Surfshark VPN, review 2021

surfshark review

VPN aanbieder Surfshark is goedkoop en levert interessante premium functies. Ze hebben high-speed servers en bewaren geen logs. Ook is het mogelijk met een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd inloggen en alles te streamen en downloaden. Althans, dat zeggen ze zelf. Het leek me dus de moeite waard te onderzoeken of dit allemaal klopt en een Surfshark review te schrijven. Ik wil graag dat jullie weten wat er wel en niet waar van is. Uiteindelijk is dat de reden dat ik deze hele website opgezet heb. In deze Surfshark review lees je of Surf shark tot de beste aanbieders behoort.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

BIJGEWERKT: 10 October 2021

Is Surfshark de beste nieuwe VPN dienst?

In het eerste deel van deze Surfshark review zal ik iets vertellen over het bedrijf. Want ik vind het belangrijk te weten met wie ik te maken heb als al mijn data over hun netwerk loopt. Ik wil er niet achteraf pas achter komen dat mijn privacy in gevaar is, terwijl ik deze juist probeer te beschermen. En daar ook voor betaal.

SurfShark Ltd. is sinds 2018 gevestigd op de Britse Virgin Islands. Net als mijn favoriete VPN provider, Express VPN. De locatie van het hoofdkantoor is belangrijk als het om beschermen van jouw veiligheid gaat. Op de Virgin Islands is geen wet die bedrijven verplicht data te bewaren. Hierdoor kan Surf shark een no-log beleid aanbieden. Dat houdt in dat ze geen informatie over gebruikers en hun online activiteiten bewaren. Op die manier blijf je anoniem online.

Surfshark review

Er zijn niet veel details te vinden over het team achter Surfshark. De enige naam die ik op hun website kon vinden is de naam van de technisch manager: Magnus Steinberg. En via Google heb ik ontdekt dat het bedrijf onderdeel van het RIPE Network Coordination Centre is. De tijd zal moeten leren hoe betrouwbaar deze aanbieder echt is.

Hun groeiende servernetwerk heeft meer dan 500 servers, verdeeld over 50 landen in Europa, Amerika, het Midden Oosten, Afrika en Azië. De populairste locaties zijn vertegenwoordigd: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Hoe kun je met deze VPN verbinden? Heel envoudig: Er is een app voor computers (Windows, macOS, Linux), mobiele apparaten (Android, iOS) en browsers (Firefox, Chome). En je kunt de VPN verbinding handmatig instellen als je apparaat niet in de lijst voorkomt. Maar dat lijkt me sterk. Ik raad hun apps ook aan voor OpenVPN. Dat is een protocol dat door experts als de beste is aangemerkt.

VPN Surfshark: abonnementen en prijs

Er zijn drie verschillende abonnementen mogelijk die alle functies leveren. Je kunt voor 1 maand, 6 maand of 2 jaar abonneren. Er is geen korting mogelijk op het abonnement per maand. En die is best prijzig. Wie geeft dit nu nog uit aan een VPN verbinding tegenwoordig? Niemand. Maar ik had gezegd dat het een goedkope aanbieder was. Dat is ook zo. Bij een abonnement van 2 jaar krijg je 83% korting.

Een van de belangrijkste aspecten van deze VPN is het feit dat er een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd kan verbinden. Je kunt dus al je apparaten beschermen. En die van de rest van je gezin. Ik heb nog niet veel VPN aanbieders gezien die meer dan 5 logins bieden.

Er zijn verschillende betaalmogelijkheden: PayPal, creditkaart en crypto currencies. Als je dus volledig anoniem wilt blijven is dat mogelijk!

Hoewel er geen gratis proefabonnement is, is er wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. En ik raad je aan daar gebruik van te maken. Alleen mijn VPN Surfshark review lezen is misschien niet voldoende. Het is altijd handig de dienst met verschillende apparaten en in verschillende situaties uit te proberen. Op die manier weet je wat je krijgt voor je geld.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Surfshark VPN details

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS iOS, Android, Windows, macOS, Linux, Chrome, Fire TV, Firefox
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2/IPsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1,700+

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Opstarten en gebruiken

Installatie

Ik word altijd blij als het installeren van een VPN verbinding soepel verloopt. Ik heb er ook al zoveel geïnstalleerd om reviews te kunnen schrijven. Maar wat voor mij belangrijk is, is eigenlijk voor iedere gebruiker belangrijk: plug&play functionaliteit. Wat dat betreft is Surfshark ideaal. Er zijn slechts 2 knoppen om op te klikken tijdens het proces: installeren en uitvoeren.

Netflix kijken

Heb je een Netflix abonnement? En wil je hier in het buitenland gebruik van kunnen maken? Of wil je juist in Nederland naar de veel uitgebreidere Amerikaanse Netflix kijken? Dan raad ik aan Surf Shark te gebruiken. Deze dienst is namelijk prima in staat Netflix blokkades te omzeilen. Ik heb steeds met willekeurige servers in de USA verbonden en kon steeds zonder gedoe kijken. In eerste instantie duurde het bufferen even, maar daarna ging het prima. Ik hoop dat Surfshark VPN deze mate van service kan blijven leveren wanneer er duizenden gebruikers tegelijkertijd gaan verbinden. Want dat kan weleens een probleem zijn bij de wat kleinere providers. We wachten het af.

Sufshark Netflix kijken

Torrents downloaden

Surfhark VPN houdt geen logs bij, zoals ik eerder al noemde. Dat is heel mooi als je van plan bent torrents te downloaden. Dit kan geheel anoniem. Iedereen weet welke risico’s er bij torrents komen kijken, toch? In veel landen is het volledig verboden. Je kunt behoorlijke boetes krijgen als je P2P bestanden deelt.

Maar is VPN Surfshark torrentvriendelijk? Jazeker. Je kunt met een willekeurige server verbinden en het gewenste torrentprogramma opstarten. Ik wil er ook graag even bij vermelden dat de snelheden prima waren toen ik voor deze Surfshark review aan het testen was.

VPN Surfshark functies

Kill switch

Hoewel de Surfshark apps een killswitch optie hebben, staat deze standaard uitgeschakeld. Ik raad je aan deze direct aan te zetten, vooral als je torrents wilt downloaden. Deze functie is redelijk onmisbaar. Wanneer de VPN verbinding wegvalt wordt door de killswitch de internet verbinding uitgeschakeld. Op die manier download je niet per ongeluk torrents via jouw eigen IP adres. Je privacy wordt beschermd, ook als de VPN tijdelijk onbeschikbaar is.

CleanWeb

Deze functie is in steeds meer VPN software te vinden. Maar niet altijd met dezelfde naam, vanwege trademarks. Maar wat is het? Een ad blocker, tracker blocker en malware blocker in 1. Als deze ingeschakeld is kun je veilig en anoniem surfen. Online reclame kan erg irritant zijn en dit is de perfecte manier om ervan af te komen.

Whitelister

Nog zo’n functie met een trademark. Deze zorgt voor split tunneling. Hiermee kun je ervoor zorgen dat applicaties en websites jouw VPN verbinding kunnen omzeilen. Ik raad je aan alles met een VPN te beveiligen. Maar dit kan soms contraproductief zijn als je steeds van server moet veranderen.

Bijvoorbeeld als je met een server in de UK verbonden bent, omdat je iets wilt kijken op de BBC dat in Nederland niet beschikbaar is. Maar je wilt ook tegelijkertijd lokale websites bekijken. Misschien gaat dat dan weer niet, omdat de lokale website met geo-restricties werkt. Dan kun je de lokale website op de Whitelist zetten. Maar onthoud dan wel dat je de website vanaf nu zonder VPN bezoekt. Pottenkijkers kunnen zien wat je doet. Zorg ervoor dat je de HTTPS gebruikt in dit geval, dat is beter dan niets.

Wi-Fi beveiliging

Nog een handige functie. Deze zorg ervoor dat je beschermd bent wanneer je met een nieuw Wi-Fi netwerk verbindt. Er is altijd een risico als je met gratis Wi-Fi netwerken verbindt. Want het is bijna onmogelijk te weten wat er aan de andere kant zit. Is het een betrouwbare router? Is het opgezet door een hacker zodat hij/zij man-in-the-middle aanvallen kan uitvoeren? Neem het zekere voor het onzekere en zet deze optie aan.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

MultiHop

De naam zegt het al. Deze functie zorgt ervoor dat je met twee VPN servers kunt verbinden, voor nog meer privacy beveiliging. Hoewel een dubbele VPN heel goed is voor het verbergen van online activiteiten, is het wel langzamer dan een normale VPN verbinding. Gebruik dit dus alleen als je het echt nodig hebt.

NoBorders modus

De mensen in dit team vinden het blijkbaar leuk om trademarks aan te vragen! Met deze optie kun je jouw VPN traffic verduisteren. Dat is erg handig als je in een land bent waar VPN gebruik beperkt wordt. Zoals bijvoorbeeld China. Als je deze optie aanzet kun je het VPN verbod omzeilen en onbegrensd internetten. Maar verwacht wel een tragere verbinding als normaal. Dat is het enige nadeel van deze optie.

ONE

One is een aanvulling op de basis abonnement. Je krijgt automatisch toegang tot alle andere producten en diensten wanneer je de account activeert.

 • VPN: bescherm je gegevens en maak verbinding met verschillende VPN servers over de wereld.
 • Antivirus: een tool voor het scannen en verwijderen van malware van je apparaat.
 • Alert: een detectietool die je waarschuwt wanneer persoonlijke informatie gelekt wordt.
 • Zoeken: ja kan door de privé-zoekmachine bladeren en geen pop-upadvertentie zullen je onderbreken.

Windows app

Een minimalistische interface

Zoals ik al zei, met Surf shark krijg je een simpele interface. Je kunt met 1 klik verbinden met de beste locatie. Als ik heel eerlijk ben doet het me een beetje aan ExpressVPN denken. En dat is een compliment. Zoals gewoonlijk kun je een specifieke VPN server kiezen uit een zoeklijst. Er zijn geen details te zien over de server, alleen de naam van het land en de stad. Het is niet mogelijk de servers te rangschikken op afstand of snelheid. Maar je kunt vanaf hier wel MultiHop selecteren.

Ik heb geen mogelijkheid gevonden om favoriete servers op te slaan. Maar de recent gebruikte servers worden wel aangegeven. Dat is handig als je steeds tussen jouw favoriete servers schakelt.

Surfshark Een minimalistische interface

Basis instellingen

Als je op het tandwieltje klikt kom je bij de instellingen uit. In deze Surfshark review focus ik op de connectiviteit, veiligheid en geavanceerde settings. Want de andere elementen zijn redelijk standaard. Als je hierop klikt zie je vanzelf hoe het werkt. Er is ook weinig over deze elementen te zeggen, waarschijnlijk weet je het al.

Mijn favoriete instellingen zijn beschikbaar! En de app kan automatisch opgestart worden wanneer de computer opstart en met de geselecteerde server verbinden. Je kunt ook het protocol selecteren. De app zoekt standaard het beste protocol. Maar als je graag enkel OpenVPN gebruikt is dit mogelijk.

Andere apps

Surfshark VPN is niet alleen beschikbaar voor Windows. Je kunt alle apparaten die draaien op Android, iOS en macOS beschermen. Zoals smartphones en tablets. En op alle apparaten is de interface vergelijkbaar.

Surfshark Andere apps

Ondersteuning

Omdat je te allen tijde de VPN zou moeten gebruiken is het belangrijk dat er een goede klantenservice is. Niks zo vervelend als een ondeskundige klantenservice, als er iets misloopt met een programma.

Surfhark VPN heeft een speciale help website. Maar je kunt ze ook mailen of met ze chatten. Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar. Er zijn verschillende manieren om een antwoord op je vragen te vinden!

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Conclusie

Dat was dan mijn Surfshark review. Ik hoop dat deze review jouw vragen over Surfshark VPN beantwoord heeft. Zoals je kunt zien is dit een veelbelovende VPN aanbieder. En bovendien belachelijk goedkoop, bij een abonnement voor langere termijn. En vooral omdat er een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd ingelogd kan zijn.

Als je jouw online privacy wilt beschermen, video’s wilt bekijken en torrents wilt downloaden, raad ik deze VPN aan. Buiten de functionaliteit is het ook nog eens makkelijk in het gebruik. Je hoeft geen computernerd te zijn om de app binnen enkele minuten onder te knie te kunnen krijgen.

Geef gerust je mening over deze VPN onder deze Surfshark review. Zo kun je andere gebruikers ook helpen. Hoe meer reviews hoe beter!

9.2 Total Score
SurfShark VPN

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit netwerk
9
Prijs (coupon korting)
9
Aantal beschikbare server landen
9
Flexibiliteit gebruik
9
PROS
 • Snelheid is goed
 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Geen logs opgeslagen
 • Torrent-vriendelijk
 • Netflix vriendelijk nu voor USA
 • Betaalbaar door coupon
 • Onbeperkte login
CONS
 • Onbekende VPN aanbieder
 • Geen IP-leak protectie

Paulien is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

1 Comment
 1. Dank voor de uitleg
  Ik ga deze VPN zeker uitproberen.

Leave a reply

Privacy en bescherming