Veilig surfen met Tor en VPN 2024

Wat een Tor VPN  precies?  Kan je vinden in het onderstaande artikel wat zal gaan over Tor VPN, de Tor browser onion en anoniem surfen met een VPN Tor. Lees dus snel verder over Tor over VPN. Hoe je veilig en beschermd kan internetten met een Thor VPN.

Bijgewerkt:  21 juni, 2024

De begrippen Thor VPN, Dark Web en Deep Web wat betekenen ze nu eigenlijk?

Voordat we dieper ingaan op de Tor VPN zullen we eerst de verschillen tussen “Dark Web en Deep Web” bespreken, omdat deze termen verwarrend kunnen zijn en een onderdeel van het dark internet. Hierna zullen het VPN Tor netwerk nader gaan bespreken.

Wat is “Dark Web”?

Heb je ooit wel eens gehoord van het “Dark Web”? De Silkroad was hier een goed voorbeeld van. Dit was de marktplaats van allerlei duistere zaken die niet gevonden konden worden via de reguliere weg en hierop aangeboden werden. Silkroad was alleen maar toegankelijk via het zogenaamde “Dark Web”. Heel eenvoudig uitgelegd is het “Dark Web” een onderdeel van het wereldwijde web dat niet rechtstreeks vindbaar is voor de zoekmachines.

Je had hierbij de Tor browser nodig en om dit alles zo veilig mogelijk voor elkaar te krijgen gebruiken we ook een Tor VPN hiervoor. De beste Tor over VPN netwerk sites op een rijtje zetten, zodat je met een Tor VPN een veilig internet omgeving kan creëren met VPN en Tor.

Wat is de “Deep Web” (soms ook wel het diepe web genoemd)

deepwebHet “Deep Web” kan je vergelijken met een internet zonder grenzen. Er zijn geen restricties en je mag alles plaatsen wat je maar wilt. Het “Deep Web”is een onderdeel van het wereldwijde web wat niet ontoegankelijk is voor zoekmachines. Veel organisaties, bedrijven en overheden hebben enorme databases op het web staan die alleen na authenticatie opgevraagd kunnen worden.

Wat is er te vinden op het Deep Web?

Het “Deep Web” wordt gebruikt voor webmail en online bankieren maar ook voor andere commerciële zaken zoals “video on demand”. Nu niet denken “wat saai zeg” Er is een gedeelte op “Deep Web” expres verborgen en niet toegankelijk met de standaard browsers. Hier zal je informatie vinden en snappen waarom toch ook het “Deep Web” niet saai genoemd mag worden.

Omdat je niet zomaar elke browser kunt gebruiken zal je gebruik moeten maken van Gemeenschap onderhouden link directories zoals hieronder:

Naam URL
DuckDuckGo http://3g2upl4pq6kufc4m.onion
notEvil http://hss3uro2hsxfogfq.onion
Torch http://xmh57jrzrnw6insl.onion
Ahmia http://msydqstlz2kzerdg.onion/search
Candle http://gjobqjj7wyczbqie.onion
Searx http://searchb5a7tmimez.onion
TorSearch http://kbhpodhnfxl3clb4.onion
Caronte http://carontevaha5x626.onion
Visitor http://visitorfi5kl7q7i.onion
Dark Search http://qrjy2nhjdbzdprbq.onion

Vele van deze links zullen wijzen naar illegale services. Enkele voorbeelden zijn: witwassen geld, huurmoordenaars, hackers te huur, illegale chemicaliën om bommen te maken en nog veel meer. Ik geef slecht voorbeelden en wij houden ons natuurlijk ver van dit soort zaken.

Hoe diep is het “Deep Web”

Meten is weten is het gezegde maar van sommige zaken kunnen we alleen maar een schatting maken. Denis Shestakov was zo’n held die het toch aandurfde hiervan een schatting te maken. Het begint allemaal bij de miljoenen van geïndexeerde websites, dit noemen we het “surface web”. Het surface web bestaan slecht uit ongeveer 10% van het bestaande internet. Een search engine als Google schraapt slechts een klein gedeelte aan info bij elkaar en de rest noemen we dan het “Deep Web”.

Naar de laatste schatting bestaan het “Deep Web” uit ongeveer 7.5 petabytes (7,500 TB = 7,500,000 GB). Dit getal is per dag groeiende omdat elke dag weer nieuwe info wordt bijgevoegd.

Hoe veilig is het “Deep Web”

tor vpn

Het “Deep Web” is niet minder gevaarlijk dan het normale reguliere internet dat we elke dag gebruiken. Vaak gebruiken we het “Deep Web” zonder dat we daar erg in hebben. Wanneer we bijvoorbeeld op zoek zijn naar een hotelovernachting. Google zal je een zet in de goede richting geven maar wanneer het hotel je echter de link naar hun prijzen stuurt kan dit getypeerd worden als het “Deep Web”. Je hebt geen idee waar de link je naar zal leiden. Ook al is het “Deep Web” open, wees op je hoede, je bent niet alleen.

Wanneer we het nu hebben over je privacy en bescherming komt als snel de Tor browser om de hoek kijken, dit in combinatie met een VPN provider is een perfecte combinatie wanneer je echt diep wilt gaan.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

Veilig surfen met Tor VPN

Hieronder staan de meest betrouwbare VPN providers wanneer we het hebben over Tor over VPN. De Thor VPN zal ervoor zorgen dat je veilig en anoniem kan surfen op het internet. Het is niet alleen voor misdadigers deze VPN Tor bescherming is ervoor iedereen. Iedereen die graag onbespied gebruik wil maken van het internet zal over moeten gaan tot deze technologische versleuteling en het gebruik maken van verschillende servers voordat het bericht wordt ontvangen. Mocht je vragen hebben over Tor VPN stel ze gerust.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Tor over VPN. Wat moet je doen om Tor VPN te gebruiken?

Nu dat we de begrippen “Deep web” en “Dark Web” hebben besproken kunnen we ons gaan richten op de browser die we nodig hebben. Het eerste wat we moeten doen is de Tor browser downloaden voordat we kunnen spreken over Tor over VPN handeling.

tor browser

De afkorting van Tor is “Onion Browser”. Wanneer je surft via Tor zal dit in totale anonimiteit zijn en kan je geblokkeerde websites bezoeken en via het eigen netwerk van Tor naar websites die eindigen op “.onion” surfen. Het is onmogelijk om deze via een normale browser te openen. Je kunt toegang krijgen tot dit netwerk wanneer je gebruik zal maken van een speciale browser, de zgn.Tor Browser.

Ten tweede zal je een van de aanbevolen VPN providers dienen aan te schaffen.

Tor browser installeren:

tor1

 1. Ga naar : de Tor website
 2. Klik op Download Tor, wanneer dit niet de juiste versie is klik dan op “View All”
 3. Vervolgens klik op DOWNLOAD Tor Browser
 4. INSTALLEER de file: kies taal en folder
 5. Wanneer er proxy’s zijn klik op: Configureer
 6. In mijn geval klik ik gewoon op “Connect”
 7. Wacht totdat de Tor browser contact maakt
 8. En klaar is kees. Gefeliciteerd je zit op Tor

De Tor browser lijkt veel op Firefox. Het is eenvoudig in gebruik. Let je wel op dat je de browser tijdig update (het ui logo links op scherm). Het updaten van software is overigens altijd een goed advies want zo blijf je namelijk minder kwetsbaar voor o.a. hackers.

Enkele opmerkingen voor de beste beveiliging

 • Volg de instructies van de browser tijdig op. Updaten is updaten
 • Laadt niet zomaar plugins op de browser. Deze kunnen een gevaar zijn voor je veiligheid en privacy
 • Gebruik Tor niet zonder een VPN. Ook al gebruik je Tor, je data is niet gecodeerd en je IPS (Internet Service Provider) kijkt mee. Gebruik dus de combinatie Thor VPN.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

Beste VPN Tor beide zijn een noodzaak voor je veiligheid

Zoals ik al meerdere keren heb geschreven zal je altijd een VPN moeten gebruiken wanneer je Tor gebruikt. VPN Tor garandeert een bepaalde standaard van beveiliging en privacy maar versleutelt de verbinding niet. Dit betekent dat bepaalde instanties nog steeds over je schouder mee kunnen kijken.

Bescherm de privacy en veiligheid met de beste Thor VPN voor Tor network sites

Om deze reden adviseren wij je een VPN provider. Een Tor VPN versleutelt de verbinding van A naar B in een zogenaamde “end 2 end” verbinding. Deze verbinding is bijna niet te kraken door derde waardoor je internet gebruik anoniem is. Niet alleen is je surfgedrag anoniem ook je inlog punt en het IP-adres zijn afgeschermd

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl