SiteLock VPN, Review 2024

sitelock vpn

SiteLock is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in web security tools. Het bedrijf, dat opgericht werd in 2008, kreeg al gauw een goede reputatie in cybersecurity. Recentelijk heeft het een VPN-service uitgebracht. Tijd om deze onder de loep te nemen in de SiteLock VPN review.

Kortings Coupon– exclusieve aanbieding voor onze lezers “KLIK HIER

BIJGEWERKT: 23 juni 2024

Een goede VPN voor de beveiliging van je apparaten

Zoals je al kon lezen is SiteLock een bedrijf van Amerikaanse origine, dat zich specialiseert in securitysoftware. Onlangs hebben ze hun eigen VPN geïntroduceerd als uitbreiding op hun services. De vraag is natuurlijk hoe de Site Lock VPN scoort in vergelijking met andere VPN’s op de markt. Het korte antwoord: De SiteLock VPN is op het eerste gezicht een betrouwbare service, maar het heeft wat gebreken waar je als ervaren gebruiker misschien niet tevreden mee bent.

SiteLock VPN prijs

Sitelock VPN prijs

De SiteLock VPN is iets duurder dan andere, vergelijkbare providers, zeker als we afgaan op de maandelijkse prijs. Echter heeft SiteLockVPN op lange termijn wel interessante aanbiedingen.

Je bespaart wel 40% met een jaarabonnement van $5,99 per maand dat je in één keer kunt betalen tegenover een maandelijks opzegbaar abonnement van $9,99. Als je voor een nog langer lopend abonnement kiest kun je zelfs 65% besparen.

De SiteLock VPN heeft echter helaas geen geld terug-garantie of gratis proefperiode. Dit is jammer, zeker omdat veel andere providers potentiële klanten wel de optie bieden om hun VPN zonder risico te laten proberen.

SiteLockVPN specificaties

Tijd om te de interessantste specificaties van de Site Lock VPN langs te lopen. De software biedt niet per se geavanceerde features, maar de standaard onderdelen werken erg goed.

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? GEEN, privacy
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 70+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.000+

Kortings Coupon– exclusieve aanbieding voor onze lezers “KLIK HIER

Het aantal servers

Het servernetwerk van SiteLockVPN is fantastisch. Het bedrijf claimt meer dan 1000 servers te hebben, verspreid over 20 landen. Dit betekent dat je veel keuzevrijheid hebt, wat altijd goed is voor een VPN. VPN-servers worden vaak geblokkeerd, dus een grote hoeveelheid alternatieve servers is essentieel voor vloeiend gebruik.

Kan ik Netflixen en torrenten?

De Site Lock VPN heeft geen servers die speciaal bedoeld zijn om geoblocked content op streamingservices te bekijken. Hoewel het bedrijf vele servers heeft, hebben ze nooit geadverteerd met de mogelijkheid om streamingsites te deblokkeren met het veranderen van je IP-adres. Misschien lukt het je wel, maar je hebt geen garantie dat je de volgende keer weer geluk hebt.

Hoewel streamen met deze VPN dus een beetje te wensen overlaat, maakt SiteLock VPN het wel goed met de mogelijkheid om te kunnen torrenten. Een goed aantal servers in bijvoorbeeld Nederland en Spanje staan torrenten toe met een no-logs policy en een kill switch. Als je dus wil downloaden is SiteLock VPN een hele goede, veilige optie.

No-logs policy

Als je een VPN gaat uitkiezen, is het belangrijk om te weten wat er met je data gebeurt. Het gebeurt helaas wel eens dat (gratis) VPN-providers misbruik maken van jouw data, terwijl je juist deze juist wil beschermen met een VPN.

Ondanks dat VPN SiteLock gevestigd is in de Verenigde Staten, verzekert het zijn gebruikers van maximale discretie met hun data. Ze handhaven zelfs een strenge non-registration policy, waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde systemen zodat niets de privacy van de gebruikers kan ondermijnen.

Veiligheid

Op het gebied van beveiliging werkt SiteLock VPN feilloos. Net als veel andere services, komt de Site Lock VPN met een kill switch die dataverlies tegengaat in het geval dat je verbinding per ongeluk verbroken wordt. De bescherming tegen DNS- en IP-lekken zorgt zeker voor extra veiligheid.

Protocollen en snelheden

De VPN SiteLock maakt gebruik van de twee populairste protocollen binnen de VPN-wereld: OpenVPN en IKEv2, waarvan de laatste standaard met 256-bit militaire encryptie komt op Windows en Mac. De VPN doet het ook goed als het om snelheid gaat. Hij levert goede prestaties en heeft geen last van vertragingen, zelfs als je met servers ver weg van jouw locatie verbindt.

Windows client

Sitelock VPN interface

De interface is niet de beste, maar werkt wel goed. Hij is super eenvoudig en laat je zelf een server en de cryptische complexiteit (AES-256 of AES-128) kiezen. Ben je op zoek naar geavanceerde instellingen? Deze vind je terug bij het tandwieltje rechtsboven in het scherm.

Sitelock VPN setting

Hier kun je instellingen voor de kill switch vinden en het standaard IKEv2 protocol aanpassen naar OpenVPN. Er is een “scramble” functie die het extra moeilijk maakt om de VPN te lokaliseren en daarnaast kun je kiezen of de VPN automatisch geactiveerd moet worden bij het opstarten van je computer.

 

Mobiele app | VPN SiteLock

Sitelock VPN mobile

Buiten een paar kleine verschillen zijn de mobiele apps niet veel anders dan de desktop app.  De iOS app gebruikt het standaard IKEv2 protocol, maar je kunt hier ook voor L2TP/IPsec kiezen. De Android app heeft daarentegen het OpenVPN protocol met de scramble optie.

Sitelock VPN mobile

Een nadeel van de mobiele apps voor beide platformen is het ontbreken van de kill switch. Eventueel kun je dit probleem omzeilen met een ingebouwde kill switch in apparaten met Android 7+.

 

Klantenservice

Buiten een lijst met de verschillende abonnementen en specificaties is er niet veel informatie te vinden op de website van SiteLock VPN. Geen FAQ of verdere informatie. Mocht je dus wel graag meer informatie willen, ben je genoodzaakt om contact op te nemen met de klantenservice.

Dit kun je doen per mail, telefoon of als je in de Verenigde Staten woont, ook met een 24/7 live chat. Een alternatief is om contact te zoeken via social media, gezien ze daar erg actief zijn, echter betekent het niet per se dat ze je daar helpen.

 

SiteLock review | Conclusie

De SiteLock VPN is een goede VPN als het om veiligheid en snelheid gaat, maar laat op andere gebieden te wensen over. Zo biedt VPN SiteLock geen extra features ten opzichte van andere VPN’s in dezelfde prijsklasse, is er geen kill switch in de mobiele apps en is er geen gratis proefperiode of geld terug-garantie. De klantenservice is ook niet makkelijk bereikbaar als je niet in de Verenigde Staten woont.

Dat gezegd hebbende is de Site Lock VPN pas net uitgebracht en is er kans dat deze zeker nog verbeterd wordt in de toekomst. De functionaliteiten zijn vrij standaard, maar werken wel erg goed. Als je op zoek bent naar een snelle en veilige VPN voor je werk en geen exclusieve streaming content hoeft te kijken, dan is de SiteLock VPN misschien iets voor jou. Je kunt momenteel gebruik maken van de speciale aanbieding bij deze SiteLock VPN review. Er zijn nog niet veel SiteLock VPN reviews te vinden op het internet, dus ik hoop dat deze je geholpen heeft.

Sitelock VPN
6 Totale Score
Sitelock VPN

Gebruikersgemak
6
Stabiliteit netwerk
6
Prijs
6
Aantal beschikbare server landen
6
Flexibiliteit gebruik
6
Pluspunten
  • Torrenten is toegestaan
  • Goede snelheden
  • Er wordt niet gelogd
Minpunten
  • Geen (gratis) proefperiode
  • Geen garantie op Netflix en andere streaming sites
  • Geen kill switch op de mobiele apps
  • Weinig verschillende ondersteunde apparaten
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl