6 Nations Livestream in 2024

Live six nations, het grote rugby kampioenschap tussen de grote Europese rugby landen. Mis geen seconde van de wedstrijden waar je je ook op de wereld bevindt. Dit artikel legt je uit hoe je six nations live online kijken kan!

Ga naar ExpressVPN
Ervaar jij ook problemen met het 6 nations kijken?

ExpressVPN omzeilt de geografische restricties waar je mee te maken krijgt zodat je gewoon kan genieten van live six nations, overal ter wereld met goed geld terug garantie.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Live six nations streaming beschikbaarheid

De uitzending six nations is beschikbaar op veel verschillende platformen op de wereld. Het probleem is dat de uitzendrechten vaak alleen gelden in de landen waar het uitgezonden wordt. Daardoor kan je, als je niet in een van die landen bent, geen 6 nations live stream zien. Tenzij je gebruik maakt van een VPN, dan kan je overal ter wereld kijken. Hieronder zijn een aantal aanbieders aangegeven die de wedstrijden uitzenden.

six nations uitzending

 • Ziggo (Nederland) – Verder kan je via het Nederlandse Ziggo de 6 nations kijken, alleen moet je dan wel toegang hebben tot de extra betaalde kanalen van Ziggo sport. In dit uitgebreide pakket zitten namelijk velen verschillende sporten die ze uitzenden.
 • BBC Sport (Engeland en Ierland) – Zo kan je in Engeland en Ierland BBC Sport gebruiken om gratis live six nations wedstrijden te kijken. Je moet dan wel eerst een account aanmaken. Dit moet de eerste keer zijn dat je een account aanmaakt. Je kan dan een random postcode in Engeland gebruiken voor de inschrijving.
 • ITV Sport (Engeland en Ierland) – Ook kan je ITV Sport gebruiken in Engeland en Ierland. Hier kan je gratis wedstrijden kijken.
 • DMAX (Italië) – Daarnaast biedt DMAX in Italië, een 6 nations livestream, van elke wedstrijd gratis aan in het Italiaans.

Live six nations streamen buiten de beschikbare locatie

Een limitatie van veel tv programma’s en live uitzendingen is dat ze vaak een geografische blokkade hebben. Dit houdt in dat je niet overal ter wereld 6 nations kijken kan. Tv stations kopen namelijk de rechten van een programma die ze maar in bepaalde regio’s mogen uitzenden. Dit staat in hun contract vermeldt en daarom moeten ze zich er ook aan houden. Daardoor is het vaak niet mogelijk om buiten het land waar je woont het programma te kijken wat jij wilt zien. Dit geldt ook voor six nations uitzendingen die alleen maar te zien zijn in landen als Engeland, Frankrijk, etc.

6 nations kijken

Door middel van jou IP adres kunnen bedrijven zien op welke locatie je je bevindt. Zo kunnen ze bepalen of je toegang krijgt tot de content of niet. Dit maakt het onmogelijk om de 6 nations livestream te volgen. En aangezien je dit niet wilt missen hebben wij een handige tool die je helpt deze geografische blokkade te omzeilen.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Deblokkeren van live six nations uitzending

Een VPN is wat je nodig hebt om jou online locatie te kunnen veranderen. Hierdoor laat je het lijken alsof je je bevindt in het land waar de 6 nations livestream uitgezonden mag worden. Hoe dit werkt is als volgt. De VPN biedt een heel arsenaal aan servers aan uit allerlei verschillende landen. Daaruit kan je dan kiezen, bijvoorbeeld voor een Nederlandse server. Wanneer je verbonden bent met een van de netwerken wordt jou IP adres verandert en kan live six nations kijken.

Daarnaast heeft ons team een stappenplan opgesteld voor het instellen van de VPN voor het kijken van de six nations uitzending . Zo kan je eenvoudig de stappen volgen en hoef je niet zelf eerst uit te vogelen hoe het allemaal werkt. Dit stappen plan ziet er als volgt uit:

  1. Meld je aan bij een VPN. Ons team raadt aan om voor de ExpressVPN te gaan. Deze staat het beste aangeschreven van alle providers.
  2. Download de app of software
  3. Wanneer de app is geïnstalleerd kan je inloggen met je account.
  4. Kies dan uit een van de Nederlands servers die VPN aanbiedt. Hier is de rugby six nations live stream namelijk nu.
  5. Nu kan je 6 nations kijken waar je ook bent via Ziggo!

Er zijn servers uit heel veel landen beschikbaar, kies er een uit die je nodig hebt voor wat je wilt gratis kijken. Kies uit de lijst met servers een locatie in Engeland en Ierland en ga naar de zender BBC Sport of ITV Sport. En kies uit de lijst met servers een locatie in Italië voor de zender DMAX. Je bent nu klaar om gratis live six nations wedstrijden te kijken.

De beste VPN voor 6 nations livestream

Hieronder is een lijst opgesteld met de beste VPN aanbieders voor het 6 nations kijken. De keuze komt voort uit een aantal testen die ons team gedaan heeft. Deze testen geven ons indicaties van hoe goed een VPN werkt voor iedere categorie zodat er een rating aan gelinkt kan worden. Daarvoor is een streng beoordeling process gebruikt zodat er een representatieve uitkomst is vernomen. De testen gingen in op onder andere verbindingssnelheid, privacy en beveiliging, stabiele verbinding, aantal servers, aangeboden functies en meer. Ook is alles getest tijdens het kijken van een 6 nations livestream.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Daarnaast zijn de VPN providers ook met elkaar vergeleken om te zien hoe ze het tegen elkaar af leggen. Uit de resultaten kan geconcludeerd worden dat de genoemde VPN’s allen van uitmuntende kwaliteit zijn en goed werken voor het bekijken van een six nations uitzending.

Het gevaar van gratis VPN’s tijdens het live six nations kijken

Naast de betaalde VPN aanbieders zijn er ook gratis VPN providers. Je moet voor deze gratis VPN’s goed oppassen wanneer je een 6 nations livestream aanzet, en wel om de volgende redenen. Allereerst hebben gratis VPN’s veel minder functies beschikbaar die jou goed beschermen tegen hackers, online criminelen en fraudeurs. Ook is het zo dat ze jou data en online activiteiten kunnen bewaren en doorverkopen aan derde partijen. En dat gebeurd niet alleen tijdens het 6 nations kijken, maar het kan overal op het internet gebeuren. Als je niet goed oppast kan daar ook gevoelige informatie tussen zitten zoals bijvoorbeeld wachtwoorden en inloggegevens.

Als je niet zeker weet welke VPN aanbieder je wilt gebruiken om de six nations uitzending te volgen dan kan je bij ExpressVPN ervoor kiezen om een betaald pakket uit te proberen. Met de 30 dagen, niet goed geld terug garantie kom je er achter of deze VPN wat voor jou is en heb je de zekerheid dat je nergens aan vast zit. En heb je de mogelijkheid om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent.

De voordelen van het gebruik van een VPN tijdens six nations livestream

Er zijn een hoop voordelen waarvan je kan profiteren wanneer je een VPN gebruikt. Zo kan je de geografische blokkades omzeilen en toch toegang krijgen tot de six nations uitzending waar je je ook bevindt in de wereld. Naast de 6 nations livestream werkt het ook voor streaming platformen als Netflix, Hulu, Ziggo Go, etc.

6 nations livestream

Daarbij verhoogt een VPN ook nog eens jou veiligheid en bescherming tijdens het 6 nations kijken online. Door middel van het gebruik van versleutelde data, verborgen IP adressen en bescherming op openbare WiFi netwerken. Andere fijne voordelen zijn bijvoorbeeld dat je geld kan besparen op aankopen, abonnementen, etc. Dit komt doordat prijzen voor producten en diensten in de wereld niet overal hetzelfde is.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Live six nations kijken – Conclusie

Dus wil je overal ter wereld veilig 6 nations kijken, download dan nu ExpressVPN en start vandaag nog. Zoals eerder aangegeven in dit artikel staat de ExpressVPN als beste aangeschreven. Dit komt mede door de perfecte combinatie tussen een enorm goede verbindingssnelheid en betrouwbare servers. Daarnaast bieden ze uitmuntende beveiliging van jou privacy en hebben ze een groot aanbod aan servers in verschillende landen. Dit is heel erg belangrijk als je live six nations kijken wilt omdat je niet eeuwig voor een goede server wilt zoeken vlak voordat de wedstrijd start.

Met de 30 dagen, niet goed geld terug garantie kan je eerst de VPN dienst uitproberen. Zo kan je voor jezelf testen om een 6 nations livestream te kijken en dan zal je ondervinden dat de informatie uit dit artikel inderdaad klopt. Zo kan je een oordeel vellen en kiezen of je deze VPN wilt behouden om de six nations uitzending te volgen en daarnaast velen andere voordelen te genieten op het internet. Momenteel geldt er een korting dus wees snel en schaf de ExpressVPN vandaag nog aan.

Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl