Hoe toegang tot Dark web?

De deep web browser. Gebruikelijke zoekmachines scannen en de normale browsers het wereldwijde web of ‘surface web’. Toegang krijgen tot het dark web heb je een speciale darknet browser nodig.

In dit artikel gaan we het hebben over het gebruik van Tor, de darknet browser. Waarom het gebruik van een darkweb VPN nodig is. Verder geven we je wat tips over darknet internet. De meeste mensen denken dat het deep web alleen en alleen bedoeld is voor illegale activiteiten, is dit zeker niet het geval.

Google Chrome volgt je toch overal en het gebruik van een Darkweb VPN zorgt er voor dat je toegang krijgt tot het darkweb in alle veiligheid.

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Darknet Internet – Wat is het?

Onder het internet waarop we dagelijks surfen, ook wel het surface web genoemd, ligt een enorme wirwar van onzichtbare websites die groter is dan we ons zelfs maar kunnen voorstellen: het Deep Web of Dark Web. Kortgeleden zien we dan ook termen als proxy, anoniem browsen, VPN, Tor, etc. steeds vaker opduiken in gesprekken van normale, gewone mensen.

Gewoonlijk en gedurende het grootste deel van de tijd dat internet bestaan heeft, heeft de meerderheid van de internetgebruikers zich nooit met dergelijke zaken bezig gehouden.

De gemiddelde internetgebruikers openen gewoon hun browser, zoeken op Google en controleren hun sociale netwerken. Maar met alles wat de afgelopen jaren aan het licht is gekomen, denk aan spionageprogramma’s van de overheid zoals PRISM. Maar ook de opkomst van crypto’sverkoop van data aan de hoogste bieder, censuur, het blokkeren van burgers toegang tot informatie in landen die een politieke crisis doormaken,

We raken steeds meer up-to-date om onze identiteit op het internet te beschermen, censuur te omzeilen en andere lagen van het internet te ontdekken. Dit is een goed tekenen omdat we ons moeten beschermen tegen mensen met slechte bedoelingen.

Het moeilijk te geloven dat het Deep Web (Deepnet, Dark web, het onzichtbare web) dat dit het grootste deel van het internet vormt.

Het Deep Web verwijst naar alle inhoud van het World Wide Web die geen deel uitmaakt van het Surface Web, met andere woorden, inhoud die niet op websites staat die door gebruikelijke zoekmachines kunnen worden geïndexeerd en waartoe elke gebruiker toegang heeft via een gewone zoekmachine website of browser.

Hoe werkt Dark Web?

Het Dark Web werkt eigenlijk simpel en het lijkt dan ook op het ‘normaal internet’. Echter maken we dit keer geen gebruik van http en https links maar van zogenaamde onion URL’s via de Tor Onion Browser. Het woord Onion zegt het eigenlijk al. Deze aparte browser werkt met lagen over lagen beveiliging, vergelijkbaar met de ringen van een ui.

Technisch gezien gaat dit door zogenaamde relay’s. Het is dan ook om deze reden dat surfen op het dark web soms zo langzaam gaat. Je wordt keer op keer doorgewezen of geredirect, elke keer als je op een URL klikt. Als je dit doet zonder VPN, zijn al je sporen gewoon zichtbaar bij je internetprovider als bijvoorbeeld Ziggo of KPN.

Binnen no-time word je gebannen of krijg je een belletje van een klantenservice medewerker, die toch wat akelige vragen te stellen heeft. Ons advies is dan ook altijd gebruik te maken van een VPN Deep Web, maar hierover later meer.

darknet browser

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

VPN Deep Web – Waarom je niet zonder kan!

Een darkweb vpn is uiterst belangrijk als je op deze ongecontroleerde zone van het internet wilt gaan browsen. Niet alleen zijn hier namelijk de meeste hackers en datahandelaren actief, ook weet je op het Deep Web nooit waar je uitkomt als je op een link klikt. Door gebruik te maken van een Darkweb VPN bescherm je je persoonsgegevens en datastromen, zodat deze niet door malafide personen of partijen kunnen worden opgeslagen en verkocht.

Er zijn verschillende deep web browsers of darknet browsers aanwezig en vrij beschikbaar. Toch is het altijd aan te raden gebruik te maken van een Darkweb VPN omdat je zo gewoon ultiem beschermd bent op individueel niveau en niet afhankelijk van toch weer een derde partij.

Beste VPN Deep web

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Beste Gratis VPN voor 1 maand gratis gebruiken

Een van de beste Darkweb VPN’s die we uitvoerig hebben getest is ExpressVPN. Het mooiste aan deze aanbieder is nog dat je deze VPN-aanbieder 30 dagen geheel gratis kunt gebruiken met een bepaald trucje.

Deze truc werkt eigenlijk simpel: Je schrijft je simpelweg in voor een van hun betaalde abonnementen. Dit kan het goedkoopste (maandelijkse) abonnement zijn. Vervolgens zeg je je ExpressVPN abonnement weer op binnen de eerste 30 dagen.

ExpressVPN stelt geen vragen en stort je betaalde geld binnen een week gewoon weer terug op je rekening. Zo heb je mooi toch kunnen genieten van een gratis Darkweb VPN of een VPN Deep Web.

Wel moeten we erbij zeggen dat je net zo goed een paar Euro per maand kan blijven betalen voor de VPN-dienst, omdat deze die paar Euro meer dan waard is.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Deep Web Browser – Conclusie

Als je toegang wilt hebben tot het deep web moet dit altijd door een Darknet Browser. Toch is het gebruik hiervan niet 100% veilig zonder VPN Deep Web of andere software die je identiteit tijdens het surfen volledig maskeert. Op het deep of dark web is het dan ook veiligheidsvoorschrift nummer 1 altijd volledig anoniem te werk te gaan. Hoe dat werkt met een VPN kan ke lezen in “Wat is een VPN“.

Je hebt in dit artikel gelukkig van ons kunnen leren hoe je volledig en zelfs 30 dagen gratis gebruik kan maken van een van de beste VPNs op de markt.

We hebben je er dan ook hopelijk voor behouden bij Google in te typen: vpn for the dark web of access the dark web. Normale browsers en gebruikelijke zoekmachines kunnen je hierin simpelweg niet helpen en toegang tot het dark web is simpel anoniem te verkrijgen, door onze aanwijzingen te volgen.

Meer informatie over VPN-provider vind je op onze homepage.

vpn deep web

Deep Web Browser – Veelgestelde Vragen

Kan ik een gratis VPN Deep Web gebruiken?

Hoewel je zeker gebruik kunt maken van een gratis VPN Deep Web of Deep Web Browser, raden we je dit ten zeerste af. Op de website van Tor en DuckDuckGo beweren ze namelijk wel dat je alleen met het gebruik van hun Deep Web Browser’s veilig bent, maar wij kunnen je verzekeren dat dat niet het geval is. Gratis VPN’s moeten ook geld verdienen, en dat doen ze helaas dan toch weer met allerlei vervelende techniekjes als het verkopen van je data, je bestoken met te persoonlijke advertenties etc.

Ons advies is dan ook gewoon de 30 dagen gratis truc bij ExpressVPN proberen en op deze manier zien en ervaren hoeveel veiliger het gebruik van een VPN is. Mocht je het niet bevallen, vraag je gewoon je geld terug. Mocht het je wel bevallen, betaal je gewoon een paar Euro per maand om er zo toch zeker van te zijn dat je deep of dark web activiteiten volledig veilig en anoniem verlopen.

Kan ik iedere Darknet browser vertrouwen?

Kort antwoord: nee. Uitgebreid antwoord: Er zijn de laatste tijd steeds meer schimmige crypto-projectjes die beweren een anonieme Darknet browser te hebben ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan Brave Browser. Dat je computer of device stiekem gebruikt wordt om voor hun crypto te minen, wordt je natuurlijk nergens verteld en dien je dan ook handmatig uit te zetten. Daarnaast zit je computer ineens vol met ongewenste browserextenties, zelfs voor het clear of surface web. Wie weet nu nog of je veilig kunt inloggen op Binance of je crypto wallet?

Ons advies is dan ook om gewoon te gaan voor het open-source project van Tor ofwel de Onion Browser, maar dan wel in combinatie met een sterke premium VPN met genoeg servers wereldwijd om je verbindingssnelheid aanzienlijk te doen verminderen en je van zo goed mogelijke veiligheid te voorzien.

Hoe weet ik zeker dat een VPN Deep Web mijn Darknet Browser activiteit beschermd?

Hier kun je bij de Darkweb VPN’s die we zelf uitgebreid uitvoerig getest hebben volledig van uitgaan. We hebben jarenlange ervaring met het gebruik van VPN’s en ook speciale VPN Deeb Web’s natuurlijk. Sterker nog, we hebben hier een hele website over gemaakt om juist andere internetgebruikers hierin te begeleiden en hen te helpen volledig anoniem gebruik te kunnen maken van dit prachtige fenomeen genoemd het internet!

Disclaimer: Houd je echter niet opzettelijk en zonder na te denken bezig met illegale activiteiten of zaken als een kip zonder kop. Wij van privacyenbescherming.nl nemen dan ook geen enkele verantwoording voor eventuele illegale activiteiten die kunnen voortvloeiend uit het gebruik van het deep of dark web.
levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl