien we deze test in Nederland hebben uitgevoerd. Voor de Amerikaanse server viel het op dat de snelheden van beide VPN providers vrijwel hetzelfde waren.

Veiligheid

Voor zowel NordVPN als ExpressVPN geldt dat ze een hoge bescherming bieden. Dit heeft te maken met de encryptie en tunneling protocollen. Het versleutelingsniveau van de VPN bepaalt hoe gemakkelijk het is voor hackers om informatie te stelen.

Beide Nord VPN Express VPN maken gebruik van een 256-bits AES versleuteling. Dit wordt tevens ook gebruikt door overheidsinstanties. Daarnaast maken ze gebruik van OpenVPN en IPSec/IKEv2 protocollen. Verder maakt NordVPN wel gebruik van een advertentie- en malware blokker en ExpressVPN niet.

PROBEER EXPRESSVPN

Privacy en anonimiteit NordVPN of ExpressVPN

Hoofdkantoor in 5, 9 of 14 ogen land

Op het vlak van privacy en anonimiteit is er sprake van een gelijkspel. Doordat beide VPN providers gevestigd zijn in een land met een goede privacy wetgeving. ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en NordVPN is gevestigd in Panama. Beide hebben hun hoofdkantoor niet gelegen in een land dat lid is van de 5, 9, 14 Eyes landen.

Gebruikers informatie benodigd voor log-in

Daarnaast heb je alleen een email adres nodig om een account aan te maken en kan je anoniem betalen via crypto currencies. Waardoor je geen persoonlijke gegevens als een voornaam, achternaam, etc hoeft op te geven.

Onafhankelijk privacy audit

Verder is er voor beide bedrijven een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door PWC om te controleren of er geen logs worden opgeslagen zoals omschreven staat in het beleid.

Gebruikers data opslag en logging policy

Ook is het zo dat de data opslag van gebruikers versleuteld is waardoor niemand toegang heeft tot de data en gegevens van de gebruikers. Er is sprake van een no log policy. Dit houdt in dat er, zelfs binnen het bedrijf zelf, niemand is die toegang heeft tot persoonlijke gegevens.

Anonieme betaling methodes

Verder is het mogelijk om anonieme betalingen uit te voeren door middel van crypto currencies. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin en Ripple. Dit is een groot voordeel aan crypto valuta, omdat de transactie niet achterhaald kan worden of aan een persoon wordt gelinkt.

Privacy en anonimiteit vergelijking

Deblokkeren van streaming platformen

Als je graag gebruik wilt maken van een VPN in combinatie met streaming platformen zoals Netflix en Amazon Prime om de geografische blokkades te omzeilen dan kan je het beste kiezen voor ExpressVPN. Dit heeft te maken met het feit dat ExpressVPN meer Netflix bibliotheken kan ontgrendelen dan NordVPN. Verder heeft de betere snelheid van ExpressVPN ook meegespeeld.

Torrenting

Zowel Nord VPN Express VPN bieden de beste beveiliging voor torrenting. De snelheid van ExpressVPN vs NordVPN was een stuk sneller. Hiermee bedoelen we de downloadsnelheid. NordVPN was 2 minuten langzamer met het downloaden van hetzelfde P2P bestand dan ExpressVPN. Daarom is ExpressVPN als winnaar uit deze torrenting test gekomen.

PROBEER EXPRESSVPN

Price en pakketten (NordVPN is Win)

Als je voor de meest goedkope optie wilt gaan dan is NordVPN de winnaar op dit gebied. Voor een 2 jarig abonnement betaal je $3,71 per maand, terwijl je voor ExpressVPN voor een abonnement van 15 maanden €6,71 per maand.

Daarnaast biedt NordVPN een 7 dagen lange gratis proefperiode aan. Dit is iets wat ExpressVPN niet doet. Verder maken beide VPN’s gebruik van een 30 dagen niet goed geld terug garantie. In beide gevallen kreeg ik binnen één week mijn geld terug gestort.

Aantal gelijktijdige verbindingen en operatie systeem (NordVPN is Win)

Met NordVPN kan je maar liefst 6 apparaten tegelijk gebruiken met één abonnement. Met ExpressVPN aan de andere kant kan je met 5 apparaten tegelijk verbinding maken.

Klantenservice

Voor allebei de VPN’s, Nord VPN Express VPN, was er een live chat aanwezig waarin de reactie werd gegeven door een mens. Er werd vrij snel reactie gegeven op onze vragen. Dat is erg fijn aangezien niemand er van houdt om lang te moeten wachten. Verder is het zo dat de klantenservice deskundig overkwam in het beantwoorden van de vragen en kennis hadden over de verschillende onderwerpen.

Naast de live chat is het ook mogelijk om een mail te sturen. Hier werd voor beide providers snel op gereageerd. Op dit vlak doen de twee, NordVPN of ExpressVPN, niet veel voor elkaar onder en is het een gelijk spel geworden. Wel is het nog even belangrijk om te weten dat deze live chat alleen in het Engels beschikbaar is.

PROBEER EXPRESSVPN

Conclusie

Uit de test is gebleken dat ExpressVPN de beste prestaties heeft geleverd. Deze VPN heeft bewezen op meer gebieden beter te zijn dan NordVPN.

Als je op zoek bent naar een VPN die goed werkt voor het streamen, gamen en torrent en dan is ExpressVPN vooral de beste vanwege de snelle verbindingssnelheden. Verder werkt ExpressVPN ook het beste bij het omzeilen van geografische blokkades. Wel is NordVPN de goedkopere optie van de twee en doet het ook zeker niet onder op het gebied van veiligheid en privacy.

Maar als je dus echt moet kiezen tussen NordVPN of ExpressVPN dan weet je vanaf nu dat je ExpressVPN als beste uit de test is gekomen. Probeer nu 30 dagen de services van ExpressVPN uit. Als deze bevallen kan je met 49% korting een abonnement aanschaffen.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl