McAfee vs Norton: Wie is de winnaar?

Je hebt vast eerder voor deze keuze gestaan: welke antivirus komt het beste uit de bus? Wij zullen je niet langer in spanning laten afwachten en twee uitstekende merken met elkaar vergelijken; McAfee vs Norton, dat is de hamvraag. We hebben uitgepluisd welke antivirus beter scoort op bepaalde aspecten.

Probeer Nu!
Probeer de winnaar McAfee uit met een exclusieve korting.

McAfee, de beste antivirusscanner met allerlei extra's voor betrouwbare bescherming. Bescherm je apparaat tegen virussen, malware en andere online bedreigingen. Kies goed, kies McAfee. Geniet nu van een exclusieve korting.

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

Norton of McAfee: wie wint?

Voor de nieuwsgierige lezers onder ons, verklappen we alvast wie de winnaar is als het gaat om het totaalplaatje. Uiteindelijk gaat het om de vraag welke van de twee het beste zal werken om je apparaat te beschermen. Norton vs McAfee zijn twee van de grootste namen in de antivirus industrie.

Welke kun je het beste uitproberen in 2024: McAfee of Norton? Onderstaand tabel kan je helpen om een beter besluit te maken.

Criteria McAfee Norton
Veiligheid Winnaar Verliezer
Gebruiksvriendelijkheid Winnaar Verliezer
Compatibiliteit Winnaar Verliezer
Prijs Verliezer Winnaar
Kenmerken Winnaar Verliezer
Klantenservice Gelijk Gelijk

De kwaliteiten van McAfee Norton antivirus

Een antivirus is, zoals de benaming al suggereert, een programma dat virussen (en andere online bedreigingen) ontdekt en verwijderd. Ook wordt er bescherming geboden tegen malware – het lekken van privé informatie of ongeautoriseerde toegang tot jouw informatie wordt daarmee voorkomen.

De kwaliteiten van McAfee

Wat betreft het vraagstuk omtrent Norton 360 vs McAfee: zowel Norton 360 als McAfee livesafe bieden bescherming tegen virussen, malware en andere online bedreigingen. Als het gaat om McAfee livesafe vs Norton, is McAfee livesafe de ultieme antivirusbescherming  – en een noemenswaardig detail: het werkt op een onbeperkt aantal persoonlijke apparaten.

Waar McAfee uitstekend scoort binnen de wereld van antivirussen, kunnen we niet ontkennen dat Norton ook goed is. We zullen een overzicht geven van Norton antivirus vs McAfee. Naar aanleiding van ons zorgvuldige beoordelingsproces, zoomen we in op waar de een tóch beter op scoort dan de ander.

De kwaliteiten van Norton

Veiligheid: McAfee winnaar

Op het gebied van veiligheid komt McAfee sterker uit de bus. Hieronder geven we een opsomming van de belangrijkste onderdelen voor de veiligheid voor je apparaat. We nemen McAfee vs Norton graag onder de loep.

Firewall

De McAfee firewall is geweldig, want je kunt hiermee cybercriminaliteit voorkomen. Apparaten worden streng beveiligd en hackers hebben hierdoor niet zomaar toegang tot je netwerk. De firewall van McAfee heeft zich betrouwbaar getoond.  De firewall van McAfee is niet alleen krachtig, maar ook gebruiksvriendelijk. Op de vraag of McAfee of Norton meer aanbiedt, kun je op het gebied van veiligheid meer rekenen op McAfee. Norton Firewall is kwetsbaar voor aanvallen gebleken, waardoor je er niet helemaal op kunt bouwen.

Dark web monitoring

Als je op zoek bent naar veelzijdige en gebruiksvriendelijke beveiliging, dan biedt McAfee veel voordelen. McAfee scant voortdurend het dark web op persoonlijke gegevens (bij websites die niet gelijk vindbaar zijn op Google of andere zoekmachines) en waarschuwt je wanneer je gegevens daar te vinden zijn.

Wanneer McAfee je waarschuwt, begeleiden ze je ook bij de stappen die je moet nemen om dit op te lossen. Het detecteert niet alleen wat niet te zien is voor het oog, maar ze laten ook zien hoe je het concreet kan oplossen. Norton of McAfee, beiden bieden het aan, maar McAfee besteedt meer aandacht aan de gebruiker.

Veiligheid van McAfee

Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Het is belangrijk om te letten op identiteitsdiefstal. Denk hierbij aan je bankgegevens en andere persoonlijke informatie. Of dat mensen in jouw naam dingen kopen die je helemaal niet hebt aangeschaft. McAfee Identity Theft Protection werkt door je persoonlijke informatie online te controleren en je te laten weten of je gegevens zijn gelekt op het internet.

Als we het hebben over McAfee vs Norton, springt McAfee ertussenuit. McAfee biedt een dekking voor identiteitsdiefstal tot maar liefst $1 miljoen, waar Norton moeilijk tegenop kan.

VPN

Niet alleen biedt McAfee uitstekende bescherming tegen allerlei virussen. McAfee biedt een veilige en razendsnelle VPN. De VPN van McAfee is sneller dan die van Norton. Met de VPN van McAfee kun je razendsnel content over de hele wereld bekijken. Je digitale locatie wordt anoniem gemaakt en je krijgt toegang tot meer content op het internet dat normaal gesproken alleen beschikbaar is in het land zelf. Als het gaat om Norton vs McAfee, wint de VPN van McAfee.

Veiligheid en VPN van McAfee

Andere veiligheidsaspecten

Ongeacht het vraagstuk van Norton vs McAfee, hebben beiden veel in huis. Of het nu gaat om McAfee of Norton, beiden bieden ook een cloud backup. De cloud back-up is een manier om veilig kopieën van je computer bestanden op te slaan, zodat je ze niet kwijt raakt als je computer wordt getroffen door een virus.

Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat net dat ene belangrijke bestand zoek raakt. Maar denk ook aan de wachtwoordbeheerder, ouderlijk toezicht, privacy monitor en apparaat optimalisatie. McAfee heeft over het algemeen betere software, waardoor ze ook op andere veiligheidsaspecten beter scoren dan Norton.

Probeer McAfee

Gebruiksvriendelijkheid: McAfee winnaar

Als het gaat om McAfee vs Norton, is McAfee gebruiksvriendelijker. Het is makkelijk te installeren en te gebruiken. De antivirus van McAfee is ook toegankelijk voor beginners, waardoor je makkelijk je weg kan vinden als je eenmaal een antivirus van McAfee op je apparaat hebt geïnstalleerd. Op de vraag of Norton of McAfee beter is qua gebruiksvriendelijkheid, is McAfee een topper.

Compatibiliteit: McAfee winnaar

De beveiligingssoftware van McAfee kan op verschillende apparaten worden ingezet. De software van McAfee software is compatibel met Windows-, Mac OS-, iOS- en Android-apparaten. Of het nu gaat om je iPhone of Samsung telefoon, Mac computer of Windows laptop, McAfee staat voor je klaar. In dat opzicht wint McAfee ook als het gaat om de vraag van Norton vs McAfee.

Probeer McAfee

Prijs en abonnement: Norton winnaar

Bij beide aanbieders, of het nu gaat om McAfee of Norton, zijn er beperkingen bij een basis abonnement. Premium abonnementen bieden geavanceerdere beveiliging. Als het gaat om Norton vs McAfee, biedt Norton 360 Premium bescherming tot maar liefst 10 apparaten. Een mooie bonus: Norton antivirus (maar ook McAfee) biedt een gratis proefversie, waardoor je hier kosteloos van kunt genieten. Mocht je tevreden zijn en daarna verder willen gaan, dan zijn er verschillende betaalopties (zoals internetbankieren).

Ook zijn er interessante promoties en kortingsbonnen die je kunt inzetten. De abonnementen, prijzen en promoties zijn wel aantrekkelijker bij Norton. Op de vraag of Norton of McAfee beter scoort, heeft Norton een voorsprong op dit gebied.

Prijs en abonnement van Norton

Niet goed? Geld terug garantie: McAfee winnaar

Bij het vraagstuk van McAfee vs Norton, is McAfee de winnaar. Als je niet tevreden bent, kun je bij McAfee rekenen op een geld terug garantie. McAfee heeft niet alleen een gratis proefperiode van 30 dagen die je kan uitproberen, maar ook een 30 dagen geld terug garantie. Dit terwijl je bij Norton 360 een gratis proefperiode van slechts 7 dagen hebt. Onder de niet goed, geld terug garantie komt de aankoop van een jaarabonnement in aanmerking voor een volledige terugbetaling, mits je de terugbetaling hebt aangevraagd binnen de 30 dagen.

Kenmerken: McAfee winnaar

Norton of McAfee, beide antivirussen hebben verschillende kenmerken. Denk hierbij aan een VPN, firewall en een wachtwoord manager. Echter heeft McAfee ook nog eens een zogeheten file shredder, een krachtige tool die ervoor zorgt dat ongewenste bestanden van je apparaat worden verwijderd. McAfee biedt ook nog eens een veilige browser, wat ervoor zorgt dat er extra maatregelen worden genomen wanneer er ongeautoriseerde activiteiten van anderen plaatsvinden terwijl je op het internet zit. Wat betreft de strijd van McAfee vs Norton, is McAfee ook hierin de winnaar.

Probeer McAfee

Klantenservice: beiden winnen

Of het nu gaat om Norton of McAfee, de ondersteuning van beiden zijn efficiënt en snel. De type ondersteuning varieert van telefoon tot e-mail, live chat, informatie in de vorm van FAQ, maar ook communities en forums.

De ondersteuning van McAfee of Norton zijn beiden toegankelijk, ze bieden snelle hulp en nuttige antwoorden. Als het gaat om Norton vs McAfee, loopt het dus gelijk op.

Klantenservice van McAfee

Conclusie: McAfee of Norton?

Hoewel de klantenservice van beide aanbieders uitstekend overkomen, en Norton betere prijzen aanbiedt, springt McAfee ertussenuit. Veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en comptabiliteit zijn immers zeer belangrijke aspecten waar Norton niet tegenop kan boksen.

McAfee wordt door zowel onze beveiligingsexperts, als gebruikers als een van de beste antivirusprogramma’s ter wereld beschouwd. Deze befaamde antivirus biedt niet alleen uitstekende bescherming voor je apparaat, maar is ook erg gebruiksvriendelijk.

De software is beter en ze hebben ook nog eens extra aandacht voor de beginners onder ons. Het is toegankelijk voor beginners, maar ook zeker aanbevolen voor de gevorderde antivirus gebruikers onder ons.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl