Hoe kun je je IP adres verbergen in 2024

Loop je liever ook niet zulke risico’s met een IP adres waarmee je digitale identiteit wordt onthuld? Bescherm jezelf tegen cyberaanvallen, krijg toegang tot de content die je maar wilt en surf veilig en anoniem op het internet.

Hoe dat kan worden gedaan, lees je verder in dit artikel – waarin meer uitleg wordt gegeven om het IP adres verbergen makkelijk mogelijk te maken.

Probeer ExpressVPN!
Verberg je IP echt met ExpressVPN

Door ExpressVPN, is je digitale locatie anoniem en kun je zorgeloos surfen op het internet. Geniet nu van 49% procent korting. Ontvang 3 maanden gratis bij het selecteren van een 12 maanden abonnement. Geniet van de voordelen van ExpressVPN.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Manieren om je IP adres te verbergen

Om te genieten van de voordelen van een anoniem IP adres, dien je eerst te weten hoe IP adres verbergen mogelijk kan worden gemaakt. Hieronder vind je een bondige opsomming van de tools die je kunt gebruiken om je IP adres verbergen realiteit te maken. Het verhoogt je online privacy en veiligheid op het internet, wat de basis is van voortbewegen in de digitale wereld.

Aan je IP adres verbergen zitten dus verschillende voordelen, wat straks verder zal worden uitgelegd. Maar eerst: de 5 concrete manieren om je IP adres verbergen überhaupt mogelijk te maken.

verberg IP adres

Gebruik een VPN

Een VPN geeft je de mogelijkheid om je apparaat met andere servers te verbinden, waardoor je IP adres wordt verborgen (dus ook verborgen voor, onder andere, potentiële hackers). Met een VPN, is je digitale identiteit met man en macht beschermd. Zelfs als je op een openbaar wifi netwerk zit, wordt je gevoelige data alsnog privé gehouden.

Mocht je interesse hebben in een VPN, dan is ExpressVPN een uitermate geschikte optie die niet alleen betrouwbaar en veilig is om te gebruiken, maar ook nog eens snel en gemakkelijk is in gebruik. Een uiterst gebruiksvriendelijke en befaamde aanbieder, ook als het gaat om de kwestie van verberg IP adres.

Hoe IP adres verbergen mogelijk kan worden gemaakt, kan dus worden beantwoord met het inschakelen van een VPN. Je IP adres verbergen kan binnen een mum van tijd worden gedaan. De beste VPN’s om je IP adres mee te kunnen verbergen, zijn de volgende aanbieders. Zij maken het vraagstuk van verberg IP adres op een veilige manier mogelijk, terwijl dat niet geldt voor alle VPN’s.

Deze aanbieders zijn geselecteerd op basis van streng onderzoek, ze zijn met elkaar vergeleken op basis van verschillende punten zoals veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Gedurende dit onderzoeksproces, is gebleken dat de volgende VPN aanbieders op topniveau zitten:

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Het antwoord op de vraag of je ook een gratis VPN kunt gebruiken om je IP adres te verhullen, is ja.

ExpressVPN is een gulle aanbieder en heeft een 30-dagen niet goed, geld terug garantie. Dit betekent dat je, zonder opgave van reden, je abonnement bij de aanbieder kunt opzeggen (mits je dit binnen 30 dagen doet). Zo kun je gratis genieten van een kwalitatief hoogstaande aanbieder.

Ik raad echter ten strengste af om zomaar een andere gratis VPN aanbieder uit te proberen, omdat bij compleet gratis aanbieders vaak een addertje onder het gras is, zoals het doorverkopen van je gegevens aan derde partijen.

Gebruik Tor

Op de vraag hoe IP adres verbergen mogelijk kan worden gemaakt, is het gebruiken van Tor een tweede antwoord op deze vraag. Het gaat hierbij om een netwerk dat webverkeer anoniem maakt om privé surfen op het internet aan te bieden. Je data wordt hierbij versleuteld.

Tor zal je IP adres onzichtbaar maken door het webverkeer om te leiden via verschillende routers die bekend staan als knooppunten. Dit is dus nog een andere slimme manier om verberg IP adres te ontrafelen.

je IP adres verbergen

Gebruik een proxy

Je IP onzichtbaar maken kan ook door het gebruiken van een proxy. Een proxy is ook wel een externe server die zich bevindt tussen het apparaat van jou als internetgebruiker en de computer waar de desbetreffende informatie op staat. Met een proxy, wordt je internetverkeer dus anoniem gemaakt doordat het verkeer wordt omgeleid via een externe server.

Let wel op: proxyserver verbindingen zijn niet versleuteld, waardoor je onbeschermd en kwetsbaar bent op het internet. In dat opzicht biedt een (goede) VPN veel meer bescherming.

Gebruik een ander netwerk of vraag je ISP

Een andere optie is het inzetten van een ander netwerk. Door het kiezen voor een ander netwerk, kun je immers ook je IP adres schuil houden. Dat is ook een optie om te overwegen en een derde antwoord op hoe IP adres verbergen mogelijk kan worden gemaakt.

Een andere, vierde interessante optie is het vragen aan je ISP oftewel Internet Service Provider – de aanbieder waar je internet van af neemt. De aanbieder die jou toegang geeft tot het internet, kan ook bijdragen aan het vraagstuk van verberg IP adres.

Hoe IP adres verbergen kan worden gerealiseerd, is dus op diverse manieren. Desalniettemin zul je vast niet alleen hebben gedacht aan hoe je IP adres verbergen kan worden gedaan. Een andere belangrijke vraag is dus waarom je je IP adres zou moeten verbergen.

In het volgende onderdeel zal verder worden toegelicht wat je hier concreet aan hebt.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Waarom zou je je IP adres verbergen?

Allereest zorgt het IP adres anoniem maken ervoor dat je censuur kunt omzeilen. Door deze strijd tegen censuur, kun je genieten van open internet met alle beschikbare content. Door het hebben van toegang tot meer content, vergroot je immers je digitale wereld en kun je er meer van genieten.

Met het verbergen van je IP adres, kan je locatie niet meer worden getraceerd en is de content die je kunt zien dus niet meer afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. Verberg je IP adres, verberg je echte locatie.

hoe IP adres verbergen

Daarnaast kun je hiermee voorkomen dat advertentienetwerken je op de voet volgen, zodat je hier geen last meer van hebt. Ook verberg je je internetactiviteiten voor je internetaanbieder, zodat je meer geniet van anonimiteit op het web – ook tegenover je internetaanbieder.

Nog een punt wat hiermee samenhangt, namelijk het genieten van privacy in je eigen online wereld, is het feit dat je jezelf ook beschermt tegen overheidstoezicht. Zo zit je, tegenover allerlei verschillende partijen, in je eigen, veilige online bubbel.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

FAQ

Is het illegaal om je IP adres te verbergen?

Nee, het is overigens niet illegaal om je IP adres te verbergen. Je hebt de vrijheid om je IP adres dus legaal te verbergen, hoewel dit in sommige vrijheidsbeperkende landen niet toegelaten is – aangezien bepaalde content als aanstootgevend kan worden ervaren. Maar in een democratisch land is het zeker niet illegaal om je IP adres te verbergen.

Hoe kan ik mijn IP adres beveiligen?

Je kunt je IP adres veranderen en beveiligen door het anoniem te maken. Het aspect van verberg IP adres kun je op verschillende manieren in de praktijk brengen.

Waarom zou ik mijn IP adres verbergen of veranderen?

Het biedt een verscheidenheid aan voordelen. Denk hierbij aan een anonieme digitale identiteit tegenover kwaadwillende hackers of het verbergen van je locatie (aangezien je IP adres je locatie verraadt) om locatie gebonden content te kunnen zien.

Verbergt de incognito modus echt mijn IP adres?

Nee, de incognito modus verbergt niet je IP adres. Het is daarom ook af te raden om een incognito modus in te zetten hiervoor, omdat het je online identiteit niet anoniem maakt. Immers, je IP adres blijkt gewoon zichtbaar, vandaar dat anoniem browsen geen oplossing biedt om je IP adres te verbergen.

Conclusie

Als je graag veiliger en anoniemer op het internet wilt surfen, en dus zonder dat je locatie zichtbaar is voor anderen, dan is het raadzaam om actie te ondernemen met je IP adres. Verberg IP adres van kwaaddoeners op het internet, luidt het advies.

Het zorgt er bovendien voor dat je toegang hebt tot andere, locatie gebonden content wat in andere gevallen vanwege je IP adres zou worden geblokkeerd. Vanwege het traceren van je locatie via je IP adres.

Hoe IP adres verbergen mogelijk kan worden gemaakt? Er zijn verschillende wegen naar Rome. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van Tor, een Proxy of het inzetten van een VPN.

Het gebruiken van een VPN is wel de makkelijkste en snelste optie om in te zetten. Als je op zoek bent naar een betrouwbare aanbieder voor een VPN, kies dan voor ExpressVPN. Je kunt het gratis proberen en het garandeert dat je IP adres echt verborgen is (en dus niet zoals de incognito modus). Met ExpressVPN, zit je altijd goed.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl