PrivateVPN review 2023

PrivateVPN review 2023
8.2 Totale Score
PrivateVPN review 2023
PrivateVPN review 2023
 • Snelheid is goed
 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Torrent-vriendelijk
 • Netflix vriendelijk nu voor USA

Private VPN is een bedrijf dat in 2009 in Zweden is opgericht. Hoewel het geen marktleider is, heb je via hen gegarandeerd een betrouwbare en anonieme verbinding. Ze hebben ook servers in een heleboel landen. Content met geo-restricties, zoals social media of streaming diensten, kunnen hier dus ook mee benaderd worden. Bovendien kan je volledig onopgemerkt torrents downloaden. Tijd voor een uitgebreide PrivateVPN review. In deze review krijg je mijn eerlijke mening over Private VPN. En daarbij ook een exclusieve kortingscode voor Private VPN!

Probeer Private VPN nu
Private VPN is zelfs een van etrouwbare VPN aanbieders.

Met Private VPN is een betrouwbare en veelzijdige dienst. Je privacy wordt gewaarborgd. Hierbij kan je ook nog eens je geld terug krijgen als je niet tevreden bent!

BIJGEWERKT: 22 januari 2023

Private VPN, meer dan alleen privacy

PrivateVPN app

Het reviewen van de PrivateVPN server slokt nogal wat tijd op. En mijn to-do lijst was al zo lang. Ik heb altijd zoveel artikelen in mijn hoofd die ik wil schrijven voor privacyenbescherming.nl, ik heb gewoon niet genoeg handen om het allemaal te doen. Eigenlijk zou ik een inktvis of spin willen zijn, dan had ik er 8. Maar goed, Private VPN nam contact met me op, dus het leek me onderhand tijd om er iets over te schrijven.

PrivateVPN app

Eerst wil ik even iets vertellen over Zweden, het land waar het bedrijf vandaan komt. Zweden is onderdeel van de 14 ogen, een coalitie van landen die informatie met elkaar delen. En dat is op het eerste gezicht misschien niet iets waar je op zit te wachten als je op zoek bent naar een VPN service.

Maar dat valt gelukkig mee. Deze VPN is heel duidelijk over privacy: er wordt een strikt no-log beleid gevoerd. Je blijft bij hen anoniem op al je apparaten. Want de PrivateVPN app is beschikbaar op iOS, Mac, Windows en Android. En het is mogelijk met 6 apparaten tegelijkertijd verbonden te zijn.

Met zowat 90 servers in vele verschillende landen, waaronder de VS, Engeland, Australië en Canada kunnen de populairste begrensde websites benaderd worden. En er zijn ook premium servers beschikbaar waar goede download speeds behaald worden. Die kunnen gebruikt worden om torrents te downloaden of HD-kwaliteit video’s te streamen.

Mogelijkheden en kosten

Private VPN

Vaak ben ik een halve review kwijt om uit te leggen welke verschillende opties er geboden in de verschillende abonnement vormen. Maar in deze PrivateVPN review is dat niet het geval. Ze bieden gewoon alle opties in hun standaard abonnement. Je hoeft alleen maar te kiezen hoe lang je je abonnement wilt hebben: 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Het grote voordeel van PrivateVPN server is ook de betaalbaarheid ervan. Er komt zelfs een actie aan met 69% korting op een abonnement.

En bedenk je ook dat je 6 apparaten tegelijkertijd kunt verbinden. Dus je kunt zelfs de kosten delen met vrienden of familie.

Er zijn twee mogelijkheden om PrivateVPN server uit te proberen. Je kunt kiezen voor een gratis proef van 24 uur. En als je een abonnement neemt is er een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

PrivateVPN review: samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, BR, MX, AU, ES, SE
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 200+

Private VPN netwerk details

2 verschillende dashboards: simpel of geavanceerd

Ik heb al vele VPN apps uitgeprobeerd, maar dit heb ik toch nog niet vaak gezien. Meestal is er of een minimalistische interface, of een heel uitgebreide. Maar de Private VPN app heeft 2 compleet verschillende versies. Er is er eentje voor de beginnende VPN gebruikers, waarbij je enkel een server kunt selecteren en een connect knop hebt. Heel simpel, maar het werkt prima.

Als je op de Advanced knop rechtsonder klikt, kom je bij de andere variant van het dashboard terecht. Hier kun je de server en het protocol dat je wilt gebruiken selecteren. Er zijn verschillende beschikbare protocollen. Ik raad altijd het OpenVPN protocol aan, voor de beste beveiliging en snelheid.

Vanuit het geavanceerde menu kun je naar de instellingen (settings) gaan. Er zijn 3 opties in de instellingen, die je aan of uit kunt zetten. Het programma automatisch openen wanneer je het apparaat aan zet, automatisch verbinden bij opstarten en automatisch opnieuw verbinden. Er is ook een knop voor de taalinstelling, maar daar kun je alleen Engels selecteren. Ik ga er vanuit dat ze in de toekomst wel meer talen zullen toevoegen.

 

PrivateVPN software

Ten slotte is er nog de knop Connection Guard. In dit menu vind je de verschillende opties voor het beveiligen van de verbinding. Er zijn drie opties: IPv6 Leak Protection, DNS Leak Protection en Kill Switch Protection. Deze staan standaard alle drie aan, zodat jouw privé data zo goed mogelijk beschermd wordt.

Werkt Private VPN met Netflix?

Jazeker! Als je op zoek bent naar een VPN service om Netflix USA mee te kunnen kijken, of om in het buitenland Nederlandse Netflix te kunnen kijken dan is de Private VPN software geschikt voor jou. Deze VPN wordt zelfs aangeprezen als zijnde speciaal voor Netflix. En dat is echt geen onzin! Op hun website kun je precies zien met welke servers je Netflix kunt gebruiken.

Op het moment van schrijven betreft het de volgende servers:

 • Verenigde Staten– Buffalo
 • Verenigde Staten– New York
 • Verenigde Staten– Los Angeles
 • Canada – Toronto
 • Verenigd Koninkrijk– London 1
 • Verenigd Koninkrijk – London 2
 • Frankrijk – Parijs
 • Denemakren – Kopenhagen
 • Finland – Helsinki
 • Duitsland – Frankfurt 1
 • Noorwegen – Oslo
 • Polem – Warschau
 • Zweden – Kista
 • Zweden – Stockholm
 • Zwitserland – Zürich
 • Nederland – Amsterdam 1

PrivateVPN software

Torrents downloaden

De PrivateVPN server is helemaal geschikt om torrents te downloaden! In principe kunnen we al hun servers hiervoor gebruiken. Ik raad echter altijd aan om servers te kiezen die in landen staan waar privacy hoog in het vaandel staat. Zoals bijvoorbeeld Zweden, waar Private VPN zelf ook gevestigd is.

De “Kill Switch”

vpn service

Dit is een handig tooltje. Zonder de kill switch kun je beter geen torrents downloaden. Daarom is het inbegrepen en ook standaard ingeschakeld in de PrivateVPN app.

Even een korte uitleg over wat een killswitch is: hiermee wordt je volledige internetverbinding uitgeschakeld wanneer de VPN verbinding wegvalt. Dat klinkt rigoureus, maar is absoluut noodzakelijk om de privacy te waarborgen. Je wilt niet dat je torrents blijven downloaden wanneer de VPN verbinding wegvalt. Dan ben je namelijk niet meer anoniem. En daar gebruiken we nu juist een VPN voor.

DNS leak protection

Met de PrivateVPN app ben je effectief beschermd tegen DNS IPv6 leaks. Dat geldt zowel voor IPv4 als IPv6 protocollen. Op deze manier weet je zeker dat alle informatie via de VPN tunnel gaat, zodat je anoniem bent en blijft

Port forwarding

Met deze VPN dienst is port forwarding mogelijk. Maar dan is het natuurlijk wel zaak de serverlijst te checken of contact op te nemen om te kijken welke servers er zijn en hoe deze ingesteld dienen te worden.

VPN installatie service

Het is de moeite waard even te vermelden dat het mogelijk is de VPN op afstand te laten installeren. Voor zover ik weet is dit de eerste en enige VPN dienst die deze service biedt. Het is handig als er problemen zijn tijdens de installatie. En dat kan natuurlijk gebeuren als er meerdere mensen zijn die gebruik willen maken van de verbinding, of als een gebruiker nog niet zoveel ervaring heeft met dergelijke technologie. Als dat het geval is kun je customer support benaderen via bijvoorbeeld de live chat. Zij zorgen dan dat de boel geregeld wordt.

Verschillende PrivateVPN apps

De PrivateVPN server is beschikbaar voor de meeste populaire systemen, zoals Windows, Mac, Android en iOS. En de verschillende PrivateVPN apps lijken veel op elkaar, zodat de beleving op alle systemen hetzelfde is.

Private VPN voor Mac OS

PrivateVPN app

Private VPN voor Android

PrivateVPN app

Private VPN voor iOS

PrivateVPN app PrivateVPN app

Private VPN: mijn mening en conclusie

Deze Zweedse VPN provider levert een uitmuntende dienst, die voor maximale beveiliging en privacy zorgt. De conclusie van mijn PrivateVPN review is dat het een betrouwbare en veelzijdige dienst is, geschikt voor vele activiteiten op het netwerk. Je privacy wordt gewaarborgd. Bovendien is het een betaalbare VPN, waarbij 6 verbindingen tegelijkertijd mogelijk zijn. En dat zie ik niet vaak.

Bedankt voor het lezen van mijn PrivateVPN review!

8.2 Totale Score
Private VPN

Deze Zweedse VPN provider levert een uitmuntende dienst, die voor maximale beveiliging en privacy zorgt. De conclusie van mijn PrivateVPN review is dat het een betrouwbare en veelzijdige dienst is, geschikt voor vele activiteiten op het netwerk. Je privacy wordt gewaarborgd. Bovendien is het een betaalbare VPN, waarbij 6 verbindingen tegelijkertijd mogelijk zijn. En dat zie ik niet vaak. Bedankt voor het lezen van mijn PrivateVPN review!

Gebruikersgemak
8.5
Stabiliteit netwerk
8
Prijs
8
Aantal beschikbare server landen
8.5
Flexibiliteit gebruik
8
Pluspunten
 • Snelheid is goed
 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Torrent-vriendelijk
 • Netflix vriendelijk nu voor USA
Minpunten
 • De configuratie van de VPN, er zijn maar weinig opties

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl