RTE Player kijken [Guide 2024]

Hoe kan je gebruik maken van de RTE Player buiten Ierland? Als je als Ierse ex-pat in het buitenland werkt dan ben je je er waarschijnlijk wel van bewust dat sommige Ierse streaming websites geografisch geblokkeerd zijn in het buitenland. Dit geldt ook zeker voor RTE. Dit populaire streaming kanaal kan alleen gebruikt worden binnen Iers territorium. Gelukkig is er een manier om hier omheen te werken waardoor je de regionale restricties kan omzeilen. Op deze manier kan je toch kijken naar RTE Player in Nederland. Deze gids bevat alles wat je moet weten.

Download hier
Waarom moet je voor ExpressVPN kiezen?

De ExpressVPN heeft een sterke beveiliging en geeft je de mogelijkheid om geografische restricties te omzeilen.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Lokale en wereldwijde beschikbaarheid

RTE bestaat al best een tijdje. Ze bieden de beste shows, films, programma’s en sport binnen de Republiek van Ierland. Dit platform bereikt duizenden kijkers op een dagelijkse basis, waarmee het een van de meest populaire streaming websites is in de regio.

Het is zelfs zo dat er tijdens de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal, tijdens de wedstrijd Denemarken vs Engeland, meer dan 1 miljoen Ierse kijkers waren. Helaas kan je alleen genieten van de diensten van RTE als je in Ierland woont.

De meeste streaming kanalen zijn namelijk geografisch geblokkeerd. Dit betekent dat je alleen live en on-demand uitzendingen kan bekijken als je op dat moment in Ierland bent binnen een regio waar de diensten beschikbaar zijn.

Het maakt niet uit of je een abonnement hebt gekocht of niet. Dezelfde regels gelden voor RTE. Zodra je de Republiek van Ierland verlaat heb je geen toegang meer tot jouw favoriete Ierse programma’s online. Je zult de volgende foutmeldingen ontvangen:

 • “Uh oh. Looks you’re lost… Seems like the page you were looking for doesn’t exist.”
 • “Something went wrong. A playback error has occurred, please try again.”
 • “This programme cannot be streamed due to the rights restrictions.”

kijken naar rte player in nederland

Jouw poging tot het bekijken van de RTE content in het buitenland zullen altijd worden geblokkeerd tenzij je een Iers IP-adres gebruikt. Om jouw IP-adres te veranderen naar een Iers IP-adres kan je bijvoorbeeld een virtueel privé netwerk gebruiken (VPN). Door de onderstaande stappen te volgen kan je ervoor zorgen dat je binnen no-time verbonden bent met een VPN waardoor je toegang krijgt tot het kijken naar RTE Player in Nederland.
Opmerkingen: Dit is uw werkelijke IP-adres
IP:
Stad:
Land:
ISP:

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Kijken naar RTE Player in Nederland tutorial

We hebben al vastgesteld dat je een VPN nodig hebt voor het kijken naar RTE Player in Nederland. Volg daarom deze simpele stappen en deblokkeer de geografische restricties:

 1. Neem een abonnement op een VPN-provider. Wij raden je aan om te kiezen voor ExpressVPN.
 2. Installeer de app en log in met jouw account.
 3. Maak verbinding met een Ierse server.
 4. Ga naar de RTE Player website of download de RTE app.
 5. Geniet van het kijken naar RTE Player in Nederland of bekijk een RTE show uit de contentbibliotheek.

Probeer ExpressVPN nu gratis voor het kijken naar RTE Player in Nederland

Nu je weet dat het gebruiken van een VPN benodigd is als je RTE wilt kijken in Nederland en je ook precies weet hoe je de VPN instelt is het ook goed om te weten welke van de velen VPN-aanbieders je het beste kan gebruiken. Wij raden je aan om te kiezen voor ExpressVPN, omdat deze VPN zeer betrouwbaar is, jouw gegevens en data verborgen houdt, enorm snelle verbindingssnelheden heeft en daarnaast een ruim aanbod aan servers heeft.

Momenteel heeft ExpressVPN een enorm interessante aanbieding. Het is namelijk zo dat, wanneer je een abonnement afsluit, je binnen 30 dagen je geld terug kan krijgen als je niet tevreden bent. Op deze manier kan je dus heel goed uittesten of deze VPN iets voor jou is.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

rte player live

De beste VPN’s voor het kijken naar RTE Player in het buitenland

Als je kiest voor een VPN dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare VPN-aanbieder die een sterke beveiliging van jouw informatie en data aanbiedt. Daarnaast is het ook belangrijk dat er een groot aanbod aan servers beschikbaar zijn in veel verschillende landen zodat je toegang kan krijgen tot wereldwijde content.

Om je op weg te helpen hebben wij een hoop verschillende VPN’s getest om te kijken welke het beste is op verschillende vlakken. Hieronder vind je een ranglijst met een top 5 aan virtuele privé netwerk providers.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

We zorgen ervoor dat we deze ranking up-to-date houden door regelmatig de aanbieders aan de tand te voelen en opnieuw te testen.

Uit de test is gebleken dat ExpressVPN op dit moment de beste VPN is. Dit heeft onder andere te maken met de sterke beveiliging van gegevens en data, een breed aanbod aan servers en goede verbindingssnelheden.

FAQ

rte player

Is het gebruiken van een VPN legaal voor het kijken naar RTE Player in Nederland?

Ja, het gebruik van een VPN voor het kijken naar RTE Player in Nederland is over het algemeen legaal. Een VPN stelt je in staat om je IP-adres te verbergen en een verbinding te maken met een server in een ander land, waardoor je toegang krijgt tot geo-beperkte inhoud zoals RTE Player.

Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke juridische aspecten van VPN-gebruik kunnen variëren afhankelijk van het land waarin je je bevindt. Het is raadzaam om de wetten en voorschriften met betrekking tot het gebruik van VPN’s in Nederland te raadplegen om er zeker van te zijn dat je voldoet aan de geldende wetgeving.

Bovendien kan het zijn dat RTE Player specifieke beperkingen of gebruiksvoorwaarden heeft met betrekking tot het gebruik van een VPN. Het is raadzaam om de algemene voorwaarden van RTE Player te raadplegen of contact op te nemen met hun klantenservice om er zeker van te zijn dat het gebruik van een VPN toegestaan is en geen schending van hun beleid vormt.

In welke landen is het illegaal om een VPN te gebruiken?

Het is belangrijk op te merken dat de wettigheid van het gebruik van een VPN kan variëren afhankelijk van het land. Terwijl het gebruik van een VPN over het algemeen legaal is in de meeste landen, zijn er enkele landen waar het gebruik van VPN’s beperkt of verboden kan zijn. Enkele van deze landen zijn:

 1. China: In China is het gebruik van VPN’s streng gereguleerd. De overheid heeft beperkingen opgelegd en de meeste commerciële VPN-diensten zijn geblokkeerd.
 2. Rusland: In Rusland zijn er wetten die het gebruik van VPN’s beperken. Serviceproviders moeten samenwerken met de overheid om toezicht te houden op het internetverkeer.
 3. Iran: In Iran zijn de regels omtrent VPN-gebruik streng. De overheid heeft verschillende VPN-diensten geblokkeerd en het gebruik van niet-goedgekeurde VPN’s kan strafbaar zijn.
 4. Turkije: Turkije heeft ook beperkingen opgelegd aan het gebruik van VPN’s. Sommige VPN-diensten zijn geblokkeerd en er zijn wetten die de toegang tot bepaalde inhoud beperken.

Het is raadzaam om de lokale wetten en regelgeving met betrekking tot het gebruik van VPN’s in een specifiek land te raadplegen voordat je een VPN-dienst gebruikt, vooral als je van plan bent om naar een land te reizen waar de regelgeving strenger kan zijn.

Kan iemand erachter komen dat je een VPN gebruikt voor een RTE livestream?

Over het algemeen is het gebruik van een VPN ontworpen om je online activiteiten en je IP-adres te verbergen. Dit betekent dat, als je een VPN gebruikt om een RTE livestream te bekijken, je IP-adres wordt gemaskeerd en vervangen door het IP-adres van de VPN-server waarmee je verbonden bent. Hierdoor wordt het moeilijker voor anderen om je exacte locatie en identiteit te achterhalen.

Echter, het is belangrijk op te merken dat VPN’s niet onfeilbaar zijn en er enkele factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de mate van anonimiteit die een VPN biedt:

 1. VPN-provider logs: Sommige VPN-providers kunnen logs bijhouden van je online activiteiten, inclusief de websites die je bezoekt. Als deze logs worden bewaard en worden opgevraagd door rechtshandhavingsinstanties, kan dit mogelijk leiden tot de ontdekking van het gebruik van een VPN.
 2. DNS-lekken: In sommige gevallen kunnen DNS-lekken optreden, waarbij je DNS-verzoeken niet via de VPN lopen en je echte IP-adres zichtbaar wordt. Het is belangrijk om een VPN-provider te kiezen die DNS-lekbescherming biedt.
 3. Geavanceerde monitoring: In uitzonderlijke gevallen kunnen geavanceerde monitoringtechnieken worden gebruikt om VPN-gebruik te detecteren. Dit is echter meestal niet van toepassing op alledaags gebruik en wordt meestal gebruikt door geavanceerde overheidsinstanties of organisaties met uitgebreide middelen.

Over het algemeen biedt het gebruik van een VPN een goede mate van privacy en anonimiteit tijdens het livestreamen van RTE. Het vermindert het risico dat je IP-adres wordt gedetecteerd en je locatie wordt blootgelegd. Het is echter belangrijk om een betrouwbare VPN-provider te kiezen en eventuele extra voorzorgsmaatregelen te nemen om je privacy te beschermen.

Hoe weten websites dat ik een VPN gebruik?

Websites kunnen het gebruik van een VPN detecteren op basis van verschillende factoren. Hier zijn enkele manieren waarop websites kunnen achterhalen dat je een VPN gebruikt:

 1. IP-adres: Wanneer je verbinding maakt met een VPN, krijg je een nieuw IP-adres toegewezen. Websites kunnen IP-adreslijsten van bekende VPN-servers hebben en kunnen je VPN-server detecteren op basis van het IP-adres.
 2. VPN-serverkenmerken: Sommige VPN-providers gebruiken specifieke serverkenmerken die uniek zijn voor hun diensten. Websites kunnen deze kenmerken herkennen en concluderen dat je verbinding maakt via een VPN.
 3. Gedrag van de gebruiker: Websites kunnen patronen in het gebruikersgedrag analyseren en ongebruikelijke activiteiten of inconsistenties detecteren die typisch zijn voor VPN-gebruik. Dit kan onder meer inhouden dat je toegang probeert te krijgen tot inhoud die geografisch beperkt is.
 4. VPN-blokkeringsmaatregelen: Sommige websites en streamingdiensten implementeren actief VPN-blokkeringsmaatregelen. Ze kunnen bekende VPN-IP-adressen blokkeren of complexere technieken gebruiken om VPN-gebruik te detecteren en te beperken.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle websites actief VPN-gebruik controleren. Veel websites staan het gebruik van VPN’s toe en beschouwen het als een legitiem middel om privacy en beveiliging te waarborgen. Echter, sommige streamingdiensten, zoals RTE Player, kunnen VPN-gebruik beperken om geografische beperkingen te handhaven.

Als je een VPN gebruikt en toegang wilt krijgen tot een specifieke website, controleer dan de algemene voorwaarden van de website en eventuele beperkingen met betrekking tot VPN-gebruik. Het kan ook helpen om een betrouwbare VPN-provider te kiezen die regelmatig IP-adressen bijwerkt en extra functies biedt om detectie te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een VPN?

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van een VPN:

 1. Privacybescherming: Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres, waardoor je online privacy wordt beschermd. Dit betekent dat je internetactiviteiten niet gemakkelijk kunnen worden gevolgd door je internetprovider, adverteerders of overheidsinstanties.
 2. Veilige gegevensoverdracht: Door de versleuteling van je verbinding beschermt een VPN je gegevens tegen onderschepping door kwaadwillende derden, vooral bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Dit helpt je persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige gegevens, te beschermen.
 3. Toegang tot geografisch beperkte inhoud: Met een VPN kun je je virtuele locatie wijzigen door verbinding te maken met servers in andere landen. Hierdoor kun je toegang krijgen tot inhoud en streamingdiensten die normaal gesproken beperkt zijn tot bepaalde regio’s.
 4. Bypassen van censuur en internetbeperkingen: Als je je in een land bevindt waar internetcensuur of beperkingen gelden, kan een VPN je helpen deze beperkingen te omzeilen en toegang te krijgen tot geblokkeerde websites en diensten.
 5. Anoniem surfen: Een VPN-maskering van je IP-adres helpt je anonimiteit te behouden tijdens het surfen op internet. Je online activiteiten worden gekoppeld aan het IP-adres van de VPN-server, waardoor je identiteit en locatie worden beschermd.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel een VPN veel voordelen biedt, de keuze van een betrouwbare en gerenommeerde VPN-provider essentieel is om de volledige voordelen en beveiliging te waarborgen.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een VPN?

Hoewel het gebruik van een VPN verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele potentiële nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

 1. Snelheidsvermindering: Het gebruik van een VPN kan leiden tot een vertraging van je internetverbindingssnelheid. De versleuteling en omleiding van je verkeer via een externe server kunnen de snelheid verminderen, vooral bij het verbinden met servers die zich ver van je locatie bevinden.
 2. Kosten: Hoewel er gratis VPN-diensten beschikbaar zijn, bieden premium VPN-diensten doorgaans betere prestaties, beveiliging en privacy. Deze premiumdiensten vereisen echter een abonnement en brengen kosten met zich mee.
 3. Compatibiliteitsproblemen: Sommige VPN-diensten zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde apparaten, besturingssystemen of platforms. Dit kan beperkingen opleggen aan het gebruik van een VPN op specifieke apparaten of vereist mogelijk het installeren van extra software.
 4. Vertrouwen in de VPN-provider: Bij het gebruik van een VPN geef je je verkeer door aan de VPN-provider. Het is belangrijk om een betrouwbare provider te kiezen die je privacy respecteert, geen logs bijhoudt en sterke beveiligingsmaatregelen hanteert. Het vertrouwen in de provider is essentieel voor de bescherming van je gegevens.
 5. Potentiële blokkering door websites: Sommige websites en streamingdiensten proberen actief VPN-gebruik te blokkeren om geografische beperkingen af te dwingen. Hierdoor kan het zijn dat je problemen ondervindt bij het openen van bepaalde inhoud of diensten, zelfs als je een VPN gebruikt.

Het is belangrijk om de nadelen van het gebruik van een VPN af te wegen tegen de voordelen, afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie. Het kiezen van een betrouwbare VPN-provider en het begrijpen van de mogelijke beperkingen kan je helpen om de beste ervaring te krijgen bij het gebruik van een VPN.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie – Kijken naar RTE Player in Nederland

RTE is een van de beste streaming platformen in Ierland. Ze zenden een aantal van de beste programma’s uit met betrekking tot nieuws, sport en entertainment.  Je kunt RTE gratis gebruiken of je kan een kleine bijdrage betalen om de content te bekijken zonder advertenties. Houd er wel rekening mee dat het kijken naar RTE Player outside Ireland in principe niet mogelijk is, tenzij je gebruik maakt van een VPN.

Op deze manier kan je de geografische restricties omzeilen door een verborgen IP adres te gebruiken waardoor het net lijkt of je in Ierland bent. Wij raden je aan om te kiezen voor de ExpressVPN. Dit heeft te maken met de hoge kwaliteit van deze VPN dienst en de sterke beveiliging van jouw gegevens en informatie. Daarnaast kan je gebruik maken van de 30 dagen, niet goed geld terug garantie. Op deze manier kan je de VPN uitproberen. Mocht je niet tevreden zijn dan krijg je je geld terug.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl