Ivacy VPN Review 2024

Ivacy VPN Review 2024
8.5 Totale Score
Ivacy VPN Review 2024
Ivacy VPN Review 2024
 • Veel functies
 • Goedkope abonnementsprijzen
 • Goedkope langetermijnplannen
 • Je internetgebruik veiliger maken
 • Korting je een abonnement
 • 30-dagen geld-terug-garantie

Tijdens je zoektocht naar een geschikte VPN ben je Ivacy VPN misschien wel tegengekomen. Ben je benieuwd of het wat voor jou is? In deze IvacyVPN review lees je alles wat je over deze VPN moet weten.

BIJGEWERKT: 21 juli 2024

Wat is Ivacy VPN?

De VPN werd in 2007 in Singapore opgericht en sindsdien hebben ze al vele successen geboekt. In 2010 waren ze bijvoorbeeld de eerste VPN aanbieder die de ‘split-tunneling’-dienst aanbood, waarbij je kan kiezen welke software via de VPN wordt verbonden en welke software op de reguliere verbinding blijft, waardoor de verbinding aanzienlijk sneller werd. In 2015 leidde dat ertoe dat er wereldwijd 2 miljoen mensen gebruik maakten van VPN Ivacy.

Abonnementen en prijzen voor Ivacy VPN

Een VPN die er vooral om bekend staat dat hij erg goedkoop is. Hoe langer je jezelf vastlegt, hoe goedkoper de maandelijkse prijs.

vpn ivacy

De enige variabele bij de abonnementen voor VPN zijn de prijs en de duur. Ieder abonnement biedt dezelfde opties. Je hebt bescherming tegen malware, je kan gebruik maken van geavanceerde IPsix- en IKEV-protocollen, de smart connectie-functie, onbeperkte bandbreedte, 265-bits codering, het no-log beleid, Internet Kill Switch, downloaden op hge snelheid, 1.000 servers op 56 locaties, P2P-ondersteuning, speciale Kodi-app en de mogelijkheid om op 5 apparaten tegelijkertijd in te loggen.

Bij een abonnement worden twee extra diensten aangeboden, de dedicated VPN, waarbij je een speciaal IP-adres kan kiezen, waarmee je toegang krijgt tot beperkte netwerken. De andere extra service is Port Forwarding, waarbij je overal ter wereld exterene toegang kan krijgen tot je apparaat of servers.

Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere aanbieders, waarbij ieder abonnement weer andere functies heeft. Daar zitten sommige functies bijvoorbeeld alleen inbegrepen in de duurdere abonnementen, waardoor je altijd duurder uit bent.

Samenvatting

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix US, FR, JP, UK, AU, DE, CA
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 56+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Raspberry pi, Kodi, Kindle, Windows Phone
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols TCP, UDP, L2TP, IKEV
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.000+

Ivacy VPN gebruiken

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een VPN wil gebruiken. In dit gedeelte heb ik voor je op een rijtje gezet waar Ivacy VPN voor gebruikt kan worden.

Netflix

Wanneer je een VPN gebruikt kan je toegang krijgen tot het Netflix aanbod van over de hele wereld. Het aanbod in Japan is bijvoorbeeld heel anders dan in Nederland. Ivacy belooft dat je met hun VPN via al je apparaten toegang krijgt tot de Netflix content van alle landen. Zo haal jij echt het meeste uit je abonnement.

ivacy vpn

China

De VPN biedt verschillende servers in China aan, waardoor jij van een locatie buiten China toegang krijgt tot Chinese (sociale) media en websites. Als je in China zelf bent kan je VPN Ivacy juist gebruiken om toegang te krijgen tot websites die door de overheid gecensureerd worden. Zo kan je ook op je vakantie of zakenreis nog gewoon Facebook, Instagram en Twitter gebruiken.

Torrent

Dit VPN  houdt geen log bij van jouw online activiteit, dus ze weten ook niet wanneer je de VPN voor torrenting gebruikt. Je IP-adres is altijd verborgen voor je internetprovider en andere instanties die willen weten wanneer jij via een P2P-site aan het downloaden bent. Je internetprovider kan je verbinding niet langzamer maken en autoriteiten kunnen het niet achterhalen als jij illegale content download. Daarbij garandeert ook dat de verbinding met de servers altijd snel genoeg is om op hoge snelheid te downloaden.

Videogames

Dit VPN promoot zichzelf als een van de beste VPNs voor gaming. Ze hebben zelfs een samenwerking met GamersOrigin, een team van 23 professionele gamers die uitsluitend VPN Ivacy gebruiken om hun online veiligheid te waarborgen. Tijdens het gamen ben je beschermd tegen DDOS-aanvallen en kan je games van over de hele wereld spelen. Tot slot belooft dit service ook dat de snelheid van alle servers voldoende is om alle spellen op te spelen.

Functies van VPN Ivacy

Dit service onderscheid zichzelf van zijn concurrenten door verschillende unieke functies aan te bieden. In dit overzicht hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet.

Split Tunneling

Ik heb het split-tunneling al eerder genoemd en dat is niet zo vreemd. Met deze functie kan je zelf kiezen welke software gebruik maakt van de VPN en welke er via je normale verbinding loopt. Allebei je verbindingen worden daardoor aanzienlijk sneller.

DNS Leak Prevention

Als een VPN werkt zoals dat zou moeten, wordt de verbinding tussen jouw apparaat en je online bestemming versleuteld en beveiligd. Je IP-adres blijft daardoor verborgen, waardoor jouw online activiteiten door niemand te traceren zijn.

Je internetprovider kan zo bijvoorbeeld niet achterhalen op welke tijden je online bent en wat je doet. Wanneer je Ivacy VPN gebruikt weet je zeker dat je apparaat alleen verbinding maakt met DNS-servers, waardoor je internetprovider als het ware buitenspel komt te staan. Zelf zegt dat ze een strikt no-log-beleid hebben, wat aangeeft dat al jouw verkeer versleuteld wordt en daarbij hebben ze ook een goede lekbescherming.

Internet Kill Switch

Bij alle abonnementen zit een gratis Internet Kill Switch functie inbegrepen. Dit houdt in dat al je internetactiviteit wordt stilgelegd op het moment dat je de verbinding. Zo weet je zeker dat je internetactiviteit altijd goed beschermd is, ook als je maar een paar seconden de verbinding verliest. Je kan de Kill Switch zelf aan- en uitzetten in de instellingen.

NAT Firewall

De NAT Firewall is een van de meest recente add-ons van Ivacy, waarmee ze nog een extra beveiligingslaag aanbieden. Wanneer je verbonden bent met VPN Ivacy, wordt er voorkomen dat ongewenst inkomend verkeer je apparaat kan binnendringen. Dit geldt voor je laptop, maar ook voor je telefoon of tablet. De functie is beschikbaar voor 5 verschillende apparaten tegelijk, waardoor je altijd en overal beschermd bent.

Je mag zelf kiezen welk inkomend verkeer geblokkeerd wordt en wat je wel toestaat. Zo ben je optimaal beschermd tegen malware en hackers. De NAT Firewall is een extra functie, waarvoor je extra moet betalen. Hij zit niet standaard bij je abonnement inbegrepen.

Multiport

Multiport is een functie waarbij ports automatisch geselecteerd worden. Wanner je deze functie inschakelt, scant voor open poorten om poortblokkering te omzeilen, waardoor je verbinding snel en stabiel blijft. Dit kan handig zijn als je censuur wil omzeilen als reguliere VPN-poorten worden geblokkeerd door een firewall. De configuratie hiervoor moet je wel zelf in VPN Ivacy regelen, bij de instellingen.

ivacy vpn torrenting

Ivacy VPN voor Windows

De aanbieder claimt zelfs de allebeste VPN voor Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Raspberry pi, Kodi, Kindle, Windows Phone te zijn! Nadat je een abonnement hebt afgesloten en installeer je de app.

ivacy

De interface is erg handig en overzichtelijk, waardoor hij ook gemakkelijk te gebruiken is door mensen die weinig technische kennis en achtergrond hebben.

De VPN van Ivacy voor andere besturingssystemen

Ivacy VPN is niet alleen geschikt voor Windows, maar ook voor Android, iOS en Linux. Als je dat wil, is er ook de mogelijkheid om de VPN te gebruiken voor je router of Xbox. Het maakt dus niet uit wat voor apparaat jij hebt, je kan Ivacy VPN altijd gebruiken om jouw internetverkeer te versleutelen en veilig te internetten.

Testresultaten

Ik heb de VPN getest op snelheid voor torrenting en DNS-leaks. Je kan de resultaten hier bekijken.

Snelheid en Ivacy VPN torrenting

Verschillende Ivacy VPN reviews laten zien dat de snelheid van de VPN zeker voldoende is. Zowel voor gaming, streaming en P2P-diensten is de snelheid meer dan voldoende. De downloadsnelheid gaat namelijk nauwelijks achteruit als je de VPN aanzet, de uploadsnelheid neemt daarentegen wel af.

Wanneer je verbinding maakt met een server buiten Nederland kan je snelheid wel wat afnemen, maar toch is nog steeds snel genoeg om content uit een ander land te streamen.

Bij gaming is de VPN echter niet altijd snel genoeg. Sommige games gaan haperen en kunnen een hele lange laadtijd hebben. Je kan voor gaming dus het beste kiezen voor een server die in Nederland is.

DNS leaks

Om te controleren in hoeverre jouw informatie echt beschermd wordt, kan je een DNS-leak test laten uitvoeren. Er zijn hiervoor verschillende websites die allemaal laten zien vanaf welk IP-adres je toegang tot de website probeert te krijgen. Daarvoor laat je de test eerst uitvoeren zonder dat je VPN aan staat en vervolgens doe je de test nog een keer terwijl je wel verbonden bent met een server van je VPN.

Voor deze aanbieder hebben we deze test via meerdere DNS-leak-test websites uitgevoerd en iedere keer werd het IP-adres goed verborgen. Je weet dus zeker dat jouw informatie nooit door een derde partij achterhaald kan worden.

Klantenservice

Als je een vraag, probleem of opmerking hebt, kan je bij Ivacy VPN terecht bij de klantenservice. Je kan contact met ze opnemen via de live chat die 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar is, maar ook via een formulier of e-mail. Op de website staat ook een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen. De kans is dus groot dat je snel een antwoord op je vraag zal krijgen.

De VPN van Ivacy in vergelijking met andere aanbieders

Als je nog twijfelt tussen een abonnement of een andere aanbieder, is het goed om te kijken naar de volgende vergelijkingen:

VPN Ivacy vs. ExpressVPN

ExpressVPN wordt vooral geprezen omdat deze VPN nog meer functies heeft dan de variant. Daarnaast is het gebruiksgemak ook beter en wordt de snelheid, betrouwbaarheid en ondersteuning van ExpressVPN meer geprezen. Dit VPN is daarentegen wel goedkoper.

VPN Ivacy vs. NordVPN

NordVPN wordt gezien als een aanbieder die het goed doet voor algemeen gebruik, terwijl meer is gespecialiseerd voor het downloaden van torrents. Daarbij heeft NordVPN ook meer servers, maar daar staat tegenover dat een maandabonnement vele malen duurder is.

VPN Ivacy vs. Surfshark

Surfshark heeft meer servers, maar is wel duurder. Daarbij heeft Surfshark ook niet de mogelijkheid om verbinding te maken met China. Beide aanbieders scoren gelijk op het gebied van functies

Conclusie

Deze review heeft laten zien dat he een goede VPN is, maar dat hij het beste kan worden gebruikt voor specifieke doeleinde. Vooral op het gebied van torrenting scoorde hij goed, maar hij kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als je toegang wil krijgen tot content in China.

Kijk ook eens naar onze nummer 1 VPN ExpressVPN, als je op zoek bent naar een VPN die meer allround is.

8.5 Totale Score
IvacyVPN Ervaringen

Kwaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8
Ondersteuning
9
Prijs
9
Functies
8
Pluspunten
 • Veel functies
 • Goedkope abonnementsprijzen
 • Goedkope langetermijnplannen
 • Je internetgebruik veiliger maken
 • Korting je een abonnement
 • 30-dagen geld-terug-garantie
Minpunten
 • Er is geen gratis versie
 • Gaming server is niet snel genoeg
 • Geen WireGuard
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl