Hier zijn de beste VPNs voor Kodi

Al ben ik er bijna zeker van dat je al over Kodi hebt gehoord zal ik toch nog even zeggen wat het is. Kodi is een gratis, open-source entertainment hub (of systeem) dat al jouw digitale media op een nette manier bijeen brengt.

Daarnaast kan je video’s, muziek, podcast en andere digitale media bestanden afspelen. Van je lokale harddrive maar ook via internet. Het is daarnaast geweldig om er live streaming films op te kijken. Echter kom je vaak landelijke limieten tegen op copyright aanbod. Om dit te omzeilen en gebruik te maken van het aanbod heb je de beste VPN in Kodi nodig, dit om alle video streams te de-blokkeren!

ExpressVPN – de beste VPN in Kodi!

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

Deze service biedt een perfecte streaming snelheid aan, een geweldige beschikbaarheid van server en zeer gebruiksvriendelijk.

VPN voor Kodi

Wat zijn de beste VPN s voor Kodi 2024

Een aanbieder uitkiezen is nooit makkelijk, dit komt doordat er letterlijk honderden beschikbaar zijn. En ze zeggen allemaal de beste VPN voor Kodi te zijn…

Terwijl ik dit aan het schrijven was had ik jullie in mijn hoofd. Daarom zullen de komende providers het meest relevante aanbod beschikbaar maken dat geblokkeerd is door verschillende partijen. Mocht je meer specifieke zaken deblokkeren zoals VS Netflix moet je er zeker van zijn dat jouw VPN in Kodi comptabel is!

Ik heb deze selectie gemaakt met drie belangrijkste criteria. Natuurlijk zullen ze allemaal minstens een server in Nederland aanbieden. Anders kan je het aanbod niet deblokkeren. Ze horen allemaal bij de snelste VPN voor Kodi die worden aangeboden, met een Tier 1 netwerk en hoge prestatie kwaliteit. Hierdoor kan je de hoogste kwaliteit video’s bekijken die veel breedband nodig hebben. Als laatst zijn ze alle drie gemakkelijk te installeren en zeer gebruikersvriendelijk.

Je kunt Kodi zonder VPN gebruiken maar dit is niet aan te raden aangezien je moeilijkheden kan krijgen als je copyrighted aanbod aan het streamen bent. Ook ben je gelimiteerd tot het lokale aanbod. Dat is waarom ik het gebruik van de beste VPN in Kodi aanbeveel.

Wat is een Kodi VPN add-on?

Add-ons breid de mogelijkheden van Kodi via VPN uit maar ik raad een VPN Kodi add on niet aan. Ten eerste, er zijn niet zo veel bedrijven die een aanbieden. Ten tweede, het is veel gecompliceerder een Kodi VPN add-on te installeren dan een normale VPN klant. Als derde, een Kodi VPN add-on beschermt alleen het verkeer van de media center. De rest van jouw dataverkeer is dus blootgesteld voor iedereen die het wilt gebruiken

Kodi VPN

Wat is de beste gratis VPN voor Kodi?

Als je niet wilt of kunt betalen voor de beste VPN voor Kodi zijn er niet veel oplossingen. Want in deze tijd is er eigenlijk niks écht gratis. Maar ik heb een aanbieder gevonden die ik kan aanbevelen: TunnelBear. Deze aanbieder zal jouw data niet doorverkopen aan de hoogste bieder, om zo jouw gevoelige data te stelen, en niet jouw bandbreedte verkopen.

Ook zou het mogelijk moeten zijn om goede kwaliteit video’s te streamen zonder dat er irritant gebuffer plaats vind. Miljoenen gebruikers vertrouwen dit virtuele privé netwerk wereldwijd.

Maar wat is het addertje onder het gras? Je krijgt elke maand gelimiteerde data: 500 mb. Dat is niet veel, ongeveer 1 uur video van 320p… Maar je kan elke maand 1 extra gratis GB krijgen door @theTunnelBear te tweeten en te vragen voor 1 gratis GB aan data!

Mijn trucje om EpressVPN gratis te gebruiken

ExpressVPN is de beste VPN voor Kodi. Ook biedt het een genereus aanbod aan van ‘niet goed? geld terug’ binnen 30 dagen. De truc is om deze link te gebruiken om je aan te melden en de service voor 30 dagen te gebruiken. Voor de 30e dag vraag je voor een teruggave d.m.v. hun live chat. Binnen 5 dagen krijg je het volledige bedrag terug gestort, zonder vragen. Het werkt echt zoals vele van de lezers hebben toegegeven.

vpn s voor kodi

Heb ik een VPN voor Kodi nodig?

Ik ben niet van plan je hier over te halen maar zal toch mijn favoriete motto laten horen: ‘je moet  VPN verbindingen voor al jouw aangesloten apparaten gebruiken, de hele tijd’. Anders ben je inderdaad te zien voor de hele wereld. Ten eerste, jouw ISP weet alles over wat je doet online. Daarnaast laat je overal stukjes achter van jouw activiteiten, op alle websites die je bezoekt. Met al deze anonieme stukjes aan informatie is het mogelijk jou te traceren. Én je te identificeren.

Een VPN voor Kodi is de enige manier om jouw privacy te beschermen en je veiligheid te vergroten. Het volgende zijn vpn diensten: het creëert een encrypted tunnel tussen jouw computer en de VPN serer. Ook is jouw data veilig van alle snoopers. Als toevoeging, het verbergt jouw IP adres achter de IP van de server. Hierdoor kan je het internet anoniem bezoeken.

Dit betekent dat wanneer je een add-on gebruikt om streaming te bekijken, niemand die het weet. Niet jouw ISP, niet de overheid en niet de copyright trollen.

Er is nog een voordeel aan het gebruik van een Kodi via Vpn voor streamen: je hebt toegang tot geo-beperkt aanbod, ook wel een open source genoemd. Mocht je bijvoorbeeld in het buitenland aan het reizen zijn kan je zonder VPN jouw favoriete TV kanalen niet bekijken. Als je nu je verbind met een VPN server thuis kan je deze restricties vermijden. Kijk ook eens naar DD-WRT, zij bieden ook een interessante dienst aan!

Dit werkt voor alle landen waar jouw VPN provider een server heeft!

vpn in kodi

Het installeren van een Kodi via VPN

Wanneer je een Kodi VPN op jouw toestel gaat installeren zijn er verschillende oplossingen.

Installeer de VPN app voor jouw bedrijfssysteem

Dit is de makkelijkste oplossing die ik aanbeveel. De meeste providers bieden landelijke apps voor populaire platformen als Windows, Mac, etc. aan. Nadat je je hebt aangemeld voor bijv. ExpressVpN hoef je alleen de app te downloaden en te installeren.

Daarna kan je deze VPN app opstarten en gebruik maken van twee opties:

  • DNS leak bescherming: deze optie zal garanderen dat al jouw internet verkeer door de VPN gaat
  • Kill Switch: de optie dat al jouw internet blokkeert mocht de VPN connectie vastlopen en waardoor jouw IP address verborgen blijft

Uiteindelijk kan je het VPN protocol veranderen mocht je een probleem met streamen hebben. Ook al beveel ik OpenVPN aan, die zeer snel is, stabiel en veilig, kan je ook PPTP of L2TP gebruiken. Deze zijn minder veilig maar zullen sneller opereren.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2024

Installeer zelf de VPN op jouw apparaat

Het met de hand installeren van een VPN kan een uitdaging zijn en het proces is verschillend voor elke aanbieder en elk systeem.

Vpn instellen op jouw router

Soms is het niet mogelijk een VPN op jouw apparaat te installeren. Dan moet je een andere oplossing vinden. Je zou in plaats daarvan de VPN op je router kunnen installeren. Hierbij moet je wel in acht nemen dat:

  • je router dit moet toestaan
  • de verbonden aparaten gebruiken:
    • dezelfde VPN connectie, dit maakt de verbinding trager
    • dezelfde VPN server, deblokkeert hierdoor maar een land

Het gebruik van een VPN via Kodi

Wanneer de VPN is geïnstalleerd is het nodig je te verbinden met een server. Je zou een server in het land moeten kiezen waar je de restricties van wilt omzeilen. Bijvoorbeeld selecteer de VS om toegang te krijgen tot Amerikaanse Netflix.

Je kan je alleen met een server per keer verbinden. Mocht je je willen verbinden met een ander land moet je de server loskoppelen en met een nieuwe server verbinden.

Een interessante regel: hoe dichterbij de server hoe sneller je verbinding.

Mocht je problemen hebben met het de-blokkeren van een locatie raad ik aan de live chat te gebruiken om de VPN aanbieder te contacteren. Dit hulpmiddel zal je laten weten welke server aan het werk is.

Conclusie

De meeste platforms gebruiken dezer dagen geo-blokkades op hun aanbod. Dit blokkeert de toegang wanneer je niet in hun service gebied bevindt. Deze kan je dus makkelijk omzeilen door de beste VPN voor Kodi te gebruiken: ExpressVPN.

Streamen is Kodi’s sterktepunt. Wanneer je derde partij add-ons installeert kan je de volle kracht van Kodi via VPN gebruiken. Echter zijn deze vaak niet legaal, hierbij gebruik je dan weer een VPN voor jouw veiligheid en bescherming.

Als toevoeging: een VPN beveiligt jouw internet connectie en beschermt jouw privacy. Wanneer jouw internet verkeer door de VPN gaat zal dit inderdaad versleuteld en geanonimiseerd worden. Hierdoor zullen overheid instanties en andere hackers niet jouw kunnen bespioneren.

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl