Beste Game VPN’s

Een VPN voor online spelletjes? Zeker, dat is een gek idee, zou je goed denken bij jezelf, gezien het gebruik van zelfs een van de beste VPNs – verkeer versleutelen en door een tunnel leiden – potentieel van invloed kan zijn op de prestaties, met het gevaar van een hogere ping en een langzamere verbinding in het algemeen. En hoewel we daar van zekere waarheden spreken zijn er alsnog een aantal sterke argumenten te benoemen waarom jij wel een VPN voor online gaming zou moeten gebruiken. De meest voor de hand liggende reden is onbeperkte toegang. Een VPN voor online gaming deblokkeert online spelletjes die geografisch geblokkeerd zijn, geeft jou toegang tot vergrendelde servers om in andere regio’s te kunnen spelen.

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Ping is een prioriteit, maar DDoS bescherming is ook belangrijk

Een game VPN levert je volledige vrijheid tijdens online gaming en laat jou spelen wat je wilt. Fortnite geblokkeerd? Maak gebruik van een game VPN en speel snel weer sport spelletjes, avontuur spelletjes, actie spelletjes en multiplayer spelletjes. Online gaming maak je mogelijk met een virtueel privé netwerken! Er is ook de altijd aanwezige overweging van veiligheid. Met behulp van een game VPN service kan je jouw bescherming vergroten tegen DDoS aanvallen. Het is niet ongehoord dat dit soort praktijken tegen de tegenstander gebruikt worden om hun prestaties te beïnvloeden, helemaal als het gaat om competitief gamen.

Er bestaat altijd een kans dat de game VPN verbinding jouw ping vermindert en jouw upload en download snelheden verbetert, die allemaal van invloed zijn op de responsiviteit van jouw online spelletjes (hoewel ping veruit de belangrijkste factor is). Het is uiteraard lastig om hierbij te categoriseren, omdat iedereen andere ervaringen zal hebben, echter uit onze VPN tests komt regelmatig naar voren dat wij een snellere verbinding ervaren wanneer onze VPN ingeschakeld is tijdens het spelen van online spelletjes in vergelijking met onze standaard verbindingssnelheid.

Top VPN’s voor gaming

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

ExpressVPN

Beste allround VPN voor gaming

 • Aantal servers: 3000 +
 • Server locaties: 160
 • IP-adressen: N/A
 • Maximum aantal ondersteunde apparaten: 3
 • Goede keuze van servers en locaties
 • Kwaliteit mobiele apps
 • Bovengemiddelde prijzen
 • Geen gratis trial

Met 148 verschillende locaties in 94 landen, zou ExpressVPN het voor jou mogelijk maken om een snelle server te vinden in de wereld. De service blinkt uit in de mobiele afdeling door het aanbieden van intuïtieve custom applicaties, vaak voor Android en iOS. Dit betekent natuurlijk niets als de VPN service niet snel is, maar deze VPN leverancier heeft optimale prestaties en snelheden te bieden.

ExpressVPN kost meer dan de meeste VPN’s en er is geen gratis trial beschikbaar om een sneak preview te krijgen. Als je voor deze aanbieder kiest, is het jaarplan het voordeligst. Hiernaast krijg je ook 3 maanden gratis als bonus. Echter, als je niet tevreden bent met de dienst, kan je binnen 30 dagen contact opnemen met de klantenservice en krijg een volledige terugbetaling. Lees hier onze volledige ExpressVPN review!

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

CyberGhost

Indrukwekkende configureerbaarheid

 1. Aantal servers: 3700 +
 2. Server locaties: 60 +
 3. IP-adressen: N/A
 4. Maximum aantal ondersteunde apparaten: 7
 5. Slimme specificaties
 6. Goede prestatieniveaus
 7. Torrents worden ondersteund
 8. Deels gebruiksonvriendelijk interface

Het Roemeens-Duits gebaseerde CyberGhost is een populaire VPN-aanbieder wiens mix van kracht en gebruiksgemak meer dan 10.000.000 gebruikers wereldwijd heeft overwonnen

De organisatie voldoet aan alle basis criteria, met meer dan 3.700 servers verspreid over 60 landen. Ook heeft CyberGhost apps voor Windows, Mac, iOS en Android, zijn torrents toegestaan en hanteren ze een snelle live chat voor ondersteuning daar waar nodig is.

De taak-gebaseerde app interface is een belangrijk hoogtepunt. CyberGhost laat je raden welke server je moet gebruiken om een website te deblokkeren. Kies gewoon een geo-geblokkeerde dienst uit de lijst-Netflix, Hulu, BBC iPlayer, YouTube etc. en CyberGhost maakt verbinding met de optimale server voor jouw wensen. Dat noemen wij nou handig.

Er zijn grote variaties aan extra’s beschikbaar. De dienst kan advertenties, trackers en kwaadaardige websites blokkeren. De geautomatiseerde HTTPS-omleiding zorgt ervoor dat je altijd de veiligste verbinding maakt. De optionele gegevenscompressie kan geld besparen op mobiele apparaten.

Het is niet allemaal goed nieuws. De Desktop-interface kan ingewikkeld zijn, de support site is redelijk slecht, de Desktop Trial is een matige 24 uur en hoewel de VS en de Europese snelheden goed blijken, hadden we met lange afstand verbindingen nauwelijks een snelheid van 10mb.

Over het algemeen biedt CyberGhost heel wat gebruiksonvriendelijke functionaliteiten die het wel waard zijn om uit te proberen. Lees meer over CyberGhost in onze CyberGhost review!

Hoe kies je de VPN voor online spelletjes

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om jouw keuze te kunnen maken voor de beste online gaming VPN voor al jouw online spelletjes. Hoe meer servers de VPN aanbieder beschikbaar heeft, hoe beter, want dit zal jouw kans op het vinden van een snelle verbinding aanzienlijk verhogen.

Snelle prestatieniveaus zijn uiteraard van belang, net als een stabiele en betrouwbare verbinding. Ten slotte is het handig om op zoek te gaan naar een VPN met handige extra specificaties zoals DDoS bescherming en speciale ‘’dedicated gaming servers’’. Volg onze tips op en speel gemakkelijk en veilig al jouw favoriete online spelletjes.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie

Een VPN voor online games kan enorm de kosten verminderen van jouw aankoop van nieuwe online spelletjes, laat je concurreren in toernooien die oorspronkelijk niet beschikbaar zijn in jouw regio en assisteert bij het verlagen van jouw ping. Ook verbetert een VPN jouw online beveiliging omdat het risico van DDoS aanval aanzienlijk verminderd wordt. De beste VPN voor online spelletjes ligt voor het grijpen. Iedere gamer zou het belang van een VPN moeten inzien en er direct één gebruiken. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van je keuze. Bekijk onze website voor meer gerelateerde artikelen!

Jesper Blogger

Jesper is een cyber security expert met een master in informatica. Hij heeft buitengewone expertise als het gaat om het vinden van informatie over VPN's en alles wat daarmee verband houdt. Met Jesper aan boord kunnen we de meest relevante informatie voor u analyseren en presenteren. Zijn diepgaande kennis en vaardigheden maken hem als onderzoeker een waardevolle aanwinst voor ons team. Jesper zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent en de juiste keuzes kunt maken in de wereld van VPN's. U kunt contact opnemen met Jesper via e-mail: jesper@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl