PrivateVPN review 2024

PrivateVPN review 2024
8.2 Totale Score
PrivateVPN review 2024
PrivateVPN review 2024
 • Goedkoop
 • Snelle verbindingen in binnenland

private vpn review

Heb je interesse in de diensten van Private VPN, maar wil je eerst meer weten over de VPN dienst en wat je er mee kunt doen? Dan ben je aan het juiste adres! We hebben namelijk een zeer uitgebreide Private VPN review geschreven om je hier meer duidelijkheid over te geven.

Probeer PrivateVPN zonder zorgen!
Ontgrendel exclusieve content van overal!

Met de diensten van PrivateVPN kun je altijd en overal de exclusieve content ontgrendelen. Probeer het nu 30 dagen zonder zorgen uit met de 30 dagen geld terug garantie! Indien je niet tevreden bent, krijg je zonder verantwoording je geld terug!

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

Wat moet je weten over Private VPN

De VPN diensten van Private zijn gebaseerd in Zweden en heeft als hoofdfocus: het voorzien van VPN diensten voor iedereen tegen een voordelige prijs! De VPN dienst ging in 2009 live en heeft sindsdien grote veranderingen meegemaakt.

Tegenwoordig garandeert de VPN dienst een VPN service die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. De organisatie legt vooral de focus op de gebruikers ervaring. Wil je weten waarom dit precies is? Dan kun je best even verder lezen.

Private VPN review: De abonnementen en hun prijzen

private vpn prijzen

Om gebruik te maken van deze VPN zul je helaas een abonnement moeten afsluiten. Echter heb je verschillende keuzes die je kunt maken wanneer het hierop aankomt. In dit deel van deze blog hebben we het daarom over de verschillende abonnementen en de voordelen die erbij komen kijken.

 • Maandelijks abonnement: Het duurste abonnement waarmee je toegang krijgt tot alle toepassingen die de VPN dienst aan te bieden heeft.
 • 3 Maandelijks abonnement: Nieuwe klanten die een 3 maandelijks abonnement aangaan krijgen vaak een kleine korting. Dit is vooral handig voor mensen die slechts een VPN nodig hebben voor een kortere periode.
 • Jaarlijks abonnement: Het jaarlijks abonnement is perfect voor de mensen die zich geen zorgen willen maken over hun VPN diensten. Dit is ook meteen het langstdurende abonnement waar je als nieuwe klant het meeste korting bij zult krijgen.

Coupons

De organisatie heeft doorheen het jaar verschillende promoties waar je gebruik van kunt maken om een abonnement nog goedkoper te krijgen. Deze promoties en coupon codes zijn vaak beschikbaar tijdens feestdagen zoals Black Friday en Cyber Monday!

Gratis proef periode

Zou je de dienst graag gratis willen uitproberen? Dan heb je helaas geen geluk! De dienst voorziet namelijk geen gratis proefperiode waarin je de dienst zou kunnen uitproberen. Echter heeft de VPN dienst wel een 30 dagen geld terug garantie waar je gebruik van kunt maken.

Hiervoor moet je eerst een abonnement afsluiten. Hierna heb je 30 dagen de tijd om de dienst uit te proberen en indien je het niets vind, kun je je geld terug vragen bij de klantendienst.

Probeer PrivateVPN nu uit!

Private VPN review: Een technische samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, BR, MX, AU, ES, SE
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 200+

Waarvoor kun je PrivateVPN gebruiken?

Heb je geen idee waarvoor je een VPN dienst zou kunnen gebruiken? Geen enkel probleem, in het volgende deel hebben we het over de 4 van de meest populaire redenen om een VPN dienst aan te schaffen. Ook zullen we je laten weten of deze VPN dienst hier geschikt voor is.

private vpn review

Netflix Streamen

De meeste mensen die gebruik maken van een VPN dienst zullen dit doen om exclusieve content van streaming diensten zoals Netflix te kunnen ontgrendelen. Doordat Netflix niet de rechten heeft om alle shows in elk land uit te zenden zal er een aangepaste catalogus voor elk land zijn en zullen hier ook geografische beperkingen voor ingesteld worden.

Echter kun je met een dienst zoals de VPN private de locatie van je IP adres aanpassen om de geografische beperkingen van deze streaming dienst te kunnen omzeilen!

Downloaden van torrents

Het downloaden van torrents gaat via speciale P2P verbindingen, waardoor de twee computers met elkaar verbonden zijn. Doordat een VPN dienst je locatie versleuteld, zal dit niet zo maar lukken. Echter heb je bij de VPN diensten van Private het geluk dat er speciale P2P VPN servers zijn die je kunt gebruiken om te torrenten.

Werkt de VPN in China

In verschillende landen, zoals China, wordt het internet gebruik van het internet sterk gecontroleerd. Door de geografische beperkingen die de overheid instelt, kan de bevolking bepaalde websites niet bezoeken. Een VPN dienst zou deze geografische beperkingen kunnen omzeilen.

Hierdoor zijn de meeste VPN diensten ook illegaal om te gebruiken in China, echter heeft Private een speciale “stealthmode” waardoor ook je online privacy en je persoonlijke gegevens in china veilig kunt houden en toch nog gebruik zou kunnen maken vane en VPN dienst!

Online video games spelen

Er zijn veel verschillende mensen die online video games spelen met mensen vanuit hun eigen regio. Echter zijn er ook verschillende mensen die graag online gamen met mensen die aan de andere kant van de wereld zitten. Dit kun je doen door verbinding te maken met een VPN server die in aan de andere kant van de wereld ligt.

Doordat Private verschillende servers over heel de wereld heeft, kun je ook met deze VPN dienst online video games spelen met mensen over heel de wereld.

Probeer PrivateVPN nu uit!

Private VPN review: De toepassingen van de VPN dienst!

Doordat er veel verschillende VPN diensten zijn, zullen ze extra toepassingen moeten toevoegen om zich te kunnen onderscheiden van de rest van de VPN diensten. Ook Private heeft verschillende van deze toepassingen toegevoegd. We hebben in deze Private VPN review de verschillende toepassingen uitgetest en uitgelegd.

Zero-log beleid

Wanneer je gebruik maakt van een VPN dienst zullen de derde partijen je internet gebruik niet kunnen volgen. Echter zullen verschillende VPN diensten je gegevens bijhouden en volgen. Bij Private VPN zal dit echter niet gebeuren! Deze organisatie heeft echter een no log beleid waardoor zelfs de medewerkers geen toegang krijgen tot je gegevens.

Split tunneling

Het kan wel eens zijn dat je verschillende applicaties tegelijk wilt gebruiken, maar enkele applicaties moeten gebruikt worden zonder VPN dienst. Met de Split tunneling functie zul je op een eenvoudige manier kunnen kiezen welke applicaties verbinding zullen maken met het internet via een VPN server en welke applicaties er op een normale manier met het internet verbinden.

private vpn review

Kill switch

De Kill Switch toepassing is voor veel mensen een van de meest gewaardeerde toepassingen van VPN diensten. Wanneer de VPN verbinding verbreekt zal deze toepassing namelijk de internet toegang van alle applicaties die via de VPN met het internet verbonden zijn, blokkeren. Op deze manier lopen je persoonlijke gegevens geen gevaar indien de verbinding met de VPN server verbroken zou worden.

DNS Lek bescherming

Iedere keer wanneer je gebruik maakt van het internet of een website, zul je een soort adresboekje moeten achterlaten zodat de website de opgevraagde informatie naar je computer kan sturen. Echter wordt dit ook door verschillende websites gebruikt om je internet gebruik te volgen zodat ze je verschillende advertenties kunnen geven.

Doordat Private je persoonlijke gegevens zal versleutelen en de locatie van je IP adres zal aanpassen, zullen deze websites de DNS gegevens niet tot bij jou kunnen volgen. Dit is vooral handig wanneer er dan een DNS lek is, zodat derde partijen jou locatie en je persoonlijke gegevens niet kunnen vinden!

Port Forward

De VPN dienst zal er voor zorgen dat er ten minste 1 open poort is op de VPN service zodat je ten alle tijden aan torrenting kunt doen terwijl je gebruik maakt van de VPN dienst!

VPN protocollen

Om de VPN servers zo veilig mogelijk te maken, zullen de meeste VPN diensten ervoor kiezen om een mengeling van verschillende VPN protocollen te gebruiken.

De protocollen die beschikbaar zijn via private zijn:

 • PPTP
 • L2TP
 • IKEv2

Door de verschillende protocollen beschikbaar te maken is het kraken van de versleuteling een stuk moeilijker door derde partijen.

Probeer PrivateVPN nu uit!

PrivateVPN review: De windows applicatie van de VPN

De meeste mensen gebruiken een VPN dienst op een windows computer. Daarom hebben we voor deze uitgebreide review er ook voor gezorgd dat we de windows applicatie van de VPN dienst uitgetest werd op verschillende vlakken.

privatevpn review

De interface

De organisatie heeft de VPN dienst ontworpen zodat iedereen eenvoudig gebruik kan maken van de VPN dienst. Ook is het een zeer leuk design waarin nieuwe snel eenvoudige taken kunnen uitvoeren. Mensen die al meer kennis hebben van VPN diensten, zullen zich ook snel thuis voelen doordat het eenvoudig te herkennen is.

De instellingen van de dienst

Gebruik je voor het eerst een VPN dienst en weet je nog niet goed welke instellingen je moet aanpassen? Dan zullen de automatische instellingen voldoende voor je zijn. De gevorderde VPN gebruikers kunnen zonder problemen de applicatie volledig personaliseren zodat ze elke keer de juiste VPN server kunnen gebruiken!

Andere applicaties die je kunt downloaden

Windows is echter niet het enige besturingssysteem waar je deze dienst op kunt gebruiken. Voor de volgende besturingssystemen kun je de VPN dienst gebruiken:

Test resultaten van Private als VPN dienst

Om je meer informatie te kunnen geven over de prestaties van de VPN dienst hebben we deze ook uitgetest op vlak van internet snelheid, maar we hebben ook testen uitgevoerd voor de mensen die torrents willen downloaden en hun DNS gegevens willen beschermen.

Internetsnelheid

Snelheid is een belangrijke factor voor de VPN-ervaring, omdat het direct invloed heeft op het streamen, downloaden en algemeen surfen op het internet.

Er zijn echter veel factoren die de snelheid van een VPN-verbinding kunnen beïnvloeden, waaronder de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internetprovider en de verwerkingskracht.

PrivateVPN heeft volgens testresultaten een goede snelheid en kan concurreren met andere populaire VPN-providers. De snelheid kan echter variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker en de locatie van de VPN-server. Bij het testen van PrivateVPN waren er geen merkbare problemen met vertragingen of buffering tijdens het streamen van inhoud.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van de VPN-verbinding kan worden beïnvloed door de verwerkingskracht van het apparaat van de gebruiker. Het gebruik van een oudere of minder krachtige computer of smartphone kan leiden tot vertragingen of verlies van snelheid tijdens het gebruik van een VPN-verbinding.

Al met al heeft PrivateVPN een goede snelheid en biedt het een veilige en betrouwbare VPN-verbinding. Het is echter belangrijk om op te merken dat de snelheid kan variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren en dat gebruikers hun eigen snelheidstesten moeten uitvoeren om de snelheid van hun verbinding te beoordelen.

private vpn

DNS bescherming en torrenting

PrivateVPN staat bekend als een VPN-provider met sterke beveiligingsfuncties. In onze review hebben we het platform getest op DNS-lekken, IP-adres lekken (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken, die allemaal belangrijk zijn voor torrenting en het behoud van online privacy.

Om deze tests uit te voeren, hebben we IPleak.net gebruikt, een online hulpmiddel waarmee we de IP-adressen van de VPN-verbinding kunnen vergelijken met de IP-adressen van het apparaat van de gebruiker.

Onze tests toonden aan dat PrivateVPN effectieve DNS-lekbescherming biedt en dat er geen IP-adres lekken of WebRTC-lekken zijn tijdens het gebruik van de VPN-verbinding. Dit betekent dat PrivateVPN betrouwbaar is voor torrenting en andere online activiteiten waarvoor privacy en anonimiteit vereist zijn.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van DNS-lekbescherming en andere beveiligingsfuncties kan variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker en de locatie van de VPN-server. Het is daarom altijd aan te raden om de VPN-verbinding te testen om te controleren op eventuele lekken voordat u online activiteiten uitvoert.

Al met al biedt PrivateVPN solide bescherming tegen DNS-lekken en is het een betrouwbare optie voor torrenting en andere online activiteiten waarvoor privacy en anonimiteit vereist zijn.

Private VPN review: De klantendienst

Zodra je een abonnement afsluit voor een VPN dienst of een andere dienst, zul je ooit wel eens contact moeten opnemen met de klantendienst. Voor deze Private VPN review hebben we contact opgenomen met de klantendienst. Je kunt deze contacteren door een mail te sturen of door gebruik te maken van een live chat. Zodra je je vraag gesteld hebt zal de organisatie je zo snel mogelijk proberen te helpen.

Private VPN review: Private vergeleken met andere VPN diensten!

Private VS ExpressVPN

ExpressVPN is de beste VPN waar je voor zou kunnen kiezen. Doordat de dienst een van de meest populaire VPN diensten is, zijn er meer toepassingen en meer verschillende servers beschikbaar waardoor je vrijwel geen verandering in je internetsnelheid zult kunnen merken. Indien je meer wilt weten over deze dienst, kun je alles lezen in onze ExpressVPN review!

Private VS CyberGhostVPN

Wanneer je private vergelijkt met CyberGhostVPN, is private niet de beste keuze. Net zoals de voorgaande vergelijking heeft deze VPN dienst een stuk meer verschillende toepassingen die je zou kunnen gebruiken. Wil je meer weten over de voordelen van deze VPN? Dan lees je best onze CyberGhostVPN review!

Private VS Private Internet Access VPN

Private VPN en Private Internet Access VPN zijn twee VPN diensten die vrij dicht bij elkaar liggen op vlak van prestaties en instellingen. Indien je tussen deze diensten twijfelt, raden we je aan om te kiezen voor de VPN dienst die je het makkelijkste kunt gebruiken. Wil je meer weten over de VPN dienst? Dan lees je er alles over in deze Private Internet Access VPN review!

Meest gestelde vragen over de VPN

Het kan wel eens zijn dat je een aantal vragen hebt voordat je een abonnement wilt afsluiten voor een bepaalde dienst. Daarom hebben we in deze Private VPN review een aantal van de meest gestelde vragen over VPN diensten beantwoord.

Blokkeert PrivateVPN advertenties?

PrivateVPN biedt geen specifieke advertentieblokkering als functie van hun VPN-service. Hun focus ligt voornamelijk op het bieden van een veilige en betrouwbare VPN-verbinding met functies zoals versleuteling en bescherming tegen DNS-lekken.

Echter, aangezien een VPN de internetverbinding van een gebruiker versleutelt en het IP-adres verbergt, kan dit soms leiden tot minder advertenties. Dit komt doordat advertenties vaak worden afgestemd op de locatie en het surfgedrag van een gebruiker, en door deze informatie te verbergen kan het aantal advertenties verminderen.

Maar als gebruikers specifiek op zoek zijn naar een VPN-provider met advertentieblokkering, zijn er andere VPN-services beschikbaar die deze functie bieden. Het is belangrijk om te weten dat het blokkeren van advertenties een aparte functie is die niet noodzakelijkerwijs inbegrepen is in elke VPN-service.

Is het gebruiken van een VPN illegaal?

Nee, het gebruik van een VPN is niet illegaal. VPN’s (Virtual Private Networks) zijn legale hulpmiddelen die worden gebruikt om online privacy en veiligheid te bevorderen door een versleutelde verbinding tussen een gebruiker en het internet te bieden.

VPN’s worden gebruikt door individuen en bedrijven over de hele wereld, van consumenten die hun internetactiviteiten willen beschermen tot bedrijven die hun zakelijke netwerken willen beveiligen. Het gebruik van VPN’s is volledig legaal in de meeste landen, inclusief Nederland.

Er zijn echter enkele uitzonderingen waarin het gebruik van VPN’s illegaal kan zijn, bijvoorbeeld in landen waar de regering strikte internetcensuur oplegt en VPN-gebruik verbiedt. In deze landen kan het gebruik van VPN’s leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel VPN’s legaal zijn, het gebruik ervan niet mag worden gebruikt om illegale activiteiten uit te voeren, zoals het downloaden of delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dit kan leiden tot civiele of strafrechtelijke vervolging, ongeacht of een VPN wordt gebruikt of niet.

Waarom gebruiken mensen Private?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen PrivateVPN gebruiken:

 1. Privacy en beveiliging: PrivateVPN biedt een versleutelde internetverbinding die de privacy van gebruikers beschermt en hun online activiteiten beveiligt tegen hackers, spionnen en andere kwaadwillenden.
 2. Toegang tot geografisch beperkte inhoud: PrivateVPN stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot inhoud die anders mogelijk niet beschikbaar is vanwege geografische beperkingen of internetcensuur.
 3. Bescherming tegen internetcensuur: PrivateVPN biedt gebruikers een manier om te omzeilen of te voorkomen dat internetcensuur hen beperkt in hun online activiteiten.
 4. Torrenting: PrivateVPN biedt P2P-ondersteuning en stelt gebruikers in staat om anoniem te torrenten zonder zich zorgen te hoeven maken over hun privacy of juridische repercussies.
 5. Voordelige prijs: PrivateVPN is een betaalbare VPN-service en biedt verschillende abonnementsopties voor gebruikers van alle budgetten.

Kortom, mensen gebruiken PrivateVPN om hun privacy te beschermen, toegang te krijgen tot inhoud die anders niet beschikbaar zou zijn, en om zichzelf te beschermen tegen online bedreigingen zoals hackers en internetcensuur.

Private VPN review: De conclusie!

In deze review hebben we gekeken naar verschillende aspecten van PrivateVPN, waaronder de snelheid, veiligheid, privacy, compatibiliteit en klantenondersteuning. Over het algemeen lijkt PrivateVPN een goede VPN-service te zijn die een aantal belangrijke functies biedt, zoals een no-logs beleid, P2P-ondersteuning en een verscheidenheid aan serverlocaties. De VPN-service is ook compatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen, en biedt klantenondersteuning via live chat en e-mail.

Hoewel PrivateVPN goede functies biedt, raden we ExpressVPN aan als een betere optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium VPN-service met uitstekende snelheid, beveiliging en privacyfuncties. ExpressVPN biedt een snelle en betrouwbare service, met een uitstekend beveiligingsprotocol en een no-logs beleid. Bovendien heeft ExpressVPN een zeer gebruiksvriendelijke app en biedt het klantenondersteuning via live chat en e-mail.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige VPN-service, dan is ExpressVPN de beste keuze.

8.2 Totale Score
Private VPN Review 2024: Voldoende

Deze Zweedse VPN-provider levert een uitmuntende dienst, die voor maximale beveiliging en privacy zorgt. De conclusie van mijn PrivateVPN review is dat het een betrouwbare en veelzijdige dienst is, geschikt voor vele activiteiten op het netwerk. Je privacy wordt gewaarborgd. Bovendien is het een betaalbare VPN, waarbij 6 verbindingen tegelijkertijd mogelijk zijn. En dat zie ik niet vaak. Bedankt voor het lezen van mijn PrivateVPN review!

Gebruikersgemak
8.5
Stabiliteit netwerk
8
Prijs
8
Aantal beschikbare server landen
8.5
Flexibiliteit gebruik
8
Pluspunten
 • Goedkoop
 • Snelle verbindingen in binnenland
Minpunten
 • geen volledig gratis proefperiode!
Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl