De beste wachtwoordmanager Android vind je zo 2024 !

Vind je het ook zo’n gedoe om voor ieder nieuw account een nieuw wachtwoord te verzinnen én te onthouden? Zou je het liefst willen dat je daar een handige Android tool voor had? Zoek dan niet langer, want wij hebben de ultieme oplossing voor jou: de wachtwoordmanager Android.

Probeer het zelf!
Wil jij je wachtwoorden niet langer zelf onthouden?

Met deze oplossing heb je altijd de sterkste wachtwoorden die je niet eens zelf hoeft te onthouden!

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

De beste wachtwoordmanager Android

Voor iedereen die op zoek is naar een tool die je kan helpen bij het beheren van je wachtwoorden, raden wij een wachtwoord manager Android aan.

Dit is een software die voor jou al je wachtwoorden opslaat, zodat je ze zelf niet meer hoeft te onthouden. Jij hoeft alleen nog maar het masterwachtwoord van de app zelf te onthouden.

Je wachtwoorden en andere inloggevens zijn natuurlijk erg belangrijk en daarom ga je meteen op zoek naar de beste password manager Android die er te vinden is.

Het aanbod is online best groot en we snappen dat het lastig is om zelfstandig uit te zoeken wat voor jou de beste optie is. Gelukkig hebben wij voor jou een lijst met de beste password manager Android samengesteld.

We hebben alle aanbieders uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Alles om ervoor te zorgen dat jij de beste keuze kunt maken.

Wanneer je voor een aanbieder uit deze lijst kiest, weet je zeker dat je goed zal zitten.

Hoe je de beste wachtwoordmanager Android kunt kiezen

Nu vraag je je natuurlijk af waar je op moet letten als je op zoek bent naar een wachtwoorden app Android. Alle verschillende aanbieders hebben zo hun eigen voordelen. De ene is scherp geprijsd en de ander heeft juist veel verschillende extra functies.

In dit gedeelte hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten als je zelfstandig een wachtwoordmanager voor je Android apparaat gaat uitzoeken:

Veiligheid

Een wachtwoordmanager beheert de belangrijkste informatie die er over je is, namelijk je inloggevens. Als deze op straat komen te liggen, kunnen hackers toegang krijgen tot al je accounts.

Je wil dus zeker weten dat jij de beste wachtwoordmanager Android met een goede beveiliging hebt en daarom moet je dit altijd goed checken voordat je een abonnement afsluit.

wachtwoordmanager Android

Controleer altijd of jouw gegevens versleuteld worden bewaard. Dit betekent dat ook het bedrijf achter de software niet in staat zal zijn om jouw gegevens in te kijken.

Daarbij kan je nog extra beveiligingsmaatregelen overwegen, zoals een twee-factor-authenticatie. Dit houdt in dat je alleen bij je account in kunt loggen als je op twee manieren je identiteit kunt bevestigen.

Daarvoor moet je bijvoorbeeld eerst inloggen met je masterwachtwoord en vervolgens ook met een code die je via de sms, app of e-mail ontvangt.

Functies

De beste wachtwoordmanager Android uit onze lijst is uitgerust met veel meer dan alleen de mogelijkheid om je wachtwoord op te slaan.

Een van de fouten die het meest wordt gemaakt bij het kiezen van een wachtwoord, is dat mensen vaak hetzelfde wachtwoord kiezen. Dat kan zijn omdat ze niet de moeite willen doen om meerdere wachtwoorden te onthouden of omdat ze geen beter wachtwoord kunnen bedenken.

Sommige van de beste password manager Android hebben bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om nieuwe wachtwoorden te genereren. Daar wordt automatisch een wachtwoord dat lang en complex genoeg is aangemaakt.

Wil je helemaal niks meer hoeven onthouden? Kies dan voor een van de beste password manager Android met extra functie om ook andere gegevens op te slaan. Denk daarbij aan creditcardgegevens of je adres. Tijdens het online shoppen worden deze dan automatisch voor je ingevuld.

Tot slot zijn er ook password managers die de mogelijkheid bieden om je bestaande wachtwoorden te controleren en waar nodig aan te passen.

Compatibiliteit

Veel mensen hebben een telefoon van Apple en een computer van een ander merk. Wanneer jij dan een wachtwoordmanager Android aanschaft die alleen op je computer werkt, heb je er niet zo veel aan.

Sterker nog, de kans is groot dat je dan voordat je ergens inlogt op je telefoon eerst op je laptop moet kijken wat je wachtwoord ook alweer was.

Dat is niet erg handig, want je telefoon en je laptop zijn natuurlijk niet altijd bij elkaar in de buurt. Let bij het kiezen van een wachtwoordmanager dus altijd op dat de software compatibel is met al je apparaten.

Gebruiksvriendelijkheid

Je wil natuurlijk ook niet te veel moeite moeten doen om je wachtwoorden te kunnen vinden. Het is daarom erg belangrijk dat je een wachtwoordmanager zoekt die makkelijk in gebruik is.

beste wachtwoordmanager Android

De beste password manager Android vult voor jou in wat je wachtwoord voor een bepaald account is, zonder dat je daar al te veel moeite voor moet doen.

In het meest gunstige geval hoef je alleen zelf je masterwachtwoord in te voeren en gaat de rest vanzelf.

Klantenondersteuning

Wanneer je niet bij je wachtwoorden kunt, kan je eigenlijk helemaal niks meer. Daarom is het belangrijk dat je altijd terecht kunt bij de klantenservice.

De beste wachtwoordmanager Android heeft een klantenondersteuning die 24 uur per dag beschikbaar is. Zo kun jij ook snel je problemen oplossen als ze midden in de nacht ontstaan.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het is heel normaal dat je voor een password manager moet betalen, maar dat moet natuurlijk niet te veel zijn. Wanneer je de prijs bekijkt, moet je goed opletten wat daar allemaal bij inbegrepen zit.

Kijk bijvoorbeeld naar het aantal wachtwoorden dat je kunt opslaan, eventuele extra functies zoals de mogelijkheid om wachtwoorden te genereren en de mogelijkheid om ook je andere persoonlijke gegevens op te slaan.

De beste wachtwoordmanager Android heeft vaak ook een gratis versie, waarbij je eerst kunt proberen of de dienst ook echt iets voor jou is.

Ga naar 1Password

Waarom je een wachtwoordmanager Android moet gebruiken

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht, maar de beste password manager Android is een hele handige software. Voor als je nog niet overtuigd bent, hebben we hier de belangrijkste redenen om een wachtwordmanager te gebruiken voor je op een rijtje gezet.

Je hoeft nooit meer al je wachtwoorden te onthouden

Wanneer je een wachtwoord manager gebruikt, hoef je je nooit meer zorgen te maken over het onthouden van je wachtwoorden. Het zal je niet meer gebeuren dat je een wachtwoord van je account vergeet, waardoor je er niet meer in kan. Je hoeft alleen je masterwachtwoord te onthouden.

Je hoeft nooit meer zelf wachtwoorden in te voeren

Wanneer je sterke wachtwoorden met hoofdletters, cijfers, leestekens en andere tekens gebruikt, kan het een heel gedoe zijn om deze in te voeren. Je maakt tijdens het typen gemakkelijk een foutje. Met de beste wachtwoordmanager Android wordt alles automatisch voor je ingevoerd en dat scheelt een hoop gedoe!

Je wachtwoorden worden veilig opgeslagen

De beste password manager Android slaat je wachtwoorden versleuteld op, waardoor je zeker weet dat ze voor niemand behalve jou toegankelijk zijn. Dit is veel veiliger dan wanneer je ze thuis allemaal op een papiertje hebt staan.

Je kunt je wachtwoorden altijd vinden

Het maakt niet uit of je wil inloggen op je computer of telefoon, een goede wachtwoordmanager is altijd beschikbaar. Zelfs wanneer je een computer in een openbare ruimte wil gebruiken kun je je wachtwoorden op een veilige manier opvragen.

Je hebt de veiligste wachtwoorden

De beste wachtwoordmanager Android genereert voor jou nieuwe wachtwoorden, waardoor je altijd het sterkst mogelijke wachtwoord hebt. Je hebt dus niet langer wachtwoorden die makkelijk te raden zijn omdat je de naam van je huisdier hebt gebruikt.

Je kunt oneindig veel wachtwoorden opslaan

Bij de beste password manager Android kun je zo veel wachtwoorden opslaan als je wil. Het is dus niet nodig om een deel van je wachtwoorden alsnog zelf te onthouden, echt alles wordt je uit handen genomen!

Ga naar 1Password

Een gratis wachtwoordmanager Android kan gevaarlijk zijn

Wanneer je online op zoek gaat naar een geschikte wachtwoordmanager, zal je al snel zien dat er ook veel gratis aanbieders actief zijn. We snappen dat dit erg aantrekkelijk lijkt, maar we willen je sterk afraden om deze te gebruiken!

beste password manager Android

In de eerste plaats is het niet verstandig omdat je met een gratis aanbieder een veiligheidsrisico hebt. Je wachtwoorden worden niet altijd versleuteld opgeslagen, waardoor er meerdere mensen zijn die toegang tot deze informatie hebben.

Daarbij zijn gratis aanbieders vaak ook beperkt. Je kunt maar een maximaal aantal wachtwoorden opslaan, waardoor je alsnog een deel zelf moet onthouden. Geloof ons, de beste wachtwoordmanager Android is het waard om voor te betalen.

Ga naar 1Password

De wachtwoordmanager Android installeren op je apparaat

Het is heel gemakkelijk om de beste password manager Android te installeren op je apparaat. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

  1. Sluit een abonnement af bij de nummer 1 wachtwoord manager: 1Password
  2. Download en installeer de app
  3. Sta de relevante toestemming toe voor apps en websites
  4. Vull de wachtwoorden automatisch in bij apps en websites
  5. Sla je inloggevens automatisch op

Alle grote wachtwoordmanagers ondersteunen de API voor automatisch invullen van Android. Om dit aan te zetten ga je in je Android-apparaat naar de Instellingen en vervolgens naar Systeem > Taal en invoer > Auto-fill-service.

Selecteer in de lijst automatisch aanvullen jouw wachtwoordmanager. Klik op OK om de app te vertrouwen. Je kunt de app nu gebruiken om wachtwoorden automatisch in te vullen.

Wanneer je een app opent waar je voor moet inloggen, ga je naar het veld waar je je inloggevens moet invoeren. Vervolgens kies je de wachtwoordmanager en al je wachtwoord zal automatisch worden ingevoerd. Dit proces herhaalt zich iedere keer dat je ergens een wachtwoord moet invoeren.

Om de beste wachtwoordmanager Android ook te gebruiken in je browser moet je je instellingen ook aanpassen. Ga hiervoor naar het Instellingen menu en vervolgens naar Toegankelijkheid. Selecteer hier in Gedownloade servcies of Geïnstalleerde services je wachtwoordmanager en verleen deze toegang.

Wanneer je nu het inloggedeelte van een website bezoekt, zullen je gegevens telkens automatisch worden ingevoerd.

De beste wachtwoordmanager Android voor jou

Hopelijk is het door dit artikel duidelijk geworden dat je echt een van de beste password manager Android nodig hebt in je leven.

Het zal namelijk niet alleen veel gemakkelijker worden om al je wachtwoorden te onthouden, het is ook veel veiliger.

Met een goede password manager kun je wachtwoorden genereren die uniek en sterk zijn. Voor hackers wordt het zo bijna onmogelijk om te achterhalen wat je wachtwoord is.

Houd er wel rekening mee dat je voor de beste password manager Android moet betalen. Gratis opties zijn er in overvloed, maar hierbij is de veiligheid van je gegevens niet gegarandeerd.

Voor de beste ervaring raden we je aan om onze nummer 1 wachtwoordmanager, 1Password, te gebruiken. Hierbij weet je zeker dat al je gegevens veilig zijn en je onbeperkt wachtwoorden kunt opslaan.

Houd er altijd rekening mee dat je een wachtwoormanager kiest die compatibel is met al je apparaten. De meeste apps werken met je Android apparaat en ook met andere besturingssystemen.

Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl