Zenmate VPN, review 2024

Zenmate VPN, review 2024
8.6 Totale Score
Zenmate VPN, review 2024
Zenmate VPN, review 2024
 • gratis proefperiode
 • Zeer lage prijs voor 2 jaar
 • P2P-ondersteuning
 • Apps voor alles

Vandaag wil ik de ZenMate VPN bespreken, een in Duitsland gevestigde VPN, die bijzonder geschikt is voor streaming. Wanneer je op zoek bent naar een VPN die gemakkelijk te gebruiken is en zonder al te veel franje kan ZenMate provider een interessante keuze zijn. Laten we het in detail bekijken!


Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

ZenMate VPN, een VPN om te volgen

Deze dienst is niet ontstaan vanuit de basis van een VPN, maar als een browser extensie. Van daaruit is de service geëvolueerd tot een volwaardige echte VPN.  Zen Mate VPN is een eenvoudig VPN die is ontworpen voor niet-technische gebruikers die hun online privacy gemakkelijker willen beschermen.

Deze eenvoudigere aanpak is duidelijk vanaf het moment dat je de website bekijkt. Er is geen jargon, geen ingewikkelde feature-lijsten, alleen een snelle uitleg van VPN-technologie en enkele voorbeelden van voordelen. De dienst gaat vooral over de kern van de zaak.

ZenMate-abonnementen:

zenmate prijs

Een net-about-big- genoeg netwerk heeft locaties verspreid over 74 landen (de meeste, maar niet alle, zijn torren vriendelijk).

Je hebt vast en zeker op het web gelezen dat er een zenmate gratis versie is. Het spijt me dat ik het je moet vertellen, maar het zijn leugens.

Zen Mate VPN is een van de goedkoopste VPN’s op de markt, maar … dit geldt alleen voor haar speciale aanbiedingen of jaarplannen! Dit is een van de beste tijden van het jaar om je te abonneren op een VPN, omdat veel van hen speciale aanbiedingen voor hun gebruikers reserveren en Zen Mate VPN daar deel van uitmaakt.

De kosten van een maandabonnement op ZenMate, wat meer en minder in lijn is met de prijzen van de andere VPN’s. Desondanks biedt Zen Mate VPN premium account veel minder functionaliteit dan haar concurrenten en om deze reden heeft een jaar- of driejarig abonnement de voorkeur als je kijkt naar de kwaliteit/prijs verhouding.

Er is een 30-dagen geld-terug garantie die het zenmate gratis maakt zodat je het zonder problemen kunt proberen.

Kunnen we Netflix kijken?

Hoe langer de gegevens over het netwerk reizen, hoe langer het duurt voordat de computer deze gegevens heeft. Dit is geen probleem met een goede VPN provider, maar het kan wel het geval zijn met gratis VPN’s.

De ZenMate VPN presteert goed met relatief vele servers zoals die in Europa, maar het verliest wat snelheid als het verbinding maakt met verder weg gelegen servers, zoals die in de Verenigde Staten. Desondanks slaagt de Zen Mate VPN beveiliging er nog steeds in om vrij goede resultaten te behalen en de grote streaming platformen van andere landen te ontsluiten.

Net als veel andere VPN’s kan je kiezen met welk land je verbinding maakt en toegang krijgen tot het streaming van aanbod van dat land als we bijvoorbeeld Netflix gebruiken.

Het gebruikersgemak van deze VPN maakt het hele proces nog eenvoudiger. Open gewoon de applicatie, beslis met welk land je verbinding wilt maken en voilà: je bent klaar!

Torrent en P2P

Is ZenMate VPN echt veilig voor torrents? Ja, dat is het! Wanneer je niet een persoon bent die van streaming houdt, en je wilt liever downloaden, dan kan je ook terecht bij deze aanbieder.

Ik heb geprobeerd om een aantal torrent bestanden te downloaden met behulp van het P2P-protocol en ik was blij met de resultaten. Ik was in staat om mijn bestanden te downloaden zonder al te veel wachttijden en ik voelde me vrij omdat het geen logs bijhoudt.

ZenMate VPN-functies 

Zoals ik al eerder zei, Zen Mate VPN biedt geen bijzondere functies en is beperkt tot de essentiële functies die elke goede VPN moet hebben. We kunnen in feite als het activeren van de kill switch (die in ZenMate is hernoemd in EverSecure ), onmisbaar als onze verbinding verbroken wordt en we kunnen ook kiezen voor het automatisch verbinden met de VPN wanneer de computer start .

Zen mate vpn

De gebruikersinterface is op een eenvoudige manier ontworpen, zodat de app over het algemeen gebruiksvriendelijk is. Het duurt een paar minuten om totale controle over deze app te hebben.

En het selecteren van de server uit een ander land is nog nooit zo eenvoudig geweest: klik gewoon op het pictogram van het land waarmee je verbinding wilt maken en de VPN zal automatisch de verbinding tot stand brengen. Je hebt een lijst met meer dan 74 landen om uit te kiezen en door te klikken op het stericoon aan de zijkant, kan je de favorieten selecteren en opslaan.

zenmate setting

En hoe zit het met de veiligheid ?

Duitsland heeft een zeer sterke privacy- en veiligheidswet, waardoor de ZenMate VPN de surf gegevens van de gebruikers niet kan vastleggen. Dit maakt het voor de autoriteiten onmogelijk om toegang te krijgen tot het internetverkeer. Dus zelfs als torrenting en P2P delen verboden zijn, zullen er nauwelijks problemen zijn als je “maar” anoniem surft.

ZenMate Chrome en andere beschikbare platforms

Zen Mate VPN gratis is beschikbaar op de meeste mobiele platforms, waaronder Windows, macOS, Linux, Android, iOS. Daarnaast biedt het, net als andere VPN’s, ook een extensie voor grote browsers zoals Chrome, Firefox en Opera.

zenmate on

Zenmate Chrome is een uitstekende browser extensie die een voorproefje kan geven van de premium versie van deze VPN. ZenMate Chrome is geen eenvoudige proxyserver, maar een echt VPN waarmee je de gegevens die via de browser zelf worden uitgewisseld, kunt beschermen. Het is zeker zeer nuttig, maar er is nog steeds het risico van het blootstellen van uw IP-adres als de VPN-software niet wordt gebruikt.

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, FE, DE, UK
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 74+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 3.500+

Klantenservice

ZenMate VPN biedt helaas geen live chat aan, maar hun klantenservice via e-mail is toch snel en professioneel gebleken. Zij zullen beschikbaar zijn om de twijfels op te lossen of vragen over de functies te beantwoorden.

Afsluitend

Zoals we hebben gezien, is ZenMate VPN een betrouwbaar VPN, met een goede streaming snelheid en geoptimaliseerde servers voor torrenting en P2P. Het is zonder al te veel franje en echt eenvoudig te gebruiken, met een goed ontworpen gebruikersinterface die over het algemeen zeer duidelijk is. Het biedt geen geavanceerde functies zoals andere VPN’s, dus het is niet ideaal voor geeks en meer ervaren gebruikers die misschien een deel van de instellingen willen wijzigen.

Maar wanneer je alleen geïnteresseerd bent in het veilig streamen van films en het surfen op het web, zonder al te veel na te denken over VPN de overige functionaliteiten, dan is ZenMate zeker iets om over na te denken. Bovendien heeft het misschien wel een van de beste waar voor uw geld als het gaat om jaarabonnementen. Maar vergeet niet om je te haasten, want de aanbiedingen zullen niet eeuwig duren.

Zenmate VPN
8.6 Totale Score
Zenmate VPN

Gebruikersgemak
9
Stabiliteit netwerk
9
Prijs
9
Aantal beschikbare server landen
8
Flexibiliteit gebruik
9
Pluspunten
 • gratis proefperiode
 • Zeer lage prijs voor 2 jaar
 • P2P-ondersteuning
 • Apps voor alles
Minpunten
 • Kort overzicht van de functies
 • Ondersteunende site
 • Deblokkeert Netflix niet…
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl