Astrill VPN Review 2024 – Voor de veeleisende gebruiker!

Astrill VPN Review 2024 – Voor de veeleisende gebruiker!
8.3 Totale Score
Astrill VPN Review 2024 – Voor de veeleisende gebruiker!
Astrill VPN Review 2024 – Voor de veeleisende gebruiker!
 • Goede klantservice
 • Werkt zeer goed om censuur in China te omzeilen
 • Te gebruiken met Netflix
 • Zeer snelle VPN verbinding
 • Te gebruiken met P2P en torrenting
 • Alles is aan te passen naar persoonlijk gebruik

Ben je op zoek naar een goed werkende VPN om je favoriete films en series te kunnen, of om een vervelende blokkade te omzeilen die is opgezet om een bepaalde website te blokkeren? Met deze review van Astrill VPN helpen we je in deze zoektocht.

Koop vandaag!
Astrill VPN is de VPN om je privacy en veiligheid online te garanderen!

Door vandaag je VPN aan te schaffen en te installeren zorgt je direct voor een veiligere online werkomgeving met je uiteindelijk 50% op de totale kosten.

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

Wat is en doet Astrill?

Misschien heb je nog niet eerder gehoord van de naam Astrill en al helemaal niet van Astrill VPN. Hij is misschien bekender in de omgeving van Azië en andere landen waarvan de overheden censuur blokkeren.

Het is een bedrijf dat gevestigd is in de Seychellen en sinds 2009 VPN diensten aanbiedt. Hun team bestaat uit experts en gekwalificeerde personen die miljoenen mensen bijstaan in het veilig blijven op het internet. De service van AstrillVPN kan overal gebruikt worden voor toegang tot versleutelde en voor het krijgen van onbeperkte internettoegang op elk moment, waar je ook maar bent.

Astrill VPN vindt je in landen als Amerika, Europa, het Midden Oosten en Azië. Vooral in deze landen is het nodig om blokkades te kunnen omzeilen die zijn opgelegd. Naast het snel en veilig internetten, wordt je privacy gewaarborgd. Op het moment van schrijven zijn er 300 VPN servers verdeeld over 60 landen beschikbaar. Wat kun je van Astrill VPN verwachten?

 • Goede klantenservice
 • Super snel internet
 • Gratis apps voor de desktop als mobiele apparaten
 • Ongelimiteerde bandwidth en server switches
 • Ongelimiteerde connecties met verschillende devices in huis of kantoor
 • Protocollen als OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb en WireGuard

Download nu!

Voor wie is Astrill VPN bedoeld?

Zoals elke VPN, is ook de VPN Astrill bedoeld voor iemand die een VPN nodig heeft om ongelimiteerd te kunnen internetten door het omzeilen van blokkades. Maar ook om streamingdiensten te kunnen openen die vanuit de eigen locatie niet te openen zijn.

Astrill VPN plannen

astrillvpn prijs

Er zijn twee plannen beschikbaar die Astrill aanbiedt.

 • Persoonlijk Plan – De naam verraad het al, dit plan is voor elk individueel persoon. Door voor dit plan te kiezen, kun je de VPN op meerdere devices tegelijk openen. Er kunnen maximaal 5 devices tegelijk de VPN open hebben staan. Je hebt ongelimiteerd toegang tot de bandwith en de server switches. Voor dit plan kun je kiezen voor een maandelijks, halfjaarlijks of een jaarabonnement. Het jaarabonnement is het voordeligst en het meest populair. Zo bespaar je uiteindelijk 50% op de totale kosten. Een maandelijks abonnement kost je namelijk per maand.
 • Zakelijk Plan – Dit plan is bedoeld voor meerdere personen die gebruik willen maken van hetzelfde plan. Dit kan ook in gezinsverband zijn. Dit wordt door Astrill het Business VPN Plan genoemd. Het biedt extra beveiliging aan een bedrijf aan zodat gevoelige gegevens die over het net gaan, beter beveiligd kunnen worden. De accounts worden individueel beschermd en aangepast naar het gebruik. Bij het afsluiten van dit zakelijke abonnement, kun je alleen voor een jaarabonnement kiezen. Hoe meer accounts je het abonnement voor afsluit, hoe goedkoper het maandbedrag.

Download nu!

Abonnement afsluiten

Betalen doe je online. Dit kan met een creditcard of via Bitcoins. Op de eigen website van Astrill VPN vind je een link om met een kortingscode te betalen. Haal deze coupons alleen weg van betrouwbare websites.

Voorwaarden van het afsluiten

AstrillVPN hanteert niet een niet-goed-geld-terug beleid. Dit staat vermeld in hun algemene voorwaarden, dus hier kun je geen probleem van maken.

Gratis plan voor Android gebruikers

Mocht je toch zeker willen zijn van je zaak en heb je een device dat op het Android besturingssysteem werkt? Dan heb je de mogelijkheid om voor een gratis plan te kiezen. Dit plan werkt alleen alleen op Android en een limiet op het aantal te gebruiken servers. In sommige landen werkt dit plan echter niet.

VPN Astrill specificaties

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie No dagen
Protocols OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 300+

De verschillende mogelijkheden van Astrill VPN

Sommige onderdelen waar je een VPN voor nodig hebt, zijn zelfs met een VPN lastig te omzeilen. Wat zijn zoal de functies waar je een VPN voor nodig hebt en wat kan AstrillVPN hierin voor je betekenen?

Streams kijken waaronder Netflix

Met behulp van AstrillVPN is het mogelijk streams die normaal gesproken geblokkeerd zijn, te kijken. Dat geldt dus ook voor streams die uit de Verenigde Staten uitgezonden worden zoals Netflix. Astrill heeft een sterke lange afstandsnelheid waardoor dit mogelijk is.

Torrents zonder limiet

Doordat AstrillVPN zich meer richt op torrenting dan streaming, is het mogelijk is om torrents te downloaden. De meerderheid van de servers maken gebruik van P2P zodat je zonder limiet de VPN kunt gebruiken voor torrents.

Restricties vanuit China

Om de censuur te ontwijken die China oplegt, is dit misschien wel een van de betere VPN providers om te hebben. Dit geldt niet alleen voor de blokkades vanuit China, maar ook voor de blokkades die andere overheden opleggen. Vanwege de gepatenteerde verbindingsprotocollen kunnen gecensureerde websites en apps worden geopend. Door het grote server netwerk kun je elke gewenste server selecteren. Personen die in China wonen of daar regelmatig heen moeten voor werk, zorgt deze VPN ervoor dat je browse activiteiten worden beveiligd. Dit moet wel met de extra VIP Add-on afgesloten worden.

Het spelen van games

Videogames spelen is voor velen een noodzaak om geen ontwenningsverschijnselen te krijgen. Voor het spelen van sommige games is een goede VPN onmisbaar. Het aanbod van Astrill is geschikt genoeg om als VPN te gebruiken. Hiervoor heb je ook de extra functie VIP Add-on voor nodig. Hiermee krijg je namelijk toegang tot extra servers die extra snel werken en dat maakt het spelen van de games een stuk aangenamer.

Download nu!

De belangrijkste functies

Met behulp van het onderstaande overzicht van de beveiligingsfuncties, lees je wat Astrill gebruikt om zowel privacy en veiligheid voor zijn gebruikers te creëren.

OpenWeb en StealthVPN

Dit zijn twee van de vier VPN protocollen die Astrill gebruikt. Zowel OpenWeb als StealthVPN zijn zelf ontwikkeld door Astrill. OpenWeb werkt zonder verbinding. Dit geeft je de mogelijkheid om binnen enkele seconden tussen servers te switchen zonder dat de VPN opnieuw verbinding hoeft te maken met een andere server. In samenwerking met de StealthVPN zorgt het ervoor dat het internetverkeer optimaal verduisterd wordt. Dit werkt prima in landen die blokkades opwerpen.

AstrillVPN

Kill switch

Zodra je VPN zijn verbinding verliest, zorgt de kill switch ervoor dat er geen informatie gelekt kan worden over het internet. De VPN stopt het versturen en ontvangen van internetverkeer van en naar je computer op het moment van een onderbreking.

Astrill

Multi-Hop VPN

Je springt als het ware van de ene server naar de ander zodat je internetverkeer niet te traceren valt.

Onion over VPN

Deze functie zorgt ervoor dat je identiteit door een aantal lagen wordt verborgen. Vooral nodig in samenwerking met torrenting.

Port Forwarding:

AstrillVPN werkt met deze functie zodat je toegang hebt met de VPN tot elke server of apparaat. Hiermee wordt je IP adres verborgen gehouden.

Smart Mode

Hiermee kunnen lokale IP adressen worden gebruikt. De snelheid van het internet blijft hoog. Zo kan niemand zien dat je een VPN gebruikt. Netflix wil nog wel eens zien dat je een VPN gebruikt en gooit je dan van hun stream af. Deze functie maakt dit een stuk lastiger.

Website en App Filter

Om zelf te bepalen of je de VPN aan wilt hebben staan voor bepaalde websites, stel je deze functie in. Deze filter bepaalt dan wat wel niet bekeken hoeft te worden met een VPN.

VPN Sharing

Gebruik deze functie om de VPN via je desktop over je hele netwerk te laten lopen. Zo worden op een simpele manier al je devices beschermt met dezelfde VPN.

DIP

Deze afkorting wordt ook wel Dedicated IP (toegewezen IP) genoemd. De gebruiker krijgt een privé IP adres toegewezen die door geen enkele andere gebruiker gebruikt kan worden, alleen door jezelf. Dit gebruik je voornamelijk als je BitTorrents gebruikt of andere P2P diensten.

VIP Add-on

Wat doet deze VIP Add-on? Het zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot extra VPN servers die een geoptimaliseerde snelheid hebben en minder vertraging op de lijn hebben. Dit is vooral nodig voor personen die graag gamen en voor die in Azië, waaronder China, gebruik maken van de VPN. Sluit je deze extra optie af bij het zakelijk plan dan zijn de eerste 100GB gratis, daarna betaal je per maand een bepaald bedrag voor meer GB.

Zoals we eerder genoemd hebben, is deze functie erg handig om te gebruiken als je op een bedrijfsplan bent geabonneerd om zo gevoelige gegevens te beschermen. Of als je in landen als China komt. Hiermee krijg je toegang to meer VPN servers die een hogere snelheid leveren.

DNS lekbescherming

Je IP adres blijft verborgen voor derden. Niemand kan zien wat je doet. Hoe snel deze lekbescherming werkt, kan getest worden.

AstrillVPN op je desktop

Hoe meer je je inleest over de Astrill VPN review, hoe meer je gaat begrijpen dat deze VPN misschien handig is om te gebruiken voor personen die al meer ervaring hebben met VPN of meer kennis van zaken hebben als het om technologie gaat. Zodra je namelijk de app hebt gedownload, kan het lastig zijn voor een beginner om wegwijs te worden in het programma. Gelukkig is er genoeg hulp en materiaal te vinden om het programma te downloaden.

Astrill VPN

Voor het downloaden van de app, raden we aan om dit op de desktop te doen. Zodra je hem geïnstalleerd hebt, kun je via het dropdown menu zelf de server en locatie selecteren. Kies in het menu de geavanceerde instellingen die extra beveiliging geven. In het menu vindt je de vier protocollen terug: OpenWeb, StealthVPN, WireGuard en OpenVPN. De applicatie is zowel voor Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router te gebruiken.

VPN app op verschillende devices

Zorg dat je de app van de VPN naast je desktop, ook op je andere devices plaatst. Download de juiste app en zorg dat deze samenwerkt met de app op je desktop. De hoeveelheid devices waar je de app op plaatst, maakt niet uit. Wat je wel moet weten, is dat de VPN maar op 5 verschillende devices tegelijkertijd aan kan staan.

Astrill

Het is eenvoudiger om AstrillVPN op je router te installeren. Zo wordt al je internetverkeer door hetzelfde device verborgen gehouden, of je nu je mobiele telefoon of tablet gebruikt met VPN. Zorg dat als je de VPN via de router gebruikt, dat al je devices via de router verbonden zijn. Gebruik voor het installeren van de VPN de informatie die gedeeld wordt op de website van deze VPN provider.

Download nu!

Werkt de VPN snel en veilig?

In tegenstelling tot vele andere VPN’s levert de VPN van Astrill juist op langere afstand een goede snelheid. Dat de locatie die je kiest met zijn server ver weg is van je eigen locatie, maakt dus niet veel verschil. Het is juist de snelheid van een locatie dichtbij die inlevert bij gebruik.

Dat de snelheid goed is, komt doordat de meeste servers van deze provider meerdere processors met elk veel cores gebruiken. Het maakt dan niet uit hoeveel klanten er op dat moment van dezelfde server gebruik maken. Op de website maken ze gebruik van hun eigen speedtest. Door deze regelmatig te checken, kunnen ze problemen snel oplossen en blijven ze snel internet leveren.

Net als de speedtest, heb je zelf de mogelijkheid om de DNS lektest uit te voeren. DNS-lekken zijn iets dat je wilt voorkomen omdat ze een grote bedreiging vormen voor je privacy. Mocht je dus na een test tot de ontdekking komen dat je een DNS-lek hebt dan kan Astrill je helpen om het lek te verhelpen. Dit doen ze onder andere door je echte IP-adres te maskeren.

Klantencontact van Astrill

Astrill staat bekend om zijn goede klantenservice. Zij zijn een van de weinige providers die snel reageert op problemen. Ze maken namelijk gebruik van een live chat support die je 24 uur lang, 7 dagen per week kunt gebruiken. Op deze manier kun je live over en weer over je problemen en oplossingen met betrekking tot de VPN praten.

Natuurlijk zijn er ook andere hulpmiddelen te vinden die kunnen helpen als het probleem minder urgent is. Gebruik de FAQ die ze op hun eigen website geplaatst hebben om te zien of er al eerder over geschreven is. Je kunt ook gebruik maken van een contactformulier waar je je probleem op kunt omschrijven en na een aantal dagen krijg je daar antwoord op.

Omdat de VPN niet een van de eenvoudigste is in gebruik, willen ze je toch helpen om de VPN te kunnen installeren op je desktop of andere devices. Op hun website hebben ze video tutorials geplaatst die je kunnen helpen om de functies en protocollen te begrijpen of om de app te kunnen installeren. Ze scoren dus hoog in hun klantensupport en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe scoort AstrillVPN in vergelijk met andere VPN’s?

Astrill VPN vs ExpressVPN

Beide zijn sterke VPN’s om uit te kiezen. Ze bieden een goede bescherming en privacy aan. Maar als je toch een verschil moet noemen dan zit dat hem vooral in het aantal servers die beiden gebruiken. Daarin scoort ExpressVPN veel beter met het grote aanbod.

Astrill VPN vs NordVPN

Het lijkt alsof deze VPN’s niet veel van elkaar verschillen. Toch heeft NordVPN een betere serversnelheid terwijl Astrill sterk is in het aanbod van zijn protocollen. Helaas heeft Astrill minder servers tot zijn beschikking als NordVPN en liggen de Astrill VPN kosten hoger.

Astrill VPN vs SurfShark

Het verschil zit hem in de prijs. SurfShark is een stuk goedkoper en eenvoudiger in gebruik. Bij beide heb je de mogelijkheid om streams op verschillende locaties te kunnen openen.

Het eindoordeel

AstrillVPN doet zeker mee met de top als het gaat om het leveren van goede VPN diensten. Zijn voordeel zit hem vooral in de privacy en het omzeilen van censuur die China en andere overheden opleggen.

Hij is wel duurder in aanschaf en we moeten er wel bij vermelden dat hij meer geschikt is voor iemand die al verstand heeft van VPN’s als voor iemand die hier voor het eerst mee te maken heeft.

Toch bieden ze een gratis plan aan, maar alleen voor Android gebruikers. Voor het uitproberen van een VPN kun je beter terecht bij ExpressVPN.

8.3 Totale Score
Astrill VPN Ervaringen

Privacy en veiligheid
8
Functies
8.5
Klantsupport
8
Prijs/kwaliteitsverhouding
7.8
Gebruiksgemak
8.2
Pluspunten
 • Goede klantservice
 • Werkt zeer goed om censuur in China te omzeilen
 • Te gebruiken met Netflix
 • Zeer snelle VPN verbinding
 • Te gebruiken met P2P en torrenting
 • Alles is aan te passen naar persoonlijk gebruik
Minpunten
 • Soms lastig in gebruik voor standaard gebruiker
 • Duur
 • Gratis versie ontbreekt
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl