Waarom heb je een VPN nodig in 2022

Heb je wel eens van een Virtual Private Network gehoord en raden je vrienden en je familie het aan, maar weet je niet precies wat je ermee moet doen of waarom VPN diensten handig zijn? Dan ben je bij de juiste blog aangekomen! Lees dan verder en kom alles te weten over waarom een VPN handig kan zijn!

Begin nu
Bescherm uzelf online met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

ExpressVPN is de gemakkelijkste VPN-service om te leren en te gebruiken! Schrijf u nu risicovrij in met hun 30 dagen geld-terug-garantie en krijg tot 49% KORTING. Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS

Het artikel is bijgewerkt op: 5 augustus 2022

Hoe werkt een VPN en waarom VPN gebruiken?

Vraag je je het volgende wel eens af: “Waarom VPN gebruiken? “. We hebben het namelijk over de verschillende redenen waarom een Virtual Private Network handig kan zijn voor je om deze te gebruiken!

Een VPN verbinding oftewel een Virtual Private Network verbinding is een verbinding tussen jouw computer en een server van een Virtual Private Network dienst. Wanneer VPN Gebruiken handig is is voor alle mensen die graag hun online privacy en hun persoonlijke gegevens willen beschermen.

Waarom een Virtual Private Network handig is, is doordat de Virtual Private Network dienst je persoonlijke gegevens op een veilige manier zullen versleutelen. Ook zal de locatie van je IP adres veranderen waardoor derde partijen geen toegang kunnen krijgen tot jouow persoonlijke gegevens!

waarom vpn gebruiken

Waarom VPN diensten door de meeste mensen gebruikt worden is om de geo-blokkers van populaire streaming diensten zoals Netflix en Hulu te kunnen omzeilen!

Deze diensten kun je namelijk binnen Nederland van waar je ook bent gebruiken, maar zodra je naar het buitenland gaat kan het aanbod van content volledig verschillen van het aanbod in Nederland.

Dit is ook meteen waarom Virtual Private Network diensten zo populair zijn bij jongeren. De jongeren willen namelijk vaak de content van de Amerikaanse Netflix diensten bekijken, wanneer ze dan met een Virtual Private Network server in Amerika verbinden, laten ze geo blokkers denken dat ze in Amerika zitten!

Een andere reden waarom een Virtual Private Network vaak gebruikt wordt is voor mensen die vaak aan torrenting doen. Iedereen weet dat, bij het gebruiken van een torrenting website, je persoonlijke gegevens en online privacy gevaar lopen.

Wat is het doel van een VPN en waarom VPNs handig zijn.

Het doel van een Virtual Private Network dienst hangt van de gebruiker af. Wanneer je op google op zoekt “waarom een VPN verbinding” krijg je heel wat verschillende resultaten. Een van de resultaten is om je persoonlijke gegevens te beschermen. Een Virtual Private Network zal namelijk jouw persoonlijke gegevens versleutelen zodat derde partijen niet aan jouw gegevens kunnen komen.

Dit is dan ook meteen de reden waarom Virtual Private Network diensten jouw gegevens op een zeer veilige manier kunnen versleutelen zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van het internet.

Een ander resultaat dat je krijgt wanneer je “Waarom een VPN verbinding” opzoekt is dat het je helpt om de content van verschillende streaming diensten te omzeilen. Zo hebben veel streaming diensten de rechten niet om hun content in het buitenland te streamen.

Dit is waarom Virtual Private Network jouw IP adres zullen veranderen naar een locatie die je zelf kiest. Op deze manier kun je je IP adres binnen de toegestane regio verplaatsen. Dit is meteen waarom een VPN gebruiken handig is voor de meeste mensen! Als je de betekenis van VPN wilt weten, lees dan hier meer.

Het uiteindelijke doel van een Virtual Private Network is om je online privacy zo goed mogelijk te beschermen!

waarom vpn

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Heb ik een VPN nodig?

Vraag je je af waarom VPN verbinding nodig is of vraag je je misschien af wanneer VPN nodig zijn? Ook op deze vraag hebben we voor jou een antwoord gevonden. De meeste mensen zullen de vraag waarom VPN aanschaffen beantwoorden met “Ik wou de geo-restricties van streaming diensten omzeilen”.

Wanneer je naar het buitenland gaat en je je favoriete tv series niet wilt missen, is het gebruiken van een Virtual Private Network dienst zeer handig. Dit is waarom VPN aanbieders servers over heel de wereld hebben. Op deze manier kun je alle content van waar je ook maar bent ontgrendelen!

Een andere reden waarom een VPN nodig is is om je eigen gegevens te beschermen van kwaadwillige mensen die je internet gebruik proberen te volgen.

waarom een vpn

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Waarom VPN: Hoe kies je de juiste dienst?

Nu we het antwoord hebben op de vraag waarom een VPN dienst gebruiken, kunnen we je meer vertellen over de verschillende Virtual Private Network diensten waar je uit kunt kiezen.

Wanneer je op zoekt “Waarom een VPN dienst gebruiken” zul je verschillende advertenties krijgen van VPN diensten waar je uit kunt kiezen. Hier zullen ook een aantal gratis Virtual Private Network opties tussen zitten.

We raden echter af om deze gratis Virtual Private Networks te gebruiken! Wil je weten waarom VPN gebruiken niet gratis kan zijn? Een gratis Virtual Private Network heeft namelijk niet dezelfde veiligheids maatregelen als Virtual Private Network diesnten waar je voor moet betalen. Zo zullen je persoonlijke gegevens en je online privacy nog steeds risico lopen.

Dit is ook meteen de reden waarom VPN gebruiken je best met een betaalde dienst zoals de diensten van ExpressVPN kunt doen. Deze diensten hebben namelijk veel verschillende veiligheids maatregelen om jou en je gegevens veilig te houden!

Hier is een nauwkeurige checklist om te peilen welke VPN het beste voor u is: versleutelingsprotocollen, mobiele toegang, beveiligingsprotocollen, bandbreedte, verbindingssnelheden, klantenondersteuning, gegevensregistratie, kill switch en aantal servers.

Voordelen waarom VPN gebruiken handig kan zijn!

We hebben het in deze blog al gehad over vershcillende reden waarom VPN gebruiken handig kan zijn of waarom een VPN verbinding nodig is. Daarom hebben we hier nog eens even in het kort alle voordelen van “waarom een VPN verbinding gebruiken” voor je opgelijst.

De eerste reden waarom VPN gebruiken handig is, is dat je met de diensten van een Virtual Private Network vaak de verschilende geo blokkers van websites en streaming diensten zoals Voetbal livestreams of F1 livestreams kunt omzilen zodat je van overal ter wereld naar je favoriete streams kunt kijken!

Een andere reden waarom een VPN verbinding handig kan zijn is om je locatie aan te passen naar een ander land. Dit is handig voor mensen die in het buitenland moeten werken maar hiervoor toch nog verbinding moeten maken met websites of diensten die enkel in Nederland zouden werken!

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Alles wat je moet weten over waarom en VPN verbinding gebruiken!

Nu je alles weet over waarom een VPN dienst bestaat en waarom een VPN verbinding handig kan zijn staat je er nog maar 1 ding te doen! Het afsluiten van een abonnement bij een goed dienst.

Weet je nog niet zo goed welke Virtual Private Network dienst je moet kiezen?  Dan raden we de diensten van ExpressVPN aan! Deze VPN dienst kun je namelijk 30 dagen zonder zorgen uitproberen. Dit komt doordat de Virtual Private Network dienst nieuwe klanten met een jaar abonnement een 30 dagen geld terug garantie geeft!

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl