Intego

Intego
7.8 Totale Score
 • Beschermt tegen virussen en malware
 • Optimaliseert de snelheid van je computer
 • Makkelijk om te installeren
 • Veel verschillende functie pakketten aanwezig
 • Veilig op het internet surfen

Intego antivirus is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het beveiligen van Mac computers. Het maakt al beveiliging software voor Apple producten sinds 1997. Daardoor is het een van de grondleggers van deze industrie met een hoop ervaring in wat ze doen. De ervaring en expertise maakt ze tot een van de beste op de markt voor anti-virus scanners.

BIJGEWERKT: 26 mei 2024

Wat is de Intego virus scan?

De Intego virusscanner is een software dat computers beschermt tegen virussen en malware. Voorbeelden van malware zijn schadelijke software zoals trojaanse virussen, “spyware”, “adware”, “ransomware” en de zogenaamde “worms”. Wat de Intego antivirus scanner doet is het scannen van, en beschermen tegen deze schadelijke software die door cybercriminelen steeds verder ontwikkeld worden om data en geld te stelen van andermans computer.

Waarom heb ik een Intego virusscanner nodig?

Intego antivirusJe zou misschien denken dat jouw computer of laptop geen virus scanner nodig heeft, maar in werkelijkheid is elk apparaat kwetsbaar. De cybercriminelen worden steeds slimmer en komen met steeds handigere trucjes om in te dringen in jouw computer, op zoek naar kostbare informatie of erger nog, jouw geld.

Als je gebruik maakt van de anti-virus scanner stopt de software het virus voordat het jouw computer binnen sluipt. Daarnaast, wordt je computer ten aller tijden beveiligd. De websites die je bezoekt worden gescand en je wordt bericht als er een virus probeert binnen te komen in je computer of als je een potentiële gevaarlijke website bezoekt. Ook als je computer al een virus heeft opgelopen kan er een scan gemaakt worden om te proberen om de computer te repareren en bestanden te herstellen. Als laatste heeft de anti virus scanner een zogenaamde “firewall” die ervoor zorgt dat onbevoegde geen toegang hebben tot jouw computer door middel van beveiliging opties.

De verschillende functies van de Intego virusscanner

Er zijn verschillende pakketten aanwezig voor verschillende doeleinden en tijds lengtes. Zo zijn er pakketten voor Apple producten zoals de Mac, iPhone en iPad, maar ook voor andere PC’s met windows. De aanwezige functies zullen we hieronder even uitlichten.

Intego virusbarrier

Allereerst hebben we de Intego virusbarrier. Dit is een sterke virus en malware scanner die je computer schoon houdt. Je hebt de optie om een snelle scan of een volledige scan te doen van de computer. Hiernaast kan je er ook voor kiezen om scans in te plannen. Zo kan je zelf bepalen wanneer en hoe vaak er een scan gemaakt wordt van je computer.

Washing machine

Een andere optie is de “washing machine”. Deze functie ruimt alle onnodige bestanden op om je computer sneller te maken voor een optimale gebruikers ervaring.

Contentbarrier

Ook is er de “Contentbarrier” functie die elke soort content op het internet kan blokkeren. Dit kan gebruikt worden om bepaalde websites of games die niet geschikt zijn voor kinderen te verbergen. Het is een manier om jouw kinderen veilig op het internet te laten surfen.

Netbarrier

Daarnaast hebben we ook de “Netbarrier” functie. Deze kan elke binnenkomende internet connectie blokkeren. Als je met een openbare WiFi connectie verbonden bent zorgt het ervoor dat je bestanden en data veilig zijn.

Personal backup

De laatste functie is de “Personal backup”. Dit spreekt voor zich. Het slaat je bestanden op in de cloud. Dat is vooral handig voor computers met weinig beschikbare ruimte.

Wat kost het om de Intego virusscanner aan te schaffen en wat zijn de beschikbare pakketten en tarieven?

intergo

Er zijn 3 verschillende pakketten beschikbaar om uit te kiezen. De prijzen verschillen per pakket doordat als je meer betaald je ook meer functies tot je beschikking krijgt. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor een 1 jarige of een 2 jarige bescherming. Ook kan je kiezen om 1, 3, 5, apparaten te beschermen.

 1. De eerste en de goedkoopste optie is de “Intego virusbarrier X9”. De functies die bij dit pakket horen zijn een Intego antivirus scan om Mac en Windows malware te beschermen, een simpele set up en configuratie van de software, autoscan van de computer en  “real time” bescherming van bestanden.
 2. Daarnaast is er ook de “Mac Internet Security X9“. Dit is de tussen optie en geeft je beschikking tot de Intego VirusBarrier X9 en de NetBarrier X9, die connectie bescherming aanbieden. Ook een “firewall” en privé data bescherming worden aangeboden in dit pakket.
 3. De laatste is de “Mac Premium Bundle X9”. Dit pakket heeft alle 5 de functies tot zijn beschikking en is daarvoor ook de duurste van de drie.

Ook zijn nog apart verkrijgbaar de ContentBarrier X9 en de Mac Washing Machine X9. Hieronder zullen we de prijzen even op een rijtje zetten om het wat overzichtelijker te maken.

Pakket Prijs Aantal apparaten Tijdsduur
Mac premium bundle X9 $69.99/$129.99

$94.99/$174.99

$119.99/$219.99

1

3

5

1 jaar/2 jaar

 

 

ConetentBarrier secure X9 $59.99/$114.99

$119.99/$229.99

1

3

1 jaar/2 jaar

 

Contentbarrier X9 $39.99/$69.99

$79.99/$149.99

1

3

1 jaar/2 jaar

 

Mac Washing Machine Secure X9 $40

$60

1

3

1 jaar

 

Mac internet security X9 $39.99/$69.99

$54.99/$99.99

$69.99/$124.99

1

3

5

1 jaar/2 jaar

 

 

Intego
Bescherm uw online privacy en identiteit met onbeperkt versleuteld verkeer

De kenmerken van de Intego antivirus scan.

intergo mac

De Intego virusscanner houdt de computer beveiligd tegen virussen, “phishing” en “spy ware”. Ook zorgt het ervoor dat je privé informatie veilig wordt opgeslagen. Daarnaast wordt de computer geoptimaliseerd en daardoor ook sneller, voor een betere gebruikerservaring. Als laatste zit er ook een back up software inbegrepen. Dit zal er voor zorgen dat als je computer crasht je alsnog je bestanden kunt herstellen.

Windows gebruikers

Ook voor de Windows gebruikers hebben we onze service beschikbaar gesteld. Na een lange tijd alleen gefocust geweest te zijn op Mac computers werd het tijd om ook voor Windows computers de Intego virusscanner op te zetten. Door de expertise en ervaring in de Apple producten kon de uitbreiding naar Windows snel in gang gezet worden. De Intego virusbarrier is beschikbaar voor Mac en Windows. Het maakt dus niet uit wat voor computer je hebt.

Instellingen

intego install

Om de Intego antivirus scanner te installeren moet je de link openen die je hebt ontvangen in je email, of op de website na het aanschaffen van een van de pakketten. Nadat de bestanden zijn gedownload moet je dubbel klikken op het .DMG bestand dat in de download folder beschikbaar is. Dan kan je kiezen om de software the installeren en zodra dat is gelukt zal je een melding ontvangen dat de installatie is voltooid. Het toren logo van de Intego virusscanner zal in het bovenste balkje van de computer tevoorschijn komen waar je de nieuwe software kan vinden.

Waarom kiezen voor de Intego virusscanner  en niet voor andere opties?

intergo app

Het is vrij lastig om een goede virusscanner te vinden, maar na intensief testen van verschillende anti-virus scanners kwam de Intego virusscanner als beste uit de test. De kwaliteit en het brede pakket aan verschillende functies maken de virus scanner van uitzonderlijke waarde voor velen.

Ook de gebruiksvriendelijkheid is erg goed. Mensen hebben vaak geen zin om extra tijd en moeite te steken om uit te vogelen hoe iets werkt. Bij de Intego antivirus scanner is het erg gemakkelijk om de software te installeren en daardoor is het voor veel mensen een goede keuze. Daarnaast is de prijs ook lager dan van zijn concurrenten. Al deze redenen maken Intego de beste virus software aanbieder op de markt.

De voordelen van de Intego antivirus

 • Je netwerk wordt beschermt tegen toegang van onbevoegde personen.
 • Een extra mogelijkheid voor ouderlijke controle over het veilig online kunnen laten van je kinderen.
 • Het opschonen van je laptop of computer waardoor het apparaat beter en soepeler loopt.
 • Bij de software komt een uitgebreide beschrijving van de technologie en installatie.

Reviews van de Intego virus scan

Ik heb altijd gedacht dat Mac computers geen antivirus software nodig hadden totdat mijn computer was besmet met een virus. Het zorgde ervoor dat mijn bestanden waren gehackt. Hierna wilde ik dit voorkomen en heb ik de Intego virusbarrier aangeschaft. Hierdoor kon ik mijn computer scannen om te zien of er gevaar voor een virus aanwezig was. Ook had ik de software gedownload zodat de bestanden op mijn computer beschermd werden. Ik ben erg tevreden met de Intego software, ook is het erg gemakkelijk om het te installeren.

-Joris van Heemskerk, Vlijmen

Ik begon Intego virusbarrier Security X6 te gebruiken toen ik mijn eerste mac kreeg in 2009. De Intego virusbarrier beschermt je Mac echt tegen mac-malware. Hun firewall “Netbarrier” is naar mijn mening de beste firewall voor Macs. Onthoud gewoon dat geen enkel Anti Virus-product 100% kan beveiligen. De grootste factor is dat mensen slechte keuzes maken die kunnen lijden tot mogelijke virussen, maar dit is hoogst onwaarschijnlijk.

-Melanie Bunschoten, Haarlem

De Intego klantenservice is erg vriendelijke en helpt met al je problemen. Malware werd een toenemend probleem, dus ik checkte de beoordelingen van de beste beveiligingssoftware. Het was gemakkelijk om Intego te gebruiken om wat malware te verwijderen, maar één instelling was bijzonder moeilijk en ik besloot toen om contact op te nemen met het Intego-ondersteuningsteam. Ik kreeg zeer gedetailleerde en makkelijk te volgen instructies van Babs: “Log hier in, volg dit pad, selecteer dit, klik erop, plak dit, verwijder deze.” Bij de volgende scan waren die vervelende problemen verdwenen.

-Lisa Pleasant, Zoetermeer

FAQ

Is het echt nodig om een anti virus aan te schaffen voor mijn computer?

Ja dit is zeker nodig aangezien de cyber criminelen steeds slimmer worden en meer actief  worden met het verspreiden van malware door middel van allerlei verschillende manieren. Ook op Mac computers is het bewezen dat er virussen zijn aangetroffen. Eerder werd er altijd gedacht dat dit niet mogelijk was maar het tegendeel is bewezen. Daardoor wordt het sterk aangeraden om de Intego antivirus scanner aan te schaffen omdat deze software jouw computer optimaal beschermt tegen virussen en malware.

Welk pakket raden jullie aan?

Dit verschilt erg per persoon en aan de voorkeuren van iemand, maar het meest complete pakket is de Mac Premium Bundle X9. Deze heeft alle 5 de functies die beschikbaar zijn voor Intego software producten. Daarvoor is het ook de duurste, maar het beschermt jouw computer dan ook het beste. Maar wij raden vooral aan om een kijkje te nemen op de “product page” en zelf te kiezen welk pakket het beste bij jou past.

Is de computer na het installeren van de software 100% beveiligd?

Natuurlijk proberen wij de computers zo goed mogelijk te beschermen en dat doen wij ook zeker met onze lange ervaring en expertise in deze software, maar het is niet 100% uit te sluiten dat jouw computer een virus oploopt. Dit komt doordat wij niet weten wat mensen online doen.

Soms is het super voor de hand liggend dat er iets niet klopt op een website of in een email bericht, maar trappen mensen er toch in. Wij kunnen voor 99.99% zeker zeggen dat wij jouw computer goed kunnen beschermen, maar er zijn uitzonderlijke gevallen. Dus let gewoon goed op als je je op het internet begeeft en als iets niet goed aanvoelt, doe het dan ook niet.

Conclusie

Ter conclusie raden we je aan om nog eens goed na te denken over de bescherming van jou privé bestanden en data. Ondanks dat vele mensen zeggen dat Mac computers veilig zijn en er geen virussen op kunnen komen, willen we je op de hoogte brengen dat het tegendeel is bewezen. Om zeker te weten dat al je bestanden veilig zijn heb je de Intego antivirus scanner nodig.

7.8 Totale Score
Perfecte antivirus

Intuïtief ontwerp zodat u zich kunt aanpassen aan het beste beveiligingsniveau

Kwaliteit
9.8
Bescherming
9.5
Klanten service
10
Prijs
9
Functies
10
Gebruikers vriendelijkheid
10
Pluspunten
 • Beschermt tegen virussen en malware
 • Optimaliseert de snelheid van je computer
 • Makkelijk om te installeren
 • Veel verschillende functie pakketten aanwezig
 • Veilig op het internet surfen
Minpunten
 • Prijs
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl