Hoe kun je kijken naar WK veldrijden in 2024

Jammer genoeg kun je niet overal genieten van WK veldrijden live kijken. In dit artikel zal worden toegelicht waar en hoe je deze spannende wedstrijden wél kunt kijken. Lees gauw verder voor meer informatie.

Probeer nu ExpressVPN
ExpressVPN, de nummer 1 VPN. Claim maar liefst 49% korting!

Met ExpressVPN kun je overal naar je favoriete WK veldrijden wedstrijden kijken. Profiteer vandaag nog van 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement plus ook nog eens een 30 dagen geld-terug garantie.

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

De beste streaming websites voor WK veldrijden livestream

We lichten graag toe op welke streaming websites je het beste kunt kijken naar wereldkampioenschap veldrijden live stream. Eurosport Player, een zender vanuit Nederland, is uitermate geschikt om wereldkampioenschappen veldrijden te volgen.

Naast het kijken naar de bevlogen wedstrijden van live WK veldrijden via je laptop, kun je ook de Eurosport Player App downloaden om dit ook via andere apparaten (zoals je smartphone) te kijken. Wel heb je bij Eurosport Player een abonnement nodig om live stream WK veldrijden te kunnen kijken. Vandaar dat we ook graag toelichten waar je dit gratis kunt zien.

WK veldrijden livestream

Gratis streaming websites voor live WK veldrijden

Als je op zoek bent naar veldrijden livestream gratis kijken, dan verklappen we graag op welke (gratis) streaming websites je dit kunt doen. Via NOS (een kanaal dat gevestigd is in Nederland) en Sporza (een zender dat afkomstig is uit België) kun je geheel kosteloos de WK veldrijden live op tv volgen.

Echter hoeft het niet alleen op tv te worden gedaan, aangezien zowel NOS als Sporza mogelijkheden bieden om dit ook via je laptop, tablet of smartphone te bekijken. Zo heb je verschillende concrete mogelijkheden om WK veldrijden livestream te kunnen volgen. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit live te zien of de wedstrijden op een later moment te kijken, wanneer het jou uitkomt.

Desalniettemin is het zo dat als je in het buitenland bent (en niet in België om Sporza te kunnen zien of in Nederland om NOS of Eurosport Player te kijken), kun je deze zenders helaas niet streamen.

Lees gauw verder waarom en hoe je met deze zenders alsnog naar WK veldrijden livestream in het buitenland kunt kijken.

Waarom je geen live WK veldrijden kunt kijken buiten de geografische zone

Het is belangrijk om te benoemen dat zenders gebonden zijn aan hun locatie vanwege televisierechten. Dit leidt ertoe dat het kijken naar bepaalde content, zoals de wedstrijden van live WK veldrijden, alleen mogelijk is in bepaalde geografische gebieden.

Zo is NOS bijvoorbeeld gebonden aan Nederland terwijl Sporza gebonden is aan België. Dit leidt ertoe dat WK veldrijden livestream in het buitenland niet mogelijk is.

live WK veldrijden

Dit komt doordat contracten met programmamakers als gevolg hebben dat de uitzender zich aan geografische beperkingen moet houden. Vandaar dat niet overal alle content beschikbaar is. Geografische blokkades ontstaan namelijk doordat je locatie wordt getraceerd via je IP adres, die weggeeft waar je je bevindt.

Je zou automatisch denken dat dit met een buitenlands IP adres kan worden opgelost. Echter lost dat het probleem niet op. Wat je dan wel nodig hebt, is het inzetten van een VPN. Zo kun je waar dan ook ter wereld genieten van locatie gebonden content. Je IP adres oftewel digitale locatie wordt daarmee namelijk anoniem gemaakt en je hebt dan geen last meer van geografische blokkades.

Wel is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder te kiezen, waarbij je al gauw uitkomt op ExpressVPN, de nummer 1 op de markt.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

Hoe je live stream WK veldrijden kunt kijken met een VPN

Via een eenvoudig stappenplan kun je makkelijk inzien hoe en waar je je favoriete wedstrijden – ook in het buitenland – kunt zien.

Hieronder kun je stapsgewijs zien hoe je dit voor elkaar kunt krijgen:

  1. Kies voor een kwalitatief hoogstaande, snelle en betrouwbare VPN. Een VPN die nooit teleurstelt is ExpressVPN. Je kunt ook kiezen uit de opgestelde lijst van betrouwbare VPN aanbieders (iets verderop in dit artikel).
  2. Vervolgens is het belangrijk om te bedenken welk apparaat je gaat gebruiken. Bij de meeste aanbieders bestaat er een desktop en app versie. Afhankelijk van je apparaat, kun je de desbetreffende versie installeren.
  3. Na de installatie kun je je VPN laten verbinden met de geografische locatie waar de door jouw gewilde content beschikbaar is. Voor Eurosport Player en NOS verbind je je VPN met een Nederlandse server, maar voor Sporza geldt een Belgische server.
  4. Vervolgens kun je naar de desbetreffende streaming website gaan, namelijk Eurosport Player, Sporza of NOS.

Nu ben je geheel klaar om WK veldrijden livestream te kunnen kijken, waar dan ook ter wereld.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Je kunt voor een hele maand geheel kosteloos genieten van live WK veldrijden, waar je je ook bevindt. Met ExpressVPN, heb je dertig dagen lang toegang tot content wat normaal gesproken geblokkeerd is door je geografische locatie. Door de geld-terug garantie, kun je er zeker van zijn dat je je geld terug ontvangt – mits je de aanvraag tot terugbetaling binnen 30 dagen doet.

Dit kun je bij de klantenservice van ExpressVPN op een hele simpele wijze doen, zelfs via een chatbericht. Ook worden er geen vragen gesteld vanuit de aanbieder, waardoor je dus risicoloos en zonder enige kosten deze VPN aanbieder kunt uitproberen.

De beste VPN’s voor het streamen van WK veldrijden

Voor de beste VPN’s om mee te kunnen streamen, vind je hieronder een betrouwbare lijst waaruit je kunt kiezen. Zo hoef je zelf niet meer het uitzoekwerk te doen en bespaart het jou tijd en moeite.

De ranglijst is op basis van onderzoek opgesteld, waarbij verschillende criteria in acht is genomen – zoals veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en functionaliteit.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Voordelen van VPN’s

Een VPN biedt zelfs meer voordelen dan het genieten van live stream WK veldrijden. Met een VPN, krijg je namelijk ook toegang tot allerlei andere content op het internet waar normaal gesproken geografische blokkades op staan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het deblokkeren van Netflix, Hulu, Amazon Prime en nog veel meer.

Dit werkt ook als een krachtig middel tegen censuur, omdat de content niet meer wordt geblokkeerd door de desbetreffende locatie. Het gaat dus zelfs verder dan alleen kijken naar live stream WK veldrijden.

live stream WK veldrijden

Met een VPN, ben je ook veiliger in de digitale wereld en geniet je van meer privacy. Vanwege een VPN, is je IP adres namelijk verborgen en raken je gegevens versleuteld. Ook ben je veel veiliger als je verbinding maakt met een gratis WiFi netwerk, omdat je digitale identiteit anoniem blijft tegenover kwaaddoeners op het web.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

FAQ

Wanneer is het WK veldrijden 2023?

De data is van 3 februari 2023 – 5 februari 2023.

Waar is het WK veldrijden 2023?

Wat betreft de locatie, vindt WK veldrijden 2023 plaats in Hoogerheide, Noord-Brabant, Nederland.

Conclusie

Als je graag WK veldrijden livestream wilt kunnen volgen in het buitenland, kun je kijken op de Nederlandse kanalen Eurosport Player en NOS of het Belgische kanaal Sporza. Vanwege televisierechten heb je wel te maken met geografische blokkades.

Je dient je echte IP adres te verbergen (de reden waarom je digitale locatie zichtbaar is) en je digitale locatie (IP adres) te wijzigen in het land dat verbonden is met de kanalen. Dit kan volledig legaal worden gedaan met een VPN.

Wacht niet langer om overal te kunnen genieten van live WK veldrijden kijken en andere locatie gebonden content. Voor een betrouwbare VPN waar je op kunt bouwen – en waarmee je de zenders overal kunt zien – kun je het beste kiezen voor ExpressVPN.

Geniet van een 30 dagen geld-terug beleid, waardoor je deze befaamde aanbieder geheel kosteloos kunt uitproberen. Wacht niet langer en kies vandaag nog voor de nummer 1 VPN aanbieder ExpressVPN. Kwaliteit, snelheid, service en betrouwbaarheid is gegarandeerd.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl