Hoe kun je kijken naar FIFA World Cup in 2022

De geweldige Fifa World Cup – met de meest spannende internationale wedstrijden voor de voetballiefhebbers onder ons – is helaas niet vanuit alle uithoeken in de wereld te zien.  In dit artikel leer je waar en hoe je zonder problemen naar FIFA World Cup Qatar 2022 in Nederland, of waar je ook ter wereld bent, kan kijken. Laten we beginnen.

Probeer ExpressVPN!
Kun je FIFA World Cup overal kijken met ExpressVPN - Nu 49% Korting

Zo kun je, vanwege ExpressVPN , overal genieten van WK voetbal. Met supersnelle servers over de hele wereld, en een veilige aanbieder, kun je achterover leunen en zorgeloos genieten van je favoriete WK voetbal momenten. Profiteer van deze geweldige aanbieding; kies voor 12 maanden en krijg maar liefst 3 maanden gratis cadeau! Met ExpressVPN zit je altijd goed.

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

De beste streaming sites voor live WK kijken

Live WK voetbalwedstrijden zijn erg geliefd – dat geldt voor Fifa World Cup in het bijzonder. Op wereldniveau behoort het tot het meest bekeken internationale sportevenement. Om WK live stream mogelijk te maken, kun je denken aan een abonnement bij Ziggo Sport of ESPN. Het kijken naar WK voetbal live stream is dan ook mogelijk met verschillende apparaten.

Denk hierbij aan gezellig met anderen kijken naar spannende voetbalmomenten via de reguliere televisie. Maar het kan bijvoorbeeld ook via je laptop of smartphone als je op zoek bent naar flexibelere opties. Desalniettemin hoef je niet per se vast te zitten aan een abonnement voor het volgen van live WK wedstrijden. Immers, je kunt ervoor kiezen om live WK voetbal te kijken via gratis kanalen.

live wk kijken

Gratis streaming websites voor voetbal WK live

Het is te begrijpen dat de gratis streaming websites aanlokkelijker en interessanter zijn voor live WK kijken. Zo kun je, zonder enige kosten, meekijken naar hoe je favoriete team tegen de tegenstander speelt. Hierbij heb je een veelheid aan opties: je kunt kiezen voor WK voetbal op tv kijken via RTBF in België, ARD in Duitsland, TF1 in Frankrijk. Ook hiervoor geldt dat live WK voetbal kijken mogelijk is op verschillende apparaten.

Helaas, als je je buiten de zojuist benoemde landen bevindt, kun je het niet gratis bekijken, maar we hebben een oplossing, dus lees gauw verder.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juli 2024

Streamen buiten de beschikbare geografische zone

Normaal gesproken kun je de content niet vanuit het buitenland bekijken. Wegens televisierechten is streamen vanuit andere locaties beperkt. Dit komt doordat de uitzender geografische restricties vanuit de programmamakers dient te respecteren, waardoor er beperkingen zijn aan WK live stream.

wk voetbal kijken nederland

Er zijn namelijk contractuele eisen waar de uitzender – bijvoorbeeld RTBF, ARD of TF1 – voor heeft getekend, waardoor de zenders niet overal beschikbaar zijn. Geografische blokkades maken gebruik van je IP adres om te achterhalen waar je bent. Op die manier wordt WK live stream geblokkeerd als je niet in het desbetreffende land bent.

Wat je nodig hebt, is een VPN die je IP adres verandert en je vrij zet van geografische restricties.

Zoals hiervoor al kort is benoemd, heb je een VPN nodig om streaming live WK kijken mogelijk te maken. Een VPN is een anoniem netwerk waardoor je Duitse, Belgische, Franse (of andere) zenders kunt kijken zonder dat je daar bent. Dan kun je WK voetbal live stream ook kijken in het buitenland.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juli 2024

Stappenplan voor live WK kijken, waar je maar wilt

Om overal te kunnen genieten van WK live stream, vind je hier een overzichtelijk stappenplan om dit te realiseren. Met een VPN kun je dit makkelijk mogelijk maken, indien je de volgende stappen volgt.

 1. Ga voor een betrouwbare, razendsnelle en kwalitatief hoogstaande VPN. Kies liever voor de nummer 1 VPN aanbieder ter wereld, namelijk ExpressVPN. Je kunt ook kiezen uit de opgestelde lijst van VPN aanbieders, wat je verderop in dit artikel gemakkelijk kunt vinden. Loop geen risico met onbetrouwbare VPN’s.
 2. Download en installeer VPN op je apparaten – of het nu gaat om een laptop (desktop versie) of bijvoorbeeld smartphone (app versie).
 3. De VPN locatie ligt aan waar de content beschikbaar is. Verbinden met een Duitse server, voor de zender ARD, of een Belgische server voor RTBF, of een Franse server voor TF1.
 4. Nadat je je VPN hebt verbonden met de juiste locatie, kun je op de desbetreffende streaming website genieten van WK voetbal live stream, waar en wanneer je maar wilt.

N.B.: Je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere zender op een andere locatie. WK voetbal kijken Nederland is ook mogelijk. Hier vind je een lijst met zenders en locaties waar Fifa World Cup wordt uitgezonden, zodat je op de hoogte bent van de locaties waarmee je je VPN kunt verbinden. Zo ben je ook op de hoogte van waar wk voetbal kijken Nederland mogelijk is.

Er is een breed palet aan mogelijkheden voor live WK voetbal kijken, zolang je maar een VPN hebt.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Als je ook flexibel wilt zijn en overal wilt kunnen genieten van entertainment, wacht dan niet langer en grijp nu snel je kans om ExpressVPN 30 dagen lang kosteloos te gebruiken. Overal ter wereld live WK voetbal kijken: samen met een VPN, maar zonder risico’s en zonder dat dit je geld kost. Hoe dat kan, is wegens een zeer gulle geld terug garantie vanuit deze aanbieder.

Live WK kijken vanuit alle uithoeken van de wereld is nooit eerder zo makkelijk geweest. Neem een abonnement bij ExpressVPN, vraag de terugbetaling binnen 30 dagen aan en geniet mateloos van WK live stream. Het aanvragen van de terugbetaling kan zelfs via een simpel chatbericht aan de klantenservice. Dat verloopt erg soepel en gemakkelijk; er worden geen vragen gesteld vanuit ExpressVPN.

wk live stream

Beste VPN voor het kijken naar WK Qatar

Naar aanleiding van zorgvuldig onderzoek, zijn er verschillende aanbieders naar voren gekomen. Deze VPN’s kun je met een gerust hart inzetten voor WK voetbal live stream – of het ontrafelen van andere digitale content. Je kunt kiezen uit onderstaande lijst van VPN aanbieders. Zo hoef je zelf geen tijd te steken in het doen van onderzoek.

Op basis van diverse criteria – waaronder veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid – zijn deze aanbieders uitstekend uit de bus gekomen:

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Voordelen van VPN’s

Naast het grote voordeel van live WK kijken, waar je ook ter wereld bent, zijn er ook andere voordelen. Vooral met betrekking tot veiligheid en privacy op het web. Met een VPN, omzeil je geografische restricties en vecht je daarmee ook tegen censuur. Je krijgt daardoor toegang tot content wat eerst onbereikbaar was.

wk voetbal live stream

Daarnaast zorgt het ook voor meer veiligheid en privacy vanwege versleutelde gegevens. Met een VPN, surf je op het internet via een anoniem IP adres. Zo blijf je ook anoniem tegenover kwaaddoeners op het web. Ook ben je veiliger op gratis Wi-Fi netwerken.

Zo heeft een VPN meer voordelen dan alleen live WK voetbal kijken.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juli 2024

Wanneer is het WK 2022?

Het WK 2022 begint op 20 november 2022 en eindigt op 18 december 2022.

Wat zijn de groepen van het WK 2022?

De groepen zijn als volgt:

 • Groep A: Qatar, Ecuador, Senegal en Nederland
 • Groep B: Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales
 • Groep C: Argentinië, Saoedi-Arabië, Mexico en Polen
 • Groep D: Frankrijk, Australië, Denemarken en Tunesië
 • Groep E: Spanje, Costa Rica, Duitsland en Japan
 • Groep F: België, Canada, Marokko en Kroatië
 • Groep G: Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen
 • Groep H: Portugal, Ghana, Uruguay en Korea

Conclusie

Wegens geografische restricties, opgelegd door televisierechten, kun je niet overal genieten van WK voetbal live stream. Je kunt vanuit het buitenland WK live op internet kijken, mits je een VPN hebt voor de desbetreffende locatie. In dit geval een Duitse, Belgische of Franse VPN voor de kanalen ARD, RTBF of TF1. Gelukkig is hier wel een geschikte oplossing voor.

Met een VPN, maak je WK live stream overal en altijd mogelijk. Kies wel voor een betrouwbare VPN, omdat je geen onnodige risico’s hoeft te lopen. Zo kun je veilig en zorgeloos live WK voetbal kijken. Als je kiest voor een (betrouwbare) VPN, profiteer je ook nog eens van meer veiligheid en waarborging van je privacy, omdat je IP adres anoniem wordt gemaakt.

Geniet van WK voetbal live stream en profiteer tegelijkertijd van een veiligere digitale wereld, samen met ExpressVPN.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl